Huomenna olisi tarkoitus kokeilla ensi kertaa tiramisun tekoa. Keksit ja mascarpone on ostettu. Nyt katselin ohjeita ja näyttää olevan kahden tyyppisiä: osassa lisätään valkuais- ja keltuaisvaahtoa ja osassa kermavaahtoa. Taitaa tuo munavaihtoehto olla lähempänä alkuperäistä. Ohjeissa mainittua viiniäkään minulla ei ole, mutta kaapista löytyy Vanha Tallinna likööriä. Sopisikohan se?
Tiramisun ohje
2
197
Vastaukset
- simppelisimon
Tulee vähän myöhässä, mutta kerrottakoon silti.
Kananmuna-vaihtoehto on se perinteinen, mutta myös raskaampi. Itse teen kermavaahto-reseptin mukaan ja mielestäni se maistuu paremmalta.
Eli ainekset: puoli pakettia Vicenzovo Savoiardi-keksejä (12 kpl), 250 grammaa mascarponea (vihreä Castelli on hyvä valinta, sillä näissäkin on eroja), 2 dl kuohukermaa, tomusokeria, vanilja-uutetta (tai vaniljatangon siemenet, vaniljasokeria tms.), 1 dl vahvaa kahvia, Amaretto-likööriä (muukin viinas käy vaikka VanaTallinn-likööri), kaakaojauhetta.
Ensin keitä kahvi ja siirrä syrjään jäähtymään, lusikoi mascarpone kulhoon, sekoita se tasaiseksi ja joustavaksi, lisää tomusokeria ja vaniljaa makusi mukaan sekoittaen (aloita varovasti ja maista aina välillä - aina voi lisätä, mutta pois ei voi ottaa) tavoitteena kevyen makea massa (ei äitelä), kun maku on hyvä niin siirrä kulho syrjään ja vatkaa kerma vaahdoksi (valmista kun vispilää nostaen vaahto muodostaa teräviä harjanteita), lisää kermavaahto varovaisesti sekoittaen mascarponen sekaan kevyeksi, tasaiseksi massaksi, mausta kahvi liköörillä lisäten lusikallinen kerrallaan kunnes maku on mielestäsi hyvä (yleensä noin 1:1 kahvia ja likööriä).
Käytän tiramisuni kokoamiseen vuokaa, jonka pohjalle mahtuu 6 keksiä rinnakkain ja näin saan kaksi kerrosta eli vuoan pohjalle keksit, kostuta keksit valelemalla niiden päälle pari ruokalusikallista kahvi/likööri-seosta per keksi (älä kasta keksiä nesteeseen, sillä niin niistä tulee liian vettyneitä), lisää sopivan paksuinen kerros mascarpone-vaahtoa keksien päälle, tasoita ja lisää toinen kerros keksejä, kostuta kuten edellä ja lisää loput mascarpone-vaahdosta, tasoita vuoan reunojen tasalle, laita tuorekelmu päälle ja ehkä lisäksi myös folio, jos jääkaapissa on voimakkaan hajuisia ruokia, siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään 3-5 tunniksi (yleensä misu on parhaimmillaan dagen efter eli yön yli tekeydyttyään). Ylijääneen massan voi lusikoida naamaan ja nuolla kulhon, sillä on se niin hyvää.
Misun tekeydyttyä riittävän kauan niin leikkaa siitä palat lautaselle, sirottele kaakaojauhetta päälle ja nauti hyvän maitokahvin kera. Jos haluat niin voit lisätä kotimaisia marjoja (mansikkaa, vadelmia, mustikkaa jne...) sen vierelle.
Toivottavasti tuli hyvä misu.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1132943Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen232369Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082006- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2511057- 711044
- 801044