Rumia joulutorttuja

Pilalle meni

Mitä teen väärin kun joulutortuista tulee ylimureita ja paistettaessa aukeavat rumasti? Taikina oli Myllyn Paras- esikaulittuja taikinalevyjä. Mikä niksi niissä sitten on kun en ole koskaan saanut niistä kauniita, syödessä murenee syliin eikä makukaan tietenkään oo mikään hyvä....

Jos joku vois mua vähän valaista niin heti meen ja kokeilen uudestaan.

6

2539

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jepy

      Itse olen moneen otteeseen leiponut tuosta samaisesta Myllynparhaan taikinasta. Nyt tänä vuonna olen ollut hyvin pettynyt ko taikinaa, koska jokaisessa ostetussa paketissa on ollut ainakin kolme rikkonaista levyä..
      Kannattaa taitella ne tortut ennen hillon laittamista, niin eivät ainakaan aukeile. Hillo tulee siis taitekohdan päälle.
      Kyllähän niistä aika murevia/ lehteviä tulee.. Paistatko oikeassa lämpötilassa? 225-asteisessa uunissa 12 tai 13 min. riittää aivan hyvin.

      • Taas pilalla

        oon kokeillu hilloa myös taitekohdan päälle, eikä onnistunu, paitsi ehkä muutama. Mutta jos harjoitusta vaan kaipaa, lämpötila oli varmasti oikea. Pitänee tsempata, saattoi olla että paistuivat liian kauan, oon vähän höseltäjä, monessa paikassa yhtä aikaa :).


      • joulutortun paistaja
        Taas pilalla kirjoitti:

        oon kokeillu hilloa myös taitekohdan päälle, eikä onnistunu, paitsi ehkä muutama. Mutta jos harjoitusta vaan kaipaa, lämpötila oli varmasti oikea. Pitänee tsempata, saattoi olla että paistuivat liian kauan, oon vähän höseltäjä, monessa paikassa yhtä aikaa :).

        Sulatitko levyjä tarpeeksi kauan ennen paistoa? Itse käytin saman merkkistä taikinaa kuin sinäkin, ja tortut olivat oikein hyviä. Se paketin sulatusaika on mielestäni aivan liian lyhyt, saavat sulaa paljon kauemmin ennen kuin niitä menee leikkaamaan ja taittelemaan. Itse odotan niin kauan että levyt tuntuvat ihan sulilta ja pehmeiltä. Sitten leikkaan levyt puoliksi ja taitan tähtitortuiksi. Voitelen munalla ja laitan marmeladin päälle (ja nimenomaan omenamarmeladia, sillä luumutortuista en pidä), ripottelen vähän raesokeria ja mantelirouhetta ja paistan uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia. Olen paistanut aika monta pellillistä tänä syksynä ja hyvin on onnistunut joka kerta.

        Jos torttuja ei voitele, niin ne kohoavat enemmän ja silloin ne voivat olla aika murenevia. tarkista myös paistoaika, ja katso että tortut ovat saaneet vähän väriä pohjankin alle, etteivät ole raakoja. Paistoaikasuosituksissa kannattaa muistaa, että eri uunit paistaa eri tavoin.


    • Helena

      Saan sakaratortut pysymään hyvin koossa nipistämällä ja kiertämällä napakasti sakaroiden kiinnityskohdan. Laitan hillon aina alle. Mutta taikinaa pitää kunnolla hiertää sormissa, ikään kuin muovata se uusiksi kiinnityskohdasta.
      Voitelu ei minun mielestäni millään lailla huononna joulutorttuja, päinvastoin. Myllyn Parasta olen käyttänyt vuosia, mutta taikinalevyjen pitää antaa sulaa kauemmin kuin ne paketin neuvomat 15 min.

      • werdi16

        Minullakin oli sama ongelma ennen. Nyt hieman viileinä kaulin taikinan pituussuunnassa niin, että siitä saa kolme torttua ja leikkaan sen jälkeen taikinapyörällä kolmeen osaan. Kestää kasassa paremmin, eikä tule niin valtavia, ja ehkä ei ihan niin ''lehteviä''. Ja rutistaa päät vielä kunnolla kiinni! Joulu on jo mennyt... mutta hyviähän ne ovat vieläkin.


    • Anonyymi

      Ja mulla ei onnistu minkään taikinan kanssa. Täytteet leviää ja maku ei ole niin hyvä kuin kaupan valmis tortuissa. Joskus erehdyn tekemään pilalle menevän satsin kun ajattelee että jos nyt onnistuis eikä niinkuin pari vuotta sitten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin

      Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http
      Maailman menoa
      296
      4814
    2. Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi

      se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?
      Maailman menoa
      135
      3085
    3. Miksei Björn Wahlroos jaa rahaa köyhille?

      Esimerkiksi Nordean tiloissa? Vai tuovatko ne köyhät hiekkaa marmorilattioille ja siksi ei pysty mursunviiksi pystyyn k
      Maailman menoa
      53
      3005
    4. Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?

      Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn
      Maailman menoa
      29
      1560
    5. Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!

      Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En
      Maailman menoa
      227
      1252
    6. Missä kunnassa kaivattusi asuu

      Kuinka tarkkaa uskalla sanoa?
      Ikävä
      47
      1209
    7. Yksikään persu ei ole saanut Nobelin palkintoa

      Kertoo paljon persujen älyn puutteesta. Demareista mm. Ahtisaari on kyseisen palkinnon saanut.
      Maailman menoa
      11
      1036
    8. Miten antaa merkki hyvin eri ikäiselle miehelle, että kertoisi toiveensa ja ajatuksensa?

      Olen pitkään pitänyt miehestä, joka myös varmasti minusta. Hän ei tosin kerro ihastumisesta, eli voi hyvin olla, että tu
      Ikävä
      78
      1011
    9. Paskalaista valokuitulakiin

      Nyt maksajiksi joutuvat kaupunkilaiset eivätkä mökkiensä ulkohuusseissa kakistelevat mummot. Nimittäin EU määrää jokais
      Maailman menoa
      52
      999
    10. Emme koskaan keskustelleet kasvotusten syistä välirikollemme

      Enkä voisi kertoa perimmäistä rehellistä syytä. Kerroin sinulle pintapuolisen ”paketin” ja otin tavallaan omalle vastuu
      Ikävä
      58
      981
    Aihe