Rumia joulutorttuja

Pilalle meni

Mitä teen väärin kun joulutortuista tulee ylimureita ja paistettaessa aukeavat rumasti? Taikina oli Myllyn Paras- esikaulittuja taikinalevyjä. Mikä niksi niissä sitten on kun en ole koskaan saanut niistä kauniita, syödessä murenee syliin eikä makukaan tietenkään oo mikään hyvä....

Jos joku vois mua vähän valaista niin heti meen ja kokeilen uudestaan.

6

2155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jepy

      Itse olen moneen otteeseen leiponut tuosta samaisesta Myllynparhaan taikinasta. Nyt tänä vuonna olen ollut hyvin pettynyt ko taikinaa, koska jokaisessa ostetussa paketissa on ollut ainakin kolme rikkonaista levyä..
      Kannattaa taitella ne tortut ennen hillon laittamista, niin eivät ainakaan aukeile. Hillo tulee siis taitekohdan päälle.
      Kyllähän niistä aika murevia/ lehteviä tulee.. Paistatko oikeassa lämpötilassa? 225-asteisessa uunissa 12 tai 13 min. riittää aivan hyvin.

      • Taas pilalla

        oon kokeillu hilloa myös taitekohdan päälle, eikä onnistunu, paitsi ehkä muutama. Mutta jos harjoitusta vaan kaipaa, lämpötila oli varmasti oikea. Pitänee tsempata, saattoi olla että paistuivat liian kauan, oon vähän höseltäjä, monessa paikassa yhtä aikaa :).


      • joulutortun paistaja
        Taas pilalla kirjoitti:

        oon kokeillu hilloa myös taitekohdan päälle, eikä onnistunu, paitsi ehkä muutama. Mutta jos harjoitusta vaan kaipaa, lämpötila oli varmasti oikea. Pitänee tsempata, saattoi olla että paistuivat liian kauan, oon vähän höseltäjä, monessa paikassa yhtä aikaa :).

        Sulatitko levyjä tarpeeksi kauan ennen paistoa? Itse käytin saman merkkistä taikinaa kuin sinäkin, ja tortut olivat oikein hyviä. Se paketin sulatusaika on mielestäni aivan liian lyhyt, saavat sulaa paljon kauemmin ennen kuin niitä menee leikkaamaan ja taittelemaan. Itse odotan niin kauan että levyt tuntuvat ihan sulilta ja pehmeiltä. Sitten leikkaan levyt puoliksi ja taitan tähtitortuiksi. Voitelen munalla ja laitan marmeladin päälle (ja nimenomaan omenamarmeladia, sillä luumutortuista en pidä), ripottelen vähän raesokeria ja mantelirouhetta ja paistan uunin keskitasolla noin 10-15 minuuttia. Olen paistanut aika monta pellillistä tänä syksynä ja hyvin on onnistunut joka kerta.

        Jos torttuja ei voitele, niin ne kohoavat enemmän ja silloin ne voivat olla aika murenevia. tarkista myös paistoaika, ja katso että tortut ovat saaneet vähän väriä pohjankin alle, etteivät ole raakoja. Paistoaikasuosituksissa kannattaa muistaa, että eri uunit paistaa eri tavoin.


    • Helena

      Saan sakaratortut pysymään hyvin koossa nipistämällä ja kiertämällä napakasti sakaroiden kiinnityskohdan. Laitan hillon aina alle. Mutta taikinaa pitää kunnolla hiertää sormissa, ikään kuin muovata se uusiksi kiinnityskohdasta.
      Voitelu ei minun mielestäni millään lailla huononna joulutorttuja, päinvastoin. Myllyn Parasta olen käyttänyt vuosia, mutta taikinalevyjen pitää antaa sulaa kauemmin kuin ne paketin neuvomat 15 min.

      • werdi16

        Minullakin oli sama ongelma ennen. Nyt hieman viileinä kaulin taikinan pituussuunnassa niin, että siitä saa kolme torttua ja leikkaan sen jälkeen taikinapyörällä kolmeen osaan. Kestää kasassa paremmin, eikä tule niin valtavia, ja ehkä ei ihan niin ''lehteviä''. Ja rutistaa päät vielä kunnolla kiinni! Joulu on jo mennyt... mutta hyviähän ne ovat vieläkin.


    • Anonyymi

      Ja mulla ei onnistu minkään taikinan kanssa. Täytteet leviää ja maku ei ole niin hyvä kuin kaupan valmis tortuissa. Joskus erehdyn tekemään pilalle menevän satsin kun ajattelee että jos nyt onnistuis eikä niinkuin pari vuotta sitten.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      1
      2671
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      151
      1228
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1125
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      127
      998
    5. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      964
    6. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      206
      939
    7. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      13
      865
    8. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      845
    9. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      297
      845
    10. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      39
      822
    Aihe