kuumaa ja kylmää vettä, missä suhteissa?

puita_pataan

Anteeksi vain mutta aivo on jäässä. Voiko täältä saada apua seuraavassa:

Tarvitsee sekoittaa kiehuvan kuumaa ja neliasteista kylmää vettä. Tämä niin, että saadaan tuloksena 37-asteista vettä 200 litraa.

Kuumaa ja kylmää vettä on periaatteessa rajattomasti käytettävissä, paljonko tarvitsen kutakin? Toki saatu sekoitus jatkaa jäähtymistään tämän jälkeen muttei helppouden vuoksi oteta sitä tässä aluksi huomioon.

Ei mene kaaliin jos lasketaankin samoin kuin joku alkoholi- tai suolapitoisuus. Tässä halutaan vaikuttaa todellakin lämpötilaan ja intuitio sanoo olevan eri asia. Vai onko? Saunavesien teosta päätellen joku "keskiarvolasku" (puolet ja puolet tms.) heittää häränpyllyä.

5

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fadfasdfewr

      (37-4)*x (37-100)*y = 0 (jos ominaislämpökapasiteetti on vakio ja ei ilmene muita aineita tai olosuhteenmuutoksia, voidaan se jättää huomiotta).
      Eli tasapainotilanteessa lämpenevän veden täytyy lämmetä yhtä paljon kuin jäähtyvän jäähtyä. Eli lämpömäärän muutos delta Q = 0. Lisäksi jos 200 litraa täytyy olla lopussa niin x y = 200. Tämän jälkeen vain syötät jomman kumman funktiona jälkimmäisen lauseen ensimmäisenä esitetyn sisään ja selvität jomman kumman arvoista.

      • puita_pataan

        Suurkiitos! Tämänkaltaisista vastauksista olisi jokainen jotakin todellista asiaa kysyvä kiitollinen. Enpä älynnyt tuota "negatiivisen y:n" vaikutusta, mikä edellytetään x-puolen nollaamiseksi. "Negatiivinen" tuntui alkuun intuitiivisesti niin merkilliseltä kun vettä pitäisi nimen omaan lisätä pyttyyn.


      • puita_pataan

        Sain tulokseksi 131,25 litraa neliasteista vettä järvestä ja vesipadasta kiehuvaa vettä loput 68.75 litraa => saadaan 200-litrainen tynnyri mukavan 37-asteista pesuvettä putouspaineella niskaan suihkun tapaan. Myös esimerkistä eroavat lämpötilatkin taipuvat nyt, kiitoksia.

        Fiksu toki hakee hanoja ja ammeita. Voi kun vain soveltuisi itse asiaan. Fiksu myös huomioi ettei perinteinen "200-litrainen" peltitynnyri ole oikeastaan 200 litraa vaan ns. barreli ja heittämällä varmaan osaa korjata sen mukaan kaikkine termostaatteineen ja ammeineen.


    • amme_kylpijä

      Hanki kylpyammeeseesi termostaattihana. Kyllä tämä osaa tuottaa sopivan lämpöistä vettä ammeeseen ja suihkuun ilman laskutoimituksiakin.

      • hei_haloo

        Varmaan päättelit nimimerkistäni puita_pataan ja saunavesimaininnasta nyt jotakin vähän väärin. Arvelitko etten tiennyt termostaattihanoja olevankaan ja että kyse olisi veden lämmittämisestä puilla KYLPYAMMEESEEN? Varmaan olet nyt joko tosi vitsikäs tai sanot aina jotakin viisasta joka asiaan. Hienoa! Enpä tiennyt valtakuntamme urpouden todellista tilaa ennen kuin joka iikka pääsi nettiin rajoituksetta. Lehtitalossa tiedän olleen nimittäin mm. ihan toimitus ja joku tolkku suodattamassa mitä julkaistaan mutta sehän vasta olikin epistä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5564
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2486
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1967
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      56
      1704
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1269
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe