Superfood kariesta korjaamaan?

Food_care

Sattui silmiin pari artikkelia ravinnosta jolla voi ehkäistä ja jopa jossakin määrin korjata kariesta. Lieneekö muitakin vastavia ja millaisiin tutkimuksiin perustuen ?

Mikä on tuo _entsyymeillä käsitelty kookosöljy_ , miten sen tunnistaa muista kookosöljyistä ja onko sitä laajalti saatavilla vai ovatko ne kaikki ko. kaltaisia?

Sitten toinen seikka, eli miten kokosöljyä tulisi käyttää hampaiden hyväksi, kuin suuvettä?

Kariesta potentiaalisti hoitavat ruokatarvikkeet luonnollisestikin hyvän suuhygienian ja hampaille vahigollisten tuotteiden käytön välttämisen lisäksi.

- ->

"Kookosöljyllä kariesta vastaan?"

"Tuoreen tutkimuksen mukaan kookosöljy taltuttaa hammasmätää aiheuttavien bakteerien kasvua ja sitä voitaisiin käyttää hampaiden hoidossa."

"Irlantilaistutkijat kertoivat Society for General Microbiology -konferenssissa, että entsyymeillä käsitelty kookosöljy pysäyttää streptokokki-bakteerin kasvun. Lisäksi se hyökkää suutulehdusta aiheuttavaa hiivaa vastaan."

- http://www.iltalehti.fi/terveys/2012090316034859_tr.shtml

- - >

Kakaonibsit puolestaan ovat kovia ja riskeeravat lohkaista heikompia paikattuja hampaita, ainakin tuote jollaista kokeilin (bio, sokeroimaton ja maustamaton, eli 'melko' vahva maultaan) .

Kakaojauho puolestaan on suoranaista puuteria, enkä ainakaan toistaiseksi ole löytänyt noiden kahden välille kompromissiä.

- ->

"4. Reiät voivat parantua itsestään"

"Bakteerien tuottama happo liottaa hammaskiilteestä mineraaleja, jolloin hampaan pinnalle syntyy reikä. Hampaat yrittävät palauttaa menetettyjä mineraaleja, joten tuota prosessia on hyvä tukea. Hyvä ruokavalio sekä hyvä hammashygienia ovat avainasemassa mineraalien palautumisessa, jolloin myös reikien alut saattavat korjaantua itsestään. Mineraalien palautuminen vauhdittuu kaakaonibsejä pureskelemalla."

- http://www.iltalehti.fi/terveys/2015051419686997_tr.shtml

Matcha puolestaan on itselleni entuudestaan aivan vieras tuote, enkä tiedä onko kyse markkinoinnista vain todellisuudesta ja missä määrin.

"A healthy mouth and healthy teeth: superfood Amanprana Matcha prevents caries"

- http://www.noble-house.tk/html/EN/Amanprana-Matcha-Superfood/Healthy-mouth-and-teeth-Matcha-prevents-caries.html

2

<50

Vastaukset

 • Mitäpä jos ihan vain pesisit hampaat.

  • Miksi alat asiallisen, normaalin ja sivistyneen keskustelun sijaan piestä suutasi ohi lukien?

   Kesto-kariesta, mädätystä korvien välissä?


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  200
  4321
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  31
  1600
 3. Tulipolttaaa...

  Liehuletti poltti viimeyönä parakkinsa,eikö pitäisi viiä suletulle.
  Haapavesi
  28
  537
 4. Autogallup

  Millainen on kaivattusi auto. Väri ja merkki?
  Ikävä
  70
  483