Valokuvaaminen ravintolassa

Villevalle

Pari viikkoa sitten kävin Helsingin Länsi-Pasilassa sijaitsevassa ravintola Windsorissa iltaoluella ja huomasin jotain mielenkiintoista: Selvästi humaltuneille, juuri ja juuri pystyssä pysyville känniääliöille tarjoillaan alkoholia, vaikka se käsittääkseni on lainvastaista. Otin tilanteesta pari kännykuvaa ja videon. No sehän ei sopinut miespuoliselle lyhytkasvuiselle lähes kaljulle työntekijälle. Hän painoi minut seinää vasten, uhkaili ja vaati poistamaan videon sekä kuvat. Tämä yllätti minut täysin, koska ravintolahan on julkinen paikka ja siellä saa kuvata. Koin tilanteen sen verran uhkaavaksi, että ollessani työntekijän otteessa poistin videon ja kuvat. Olin huolissani terveydestäni. Jälkeenpäin ihmettelin, mitä oikein tapahtui. Päädyin siihen, että taloudellisten seikkojen takia tämän ravintolan on pakko ottaa rahaa vastaan asiakkaalta kuin asiakkaalta, olipa heidän kuntonsa mikä tahansa. Tuntuu myös siltä, että viranomaisten tulisi tarkastaa ravintolan kirjanpito ja muu toiminta. Tarkka-aistisena olen huomannut lisäksi, että ravintolan eräs toinen miespuolinen työntekijä on pahasti peliongelmainen, joka on vakioasiakas esim. Pasilan aseman uhkapelipaikassa. Oli viimeinen kerta, kun Winsorissa kävin ja kokemukseni olen jakanut jo monen ihmisen kanssa.

6

75

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Selvitä_asia

      Kuvata saat, mutta et esim henkilökuntaa. Salakatselu on myös termi johon kannattaa perehtyä.

    • novähäntekeepahaa

      Itseasiassa ravintola ei ole julkinen paikka ja julkisillakin paikoilla saat kuvata vain yleisnäkymää etkä yksittäistä henkilöä ilman hänen suostumustaan.

      Joten poista kuvat/videot kännykästäsi äläkä missään nimessä laita niitä someen muiden nähtäville.

      Ihmiset eivät näemmä ymmärrä yksityisyydensuojaa ja käyttävät puhelimien kameroita vastoin lakeja - ravintolassa ei saa kuvata ilman omistajan ja asianosaisten lupaa, joten mikä tässä on niin vaikeaa ymmärtää.

      Toki Windsor voi olla lähinnä juottalo ravintolan sijaan, mutta silti se ei oikeuta kuvien tai videoiden ottoa liiketilassa ilman omistajan lupaa.

    • salakyttä

      Ravintola ei ole julkinen paikka. Lisäksi päihtyneillehän tarjoillaan liki jokaisessa baarissa, se lienee suomen rikotuin laki. Eihän baareja muuten olisi.

      • pirtuakehiinjaheti

        Itseasiassa kaksi bisseä olisi maksimi, jos lakia tiukasti tulkittaisiin - pari riittää hyvin humaltumiseen ja humaltuneille ei saisi myydä alkoholia.

        No just joo - ihmisethän tulevat rafloihin juuri humaltuakseen ja raflat taas saavat tulonsa viinan ja oluen myynnistä, joten laki on jotenkin kateissa.

        Ehkä myös hihhulit ja kukkahattutädit ovat erillään todellisuudesta tehdessään lakeja, joita ei voi käytännössä toteuttaa.


    • Redensilberschweigengold

      Juuri niin, kuin nämä muutamat viimeiset kirjoittajat tässä jo totesivatkin: ravintola - kuten muutkin firmat - ovat yksityisoikeudellisia paikkoja eivätkä mitään julkisia laitoksia.

      Villevalle: olet väärässä. Ja kun nyt niin innokas sen kamerasi kanssa olet, niin olethan jo käynyt valokuvaamassa väkeä myös uimahallin saunassa, lääkärin vastaanottohuoneessa ja sosiaalikeskuksessa: "Tämä on julkinen laitos ja Minä Minä Minä Minä saan huvitella tämän leikkikaluni kanssa niinkuin tyhmään päähäni juolahtaa..."

      Olisikohan mitenkään mahdollista, että hoitaisit omia asioitasi ja huolehtisit vain itsestäsi. Ei sinun enemmän innokasta kuin älykästä apulaislainvartijan ahkerointiasi yhteiskunta tarvitse.

      Villevalle, opettele olemaan jouten. Niin sinusta on vähiten vahinkoa yleiselle järjestykselle ja itsellesi.

    • VilleValle

      Nyt kävin taas tänään uudelleen samaisessa paikassa ja otin pari kuvaa, jonka jälkeen lähdin juosten pois paikalta ja kun olin juossut noin pari sataa metriä niin kaaduin kadulle ja molemmat jalkani murtuivat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 188
      2166
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      2002
    3. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      160
      1719
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      146
      1642
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1334
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1247
    7. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      11
      1224
    8. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      12
      1155
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1148
    Aihe