Olen nyt pari kertaa kokeillut ranskalaisen maksapateen tekoa tällä reseptillä -> http://www.maku.fi/reseptit/ranskalainen-maksapatee mutta ainakaan omaan makuuni tuo ei istu ollenkaan :( Tosin en kyllä ole maksaruokien ystävä ollut koskaan. Jostain olen nyt silti saanut päähän, että kelvollisen maksapateen teko olisi opeteltava. Olisiko teillä, arvoisat palstalaiset, vinkkejä?
Ensimmäinen vaivalla väkertämäni patee lensi muutaman maistiaisen jälkeen roskiin (kokeilin tehdä sen naudan maksasta - never again), toinen kokeilu reseptin mukaisesti broilerin maksasta meni juuri jääkaappiin jähmettymään. Ei tuo ihan niin huonolta vaikuttanut kuin ensimmäinen, mutta tuskinpa tuotakaan silti vieraille kehtaisi tarjota. Elän kovasti toivossa että olisi kylmänä ja yön yli tekeytyneenä parempaa, mutta saa nähdä.
Tein ihan ohjeen mukaan, suolaa vain laitoin tähän tuoreimpaan versioon hiukan ohjetta enempi ja tosiaan tämä jälkimmäinen broilerin maksasta. Voiko olla että makuaisti ei vaan näin aikuisuuden kynnykselläkään välttämättä sopeudu tämän kaltaisiin kulinaarisiin kokemuksiin vai voisiko tuota ohjetta jostain kohtaa parannella oleellisesti?
Kiitokset jo etukäteen :)
Vinkkejä maksapateen tekoon?
Kokkinoviisi
2
128
Vastaukset
- KokkiEvp
Käytithän ANJOVISTA etkä ravintolafileitä? Näillä on ratkaiseva ero! Lisäksi laittaisin hyppysellinen sokeria pyöristämään makua - ja suola ehdottomasti MERISUOLAA, sillä jodi- tmv suola antaa kitkerän maun. Muutenhan reseptiikka on mielestäni ihan ok.
- Kokkinoviisi
Kiitos vastanneille! Käytin "oikeita" anjoviksia. Suolan kokeilen vaihtaa seuraavalla kerralla tuohon merisuolaan ja kokeilenpa tuota sokeria myös. Kaiken kaikkiaan tuotos maistui yön yli jääkaapissa levänneenä jo huomattavasti paremmalta, joten voi olla että tulee kokkailtua tuota jatkossakin. :)
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Alle 15 oli
Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata1063128Heh, persut = vassarit = 10,0 %
Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f2361959Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!
Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois591861- 1361849
Olen miettinyt pitkään miksi hän ei uskalla
Hän kyllä yrittää tiedän sen ja olen yrittänyt olla helposti lähestyttävä ystävällinen lempeä jne. mutta silti hän yhä v641352- 961235
Juhannusterveiset kaivatulle
Onko teillä yhteisiä juhannuksia vietettynä ja millaista juhannusta viettäisit kaivattusi kanssa juhannuksena 2025? 🌻841164- 611155
- 591147
- 68997