Suomen ruokakulttuuri

kulinaristi

Nyt mietit päässäsi kuinka junttia suomalainen ruoka"kulttuuri" on. Pystyt jo kuvittelemaan sen pieruisen rekkamiehen tursuttamassa sinappia kylmään noin pari päivää sitten vanhaksi menneen HK:n sinisen päälle. Lopuksi tämä 117 kiloinen lammas murahtaa onneissaan "aah, tekipä eetvarttia" ja huuhtelee koko sanoinkuvaamattoman vittupaskan alas lämpimällä kaljalla. SIIS HYI VITTU!

Entäs sitten nää elämäntapaluuserit eli rotat jotka päivästä toiseen keittelevät makaroneja vedenkeittimessä ja maustavat koko vitun hirvittävän seoksen suolalla että siinä olisi jotain makua (eli pelkkä suola). Sairasta sanon minä. Kovasti sitä jaksetaan helvetti soikoon huudella siitä hiilaripaskasta mitä lampaat vetävät, vaikka itse syödään juuri sitä mihin on varaa eli makaronia, hiilarivittupaskan kuningasta.

Siis suomalainen keittiö on ihan suoraan sanoen pelkkää ruoalla pelleilyä. Jotkut vitun löllölohella höystetyt paskapiirakat ja lihahyytelöt sekä karjalanpaisti - kaikki sitä samaa vitun röllimetsässä valettua sammalpaskaa jota en syöttäisi edes porsaille. Lisäksi ainoa mauste joka tässä maassa tunnetaan on suola ja sitäkin laitetaan niin vitusti ruokiin että verisuonet varmasti tukkeutuisivat.

Loppuun bonukseksi karjalanpaistin valmistusohjeet:
-peruna
-vettä ämpärillinen
-lihakimpale
-öljyä
Miksaa keskenään ja lämmitä uunissa. Tarjoile junttiystävillesi samalla kun katsotte Tuntematonta Sotilasta.

Siis hyi VITTU.

10

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uskomatonta

      Oli aika ruokaa halventava kirjoitus. Toki sinulla oikeus oman mielipiteen ilmaisemiseen.

      Joskus teille tämän päivän nirsoille tekisi niin hyvää vierailla maissa, jossa suurisilmäiset lapset kuolevat ruuan puutteeseen...

    • ktjah

      Onneksi mahdollisuus saada ranskalaisen keittiön parhaita ja muutakin "maailman ruokaa" , kulinaristien ja muidenkin herkuttelijain , me muut haemme tavallisempaa marketin tarjouksesta tai ruokakassi jonosta , hyvää uuttavuotta!

    • provomikäprovo

      Sulta unohtui suola tuosta karjalanpaistiohjeesta.

    • ruokaasyödän

      Tuli mieleen, että onkohan nää ruokapalstoilla asiattomuuksia kirjoittavat ihmiset jotenkin syömishäiriöisiä? Kun eihän normaalisti ruoka herätä noin suuria tunnekuohuja suuntaan tai toiseen. Ja varsinkaan toisten syömiset. Totta että kiroilua harrastavat usein hyvin nuoret kirjoittajat ja siihen viittaisi tuo suomalaisuuden mollaaminen myös. Mutta minkälaiselle nuorelle ruoka voi olla näin suuri asia? Jotain sairastahän tuossa suhtautumisessa on.

    • chkjj

      No eipä tarvi olla suomi 24:sella kuin 1-2 vähä häiriintynyttä , jotka kirjoittelee vaikka joka toinen päivä eri osiin , vai osaisko ne vaihdella " mielenkiinnon" kohdettaan ?

    • Se on kyllä totta, että suomalainen ruokakulttuuri ei ole oikein mistään kotoisin. Lähes kaikki suomalainen perinneruoaksi luokiteltava maistuu enemmän kostopäissään valmistetulta kuin rakkaudella tehdyltä. Paitsi karjalanpiirakat. Ainoa perinneruoka, joka idiootinkin on vaikea sössiä. Suomalaiset pelkäävät liikaa mausteiden ja toisistensa makua tukevien ruoka-aineiden käyttöä. Kulinaristi en ole enkä edes kokkialaa käynyt, mutta sepä tässä jo kertookin paljon suomalaisesta ruuasta, kun taviskin pystyy toteamaan sen olevan parhaimmassa tapauksessa mautonta.

    • ldoisu

      Hienompien ruokien on varmaan pakko olla hyviä , kun niitä oikeen tv:ssä kehutaan kokkien toimesta !

    • väestöstäkiinni

      Suomalainen ruokakulttuuri ei kyllä ole sama kuin perinneruoka.
      Perinneruoat kaikkialla on aika kauheita, ne kun on valmistettu eri aikakautena, ei niistä nykyistä ruokakulttuuria voi syyttää.
      Kyllä meillä on hyvin kehitystä nähtävissä, ongelmana on minusta se, että vain pieni osa ihmisistä on kiinnostunut ruokakulttuurista. Suomessa valtaosalle näyttää olevan ihan sama mitä syö, ruoka on vain välttämätön energian saannin kannalta. Ei silloin mikään ruokakulttuuri kehity, vain einesvalmistaja kiittää sellaisesta suhtautumisesta.
      Italiassa, ranskassa ja Espanjassa on suurin osa ihmisistä kiinnostunut ruoasta, niin köyhät kuin rikkaat ovat yhtä lailla kiinnostuneet hyvästä ruoasta. Noissa maissa puhuttaessa ruokakulttuurista, on koko väestöpohja sitä muokkaamassa, ja näin sillä on valtava väestöpohja takana, se merkitsee paljon rahallisesti, joka sitä mukaa tuo markkinoille suuremmat mahdollisuudet suurten markkinoiden myötä.

    • syömitäsaat

      aika hauska oli toi aloitus, olis vaan laittanu ohjetta ja neuvoa miten meidän KAIKKIEN muiden sitten pitäisi syödä? Eiköhän tässä maassa saa sekä hyvää että huonompaa ruokaa, ihan niinku muuallakin maailmassa... Mun mielestä huonointa ruokaa oli venäjällä: pahaa, mautonta, suolaista, rasvaista, ruman näköistä. ja on ihan oma mielipide! Kiinassakaan en saanut oikeasti hyvää ruokaa ja jenkkilän mössöistä nyt ei viitsi edes kirjoittaa.

    • gghhhm

      Lienee aloittaja sama tyyppi joka toisella palstalla mollaa niitä, jotka eivät laita ruokaansa kilo tolkulla chiliä tai muuta väkevää maustetta?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!

      Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit
      Pitkäveto
      1
      2681
    2. Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille

      Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?
      Ikävä
      151
      1258
    3. Heikki Silvennoinen ( Kummeli)

      Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on
      Kotimaiset julkkisjuorut
      49
      1135
    4. Mitä toivot

      ensi vuodelta? :)
      Ikävä
      127
      1008
    5. Hyvää huomenta 18. luukku

      Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️
      Ikävä
      223
      974
    6. Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?

      Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?
      Sinkut
      206
      959
    7. Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos

      Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä
      Maailman menoa
      15
      899
    8. Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?

      Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk
      Pyhäjärvi
      297
      865
    9. Olet sä silti

      Ihana ❤️ tykkään
      Ikävä
      72
      855
    10. Haluaisin vain varmistua

      Sinusta tarpeeksi.
      Ikävä
      40
      851
    Aihe