Ketkä kusipäät vuoden urhelijat valitsee ??

vuoden.urheilija.viides

16

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Motoilia

      Niinpä. Samat toopet jotka jättivät menneinä vuosina huomioimatta 13 kpl maailman mestaruuksia kaikki muu minkä lajissa voi voittaa. Juha Salminen Mr. Enduro

    • Näinonmarjat

      Lumilautailu on aika pieni laji maailmalla. Niin on ehkä keihäskin, mutta siinä lajissa on isot perinteet ja kansan vankka kannatus. Pitkämäki oli kuitenkin maailman kärkiheittäjistä varmin viime kaudella.

      Huonohan urheiluvuosi ole suomalaisten kannalta. Olisi periaatteessa voitu jättää jakamatta koko palkinto.

    • 151536

      Kyseessä on Urhjeilutoimittajien liiton Vuoden Urheilija äänestys. Näin on ollut yli kuuden vuosikymmenen ajan. Äänestämään pääsee Urheilutoimittajien liittoon kuuluvat jäsenet. Kaikkiaan liiton jäsenmäärä on vähän yli 1000. Äänestäjiä oli vähän yli 500.

      On makuasia lähinnä kuka on absoluuttisesti paras. Mutta väittäisin että äänestys ei tee kovin suurta vääryyttä. Esimerkiksi kärkikymmeniköstä kaikki ovat kovia urheilijoita ja joku joka listalla voisi olla jäi ulkopuolelle. Omalla listallani Roope Tonteri oli kolmas. Mutta listallani oli myös esimerkiksi tänä vuonna 10000 voiton raviurheilussa saavuttanut ja ravikuningasta ohjastanut Jorma Kontio. Ei mahtunut kärkikymppiin. Esimerkiksi hiihtosuunnistuksen maailmanmestarin ja hopeamitalistin titteli riitti 25:een sijaan.

      Toki sadan joukkoon sijoittuneista voi monia nimiä ihmetellä, että on täytynyt olla jotain lajifanaattisuutta tai kotiinpäin vetoa. Mutta kaikkiaan äänestäjät edustavat monipuolista urheilun asiantuntemusta, jotai välttämättä jokaisella valintoja kommentoineella ei ole. Toki yhtä oikea valinta olisi olla Roope Tonterikin tai vaikkapa Kaisa Mäkäräinen tai joku muu. Tero Pitkämäen puolesta puhuu se, että kyseessä oli yksi kaikkien aikojen kovimmista keihäsfinaaleista ja tukea valinnalle antaa myös timanttiliigan voitto. Onnea menestyneille!

    • hyvä.petra

      Kyllä toi Petra Ollin MM hopeakin oli kova saavutus. Silmä mustana taisteli mitallin kaulaan. Ei onnistu ihan joka mimmiltä.
      Jos itse olisin ollu raadissa olisi Petra ollut sijalla 1. tai 2.

    • Tojohojonen

      Taas on viisaita liikkeellä. Joku lumilautailu ensinnäkään ei ole mikään urheilulaji. Pellet lökähousut pyörii mäessä. Tikanheittoki on vaativampi.

    • etsillee

      Kuka Tonteria osasi äänestää,kun poikaa ei ole koskaan näkynyt muuta kuin kypärä päässä ja tukka silmillä, kyllä vuoden urhelijan pitää näkyä muutenkin, Ihan fiksuhan tuo oli kun näki ilman kypärää, mutta sehän oli myöhäistä kun oli jo äänestetty .Pitkämäki on niin hyvää pee:rrää Suomelle kun hän liikkuu väkijoukossa ei voi olla huomaamatta, olihan se kova paikka kun oli Etelä- pohjanmaalta, noille etelän medialle sulattaa ja vielä kolmas kerta. Tämä meni nyt varmaan koko hyvä juhla ensi vuodelta pilalle,en ainakaan Pitkämäkenä tulisi vaikka heittäisin 100 metriä.

    • sprottimies

      Niin, ymmärrän ja jaan ketjun aloittajan ärtymyksen.

      Itse olen jo toista viikkoa korkeanpaikan leirillä tullakseni jo lähivuosina kirppu-pelissä mailmanmestariksi.

      Jos tuossa pyrkimyksessäni onnistun, niin odotan jo etukäteen jännityksellä millainen älämölö siitä sitten nousee jos en kumminkaan tule valituksi vuoden urjheilijaksi joko vuonna 2017 tai 2018.

      • sportti.mies

        Juupa jooo "sprottimies" viisastelija on hyvä je menee kokeilemaan itse lumilautailua. Voisin jopa väittää, ettet uskalla laskea noita hyppyrien alastuloja edes pulkalla, saati tekemään voltteja lumilaudalla.

        https://www.youtube.com/watch?v=gQ9B8Ji4q-A


    • Keihäs

      Mies oli oikea valinta vuoden urheilijaksi. Pitkämäellä on useiden vuosien menestys keihäänheitossa . Tonterin laji on arvostelulaji, ei siis mittaa urheilijan fyysisiä ja psyykkisiä vahvuuksia samoin kuin keihäänheitto. Lumilautailussa ainoan haasteen tuo liian isojen housujen pysyminen päällä koko suorituksen ajan.

    • Yksi_kymysys

      Ymmärsinkö oikein, etteivät Tonterin voittamassa kilpailussa olleet kaikki maailman parhaat lumilautailijat mukana?

      • XGAMES

        Kaikki parhaat oli kutsuttu rahakkaaseen ja lajin arvostetuimpaan xgames-kilpailuihin, joka pidettiin samaan ihme kyllä samaan aikaan kuin lajin MM-kisat, joissa ei ollut rahapalkintoja.


      • Yksi_kymysys

        No hyvä ettei valittu b-tason parasta lumilautailijaa vuoden urheilijaksi Suomessa. Jopa lumilautaväki olisi nauranut asialle. Toki kaikki kunnia hyvälle urheilijalle.


    • hippimasher

      Hiljaa perkele. EI laskettelu ole mitään oikeaa urheilua, hipit pitäköön omat "gaalansa"

    • PuolueetonTarkkailija

      Keihäänheitto on tänäpäivänä laji jolla ei ole näkyvyyttä ja jota ei juuri arvosteta enää juuri missäänpäin maailmaa, paitsi täällä Hölmölässä. Meille tuli monessa urheilulajissa maailmanmestareita mutta jotka hävisivät miehelle joka ei ollut oman lajinsa paras.

      • Näinonmarjat

        Jokainen höntsäilylaji voi nykyään pyrkiä nostamaan omaa arvostustaan järjestämällä tiuhaan "mm-kisoja", joissa jaetaan paljon mestaruuksia. Sitten nämä "mestarit" pitäisi vielä palkita erikseen joissain gaaloissa.


    • IsmoKajasto

      Vaikea ja jopa mahdoton laittaa erilajien harrstajia paremmuusjärjestykseen - ehkä turhaakin. Pitkämäen MM-pronssi nyt ei ehkä häikäise mutta timanntiliigan voitto yleisurheilussa erittäin kova juttu. Ei muistaakseni suomalaisten heiniä ole ollut aiemmin ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4082
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2358
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2066
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      97
      1725
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      12
      1348
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1317
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1272
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe