Asetaldehydiä jugurteissa

Mummeliini2

Prof. Mikko Salaspuro kertoi IL:ssä että jugurteissa oleva asetaldehydi on vaarallista, mutta rahkoissa ei ole sitä.
Olen tiennyt tuon jugurttiasian on varmaan kymmenen vuotta, mutta muistelen että siihen aikaan ilmoitettiin asetaldehydiä olevan myös rahkoissa. Samalla laillahan jugurtti ja rahka tehdään käyttämällä. Osaako kukaan kommentoida asiaa.

10

1017

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • kysy_myksiä

      • maail_malta
        kysy_myksiä kirjoitti:

        asetium sivu uudelleen http://www.acetium.com/fi/kysyttya

        Acetium capsules reduce the amount of carcinogenic acetaldehyde in acid-free stomach.
        It is a new groundbreaking innovation,
        the only one of its kind in the world.


      • SyopaLaakari

      • Papusilmä

        Väärin jos ostat l-kysentiiniä luantais kaupasta ja syöt sitä kaikki valahtaa vessanpönttöön. Acetuimin sitoo l-kysentiiniä vatsassa 2h ja tämän aikana se tuhoaa acetaldehydiä joka on syöpää aiheuttava karsinogeeni. Acetium on lukuisilla patenteill


    • 1tätönen

      Tuon Salasouron selvityksen mukaan jogurtin valmistuksessa käytetään asetaldehydiä tuottavia bakteereita. Piimän ja viilin valmistuksessa käytetään eri bakteereita jotka eivät tuota asetaldehydiä. Rahkoista esityksessä ei kerrottu mitään. Olettaisin, että ainakaan tavallinen suomalainen maitorahka ei ole asetaldehydiriski, mutta täytyy tarkistaa asia muualta.

    • losive

      Salaspuro kyllä tuonnut tuota asetaldehydiä esille aikaisemminkin, mikä itse asiassa on hänen tehtävänsäkin koska toimii päätyökseen Helsinginyliopiston professorina ja tutkinut asetaldehydiä 35 vuotta, eli tietää ehkä eniten koko maailmassa asetaldehydistä!
      Nyt näissä keskusteluissa otettu esille lähinnä se seikka että hänellä kytköksiä yhteen yritykseen joka myös edelläkävijä näissä asetaldehydi asioissa ja tästä syystä häntä pidetään puolueellisena ja oman edun tavoittelijana. On totta että Salaspurolla siteitä tähän yritykseen mutta se ei mielestäni poista asetaldehydin myrkyllistä vaikutusta, ja Salaspuro on tutkinut ja tiedottanut näistä paljon ennenkuin ollut missään tekemisissä yhtiön kanssa, jopa ennenkuin yhtiö on perustettu.

      Pitäisikö ennemmin kritisoida viranomaisia ja selvittää heidän kytköksensä?
      Esimerkiksi EVIRA on myös tutkinut asetaldehydiä, tulokset valmistui yli vuosi sitten mutta miksi niitä ei ole julkaistu? Niinpä EVIRAn tutkimusta sponsoroi Elintarviketeollisuus liitto, eli suuret elintarvike yritykset kuten Valio! Miksi näitä tuloksia ei haluta antaa ihmisten tietoon?
      Olen pitänyt EVIRAa puolueettomana valtion virastona joka valvoo kansalaisten turvallisuutta ja jakaa puolueetonta tietoa, nyt EVIRA väittää että esim jugurtti on turvallista kohtuullisesti (eivät osaa kertoa minkäverran on kohtuullinen) nautittuna, ja tämä koska ei ole vuosikymmenien kestäneitä vertailututkimuksia missä olisi osoitettu jugurtti vaaralliseksi!
      Eikö tilanteen pitäisi olla juuri päinvastoin? EVIRAn pitäisi varmistaa/todistaa että jugurtti ei ole ihmiselle vaarallista, jos ei heillä asiasta tietoa niin eivät saisi väittää turvalliseksi vaan joko kieltää tuotteet, vaatia varoitus tekstiä, tai ainakin velvoittaa tuottajat merkitsemään sisältääkö/kuinka paljon asetaldehydiä jolloin kuluttaja voi itse päättää haluaako altistua!

      Minkälainen myrkky tämä asetaldehydi on?
      Suuvesiin sen lisääminen on lailla kielletty Euroopassa kokonaan!
      Kosmetiikassa sitä saa olla hyvin pieni määrä, eli mitä ei saa laittaa iholle on kuitenkin ihan terveellistä syöttää lapsille!
      Alkoholissa ja tupakassa se on luokiteltu 1 luokan syöpää aiheuttavaksi karsinogeeniksi!
      Teollisuudessa on tiukat turvamääräykset jos joudut käsittelemään asetaldehydiä, hengitys suojainen, suojalasit, suojapuvut..

      Asetaldehydi on myös iso business ja ilmeisesti teollisuudelle helppo tapa valmistaa haluttuja tuotteita, asetaldehydillä on raportoitu myös riippuvuutta aiheuttavia ominaisuuksia mikä ehkä selittää tuon tupakkaan lisättävän asetaldehydin mutta tuskin kuitenkaan jugurtin?

      Kaikki muistaa Venäjän pakotteet, Valio joutui myymään Suomessa niitä parempia, lisäaneettomia jugurtteja kun ei saanut viedä niitä Venäjälle!
      Miksi ei Venäläisille kelpaa nämä asetaldehydijugurtit vaikka Suomen viranomaiset vakuuttaa että kohtuudella syötynä ovat täysin turvallisia?

      Mitä asetaldehydi sitten ihmiselle tekee?
      Tätä tutkitaan paljon tällähetkellä ja 10,20,30 vuoden päästä olemme varmaan paljon viisaampia mutta jo nyt on Kait selvää että asetaldehydi alkoholista on suurin/yksi suurimmista krapulan aiheuttajista.
      Asetaldehydi on yhdistetty moneen syöpään, on viitteitä että asetaldehydi liittyy migreeniin, astmaan, allergioihin, muistisairauksiin ja moneen muuhun!

      Eli ensin pitäisi saada asetaldehydi pitoisuudet purkkien kylkeen, erityisesti vauvansoseet, jugurtit, mehut, virvoitusjuomat mutta mielellään myös alkoholijuomat, jotta ihmisellä olisi oikeus valita!
      Toisekseen EVIRAn pitäisi säätää turvarajat, paljonko on turvallista nauttia vuorokaudessa.
      Kolmanneksi pitäisi varmaan määrätä paljonko elintarvikkeet maksimissaan saa sisältää asetaldehydiä.

      Lopuksi vielä joku saisi selvittää mikä on viranomaisten kytkökset näihin elintarvikejätteihin!

      • etsilleenjatolleen

        Esmerkiksi jopa kotimaiset omenat sisältävät asetaldehydiä enemmän kuin jukurtit eli jätämmekö fiblut mätänemään vaiko sahaammeko puut juuresta poikki heti nyt.

        Eiköhän "tohtorilla" ole omat "arvot" kyseessä ja kyseinen uutinen voidaan ohittaa olankohautuksella.

        Jos kaikkia ruokaan liittyviä "tutkimuksia" noudattaisi niin mitään ei saisi syödä ja näin ihmiskunta olisi kuollut sukupuuttoon kieltojen takia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sannan kirja USA:n bestseller!

      "Congratulations to Sanna Marin's HOPE IN ACTION, officially a USA TODAY bestseller!" Kertoo Scribner. Mitäs persut tä
      Maailman menoa
      36
      10535
    2. Yritystuet 10 mrd. vuodessa, eli yrittäjäriski valtiolla kuten kommunismissa

      Pelkästään Viking Linen viinanhakuristeilyitä sponsoroidaan 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Dieselin verotukikin on
      Yrittäjyys
      125
      10118
    3. Oikeistolainen luki Med mod att leda : en biografi

      ...ei tykänny Sanna Marinista
      Maailman menoa
      21
      7911
    4. Sture Fjäder haluaa tuensaajien nimet julki

      Kokoomuspoliitikko haluaa yli 800 euroa kuukaudessa tukia saavien nimet julki. Ehkä olisi syytä julkaista myös kuvat? h
      Maailman menoa
      177
      6314
    5. Metsäalan rikolliset

      Jokohan alkaa vähitellen kaatua kulissit näillä ihmiskauppaa harjoittavilla firmoilla.
      Sotkamo
      30
      4872
    6. Milloin viimeksi näit kaivattusi?

      Toimisitko nyt toisin kuin siinä tilanteessa teit?
      Ikävä
      55
      4697
    7. Ruotsalaistoimittaja: "Sanna Marinin saunominen saa minut häpeämään"

      Sanna Marinin kirja saa täyslaidallisen ruotsalaislehti Expressenissä perjantaina julkaistussa kolumnissa.....voi itku..
      Maailman menoa
      114
      4041
    8. Maahanmuuttajat torjuvat marjanpoiminnan - "emme ole rottia"

      Ruotsalaisen journalistin selvitys paljasti, miksi maahanmuuttajat kieltäytyvät työstä. Taustalla vaikuttavat kulttuuris
      Maailman menoa
      125
      3393
    9. Missä vaiheessa

      Päätit luovuttaa suhteeni?
      Ikävä
      62
      3117
    10. Adonikselle

      Kuvittelitko oikeasti, että ootan sua? Kuvittelitko, että voit noin vain vetäyttä ja kun tulet takaisin, kaikki on niin
      Ikävä
      220
      3039
    Aihe