Apua tarvitaan! Ostin lohen jonka viimeinen käyttöpäivä on tänään. Säilyykö jos teen siitä graavilohta tänään?
Voiko graavata viim. käyttöpv lohta
6
2407
Vastaukset
- fisuapakkaseen
No tuskin graavaus lisää mitenkään kalan säilyvyyttä - ainoa tapa on kypsentää fisu kunnolla kuumentamalla ja säilöä pakkaseen, jos et heti sitä syö.
- etsilleenjatolleen
Graavilohi tehdään suositusten mukaan mahdollisimman tuoreesta lohesta ja pakastaen ensin vähintään 24 tuntia ennen graavausta loisten tuhoamiseksi, sillä sokeri, suola ja etikka/viina eivät riitä niitä tuhoamaan.
Käy Eviran sivuilla niin löydät listan raakana syötävistä fisuista - tämä lista sisälsi muistaakseni vain neljä-viisi kala-lajia http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/valmistus ja myynti/elintarvikehuoneistot /usein kysyttya/ kohta "kalahygienia" ja listerian vaaroista http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden kayton rajoitukset/listeriabakteeri/ - eiköhän noilla ohjeilla pärjää vaikka tseffit ovatkin toista mieltä eli gevicheä nassuun raa'asta lahnasta - et silleen ja hygieniapassia ei sitten tarvita kun "ammattilainen" osaa paremmin, sanoi Henkka.
- Tillisuola
"Graavilohi tehdään suositusten mukaan mahdollisimman tuoreesta lohesta ja pakastaen ensin vähintään 24 tuntia ennen graavausta loisten tuhoamiseksi, sillä sokeri, suola ja etikka/viina eivät riitä niitä tuhoamaan" -Lohessa EI esiinny ihmiselle haitallisia loisia! Pakastaminen on turha toimenpide siinä mielessä.
Graavikalaksi kannatta valita mahdollisimman tuore kiinteälihainen kala! Jos ruodot irtoavar helposti lihasta, silloin kala ei ole kelvollinen graavattavaksi.
Viimeisen käyttöpäivän kala joko savuun tai sitten kypsennys jotenkin muuten EI missään tapauksessa graaviksi!- tättärää.pippijuu
"Graavikalaksi kannatta valita mahdollisimman tuore kiinteälihainen kala! Jos ruodot irtoavar helposti lihasta, silloin kala ei ole kelvollinen graavattavaksi."
Ja höpsistä. Ylivoimaisesti paras graavikala on luonnonsiika.
- kokeilevaikka
Jalokalojen pakastaminen on kyllä tuhlausta. Sitä parempaa mitä tuoreempaa.
Joku mäti nyt kai pitää pakastaa, mutta se on toinen juttu. - eieie
Ei pakasteta ja tehdään tuoreesta kalasta - ei vanhasta. Vanhan voi paistaa ja pakastaa - ei muuten, jos ei heti voi syödä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1132943Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen232369Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082006- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2511057- 711044
- 801044