Apua tarvitaan! Ostin lohen jonka viimeinen käyttöpäivä on tänään. Säilyykö jos teen siitä graavilohta tänään?
Voiko graavata viim. käyttöpv lohta
6
2273
Vastaukset
- fisuapakkaseen
No tuskin graavaus lisää mitenkään kalan säilyvyyttä - ainoa tapa on kypsentää fisu kunnolla kuumentamalla ja säilöä pakkaseen, jos et heti sitä syö.
- etsilleenjatolleen
Graavilohi tehdään suositusten mukaan mahdollisimman tuoreesta lohesta ja pakastaen ensin vähintään 24 tuntia ennen graavausta loisten tuhoamiseksi, sillä sokeri, suola ja etikka/viina eivät riitä niitä tuhoamaan.
Käy Eviran sivuilla niin löydät listan raakana syötävistä fisuista - tämä lista sisälsi muistaakseni vain neljä-viisi kala-lajia http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/valmistus ja myynti/elintarvikehuoneistot /usein kysyttya/ kohta "kalahygienia" ja listerian vaaroista http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden kayton rajoitukset/listeriabakteeri/ - eiköhän noilla ohjeilla pärjää vaikka tseffit ovatkin toista mieltä eli gevicheä nassuun raa'asta lahnasta - et silleen ja hygieniapassia ei sitten tarvita kun "ammattilainen" osaa paremmin, sanoi Henkka.
- Tillisuola
"Graavilohi tehdään suositusten mukaan mahdollisimman tuoreesta lohesta ja pakastaen ensin vähintään 24 tuntia ennen graavausta loisten tuhoamiseksi, sillä sokeri, suola ja etikka/viina eivät riitä niitä tuhoamaan" -Lohessa EI esiinny ihmiselle haitallisia loisia! Pakastaminen on turha toimenpide siinä mielessä.
Graavikalaksi kannatta valita mahdollisimman tuore kiinteälihainen kala! Jos ruodot irtoavar helposti lihasta, silloin kala ei ole kelvollinen graavattavaksi.
Viimeisen käyttöpäivän kala joko savuun tai sitten kypsennys jotenkin muuten EI missään tapauksessa graaviksi!- tättärää.pippijuu
"Graavikalaksi kannatta valita mahdollisimman tuore kiinteälihainen kala! Jos ruodot irtoavar helposti lihasta, silloin kala ei ole kelvollinen graavattavaksi."
Ja höpsistä. Ylivoimaisesti paras graavikala on luonnonsiika.
- kokeilevaikka
Jalokalojen pakastaminen on kyllä tuhlausta. Sitä parempaa mitä tuoreempaa.
Joku mäti nyt kai pitää pakastaa, mutta se on toinen juttu. - eieie
Ei pakasteta ja tehdään tuoreesta kalasta - ei vanhasta. Vanhan voi paistaa ja pakastaa - ei muuten, jos ei heti voi syödä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomi on täysin sekaisin
Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-20000104504889Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka
minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa151742Aivan täysin tahallinen teko
Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves941478Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!
Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä531369Olet saanut minut sekoamaan
Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.231347Mainehaitta metsäkonefirmalle
Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos531238Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?
Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-01085Myönnän sinulle nyt
Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele541010Pysytäänkö nainen
edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.57895Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti
eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl62894