Apua tarvitaan! Ostin lohen jonka viimeinen käyttöpäivä on tänään. Säilyykö jos teen siitä graavilohta tänään?
Voiko graavata viim. käyttöpv lohta
6
2925
Vastaukset
- fisuapakkaseen
No tuskin graavaus lisää mitenkään kalan säilyvyyttä - ainoa tapa on kypsentää fisu kunnolla kuumentamalla ja säilöä pakkaseen, jos et heti sitä syö.
- etsilleenjatolleen
Graavilohi tehdään suositusten mukaan mahdollisimman tuoreesta lohesta ja pakastaen ensin vähintään 24 tuntia ennen graavausta loisten tuhoamiseksi, sillä sokeri, suola ja etikka/viina eivät riitä niitä tuhoamaan.
Käy Eviran sivuilla niin löydät listan raakana syötävistä fisuista - tämä lista sisälsi muistaakseni vain neljä-viisi kala-lajia http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/valmistus ja myynti/elintarvikehuoneistot /usein kysyttya/ kohta "kalahygienia" ja listerian vaaroista http://www.evira.fi/portal/fi/elintarvikkeet/tietoa elintarvikkeista/elintarvikevaarat/elintarvikkeiden kayton rajoitukset/listeriabakteeri/ - eiköhän noilla ohjeilla pärjää vaikka tseffit ovatkin toista mieltä eli gevicheä nassuun raa'asta lahnasta - et silleen ja hygieniapassia ei sitten tarvita kun "ammattilainen" osaa paremmin, sanoi Henkka.
- Tillisuola
"Graavilohi tehdään suositusten mukaan mahdollisimman tuoreesta lohesta ja pakastaen ensin vähintään 24 tuntia ennen graavausta loisten tuhoamiseksi, sillä sokeri, suola ja etikka/viina eivät riitä niitä tuhoamaan" -Lohessa EI esiinny ihmiselle haitallisia loisia! Pakastaminen on turha toimenpide siinä mielessä.
Graavikalaksi kannatta valita mahdollisimman tuore kiinteälihainen kala! Jos ruodot irtoavar helposti lihasta, silloin kala ei ole kelvollinen graavattavaksi.
Viimeisen käyttöpäivän kala joko savuun tai sitten kypsennys jotenkin muuten EI missään tapauksessa graaviksi!- tättärää.pippijuu
"Graavikalaksi kannatta valita mahdollisimman tuore kiinteälihainen kala! Jos ruodot irtoavar helposti lihasta, silloin kala ei ole kelvollinen graavattavaksi."
Ja höpsistä. Ylivoimaisesti paras graavikala on luonnonsiika.
- kokeilevaikka
Jalokalojen pakastaminen on kyllä tuhlausta. Sitä parempaa mitä tuoreempaa.
Joku mäti nyt kai pitää pakastaa, mutta se on toinen juttu. - eieie
Ei pakasteta ja tehdään tuoreesta kalasta - ei vanhasta. Vanhan voi paistaa ja pakastaa - ei muuten, jos ei heti voi syödä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 403744
- 991768
- 1361635
Mira Luoti ja Julkkisselviytyjät 2017 - Ketä kuumottaa juuri nyt?
HS: Tässä ohjelmassa Mira Luoti kertoi kokeneensa seksuaalista väkivaltaa "PMMP-yhtyeen Mira Luoti kertoo Ylen uudessa541629- 971381
Törkeä eläinsuojelurikos Sonkajärvellä
Pohjois-Savossa Sonkajärvellä noin 40 kissaa ja reilut 10 koiraa on jouduttu lopettamaan kaltoinkohtelun vuoksi, kertoo311293MESTARI SIVALTAA JÄLLEEN
https://www.is.fi/politiikka/art-2000011436243.html Suomen ainoa Mestari lausuu tosiasiat Sannasta , Tuomiojasta ja hil2991187- 571145
Jotkut ihmiset pelkäävät syöpää sairastavaa
On hauskaa, kun kertoo jollekin, että "minulla on syöpä". Jotkut käyttäytyvät kuin se olisi tarttuva tauti. Eivät uskall1271051Julkisuuden henkilön päiväin päätös
Sitä vaan, että kyllä nyt kaikki tietävät kuka oli Eemeli Peltola (kansanedustaja, joka päätti päivänsä eduskuntatalossa2711011