Meillä syödään silloin tällöin uunissa kypsennettyjä broilerin koipireisiä. Niistä valunut rasva on kerätty erilleen, jäänyt sitten usein pitkäksi aikaa lasipurnukkaan jääkaappiin. Varmaan moni muukin kerää tuon rasvan erilleen. Mitä käyttöjä olette keksineet ylimääräiselle kananrasvalle?
Miten käytätte kananrasvan?
45
3982
Vastaukset
- kfkfkfkk
Meillä kissat tykkää syödä sen :). Käsittääkseni kananrasva yhtä lihottavaa kuin mikä muu tahansa?
- 1tätönen
Niin marinoiduissa se kyllä on vähän suolaista. En tiedä, miten hyvin kissat sietävät suolaista ruokaa, koirat ainakin ihmistä huonommin. On ihan yhtä lihottavaa kuin muukin rasva
- uhuh
kyllä menee roskiin ,mausteet ja suola ei sovi eläimelle
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=750&lang=fi tässä kana , broileriin en koske
https://fi.wikipedia.org/wiki/Eläinrasva
Uhuh https://www.youtube.com/watch?v=48nC3gi8KQE
sianrasvaa omenalla
https://www.youtube.com/watch?v=Eoc8OP_n3M4 - kolestrolikaksi
kanan rasva on terveellistä ja laskee kolestroolia.parantaa muistia,niveliä.perunamuusia ja liemet päälle.voi kastella liemessä leipää ja ei tarvitse muita vaarallisia markariineja jotka aiheuttaa suonten tukkeutumise ja äkkikuoleman.
- 1tätönen
Niin kyllähän kananrasvastakin saa kolesterolia, mutta siinä tosiaan on enemmän tyydyttämättömiä rasvahappoja kuin sian, naudan ja lampaan rasvassa, jopa DHA:ta ja EPAa saa jonkun verran kananrasvasta. Tässä tarkempi selvitys broilerin koipireiden rasvaosasta:
http://www.fineli.fi/food.php?foodid=11563&lang=fi 1tätönen kirjoitti:
Niin marinoiduissa se kyllä on vähän suolaista. En tiedä, miten hyvin kissat sietävät suolaista ruokaa, koirat ainakin ihmistä huonommin. On ihan yhtä lihottavaa kuin muukin rasva
Höpsistä, ei kanan rasva ole yhtä vahingollista kuin sian ja lampaan rasva.
Minä laitan kanan rasvaa leipomukseen ja se on paljon parempaa kuin voi.
- noeitosiaan
yääh kuulostaa kamalalle. Roskikseen se meillä menee. Mun on vaikee kuvitella, että kukaan sitä mitenkään käyttäisi!
- xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
No kuule kyllä käyttää aika monikin ruuanlaitossa!
- HerraLihansyöjä
Ollaan vaimokkeen kanssa käytetty paistamisesta jääneet kananrasvat liukuvoiteena. Tuntuma on paljon parempi ja takuulla luontoystävällisempi vaihtoehto. Makukaan ei tietenkään ole paha :)
- Anonyymi
😂😂
- koshvujaiu
Kanasta ei lähde rasvaa ollenkaan ja boileri paistetaan niin ettei sitä irtoa, eli foliossa, muuten tulee kuiva ja mauton koppura. Vihanneksia tai riisiä alle, jos on pakko, marinadihan ei imeydy niihinkään vaan värjää korkeintaan.
- kana_liemi
Oletko keittänyt kanan ? Pakastealtaasta löydät, kyllä rasva killuu kattilassa
http://keskustelu.suomi24.fi/t/13775971/kunnon-kana-pakastealtaista-ja - 1tätönen
Niin mistä sitten ostat kanaa? Pakasteena täällä (Hämeenlinnassa) myydään kokonaisia broilereita, ja munituskanat tietääkseni päätyvät eläinten rehuksi. Parikymmentä vuotta sitten muistan viimeksi löytäneeni kaupoista varsinaista kananlihaa, kokonaisia naturelleja. Olivat maukkaampia ja sitkeälihaisempi kuin nämä broilerit, mutta kyllähän niissäkin rasvaa oli.
- 1tätönen
Siis muistan ajan, kun kaupoissa sai valita ostaako broileria (siis nopeakasvuista jättikananpoikaa) vai aikuista kanaa. Ostin aina mieluummin sitä jälkimmäistä. http://ruoka.ts.fi/jutut/kanan-kunnianpalautus/
- 1tätönen
Kannatti kysyä. Löysin netistä, että nyt taas joissakin kaupoissa näköjään myydään aikuista kana, kotimaista tai tuotua luomukanan. Kilohinta broileria kalliimpi, vaikka saa suhteessa painoon vähemmän syötävää. Taidan joskus kokeilla.
Mutta olisi mukava löytää vielä käyttöjä kananrasvalle. - jäämmeseuraamaan
tänään takaisin-sarjassa varmaan selviää miten Hintti sietää vastoinkäymisiä,kun jätti hoidon kesken Lopotomia hoito suomeen Jos sillä Hintit paranee
- kannattaakokeilla
3dl riisiä (uncle ben's pitkäjyväinen) pussi maissipaprikaa kanaliemikuutio sekoitettuna 5dl keitettyä vettä, 1tl currya, koivet päälle ja uuniin. Rasva imeytyy ruokaan, ja on erittäin hyvää ja helppo tehdä.
- muutamatunti
Mää teen muuten samoin, mutta pidän ensin pari tuntia koipia nahka alaspäin jossain 100-125 asteessa. Koivet kylmänä siis kylmään uuniin. Sitten käännön yhteydessä sekoitan riisit valuneeseen rasva-nesteseokseen, jonka päälle koivet nahka ylöspäin.
Koipien päälle voi valuttaa muutaman desin (ainakin tuplat riisiin nähden) kylmää vettä ja lisäksi jotain chilikastiketta. Takaisin uuniin pariksi tunniksi. Jossain vaiheessa (vaikka heti käännön jälkeen) voi käyttää hetken aikaa hieman (esim. vartin - puoli tuntia) kuumempana, esim. 175, jotta nahka ottaa rapeutta (on mukavampi syödä) ja väriä. Jos tarttee, niin välillä voi lisätä vettä.
Riisin lisäksi voi laittaa muitakin kasviksia. Joskus olen silpunnut sipulia ja porkkanaa heti alussa vuoan pohjalle ja laittanut käännön yhteydessä sitten riisit ja nesteen.
Mitään suolakuutioita ja muita ei tarvitse lisätä, koska koivista tihkuva neste on pirun suolaista sellaisenaan. Chilikastikkeessa on tietysti suolaa, mutta tosi varovainen pitää suolan kanssa olla.
Eläimille ei niin suolaista lientä pidä ainakaan antaa. - 1tätönen
Kiitokset aion kokeilla! Broilerinkoivissa ärsyttääkin se liiallinen pehmeys.
- joo_joo_
muutamatunti kirjoitti:
Mää teen muuten samoin, mutta pidän ensin pari tuntia koipia nahka alaspäin jossain 100-125 asteessa. Koivet kylmänä siis kylmään uuniin. Sitten käännön yhteydessä sekoitan riisit valuneeseen rasva-nesteseokseen, jonka päälle koivet nahka ylöspäin.
Koipien päälle voi valuttaa muutaman desin (ainakin tuplat riisiin nähden) kylmää vettä ja lisäksi jotain chilikastiketta. Takaisin uuniin pariksi tunniksi. Jossain vaiheessa (vaikka heti käännön jälkeen) voi käyttää hetken aikaa hieman (esim. vartin - puoli tuntia) kuumempana, esim. 175, jotta nahka ottaa rapeutta (on mukavampi syödä) ja väriä. Jos tarttee, niin välillä voi lisätä vettä.
Riisin lisäksi voi laittaa muitakin kasviksia. Joskus olen silpunnut sipulia ja porkkanaa heti alussa vuoan pohjalle ja laittanut käännön yhteydessä sitten riisit ja nesteen.
Mitään suolakuutioita ja muita ei tarvitse lisätä, koska koivista tihkuva neste on pirun suolaista sellaisenaan. Chilikastikkeessa on tietysti suolaa, mutta tosi varovainen pitää suolan kanssa olla.
Eläimille ei niin suolaista lientä pidä ainakaan antaa.Teetkö mitään muuta kuin ruokaa?
"ensin pari tuntia", "Takaisin uuniin pariksi tunniksi". Noh, kyllähän se kelepaa, Sipilän visioilla... - 1tätönen
Niin eihän siinä vieressä tarvitse kytätä koko aterian valmistumisaikaa.. Laittaa vaikka keittiökellon muistuttamaan, että on aika palata keittiöön.
- kannattaakokeilla
1tätönen kirjoitti:
Kiitokset aion kokeilla! Broilerinkoivissa ärsyttääkin se liiallinen pehmeys.
Lisään tohon ohjeeseeni sen, että se paistoaika on noin 45min-1 tunti ja lämpötila 175 astetta, eikä tartte sitä katella sen jälkeen, kun uuniin on laittanut ja ovat rapeita kanat, kun kuitenkin ovat siinä kaiken päällä.
Kerrohan sitten mitä tykkäsit. - 1tätönen
kannattaakokeilla kirjoitti:
Lisään tohon ohjeeseeni sen, että se paistoaika on noin 45min-1 tunti ja lämpötila 175 astetta, eikä tartte sitä katella sen jälkeen, kun uuniin on laittanut ja ovat rapeita kanat, kun kuitenkin ovat siinä kaiken päällä.
Kerrohan sitten mitä tykkäsit.Kiitokset, kokeiltu on riisipedillä/ohrariisipedillä tai juurespalapedillä ja perunalohkopedillä paistettuja marinoituja tai vain sitruunapippurilla maustettuja kanankoipia ..http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/505188/Uunissa paistettua broileria juurespedillä/
Vain riisipeti/ohrariisipeti imi kananrasvat, ja tulikin aika tukevaa hyvää ruokaa. Vähemmän suolaista tuli ilman liemikuutiota. Paistoin kyllä ohjettasi kauemmin, uuni ilmeisesti jonkun verran kylmempi.
Juuresvaihtoehto oli myös mukava. Perunalohkot olisi taas minusta kannattanut paistaa erikseen, kun ne eivät eivät ruskistuneet koipipalojen alla.
- eki64_
valkoviiniä sekaan ja suurusta kastikkeeksi !
- 1tätönen
Kiitos täytyypä kokeilla!
- urtsukainen
Käytän liukuvoiteena sekä meikkivoiteena.
- 1tätönen
Epäilemättä kaunustaa kasvojasi, mutta ei taida riittää suksien pohjaan liukuvoiteeksi näillä vesikeleillä.
- koipireisinilkkapohje
Hmm.. juu.. Koipi-reisipalat kypsennän uunivuoassa.. Hieman vettä lisäilen. (Marinoituihin itse currya tykkään lisätä nahkoille..).
Kypsymisen aikana pitää muutaman kerran, sillä vuokaan valuneella liemellä ihan lusikalla valella paistopintoi.
Kypsät palat nostetaan lautasille ja liemi uuniastiasta pieneen kulhoon jäähtymään. Jäähtyessään se "paha rasva" nousee pinnalle ja jähmettyy.. jähmeän rasvan alla onkin sitten mitä parhain kanaliemi jäljellä.. maustaa mukavasti riisin/ perunat... ja se pelkkä jähmeä rasva siitä pinnalta kyl joutaa ihan kompostiin.
:D jos et sitten satu haluumaan käyttää huulirasvana broilerin hajuu..:D
Tuokin vinkki on hyvä, että riisi/kasvikset tms. kypsyvät koipireisien alla, tosin silloin juuri se kova rasvakin on ruoasaa mukana.. :D- Qary53
Kyllä se pintaan kovettunut rasva sisältää kaikki rasvaosiot, eihän se rasva liukene siihen kirkkaaseen osioon. Eli pinnassa on kovat ja pehmeät rasvat sekaisin.
- Käytän
Koko kanan paistettuna koiranruuaksi. Siinä on hyvää valkuaista ja rasvoja, kyllä turkki kiiltää!
- Jurpo2000
Siitä saa ulkotulia kun laittaa peltipurkkiin ja puuvillasta sydämen.
- sahuri
moottorisahan teräketjuöljynä, ei saastuta luontoo ja on sitkasta, pakkasella vaa meinaa jäätyä .
- Kanaljako
Ensinnäkin. Valmistan nykyisin koivet keittämällä. Mureaa tulee ja liemi keiton pohjaksi tai muuhun namikäyttöön. Kylmässä rasva nousee pintaan ja hieman hyytyy, jolloin liian rasvan voi koota muuhun astiaan. Kananrasva on herkullista. Sivele leivälle, jopa pullaviipaaleelle, paahdetulle leivälle tai miten vain. Ehkä pieni suolarippunen. Parempaa kuin voi ja aika terveellistä koviin rasvoihin verrattuna. Älytöntä heittää roskiin. Heitätte kai voinkin?
Käyttöä voi miettiä vaikka keittokirjan verran. Kanannahkakin on rapeana hyvää, vaikka laihduttajaa varoitetaan tästä herkusta. Eihän laihduttaja saa mitään syödä. - 122565548
JOS uunivuokaan laittaa pikkusen valuttelee joo mut vähä pohjalle ensin kanalientä valkosipulia porkkanaa riisiä mitäny vaa on lisukkeet siinä hyvässä liemessä ku se rasva kohtaa muut...oon testaillu grillivastukselle ku paat ritilälle ja varuiks pellin alle ensin alta 20minsaa päältä sama ei oo valunu
- kielten.opiskelija
Mitä kieltä tuo nimim. 122565548:n kommentti on? Osa sanoista on samoja kuin suomessa, mutta ei tuo eestiltäkään vaikuta?
- näitäpänäitä
kielten.opiskelija kirjoitti:
Mitä kieltä tuo nimim. 122565548:n kommentti on? Osa sanoista on samoja kuin suomessa, mutta ei tuo eestiltäkään vaikuta?
Se on välimerkitöntä puhekieltä, sitä näkyy nykyään paljon.
- koirille_menee
Jos jostain kumman syystä niitä joutuu laittamaan (yäk) niin rasvan ja muut riplakkeet imeytän koirien papanoihin. Luut pois- niitä ne ei voi syödä.
Pahin mitä oon kuullut niin tätä inhokkkia oisi ollut tarjolla ensitreffeillä .. ou jee mikä järjen riemuvoitto. Haarukalla ja veitsellä ei voi syödä vaan "sivistyneesti käsin" naama on rasvassa ja marinadissa, samoin vaatteet ja romanttinen jätöskasa lautasella. Ja se riisi --- oi miksi, oi miksi ?
Jos kanaa teen se oh kyllä ehdottomasti kokonainen rintaleike, täytettynä ja pekoniin käärittynä.
Paino sanalla JOS.- siivetparhaita
Rintaleike on kanan mauttomin osa, sitä siis kaiken viimeksi.
Kanan luut voi antaa huoletta koirille. Sian luita ei sen sijaan saa missään nimessä antaa. - 1tätönen
Makunsa kullakin, minulle pekoni on yök yök, en syö muutakaan punaista lihaa, ja aika paljon menee ihan ruokaa. Kanaa (broileria) meillä koirat syövät paljonkin, yleensä jonkinlaisena ohrakasvisrisottona (turreille herkkua), mutta aina olemme etsineet luut tarkkaan pois kypsennyksen jälkeen, kun ontoista kypsennettäessä kovettuvista linnun luista on meitä varoitettu.
(Niin barffauksessa koirille tarjotaan usein rustoisia pieniä luita sisältäviä broilerin siipiä, mutta tämä raakaruoka on taas eri juttu). - 1tätönen
Täsmennys alkuun: Siis aika paljon meillä ihmisten suuhun menee ihan vegaaniruokaa...
- koirille_menee
siivetparhaita kirjoitti:
Rintaleike on kanan mauttomin osa, sitä siis kaiken viimeksi.
Kanan luut voi antaa huoletta koirille. Sian luita ei sen sijaan saa missään nimessä antaa.Ai, onkos niissä eri osissa jotain makueroja ? En ole huomannut. Rintaleike pitää maustaa kunnolla ja laittaa pekoniin tai marinadiin tai upotta kermaan ja katsoa ettei pääse kuivaksi. Joskus tein savustuspussissa, se oli muuten hyvää.
Ei pysty antamaan meidän noutajille kananluita, eikä myöskään possun. Sen verran "tikkuiset" luut että pskaralli on taattu. - kova.luu
koirille_menee kirjoitti:
Ai, onkos niissä eri osissa jotain makueroja ? En ole huomannut. Rintaleike pitää maustaa kunnolla ja laittaa pekoniin tai marinadiin tai upotta kermaan ja katsoa ettei pääse kuivaksi. Joskus tein savustuspussissa, se oli muuten hyvää.
Ei pysty antamaan meidän noutajille kananluita, eikä myöskään possun. Sen verran "tikkuiset" luut että pskaralli on taattu.Sanontaa "luun vierestä liha on makeinta" ei ole temmattu tuulesta. Possussakin luulliset kyljykset ovat parempia kuin luuttomat ulkofileen palat.
Kaupan valmiiksi grillattuja kokonaisia kanoja syödessä on tullut huomattua, että rintafileet on kaikkein mauttomimpia. Usein ovat vähän sellaista sahajauhomaista, eli liian kuivaksi päässeitä. Mausteet on tietysti pinnassa, joten sen vuoksi makuakin on enemmän ohuemmissa "nahkaosissa".
Hiiligrilli olisi ehkä paras noiden rintaleikkeiden paistoon. Samalla niihin saisi vähän savunmakua ja grillatessa voisi voidella lihoja marinaadilla. kova.luu kirjoitti:
Sanontaa "luun vierestä liha on makeinta" ei ole temmattu tuulesta. Possussakin luulliset kyljykset ovat parempia kuin luuttomat ulkofileen palat.
Kaupan valmiiksi grillattuja kokonaisia kanoja syödessä on tullut huomattua, että rintafileet on kaikkein mauttomimpia. Usein ovat vähän sellaista sahajauhomaista, eli liian kuivaksi päässeitä. Mausteet on tietysti pinnassa, joten sen vuoksi makuakin on enemmän ohuemmissa "nahkaosissa".
Hiiligrilli olisi ehkä paras noiden rintaleikkeiden paistoon. Samalla niihin saisi vähän savunmakua ja grillatessa voisi voidella lihoja marinaadilla."Jos kanaa teen se oh kyllä ehdottomasti kokonainen rintaleike, täytettynä ja pekoniin käärittynä."
"Ai, onkos niissä eri osissa jotain makueroja ? En ole huomannut."
"Sanontaa "luun vierestä liha on makeinta" ei ole temmattu tuulesta. Possussakin luulliset kyljykset ovat parempia kuin luuttomat ulkofileen palat."
No onpas paljon harhaluuloja. Kanan rintafile on tosiaan mauttomin kanan osa. Jenkkien BBQ kisoissa kanasarjoja ei koskaan voiteta rintafileillä vaan niihin käytetään kopia. Kanan rinta on mautonta siksi koska kana ei käytä sitä lihasta eikä siinä ole makua tuovaa rasvaa, kollageenia ja muita aineita. Jos haluaa maukasta linnun rintaa niin se pitää olla lentävä lintu, sorsa, hanhi, kyyhkynen, riekko jne.
Possun kyljys ei ole herkullista sen vuoksi, että siinä on luu. Herkullisuus johtuu rasvasta ja kollageenista, joka riittävällä kypsytyksellä muuttuu mehukkaaksi gelatiiniksi. Possun sisäfileessä ei ole juuri lainkaan rasvaa ja kollageenia kun possu ei sitä mihinkään käytä, joten se on kaikista huonoin pala possussa.
Tuosta kollageeni-gelatiinijutusta tulikin mieleen, että kanasta taitaa eniten tulla herkullista rasvaista ja hyytyvää (gelatiini) lientä juurikin kopipaloista. Rintafileet vain kuivuvat ja päästävät vähän vettä kun niitä kypsentää.
Onkohan tässä mennyt sekaisin rasva ja lihasneste? Rasvaa ei voi kerätä purnukkaan suoraan paistovuoasta vaan purnukkaan otetaan liemi, jossa rasva nousee pintaan ja hyytyy valkoiseksi kerrokseksi. Alle jää hyytynyt kananliemen värinen hyytelö, joka ei ole rasvaa vaan pääasiassa gelatiinia ja vettä. Rasvan pystyy siis erottamaan vasta jäähdyttämisen jälkeen.
Kananrasvaa tulee kuitenkin niin vähän, ettei sille ole mielestäni mitään erityistä käyttöarvoa. Sen sijaan rasvan ja liemen yhdessä voi hyödyntää tavallisen kanaliemen tapaan.
En ole maistellut kananrasvaa, mutta hanhenrasva on aivan älyttömän hyvää paistamiseen, confaukseen ja uppopaistamiseen. Kannattaa kokeilla esimerkiksi hanhenrasvaperunoita. Alla yksi esimerkkiresepti, mutta pointti on kaikissa sama. Kuorittuja perunoita keitetään 2-5 min, valutetaan ja ravistetaan siivilässä pinta karkeaksi, maustetaan, ripotellaan jauhoja pintaan, pyöritellään paistovadin kuumassa hanhenrasvassarasvassa (2-3 rkl riittää) kauttaaltaan, paistetaan 200-210C:ssa, käännellään ja valmista noin 45 min kuluttua.
https://www.greatbritishchefs.com/how-to-cook/how-to-cook-goose-fat-roast-potatoes
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1132943Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen232369Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082006- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2511057- 711044
- 801044