olen surkea leipomaan ja kiinnostustakaan ei riitä. siksi tarvitsen leivonnaisreseptejä, jotka on helppo toteuttaa. ja kuitenkin lopputulos olisi (taidoistani riippuen) maukas. onko sellaisia? voi, olisin niin kiitollinen, jos laittaisitte edes muutaman!
kertokaa maailman helpoin resepti
25
7938
Vastaukset
- mammelimam
1. lämmitä puoli litraa vettä(maitoa), ei saa olla kuumaa, kaada neste isohkoon astiaan
2.sekoita sinne paketti hiivaa (kuivahiivaa ohjeen mukaan)
3.kaada ensin varovasti sekaan jauhoja, sekoita sitten voimakkaasti jollain värkillä jauhoja nesteeseen (käsin jos ei muuta oo)
4.lorauta sulaa margariinia taikinaan, (loraus n.puoli desiä)
5.heti, kun näyttää kestävän jotenkuten kasassa, ja irtoilee kulhon reunasta,
6. kaada voipaperilla peitellylle pellille
7. täyte: mitä tahansa, joko suolaista tai makeaa, maun mukan, voit kääntää reunat sievästi täytteen päälle. jos on sopivaa taikinaa, voit vääntää ristikon täytteen pinnalle, silloin taikinan täytyy olla kovahkoa.
8. paista n. 225astetta 15-25 min. pitää kytätä
9. mitä voimakkaammin/pitempään jaksat sekoittaa jauhoja, sen parempi taikinasta tulee.
paistos ei säily, pitää syödä heti, tunnetaan nimellä pikapukka (pikaleipä) - Nam!
Suklaamuffinssit (n. 12 kpl)
Tarvitset joko paperisia amerikkalaisia muffinssivuokia tai tavallisia, joita käytetään teflon muffinssivuoan kanssa.
100g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100g tummaa suklaata tai 50g tummaa ja 50g valkoista suklaata
1. Sekoita pehmennyt rasva, sokeri, munat ja
maito. Lisää ainekset edellä olevassa
järjestyksessä aina välissä sekoittaen, niin
on helpompaa.
2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet
rasvaseokseen ja sekoita tasaiseksi
taikinaksi.
3. Rouhi suklaa veitsellä käärepaperin päällä
noin 5mm x 5mm paloiksi. Mutta älä ala
kuitenkaan mittaamaan. =)Sekoita rouhe
taikinaan.
4. Täytä muotit taikinalla ja paista 200
asteessa 20-25 min. - Nam!
Sika helppo ohje!
Pohja:
150g voita
2 munaa
1 1/2 dl maitoa
3 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3 tl tummaa kaakaojauhetta
Kuorrutus:
50g voita
200g tomusokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl vahvaa kahvia
1 tl vaniljasokeria
1. Sulata ja jäähdytä margariini.
2. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito.
3. Lisää munaseokseen keskenään sekoitetut
kuivat aineet.
4. Lisää margariini ja sekoita tasainen taikina.
5. Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille
ja paista uunin keskiritilätasolla 200
asteessa noin 20 min.
6. Sulata kuorrutuksen margariini kattilassa,
lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi
massaksi.
7. Levitä kuorrutus lämpimän pohjan päälle ja
anna jäähtyä hetki ennen kuin leikkaat sen
neliöiksi. - Nam!
Voi käyttää esim. suklaakääretortun täytteenä.
2 dl kuohukermaa
1 prk (250g)maitorahkaa
1 ps Marianne-rakeita
1 1/4 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Painele Marianne-rakeet pakastepussissa esim. kaulimella murskaksi. Vatkaa kermavaahto ja sekoita siihen Marianne-rouhe ja muut aineet.
Käytä kaaretortun tai suklaatuulihattujen täytteenä. - xxx
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
1 dl kaakaojauhetta
3-4 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa
2 munaa
1,5 dl voi/margariini sulaa
Sekoita kuivat aineet ensin keskenään. Lykkää sekaan seuraavaksi maito ja sekoita. Sitten munat, sekoita. Lopuksi voi/margariinisula. Sekoita taikina kiiltäväksi, ei siis tarvii vatkata ollenkaan. Paista 175 noin 1 tunti.- Jee jee
Käytän muuten samaa ohjetta,mut lisään vielä: 1 tl kanelia 1 tl kaardemummaa
(Kaakaojauheen muuten pitää olla tummaa kaakaota!
esim.VanHouten tai vastaavaa. O´Boy ei käy, ei maistu miltään ja saattaa palaa vuokaan kiinni jos yrität käyttää enemmän, jotta tulis makua.)
- Aija
Tässä pääset todella helpolla.
Osta valmista torttutaikinaa. Kauli siitä pitkänomainen suorakulmio. Pane keskelle luumuhilloa/omenamarmelaadia/mitä tahansa paistamisen kestävää hilloa. Siis pituussuunnassa keskelle levyä. Leikkaa taikinapyörällä vinot viillot pitkille sivuille aina hilloraitaan saakka. Nostele liuskat vuorotellen vasemmalta ja oikealta puolelta niin että päät ulottuvat hiukan hillon päälle. Voitele ja paista. - toinen tumpelo
Jos leipominen tai ruuanlaitto ei kauheasti kiinnosta, miksi sitten uhrata siihen energiaa tai pahimmassa tapauksessa heittää kalliit aineet roskiin kun paistos/leipomus epäonnistuu?
Kaupat, ainakin isommat marketit, ovat täynnä puolivalmiita ja esipaistettuja leivonnaisia tai taikinoita.
Niiden avulla onnistuu vähemmän leivontafrikkikin ja toreilta, tapahtumista, myyjäisistä jne saa monesti ostaa valmiita kotonatehtyjä herkkuja edullisemmin kuin kaupasta tai leipomoista/kahviloista. Pakastimeen näistä jemmaan.
Tämä tietty vaan yksi näkemys, mutta ainahan harjoitus tekee tuossa leipomisessakin mestarin jos kiinnostusta aiheeseen riittää, itsellä ei. - Haisuli87
Pakastealtaan tuotteet harvemmin vetää vertoja kotona leivoituille. :)
- hyvää on
Tässä on mielettömän helppo resepti ja todella hyvää on :)
http://capricorn.vuodatus.net/blog/1055194/vadelmapiirakka/ - Confett
Kääretorttu on lapsellisen helppo. Sen kun vain laitat esim. 4 munaa lasiin ja saman verran sokeria ja vaahdotat vaaleaksi vaahdoksi ( pitää kuitenkin olla vaahdotettu sen verran jäykäksi, että pystyy tekemään kahdeksikon vatkaimella), paistat 225 asteessa kunnes pinta on kullanruskea ja laitat taikinalevyn leivinpaperille, johon on siroteltu sokeria. Ja hilloa sitten levylle ja levy rullataan rullaksi. Se on valmis. Jos sinulla on hyvä vatkain, ei kääretortun teossa mene kuin 15 min max. Ja toinen on sitten viinerit, otat vain paketin voitaikinalevyjä (myös joulutorttutaikinalevytkin kelpaavat), annat sulaa n. puoli tuntia, halkaiset levyn, voitelet kananmunalla, sirottelet raesokeria (ei pakollista, tulee hyvää ilmankin) ja laitat n. puoli ruokalusikallista hilloa ja vaniljakreemiä. Vaniljakreemin voi tehdä vaniljakreemijauheesta, esim. prismasta löytyy Ja sitten paistat n 15 minuuttia 225 asteisessa uunissa :).
- omenakääretorttu
Kääretorttuun yleensä laitetaan myös vehnäjauhoa! Se on Confettin ohjeesta unohtanut. Vehnäjauhoa lasillinen ja teelusikallinen leivinjauhetta lisätään vaahdotettuun lasilliseen sokeria ja kananmunia. Osan vehnäjauhoista voi myös korvata perunajauhoilla.
- cakedevil
omenakääretorttu kirjoitti:
Kääretorttuun yleensä laitetaan myös vehnäjauhoa! Se on Confettin ohjeesta unohtanut. Vehnäjauhoa lasillinen ja teelusikallinen leivinjauhetta lisätään vaahdotettuun lasilliseen sokeria ja kananmunia. Osan vehnäjauhoista voi myös korvata perunajauhoilla.
Helppo!Ja hyvää..
Helppo Marjapiirakka (valio)
4 dl
Valio Eila™ Laktoositon piimää
4 dl
sokeria
1 1/2 dl
Valio Oivariini® juoksevaa
6 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
6 - 8 dl
kauden marjoja , esim. mustikoita ja/tai vadelmia
Tarjoiluun
1 prk (330 g)
Valio vanhan ajan vaniljakastiketta
Aloita piirakan valmistaminen sekoittamalla piimä, sokeri, Oivariini, jauhot ja leivinjauhe.
Kaada taikina uunipannulle leivinpaperille. Ripottele marjat pinnalle.
Paista uunin keski- / alaosassa 200 asteessa 20 - 25 min tai kunnes kypsä. Sihtaa halutessasi jäähtyneelle piirakalle hiukan tomusokeria.
Tarjoa marjapiirakka vaniljakastikkeen kera.
- :)
Seitsemän minuutin kakku
2 dl perunajauhoja (siivilöi siivilän läpi)
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vanilliinisokeria
3 tl leivinjauhetta
Sekoita jauhot keskenään kulhossa.
Lisää jauhojen joukkoon:
4 kananmunaa
3 dl sokeria
200 g sulatettua voita
Vatkaa taikinaa sähkövatkaimella seitsemän minuutin ajan.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45min.
Tämän reseptin eräs naapuri kerran antoi.
Hän kertoi olevansa huono leipomaan, mutta sanoi,
että tällä reseptillä onnistuu varmasti.
Ja totta puhui. :)- äiti leipoo
Tässä piimäpiirakanohje, tämä on kopiotu Suomi24 leivontaohjeista,
ohje on Antti Rantalan 08.07.2009, teen tätä usein.
Käytän mustikoita ( vadelmia), puolukoita ja joskus persikkaa,mutta se on
vähän mauton.
Helppo kuin mikä ja onnistuu varmasti:
Pohja:
- 5dl sokeria
- 5dl piimää
- 8dl jauhoja
- 2tl soodaa
- 200g sulatettua voita
Päälle esimerkiksi puolukoita ( sokeria) tai vaikkapa
omenaviipaleita ( kanelia ja sokeria).
Ohjeet:
1. Laita kaikki (5dl) sokeri ja kaikki (5dl) piimä kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
2. Lisää puolet (4dl) jauhoista ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää loput (4dl) jauhot ja kaikki (2tl) sooda ja sekoita tasaiseksi.
4. Lisää kaikki (200g) sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
5. Kaada taikina uunipellille.
6. Lisää marjat, omenat tms.
7. Paista 20 minuuttia 200 asteessa.
Uunituoreena sopii mainiosti jäätelön kanssa - 1935 Tampereen Talou
äiti leipoo kirjoitti:
Tässä piimäpiirakanohje, tämä on kopiotu Suomi24 leivontaohjeista,
ohje on Antti Rantalan 08.07.2009, teen tätä usein.
Käytän mustikoita ( vadelmia), puolukoita ja joskus persikkaa,mutta se on
vähän mauton.
Helppo kuin mikä ja onnistuu varmasti:
Pohja:
- 5dl sokeria
- 5dl piimää
- 8dl jauhoja
- 2tl soodaa
- 200g sulatettua voita
Päälle esimerkiksi puolukoita ( sokeria) tai vaikkapa
omenaviipaleita ( kanelia ja sokeria).
Ohjeet:
1. Laita kaikki (5dl) sokeri ja kaikki (5dl) piimä kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
2. Lisää puolet (4dl) jauhoista ja sekoita tasaiseksi.
3. Lisää loput (4dl) jauhot ja kaikki (2tl) sooda ja sekoita tasaiseksi.
4. Lisää kaikki (200g) sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi.
5. Kaada taikina uunipellille.
6. Lisää marjat, omenat tms.
7. Paista 20 minuuttia 200 asteessa.
Uunituoreena sopii mainiosti jäätelön kanssaÄitini *1918 kävi Tampereen Talouskoulun 1935 resepti on sieltä. Tampereen talouskolun omisti joku naiskerho? joilla oli kaikilla omenia. He toivat niitä koulun käytöön ja piirakka tehtiin etupäässä omanalla myyntinimenä Pennin piirakka.
- Suklaapallot
Suklaapallot
100 g voita tai margariiniä
3/4dl tomusokeria
2 tl vaniliasokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 1/2 dl kaurahiutaleita
Koristeeksi kookoshiutaleit tai rapeaa raesokeria
Sekoita rasva ja tomusokeri kuoheaksi . Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja vaniliasokeri . Lisää kaurahiutaleet , sekoita tasaiseksi . Muotoile seoksesta palloja ja kieritä niitä kookoshiutaleissa tai raesokerissa .
Säilytetään jääkaapissa ... - patrikselin92
Pane Francese - Pohjois-Italialainen ranskalainen leipä
Taikinan valmistus: Helppo
Muotoilu ja paistaminen: Helppo
Määrä: 16-20 sämpylää
Kokonaisaika: 2 päivää 4 tuntia 15 minuuttia
Pane Francese on kotoisin Pohjois-Italiasta - sen nimi suoraan suomennettuna tarkoittaa "ranskalaista leipää". Kuten nimi kertoo, leivällä on yhteydet sekä Roomaan että Ranskaan. Se on täyteläinen leipä, jossa on tanakan kullanruskea kuori ja avoin, kostea sisus. Leipä muistuttaa erehdyttävästi ranskalaista maalaisleipää. Monipuolisuus ja muotoilu tekevät tästä leivästä loistavan valinnan aloittavalle leipurille.
Biga
Raaka-aineet
280 g leipäjauhoa
168 g vettä (25°C)
2,1 g pikahiivaa / 2,8 g kuivahiivaa
Bigan valmistaminen
Biga voidaan valmistaa jo 2 päivää ennen paistamista. Sekoita jauhot, vesi ja hiiva hitaalla nopeudella n. 3 minuuttia, kunnes kaikki ainesosat sisälletty kunnolla. Esitaikinan pitäisi tuntua sileältä, tiukalta ja hieman sitkeältä sekoittamisen jälkeen.
Aseta biga vuokaspraylla voideltuun muoviastiaan, jossa taikinalla on tilaa kasvaa kaksinkertaiseksi. Peitä kannella ja anna olla huoneenlämmössä (20-21°C) 1-2 tuntia, kunnes se on kaksinkertaistunut. Teoriassa taikina on nyt käyttövalmis, mutta maku paranee jos biga saa olla yön jääkaapissa. Jos et käytä vielä seuraavana päivänä, jolloin poista kaasuja painamalla pintaa kevyesti. Peitä kannella ja siirrä takaisin jääkaappiin.
Lopullinen taikina
Raaka-aineet
408 g leipäjauhoja
biga kokonaisuudessa
294 g vettä (35°C. Jos biga ei ollut jääkaapissa, jolloin käytä 24°C:sta vettä)
12 g suolaa
Valmistaminen
1. Mise en Place
Leivinkivi
Pellavakangas tai kohotusalusta
Leipälapio
Höyryastia
2. Sekoitus
Koska biga on vähemmän hydratoitunut ja sisältää vähemmän nestettä kuin lopullinen taikina, jolloin biga kannattaa leikata pienemmiksi paloiksi, jotta se voidaan sisällyttää kunnolla lopulliseen taikinaan sekoituksen aikana. Saat paremman tuloksen jos laitat palat 35 °C:een veteen.
Yhdistä jauhot, biga, vesi ja suola alhaisella nopeudella sekoittaen 4 minuuttia. Kun ainesosat on yhdistetty, nosta nopeutta keskinopeudeksi ja vaivaa 5-6 minuuttia. Gluteeni-testin mukaan gluteenin pitäisi olla puolivaiheessa.
3. Käyminen
Kaada taikina varovaisesti vuokaspraylla voideltuun astiaan, jossa taikinamassalla on tilaa kasvaa kaksinkertaiseksi. Peitä kannella ja anna taikinan levätä 90 minuuttia. Muovikelmua voidaan käyttää yhtä hyvin, kunhan se ei joudu kosketuksiin taikinan pinnan kanssa. Esikuumenna leivinkiveä ja höyrytysastiaa (ja metallin, kiven jne. palaisia) tunnin verran 250 °C:ssa uunissa.
4. Venytys ja taitto / kaasunpoisto
Koska taikinalla on pidempi vaivaamisaika, jolloin taikinaa ei tarvitse venyttää ja taittaa.
5. Jakaminen
Käännä astia sivuttain kevyesti jauhotetulle työpöydälle. Anna painovoiman irrottaa taikinan astiasta. Käyttämällä leipurilastaa jaa taikina 16–20 pieneksi neliön muotoiseksi palaiseksi (5 x 5 cm). Vaikka aina on huolehdittava pitää taikinat samankokoisina, mutta näitä ei esimuotoilla, joten ei ole tarvetta vaa'alle.
6. Esimuotoilu / muotoilu
Taikinaa ei tarvitse esimuotoilla.
7. Viimeinen kohotus
Aseta tyynyn muotoiset taikinat hyvin jauhotetulle kankaan tai kohotusalustan päälle. Se puoli joka oli leikkaamisen jälkeen alaspäin, nyt se puoli pitäisi osoittaa ylöspäin. Peitä taikina kankaalla ja anna levätä 45 minuuttia.
8. Koristelu
Ei ole tarvetta tehdä viiltoja pintaan, mutta voit kuitenkin tehdä halutessasi.
9. Paistaminen
Siirrä taikinat leipälapion tai pergamiinipaperilla päällystetyn leivinpellin avulla uuniin. Aseta kastettu pesulappu höyrytysastiaa. Jos käytät metallinapalaisia tai kiviä, jolloin kaada 0,6 dl vettä suoraan astiaan - ole varovainen, koska tuloksena on kuuma höyrypilvi. Paista 15-18 minuuttia, kunnes kuori on ihanan kullanruskea. Viimeisen 2-3 minuutin aikana aseta puulasta luukun väliin, jotta ylimääräinen kosteus poistuu uunista.
10. Jäädyttäminen / säilyttäminen
Aseta valmiit leivät ritilän päälle ja anna jäähtyä kokonaan vähintään tunnin verran. Pane franceset on parasta nauttia sama päivänä tai vähintään seuraava päivänä. Muuten kääri leivät tiukasti muovikelmuun ja säilytä pakastimessa maksimissaan 2 viikkoa.
Muunnelmat:
-Voit kohottaa taikinapaloja siementen päällä (auringonkukka, unikko, seesaminsiemeniä jne.) jauhojen sijaan. Tämä on helppo tapa lisätä makua ja ulkonäköä leipään.
-Voit myös tehdä taikinasta myös patonkeja, ciabattaa, fougasseja jne.
-Voit korvata osan jauhoista täysjyvävehnäjauhoilla. - jaajaaajaahas
Tai sitten ole vain laiska: osva valmiiksi hienosti murennettua mariannne jauhetta, laitat ne kermavaahtoon ja dippailet mansikoita siihen: )
- Ällömakea
Voinko käyttää vähemmän sokeria kun ohjeissa sanotaan? Tarkoitus on saada makeutta pois. Jos ohjeessa sanotaan 2,5 dl niin 2dl varmaan ok? Vai muuttaako sokeri pois jättäminen muutakin rakennetta?
- Kyllävoit
Hyvin voit vähentää tuon verran, ei vaikuta juurikaan rakenteeseen, siis melkein mistä tahansa reseptistä.
- Anonyymi
Sori etsin samaa
- Anonyymi
Tähän et tarvitse edes uunia ja voit tehdä siitä niin makean kuin haluat.
Perusohje: Vispaa 1 kananmuna ja 1/2 dl sokeria vaahdoksi , lisää noin 1 1/2 dl vehnäjauho määrään 1/2 tsk leivinjauhetta . Kaada jauhoseos muna/sokeri vaahtoon ja sekoita.
Sulata paistinpannussa nokare voita / tilkkanen maustamatonta öljyä ja paista keskilämmöllä kummaltakin puolelta noin 2-4 minuuttia riippuen taikinan paksuudesta.
Tarjoa marjahillon tai siirapin/hunajan kanssa. - Anonyymi
Tee köyhiä keisareita ,tuskin voit epäonnistua Osta kaupasta pullapitko,leikkasiitä pullapaloja mitkä paistat voissa/markariinissa ruskeiksi,elä polta niitä hiileksi.Paistuneitten pullapalojen päälle vaapukkahilloa🙂🙃🙂
- Anonyymi
Ne on köyhiä ritareita.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12671Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1511228Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491125- 127998
Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223964Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?206939Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä13855- 72845
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk297845- 39822