Koulu minne?

järkikädessä

Käyttäkää tilastoja sekä ennustetta missä lapsia tulee olemaan eniten ja koulu sinne, simppeliä.

79

1617

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suanto

      Suvantoon.Esitän Suvantoa.Museokylään , vihreät ja hipit voi kuunnella hiljaisuutta.Tehdään istutuksia jos ei itsellä idä enään.

    • tuuletuksetkuntoon

      Tuulettakaa niitä sisäongelmaisia rakennuksia.

      Tuntuu ihmeelliseltä, että ei kovin vanhat täytyy purkaa sisäilmaongelmien vuoksi. Korjatkaa ja huolehtikaa tuuletuksesta. En ole koskaan kärsinyt sisäilmaongelmista, mutta minullapa on tuuletukset kunnossa.

      • hyväsoppaa

        Sanoppa muuta.Ei ole minullakaan sisäilmaongelmia.Ei vaikka hernesoppaa söis.Se kun lämmittää sisältä ja sitte kun tuntuu niin päästää löysälle kurenauhaa niin jo vain tuulettuu.


      • lähimmäiset.huomioon

        siittäpä tullee lähimmäisongelma jos löysäilee.tarkkana pittää olla jotta missä tuuletat


      • kaasuvaijeri

        Saattaa vain tullakkin mutta kaikillahan niitä on.Eikä se veikkonen pääse minnekään lähtemään ko son tyhyjätasku. Niin paljon Anttilasta tilas paketteja ja jätti maksamatta, että nimi meni. Olokhoot minun puolesta tuola kamarissa niin kauan ko joku sen hoksii ja viepii pois.


    • tainaelg

      Paha tilanne. Tehtiinpä niin tai näin niin aina menee väärinpäin. Kunnan kohtalo sinetöity. Vanhan korjaaminen? Ei onnistu, kun home on ja pysyy. Uuden rakentaminen? Ei onnistu, velkaa liikaa.

    • Niemi-Jussi

      Tunturi on kapeiden ja mutkaisten teiden päässä ja auttmatta syrjässä kuntalaisten kannalta katsoen.

      Turistin kannalta tottakai keskustassa ja parhain paikka kun muuta Pelkosenniemeä eivät tiedä olevan olemassakaan kuin tunturin tyvi.

      Koulu olisi voinut olla paremmalla pidolla, tulee mieleen eräskin saamaton talkkari joka oli töissä "penniäkään kiinni -asenteella". Tämä Taunusukko oli hyvin tunnettu asenteestaan. Muistan kun ikkunoiden pellityskin repsotti pitkään eikä niitä tuolloin kukaan korjannut, sadevettä valui seinien sisään koko ajan. Ei kiinnostanut, ei kuulu heille, annettiin asian olla. Ei ihme jos home kasvoi jo tuolloin.

      Myös ilmanvaihdon sulkeminen määräajoiksi tietysti auttoi itiöiden kasvua. Säästöähän sekin lämmityslaskussa kylmässä maakunnassamme... jonka pääoma nyt antaa korkoaan. Home sweet home.

      Suvannossa tietysti hyvin tuulettuvat talot, ei kasva home jos vinkka vie matotkin lattialta ja halakoja kuluu rekan perävaunullinen talvessa. On terveellistä, turvallista, perinteistä mutta kallista pitää kylmä loitolla. Eivätkä koko ajan kiristyvät rakennusnormit anna tällaiseen rakennukseen enää minkäänlaisia mahdollisuuksiakaan.

      Kunnan koulukysymys ratkeaa tietysti asiakkaisiin eli onko koulutettavia. Jos ei, niin kylmä totuus on että se koulu tulee olemaan taksin takapenkillä tai linja-autossa tai virtuaalisessa verkossa.

      • tainaelg

        Kyllä koulu pitää rakentaa Pyhälle, koska tie Niemeen on Pyhältä mutkainen. Miksi se on mutkaisempi kylältä tulijoille. Ja kun kunta kupsahtaa, niin Pyhältä saa kiinteistön myytyä, mutta kylältä ei.


    • Sääkkertti

      Vanhat Niemeläiset eivät millään halua nähdä faktoja. Katsokaa kirkonkyläänne! Siellä ei ole enää muutako, se kirkko. Sielläkään ei ole pappia. Kirkonkylä on masentava näky muistoja menneistä ajoista. Aika entinen ei koskaan palaa. Ainoa elinehto on kasvava matkailu tunturissa kunnalle. Se tuo työtä ja toimeentuloa kuntalaisille, jos sitä uskaltaa kehittää. Uusi koulu Pyhälle on rohkea ja järkevä ratkaisu. Tunturi tarvitsee sisäliikuntatilat ja kiinteistön arvo ei romahda niin kuin kirkonkylällä.

      • aiaikalisää

        Juurikin näin ! Ei mitään koulua keskustaan eikä missään nimessä vanhan korjausta
        Nyt kuulostaa kylläkin siltä että tulee vuosien "time up" .Muuten kai välttävät tilat mutta liikunta, kemia ja köksä vähän heikolla. Mutta kyllä se niemimäisille välttää
        älkääkä aina narisko.Koittakaa nähdä se kauneus ympärillänne.Luontoliikuntaa ja tikkupullia.Se on terveellistä ja siinä onkn meidän vahvuus ja erikoisuus.


    • uusinkatsein

      Muutamat valtuutetut tämän tärkeän asian tulevat ratkaisemaan.Näillä näkymin ei näytä siltä että syrjäkylistä olisi tulossa lähivuosina lisää oppilaita.Valitettavasti näiden oppilaiden koulumatka tulee pitenemään.Enemmistö oppilaista kulkee Kemijärveltä ja Pyhältä jo nyt.Kylän pinnassa ei monta koululaista ole eikä tule olemaankaan, miksi tänne kukaan perhettä perustaisi jos ei ole tilavia asuntoja, niiden kunto on mitä sattuu mutta vuokra kyllä seuraa valtakunnan tasoa.Työpaikat?? Lähikunnisa? Pyhällä? Kiinteistöjä ei uskalla mennä kylältä ostamaan.Kirkonkylän keskustan mummelit voi harrastaa alakoululla ja seurakunnassa.Ne ei ole niin homeessa vaikka haisevatkin.Se on kuitenkin vapaaehtoista olemista tiloissa.Kauheaa jos lapsiraukat joutuu syyttömänä istumaan hometiloisa.No nythän se tiedetään tämä home ja vuosien varrella paljastuu lasten terveyden muutokset. Mitä tässä kylässä menetetään jos koulu olisi Pyhällä? Ei se ketään elätä jos tyhjässä kylässä on kuusi seitsemän tuntia lapsia ja illalla ei ketään.Oletteko kuskanneet päivähoitoon lapsia Pyhältä? En minäkään, mutta sääliksi käy heitä jotka ajaa 80 km tarhan takia! Eli kaksi mutkaa kylällä.Se päivähoito vois olla myös Pyhällä.

    • Lastenasialla

      Koulu kuuluu kirkonkylälle, eihän koulua rakenneta matkailijoille, vaan meille kuntalaisille. Me jotka asumme täällä, maksamme myös verot kuntaan. Kirkonkylällä oleva koulu on keskellä kuntalaisia, kaikilla lapsilla on silloin inhimillinen koulumatka, vaikka koti olisi Aapajärvellä, Luirolla, Kairalassa, Pyhällä, Pyhäjärvellä, Suvannossa, Saukkoaavalla, Saunavaarassa, Kiemunkivaarassa, Arvospuolella (jäikö joku kylä pois?) Ei kaikki halua asua Pyhällä, tunturi on tottakai tärkeä! Keskustassa asuu myös nuorta väkeä, koulu on myös monelle syy asua kirkolla. Ei harrastajat ole ainoastaan "mummeleita", niinkuin em. sanoo, on myös kaikenikäisiä kuntalaisia, lapsia ja nuoriakin. Kylällä on nuorisotilat käytössä! Esim. Onnela. terveyskeskus, kunta työpaikkoina, joissa on myös nuorta väkeä töissä ja eläköitymisen myötä tarvitaan heitä lisää, mm. koulu ja päiväkoti ovat perheellisille yksi syy paikkojen hakemisille. Asuntoasioihin saisi kunta panostaa kirkonkylällekin ja vuokrat kohilleen. Ei täällä ole yksin homekoulu, joka päivä saa lukea lehdistä juttuja ympäri Suomen olevista tiloista, joissa on homeongelmia!
      Nyt tarvitaan "yhteen hiileen puhaltamista" ja positiivistä mieltä! Ei "mollata" ketään, olemme yhtä arvokkaita kuntalaisia, olemme sitten 0-100 vuotiaita tai siitä yli!
      Kirkonkylällä on Kemijoen yli silta VALOPILKKU, jospa se valaisisi yhdessä kevät auringon kanssa kuntalaisten mielen ja kielen!!!!

      • niinselkeää

        Unohdit laittaa nimesi. Tuohan oli selkeä vaalipuhe nykyseltä kohta entiseltä kepulaiselta ja tulevalta vasurilta :D


    • kuulakonetöihin

      Naurettavaa. Muutamalle liimanhaistelijalle miljoonien koulu! Kemijärvelle tai Sodankylään saa aika monta bussimatkaa samalla rahalla.

      • P...a

        Dorka!


    • Vuokranmaksaja

      Pitäiskö vuokraa alentaa vai korottaa?Jos alennetaan niin miten meinaat pitää asunnot edes siinä kunnossa missä nyt ovat.Jos yhtiö ei saisi kunnalta avustusta olis konkurssi edessä jo nyt.Asukkaiden pitäis katsoa peiliin ja pitää vuokra-asuntoa niin kuin omaa!Eikä turmella tupakalla, lemmikki eläimillä ja autoilla niikun tällä hetkellä näkyy aika moni tekevän!

    • Lapsiakoulussa

      Kuka tietää mikä on tällä hetkellä koulun tilanne??

      • voimeitä

        Ei tietoa.Toivottavasti saavat jo päätettyä järkevää.Srk talo haisee.Ei ole terve sekään.Suvivirsi kohta soi ja äkkiä kesä hurahtaa ja koulussa pitäis taas lasten olla.


    • Alakoulu

      Mulla niin kans huolettaa!! Syksy on äkkiä taas eessä ja miten käy lasten. Menis vaikka tuonne vanhalle koululle. Jos sielä kellari tila vain on tunkkainen niin eihän sielä oo pakko olla. Luokat on hyvät ja terveet.

    • PyhäSylvi

      Pyhälle koulu, käsittääkseni ainoa vaihtoehto joka pitää kunnan hengissä ja kehittyvänä.

      • pensaasuonissa

        Höpöhöpö. Kuntaa ei pidä hengissä pitkään vaikka koulu tehtäisi minne! Uudet tilat Pyhälle ja suunnittelun lähtökohtana liikuntahalli. Muutama luokkahuone yhteyteen, että viimeiset kylän lapset saadaan maailmalle ja sitten rakennus järkikäyttöön matkailijoille jotka teidän ruokalaskut jo nykyiselläänkin maksaa.

        Puolenkymmentä taloa on myynnissä ja melkein kaikki myyjät parhaassa lapsentekoiässä.

        Ottakaa nyt järki käteen! Kuusikymmentäluku ei palaa.


    • miettikäähetki

      Jos verrataan missä sijaitsee elinkeinoelämän työpaikat kunnan alueella on Pyhä selkeästi suurin keskittymä. Kirkonkylällä on toki työpaikkoja mutta kun ottaa pois kunnan työpaikat ei siellä paljoa jää kuin kauppa, huoltoasema, apteekki ja parturi. Kunnan työpaikat on toki tärkeitä kuntalaisille mutta elinkeinoelämän työpaikat tuovat rahaa!

    • nalle_Puhh

      Kyllä sen koulun paikka on kylällä. Siinä missä ennenkin on ollut. Remontti voitaisiin tehdä vain luokkien ja kirjaston osalta ja jättää muut tilat remontoimatta niiden vähäisen käytön vuoksi. Liikuntasaliakaan ei tarvitse kaikilla liikuntatunneilla kun ulkona voi ja pitääkin liikkua. Näin haitat eivät tietenkään kokonaan poistu, mutta vähenevät merkittävästi. Tuon remontin voisi tehdä ehkäpä noin 750000 € :lla. - Eiks´niin?

    • Koripalloalumessa

      Nallepuhit ovat satua. Totuus on tarua ihmeellisempi. Opetussuunnitelimen mukaista opetusta pitää järjestää jokaisessa Suomen kunnassa. Siihen kuuluu myös sisäliikunta.

      • Nallepuhhi

        Sisäliikunnan osuus on niin pieni, että eipä kannata korjata koko koulua eikä varsinkaan, kun oppilasmäärä on pieni. Luokkatilat ovat tärkeämmät kuin liikuntasali. Uskon, että vähäisestä homeeesta ei ole haittaa kenellekään. Kyllä kunnan etua täytyy nyt ajatella ensisijaisesti. Suomessa ei ole montaakaan koulua, jossa olisi täysin puhtaat rakenteet.


      • puhhuh

        Delegoitasko sama vähäinen altistus muihinkin lakisääteisiin? Mites ois vaippojen , aterioitten ja pesun vähentäminen vanhusten huollossa esimerkiksi, jos säästöä tehdään? - vähäinnen altistus ei haitanne??Siellä meistä moni makaa vielä.Miltäs se tämmönen tulevaisuus kuulostaisi? Itseäs jos ei kerran lapsien kohtalo liikuta?Se ei mikään uskon asia olekkaan tuo home .Altistuneille riittää pistäytyminen hometiloissa.Mutta siinäpä olet oikeassa ei ole montakaan tervettä rakennusta tääläkään kunnassa.Olisivat aikoinaan huolehtineet rakennuksista kuten kuuluu eikä vitkutelleet.Oltiinko silloin tietämättömiä mitä aiheuttaa kivijalan, kellaritilojen kastuminen? Eikö tajuttu miltä tekee sadevesi ikkunanpuitteiden sisällä? Historia toistaa itseään, nyt on home ja se kyllä tunkeutuu elimistöä tuhoamaan.


      • voipuhjuh
        puhhuh kirjoitti:

        Delegoitasko sama vähäinen altistus muihinkin lakisääteisiin? Mites ois vaippojen , aterioitten ja pesun vähentäminen vanhusten huollossa esimerkiksi, jos säästöä tehdään? - vähäinnen altistus ei haitanne??Siellä meistä moni makaa vielä.Miltäs se tämmönen tulevaisuus kuulostaisi? Itseäs jos ei kerran lapsien kohtalo liikuta?Se ei mikään uskon asia olekkaan tuo home .Altistuneille riittää pistäytyminen hometiloissa.Mutta siinäpä olet oikeassa ei ole montakaan tervettä rakennusta tääläkään kunnassa.Olisivat aikoinaan huolehtineet rakennuksista kuten kuuluu eikä vitkutelleet.Oltiinko silloin tietämättömiä mitä aiheuttaa kivijalan, kellaritilojen kastuminen? Eikö tajuttu miltä tekee sadevesi ikkunanpuitteiden sisällä? Historia toistaa itseään, nyt on home ja se kyllä tunkeutuu elimistöä tuhoamaan.

        Ettäkö jättää liikuntasali korjamatta?Minkälaisen verhon läpi sitä mennään ettei home lemahda mukana ovenraosta ja ilmastoinnista .on kai sitä kapselointia sun muuta maailmalla tehty mutta riittkö se taito meillä?Ilmaneestä ei firmat tee.Ja sitten lapset sekä muut käyttäjät vetäisevät kaikki mikrobit syvälle keuhkorakkuöpihin!Liikuntatilat varsinkin pitää olla homeettomat !!


      • Nallepuhhi

        Ongelmahan home on altistuneille, mutta kun altistuneet oppilaat lähtee pois koulusta, niin terveillä on sietokykyä eivätkä ehdi pienissä homepitoisuuksissa sairastua. Ulkoliikuntaa on aivan liian vähän ja usein sisällä ollaan vain, koska sisäliikunta on opettajalle helpompaa. Muistan aikoinani erään opettajan, joka potki ulkona lumihangessa jalkapalloa. Silloin ei ollut sairaita lapsia, vaikka koulu oli umpihomeessa. Eiks' niin?


      • älykäsajatus
        Nallepuhhi kirjoitti:

        Ongelmahan home on altistuneille, mutta kun altistuneet oppilaat lähtee pois koulusta, niin terveillä on sietokykyä eivätkä ehdi pienissä homepitoisuuksissa sairastua. Ulkoliikuntaa on aivan liian vähän ja usein sisällä ollaan vain, koska sisäliikunta on opettajalle helpompaa. Muistan aikoinani erään opettajan, joka potki ulkona lumihangessa jalkapalloa. Silloin ei ollut sairaita lapsia, vaikka koulu oli umpihomeessa. Eiks' niin?

        Mahtava ajatus! Houkuttelee varmasti uusia työntekijöitä saapumaan kuntaamme; emme välitä entisistä altistuneista koululaisista tai työntekijöistä saamme uudet terveet tilalle..Ja slogan voisi olla : Liikuntatunnit ovat pääsääntöisesti meillä ulkona, sehän on vain pukeutumiskysymys, vaikka vähän oo pakkanen kiristelisi -30 !


      • Nallepuhhi

        Niin mutta ajattepa, että näin saadaan kunta säilymään itsenäisenä.


    • Tämäroutainenmaa

      Joo. Hyviä ideoita. Vanhemmat ja muut voisivat näyttää lapsille(en) mallia. Kaikki ulkoilemaan kaiken aikaa ja yötäkin voisi asustella kodassa. Ei mitään mukavuuksia. Jos tulee tylsyyttä pihalla tai kodassa, niin vaan tamppaamaan jalkapallokenttää, kolaamaan koulun jääkenttää tai seisomaan vesiletkun varteen jäädyttämään parempaa jäätä. Sisällä ei kukaan tee enää mitään. Palataan vaan Paavalin aikakauteen porukalla. On sitten kylällä tervettä sakkia. Kukaan ei sairasta ( ei tarvita tk: ta) , eikä kukaan enää kuole. Ei tarvi enää epäillä krapulapäiviä pomoilla, koska kukaanhan ei enää sairasta. Laiskoja ei enää tavata Seolla, eikä torin laidassa. Kaikki on liikkeessä kaiken aikaa. Sehän pakko, koska muuten jäätyisi.

      • Nallepuhhii

        Mikä se sellainen vanhempi tai aikuinen on, joka ei saa kotiaan kuntoon. Äläpä sotke kotia ja koulua keskenään. Kyllä sitä töitäkin tehdään ulkona pakkasellakin. - Eiks' niin? Siellä sitä on aina kuusen juurella vuoltu poron reisiluuta ja välillä juomaa hörpätty. Tuttua työtä se on. Ymmärrän pointtisi, kun nykyisin on älypuhelimet, somet ja facebookit. Eioä ne akut kestä olla ulkona.
        Kunnan itsenäisenä säilymisen puolesta tässä käyn debattia.
        Säilyykö kunta sittenkään itsenäisenä?


      • Työtkuntaan

        Koulun paikka on kunnan rajojen sisäpuolella eikä muulla ole väliä. Toivotaan että koulu ei ole Savukoskella eikä Kempassa.


    • tainaelg

      Ettäkö 4 miljoonan koulu kylälle? Ettäkö 4000€ per asukas velkaa lisää? Sehän on varma kunnan tuho. Siis ne jotka ajavat koulua kylälle, ovatkin kuntaliitoksen kannattajia. No sitten vanhan korjaaminen? Kuka päättäjä ajaa sitä? Kuka laittaa lapsensa homepesään?

      • Kunniavelka

        Neljätuhatta ei tunnu enää missään. On tuota velkaa parisattaatuhatta ja vähän pääle. Taitaa tuo koulun hinta nousta joka päivä. Huomenna jo viis milliä.


      • tainaelg
        Kunniavelka kirjoitti:

        Neljätuhatta ei tunnu enää missään. On tuota velkaa parisattaatuhatta ja vähän pääle. Taitaa tuo koulun hinta nousta joka päivä. Huomenna jo viis milliä.

        Lapin kansa 11.3.2016

        "Uusi koulu liikuntasaleineen maksaisi arviolta viisi miljoonaa euroa. Vanhan koulun kunnostaminen maksaisi viidenneksen uuden koulun budjetista"


      • Yksiplusyksionviisi
        tainaelg kirjoitti:

        Lapin kansa 11.3.2016

        "Uusi koulu liikuntasaleineen maksaisi arviolta viisi miljoonaa euroa. Vanhan koulun kunnostaminen maksaisi viidenneksen uuden koulun budjetista"

        Heh. Heh. Äkäslompolossa kuulemma 2 milliä ja Ylläsjärvellä kolme. Pyhätunturille koulu 200 oppilaalle..


    • Järkiperäistä

      Melko selkeitä faktoja on pistetty pöytään Pyhän puolesta, en halua veroja rahoja mihinkään arvottomaan eli rakennukseen kirkolle.... Joku tuolla tokas, että Pyhä on mutkaisten teiden päässä ja syrjässä kuntalaisista katsottuna???? Eikö Pyhätunturi kuulu Pelkosenniemeen ja eikö Pyhällä on samallalailla kuntalaisia..??!???? Tsemppiä ja ryhti liikkeitä nyt!!!

    • VERON.MAKSAJA

      Oppilaat Kemijärvelle, Sodankylään ja Savukoskelle. Aivan järjen vastaista toimintaa rakentaa 5 miljoonan euron koulu! Tälläiseen EI SAA ANTAA VERONMAKSAJIEN RAHOJA!

      • Jipiajeesote

        Huimasitko, että sote-uudistus helpottaa terveydenhuollon menoja lähes 6 äyriä? Kyllä kunnalla on vara rakentaa uusi koulu (hirrestä).


    • Niemi-Jussi

      Soutajan ohitustie ym. tai ainakin tunturin tien levennys ja oikominen samalla tekeille jos meinaatta "oma-napa-lähinnä-läiset" laittaa kaiken tässä(kin) kunnassa tunturiin. Tuo ränni pitää saaha samalle tasolle kuin valtatie 5, palvelee matkailua ja paikallisia yhtä lailla.

      Sitten kun koulukin saahaan tunturiin voi sikäläistö hyvillä mielin alkaa vaatia kaiken muunkin tunturiin, koska "täällä on jo kaikki muukin"... Sama meininki kuin Helsingissäkin, sinne keskitetään valtakunnassa kaikki koska "siellä on jo kaikki muukin"... heh heh. ;-)

      Ei oo tunturia vastaan mitään mutta sanonta; "Oma suu on jokaisella lähempänä kuin se yhteisen säkin suu" pitää tässäkin paikkansa.

      Tunturi se meitä pyörittää... totta monella tasolla. Tuo sitä pitkää leipää moneen pöytään pienessä kunnassa. Laitanpa juuri mieleeni pälkähtäneen sanonnan vielä tähän: "Pelkosenniemi pieni, Pyhätunturi suuri."

      Tsuppaduippa ja tralalaa... kesää kaikille niemiläisille tasapuolisesti.

      • lalaikka

        Se oma suu onkin kirkonkylällä. Mitkään tosiasiat eivät tue kylälle rakentamista. Se aika meni jo.


    • Homegare

      Ei met uutta tarvita, vanha alakoulu remonttiin Eikä villapöly ja "home" vaivaa.

    • Villahomehousu

      Alakoulu on siksi paikallaan, koska ei ole varaa purkaa. Se arvo. - 200 000€. Osta pois halvalla jätekasa itsellesi.

    • Homegare

      Parhaimmassa kunnossa kunnan rakennuksista.Ja kuka menee takuuseen että uusi on hyvä kun tietää mitä kilpailutus saa aikaan nykyään. esim Revontuli roissa ja päiväkoti.

      • villiäajatuksenjuoksua

        Ei ne kyllä homekoulu rempakkaan kauhian hyvällä menestyksellä ole onnistuneet kaikki melekein puretaan ja rakennettu uusiksi roissa. ensin ne on vaan rempattu 5 kertaan ja ongelma ei katoa. Sitte puretaan ja kuite uus koulu sitten rakennetaan. kalliiksi se tulee seki loputon raha kaivo. matkailu lapissa räjähtämässä käsiin niin pyhälle havitellaan koulua sekö se niitä bisneksiä parantaa. ihan normaalilla järjellä vois aatella että panostettaisiin uusiin palveluihin ja hotelleihin jotka tois sitä rahaa ja hyvinvointia kuntaan.


    • kulttuurikeskushome

      Työpajat , kansalaisopistot ja otetaan vielä mamutkin tänne.Kaikki ne yläkoululle.Siellä saa keittää etnistä ruokaa..Koululaiset alakoululle. Ei uusia rakennuksia.Ja jos niin Pyhälle.

    • halitulijallaaa
    • manjaanat

      Joko jotain on päätetty tai tehty ? Viikko on vierähtänyt koulun loppumisesta.Ei remontit ja väistötilat haukottelemalla etene! Kesä tuumaillessa vierähtää ja kas kummaa koulun alkaessa..onko valmista ? Manjana..manjana..

    • Pelsolainen

      Kyllä siellä remonttia tehdään ja tavaroita roudataan yläkoululta

    • Eikenenkäänmaa

      Hoksin, että tehdään nahkapäätös kouluasiasta. Pyhäjärvi olisi mahottoman hyvä paikka koululle.

    • saumerkki

      Savukosken kanssa mennään yksiin ! Jee ! Sinne ei ole koululaisillakaan niin mahdoton matka bussilla, suoraa tietä.Samalla yhdistyy virkoja ja säästöä saadaan.

    • tervekoulu

      Mikä tilanne ? Joko valmista ? Koulu alkaa kohta.Vanhemmat varmaan parhaiten tietävät mikä tilanne nyt on .Tiedotettu varmaankin? Terve Pelkosenniemi sata vuotta !! Hyvä juhlia!

      • teräväpää

        Valmista?? Tasan viikon päästä alkaa ja oppilailla meidänkin kunnassa on opiskeluoikeus kunnon tiloissa ja kunnon välinein.Eli pari päivää aikaa tehdä valmista, sitten siivoukset ja tavaroiden siirtely. Täällä oppilaita ja vanhempia ei oteta tosissaan, pidetään aataminkesyttäjinä , oletetaan että kunhan nyt jotenkin rimaa hipoen mennään eteenpäin , näköjään sama missä ja miten opiskellaan. Hyvät on eväät koulutiellä annettavaksi..


    • HomeKissa

      Kuulehan teräväpää, insinööri, kemisti, opettaja, isä ,äiti jos sinulla edes lapsia on mikälie kaikkitietävä olet, anna rahaa jos sitä sinulla on.Kunta kyllä ottaa asian todesta.Muuta sinä vaikka sallaan jos et täälä voi lapsias kouluun laittaa.Ihmiset on erilaisia toiset on herkempiä kun toiset.

    • pölhölä99

      Missä ois hyvät väistötilojen väistötilat ? Oisko vaiko entinen koulu tai sitä edellinen 😁 Tai joku muu ? Saukoski? Salla?

    • kiertokouluun

      Eikö teillä raukoilla niemisillä ole vielä selvillä missä lapset käyvät koulua ? muutaman päivän päästähän se jo alkaa

      • mosjkeiha

        On se jo sanottu minne Ne viijään..


    • Erkkipee

      Koulu alkaa ja väistötilat on jossa koulu aloittaa.Syytä on nyt tyhjäntoimittajien rauhoittua taas

    • skoltta.smirre

      Ehdottomasti sevetin kansainvälinen koulu.

      • Smirtta.Skolle

        Skoltta.smirre menee itse sivistäytymään sevetin kansainväliseen kouluun...näkyi nimesi olevan koulun oppilas listoilla


    • uusitulevaisuus

      " """"Minusta nuo väistötilat on niin hyvät, että ei tässä tarvitse hätäillä. Voimme olla niissä pitempäänkin. Tulee sitten varmasti tehtyä hyvä päätös koulutyön jatkon suhteen, Parkkinen sanoi."""""""
      Kunnanjohtaja: uusi koulu 4 M€, vanhan saneeraus 1 M€, päättäjät päättävät.
      Onhan selvää, että ei kumpaakaaan vaan väistötiloissa jatketaan. Jumppakaan ei ole ongelma, sillä ulkona on tilaa ja mahdollisuuksia uusien opetussuunnitelmien mukaiseen opetukseen.

    • Juomalaulu

      No niin. Sitä on viiettä vuotta souettu ja huovattu. Eipä mittään. Keskustelun taso on päätä huumaava. Asiat pyörii ympäri niinkö humalaisten keskustelu. Ei päätä, eikä häntää. Taitaapi olla maailman ennätys tämä hölmöläläisten koulun rakentaminen. Yhtä hiasta ko Iisakin kirkon tekeminen. Hohhoijaa. Temokratiaa parhaimmillaan. Hyvä Suomi!

      • tilastot.kertoo

        Älkää kovin massiivista koulua rakenna. Vilkaskaapa vuosittainen syntyvien määrä. Paljos koulussa olisi 10v. päästä lapsukaisia ?


      • Kusikkoonpäin
        tilastot.kertoo kirjoitti:

        Älkää kovin massiivista koulua rakenna. Vilkaskaapa vuosittainen syntyvien määrä. Paljos koulussa olisi 10v. päästä lapsukaisia ?

        Älä mittään .Jäähän meille hieno rakennus.Ja velkaa.


    • Tuplataikuitti

      Parkkinen pakeni Sodankylän ja kunnanjohtaja Ruukkiin, että silviisiin he olivat vääriä henkilöitä arvioimaan yhtään mitään

    • Anonyymi

      Pelkosenniemen hallituksesta lähtee kaikki järkevät ihmiset. Koulu ja päiväkoti kuuluu pyhälle. Käykö vanhat kypet koulua? Ajakaa kunta vararikon partaalle.. Kuka tulee pyhälle töihin kun hoitopaikka ja koulu noin kaukana.??

      • Anonyymi

        Rakennetaan se Vuostimoon niin on suunnilleen yhtä kaukana pyhältä ja kirkolta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rakennetaan se Vuostimoon niin on suunnilleen yhtä kaukana pyhältä ja kirkolta.

        Kemijärvelle emme rakenna, eikä tarvitse muutenkaan rakentaa mitään ,kun viedään Kairalaan pulpetit.Sehän olisi nostalgista. Sinne on ennenkin mahtunut tämä sama kourallinen oppilaita. Löysää rahaa löytyy ja kehittäkööt jonkun hankkeen sitä varten.


    • Anonyymi

      Minnekään ei rakenneta koulua, meillä on toimiva koulu jo olemassa. Millä me pienillä eläkeillä pystymmä maksamaan oliko se 5 miljona euroa turhasta. Työssä käyviä on vähän ja kunta joutuu valtion huostaan ja calvontaan. Mitä meillä silloin enä on.?

      • Anonyymi

        Turhasta? Onko lasten oppiminen turhaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Turhasta? Onko lasten oppiminen turhaa?

        Oppii sitä pienemmiskäkin ja halvemmissakin tiloissaJa eikä tarvitsis joka jumppaohjaajalle ja rojektinvetäjälle tehdä omaa huoneistoa . Eikä mitään harraste tiloja. Harrastakoot kotonaan mitä haluaa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oppii sitä pienemmiskäkin ja halvemmissakin tiloissaJa eikä tarvitsis joka jumppaohjaajalle ja rojektinvetäjälle tehdä omaa huoneistoa . Eikä mitään harraste tiloja. Harrastakoot kotonaan mitä haluaa

        Tätäpä minäkin mietin, että mitkä on oppilas ennusteet tulevaisuudessa? Jos pysyy suht samana kuin nyt niin miksi tarvitsee uudet tilat? Harrastelijat harrastelkoot mitä tiloja on jo, ja eiköhän niitä muillekin kokoontujille tiloja riitä.
        Ei ole niin paljoa porukkaa että aina olisi joka tila varattuna.


    • Anonyymi

      Koulu on lähdössä Turkkiin katsomaan opettajia vankiloissa kansannousun jälkeen.

    • Anonyymi

      Ei tarvita toista koulua.

    • Anonyymi

      Niin näkyy ysit lähtee turkkiin katsoon opettajia vankiloissa.

      • Anonyymi

        Minustakin niille olis riittänyt Kilpiaapan katsominen .Q


    • Anonyymi

      Kylällä on hyvä koulu! Odotamme vain koska saamme siellä syödä ison padallisen hevosen kuivalihavelliä?? Onko sellaiset juhlat jäjestymässä pian? Kuka tietää?

    • Anonyymi

      Varokaahan vain etettä sorru kaidalletielle vasta siellä tapettiin kansalainen kun arvosteli vallanpitäjiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      414
      4490
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      243
      2228
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1630
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      159
      1437
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      289
      1315
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1127
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1084
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1065
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      60
      1011
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      118
      957
    Aihe