Halvat ruoat

yökköherkkui

Tämä on tarkoitettu pikemminkin opiskelijoille, omasta kokemuksesta jaan!
Onko raha asiat ongelma? Ei tunnu raha riittävän koko kuun ruokiin? Ei se mitään! Minä annan teille edulliset neuvot vatsan täyttämiseen!
Opiskelijalla on hyvä olla aina kaapissa: Kuivahiivaa, rasvaa, maitojauhetta, vehnäjauhoja, sämpyläjauhoja, makaroonia. Mahdollisesti myös kananmunia.

1. Letut/pannukakku - Vaikka näitä pidetäänkin suurimmaksi osaksi ''jälkiruokina'' niin ne ajavat asiansa ravinto puolesta. Tarvitset vain maitojauhetta, vehnäjauhoja, sokeria, rasvaa, Kananmunia (Ei ole pakolliset, ihan yhtä hyvää tulee ilmankin). Erittäin halpa tapa ja nopea valmistaa.

2. Makarooni. Makarooni on vähän kinkkisempi eines, sillä sitä ei syö erkkikään koko ajan. Makarooni on kuitenkin todella halpaa ja helppo valmistaa, siksi se on suositeltavaa että opiskelijat ostavat niitä useamman kuin yhden pussin.
1. Makaroonia voi syödä pelkästään keitettynä, makua voi antaa lisäämällä voita makaroonien sekaan.
2. Jos tuntuu ettei makarooni tahdo mennä alas, mutta haluat jotain paistettua... Niin keitä makaroonit, anna niiden hetki kuivaa. Kaada keitetyt makaroonit paistinpannulle ja niistä tulee kivan rapsakat jotka vievät nälän menessään!
3. Tiesitkö että kananmunat sopivat myös makaroonin kanssa? Sama menetelmä kuin 2. kohdassa, mutta tällä kertaa kun paistat makarooneja niin lisäät ne kananmunat sekaan.

3. Sämpylät. Sämpylät ovat ehkä yksi edullisimpia vaihtoehtoja opiskelijoille tällä hetkellä! Tarvitset vain sämpyläjauhoja, maitojauhetta, vettä, sokeria, kuivahiivaa, suolaa, rasvaa.

4. Prismasta saa suhteellisen ison rainbow pakaste pitsan 1.50e hintaan. Ajaa asiansa ruokana.


En ole mikään kokki, perus kaveri joka ryyppäs rahansa opiskelu aikoina... Ja rahaa ei tosiaankaan ollut. Joten piti olla luova.

18

1049

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uussaw

      Pelkkää hiilaria, nälkä ei pysy poissa juurikaan noilla eväillä.
      Kananmunia tarjouksesta alle 2e/kg, halpaa jauhelihaa jopa vain 2,80e/kg, niin alkaa jo pysyä tielläkin.

      • Popsiporkkanaa

        Listasta puuttuvat myös kasvikset kokonaan, vaikka kaali, juurekset ja sipuli ovat edullisia aineksia. Eivät ehkä yhtä halpoja kuin tarjousmakaroni euron pussissa, mutta ravintoarvoa niissä on enemmän kuin hintansa edestä.


      • tarkka_Markkanen
        Popsiporkkanaa kirjoitti:

        Listasta puuttuvat myös kasvikset kokonaan, vaikka kaali, juurekset ja sipuli ovat edullisia aineksia. Eivät ehkä yhtä halpoja kuin tarjousmakaroni euron pussissa, mutta ravintoarvoa niissä on enemmän kuin hintansa edestä.

        toreilla usein euron vihannespussukoita


    • älä_valita

      Kahden lapsen yh; leski, välillä ei ole varaa syödä ollenkaan itse, Ruuat teen lapsille. Mies kuoli ja tässä sitä ollaan . Listlata puuttuu ihan kaikkea.

      • hätä_vara

        satsaa maitojauheeseen ja siitä letut
        http://www.valio.fi/reseptit/letut-maitojauheesta/?gclid=COqIu5309M0CFaENcwoda2gACw
        sisään sitten joko tarjous-sardiinia/juuresmuhennosta/tarjousjauheliha-soossia tai puolukkasurvosta (metsästä marjat )
        kasvisten ravintoarvot (saat suuremmaksi vasen CTRL ja ihan oikealta )
        http://www.kasvikset.fi/ravitsemus/kasvisten-ravintosisalto
        Tsekkaa myös kaappisi sisältö -kotivara
        http://www.martat.fi/ruoka/kotivara/
        syöminen perustuu ravinto-arvoihin


    • eskoodeeälmies

      Kaikki juotavaksi tai ruuanlaittoon käytettävä vesi tuleekin aina ottaa kylmävesihanasta ja silloinkin juoksuttaa kylmäksi

    • opiskelijanruoka

      Peruna on halpaa riippuu mistä ja millaisena eränä sen saa ostettua, saati jos tarjoutuu tilaisuus itse viljellä. Kovin vaativa viljeltävä ei peruna loppujen lopuksi oo jos vain on sopiva paikka.
      Itse opiskeluaikana tein hyvin usein perunamuussia, en säästäväisestä luonteesta ehkä johtuen kärsinyt juuri suurempaa rahapulaa mutta tämä oli sekä edullinen ja helppotekoinen, ruuanlaitosta kun en erikoisesti pidä.

      Perunat pestyä kattilaan, vettä päälle ja ne kiehui mainiosti keskenään kun tuli joku hyvä ohjelma telkasta, sitten kauhalla viskasin peruna kerrallaan kylmään veteen kulhoon jolloin kuori lähti irti lähes itsekseen, kuoritut takaisin kattilaan, vispilällä survoin koska muuta ei ollut, sekaan maitoa loraus ja halpaa margariinia. Tapauksesta riippuen muussin kanssa oli kalapuikkoja, lihapullia tms. Muussiin ei siten onnistunut kyllästymään koska lisukkeitä vaihteli. Tähteet kävi aamulla leivänpäällisiksi tai jopa aamuateriaksi muutama lihapulla ja muussintähteet.

      Itse pelasin aika hyvin ruokatavaran suhteen, kävin lähimaatilalla auttelemassa ajankuluksi ja sain sieltä kananmunia ja maitoa, pakastettua lihaa sai silloin tällöin jos kävi sukulaisilla jolla kans maatila ja jos joku mulli meni teuraaksi niin lihoja ottivat teurastamolta takaisin myös itselle ja saattoivat lyödä paketin kainaloon eteisessä. Niistä riitti pitkäksi aikaa. Omena aika syksyllä on monelle riesa, antavat omenia ilmaiseksikin tienvarsissa mikä on viitseliäälle parempi kun hyvä tarjous. Jos ei syö heti niin kuivatut omenat ok hyviä "vararavintoa". Tuttu kävi talvella pilkillä ja miksi en itsekin olisi ehtinyt, hän ei käytä kalaa itse vaan antaa muille joten joskus sai särkiä ja ahveniakin kun osaa perata.
      Myös jos tietää jotain tehtaitten myymälöitä esim. leipätehtaat saattaa niistä saada leivän vähän halvemmalla kun muualta.

      Tarjouksia löytyy marketista joskus hyviä kun ostat ison määrän jotain, no koska verkostoituminen ulottui kauppaan asti löytyi usein joku muu samassa tilanteessa ollut kaveri tai useampikin joitten kesken ostettiin vaikka kolme muropakettia 3 kpl tarjouksesta ja ositettiin kaupan ulkopuolella jolloin säästö joskus oli huomattava.

      Konsteja on.

    • inssikokki

      Käy sienessä. Kuivaa, suolaa ja pakasta. Opettele tuntemaan yleisimmät ruokasienet ja sovella niiden kanssa. Punikkitatit ovat mainioita sellaisenaan tai lihamureketaikinan jatkeena. Kehnäsieni on erittäin satoisa ja hyvä. Pienet kangasrouskut pippurimaiseksi pikkelsiksi ja haaparouskut suolaan. Puhtaita haperoita salaatteihin. Herkkutatit ja vahverot sitten omiksi superherkullisiksi ryhmikseen. Ja jos löydät kuusenherkkusientä tai ukonsientä, olet makujen taivaassa.

    • halpaajahyvää

      Ravioli bolognese tölkitettynä, halpaa kuin virolainen h***a.

      • rouva_Tarkkanen

        Lidl peltipurkki-valmisruoat oivia - niistä riittää pitkälle
        Samoin Kalinka lasipurkki_sopat . Molemmista suolanpoisto -lisää perunaa pilpottuna ja tulee riittosampaa.


    • gdashkjlösdoeäfudibhnks

      Halpaa ja hyvää, pekonipasta pinaatilla ja tuorejuustolla. 4 henkilön ruokasatsi tulee maksamaan hiukan alle 4 euroa, eli 1 euro per pää.
      Eli 250 g pastaa ( k-kaupassa pasta 500 g maksaa 0,99 e). Pirkka tuorejuusto maustamaton 1,39 e , pekonipaketti 1,79 3 , pakastepinaattipussi euron,( pussissa 25 kpl) pieni määrä juustoraastetta, sulatejuustoa tms. ihan oman maun mukaan, voi jättää poiskin.
      Ensimmäisellä kauppareissulla toki aineisiin menee noin 6 euroa, mutta siis tuorejuusto, pasta ja pinaatti riittää uuteenkin satsiin. Ihan mielettön hyvää.
      Itse keitän pastan (makaroonin) vedessä jossa on lihaliemikuutio. Tällä välin paistan pekonin. Pekonit lautaselle ja murustus, pasta pannulle jossa juuri paistettu pekoni. Joukkoon pasta,puoli lasillista pastan keittovettä, pari ruokalusikkallista tuorejuustoa, ripaus juustoraastetta ja pari pinaattipalloa. Käännellään sen aikaa pannulla että tuorejuusto ja pinaatti sulaa.
      Ja eikun syömään ja evääksi seuraavaksi päiväksi mukaan. Kyllä halvalla hyvää ruokaa saa :)

    • nou_taja
    • köyhäilyä

      Juuressosekeitto.
      Keitä pieninä paloina, lanttua, porkkanaa, selleriä, sipulia, yksi paprika väriä antamaan.
      Soseuta sähkövatkaimella tai tehosekoittajalla. Ainakin nyt saa halvalla juureksia.

    • linssiin

      Linssikeitto on halpa ja maukas ruoka. Sisältää runsaasti proteiineja ja lämmittää talvella mukavasti. Tarvitset vain punaisia linssejä, sipulin, kasvisliemikuution ja yrttimaustetun tomaattimurskan. Neljän hengen annoksen hinnaksi tulee 1-2 euroa.

      Eli kuullota sipulia tilkassa öljyä kattilassa, huuhtele n. 5 dl punaisia linssejä ja laita ne sipulien sekaan, lisää n. litra vettä ja kasvisliemikuutio. Keitä n. 10 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja keitä vielä hetki.

      Tuo ruoka on kätevä, kun se sopii halutessa myös spagettikastikkeeksi tai makaronin kaveriksi. Eli esim. tänään kastikkeena ja huomenna keittona.

      Tuo on myös hyvä loppukuun ruoka, kun rahat on totaalisesti lopussa. Osta alkukuusta varastoon paketti linssejä ja pari tomaattimurskaa, niin loppukuun ruoat on turvattu.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6329
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      527
      3749
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      188
      3611
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2814
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2519
    6. 288
      2245
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1603
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      110
      1502
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1439
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1220
    Aihe