Moni kunta etsii säästöjä arvojensa mukaisesti

VaihtoehtojaHakien

Meillä koulukyyditysten kilometrirajojen noston myötä säästöt kohdistuu pienten koululaisten turvallisuuteen, joka sen lisäksi myös vaikeuttaa huomattavastii näiden lapsiperheiden arkea.
Useissa vastuullisissa kunnissa on katsottu oikeudenmukaisemmiksi säästökohteiksi kunnan työntekijöiden, viikon- 0.5-1. kk:n lomautukset. Lomautusten vaikutukset antaisi lomautetuille myös lisää vapaata, ei vaikuttaisi kenenkään turvallisuuteen, ja sen vaikutukset olisi heille inhimillisiä. Onpa jossain kunnissa jopa yhdistetty 1-2 kk: n ajaksi naapurikuntien kanssa yhteistyötä säästöjen vuoksi ja niistä saatu säästö on ollut todella suuri. Nuo koulukyyditysten säästöt 55000€, on mitään sanomattomia, ja mikäli sattuisi koulumatkoilla ikäviä haavereita, niin mahdolliset hoitokulut söisi nopeasti säästöt ja säästöistä lopulta tulisi kallis lasku kunnalle ja veronmaksajille. Säästöjä tulisi katsoa laajalti arvoiden, ettei siitä jouduttaisi maksamaan kallista hintaa. Koulukyyditysten suhteen on huomioitava kaikki mahdollinen, eikä siitä syntyneitä säästöjä voi periaatteessa laskennallisesti etukäteen laskea, kun on mahdotonta tietää etukäteen sen seurauksia ja mahdollista hintalappua esim.hoitokuluista jne.
Toivon sydämestäni loppuun asti että asia käsiteltäisiin vielä uudelleen ja kilometrirajat palautettaisiin ennalleen.

11

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • helpompi.säästää

      Virkaloisten lomarahoja voisi leikata jo tänä vuonna 30%

    • Näintoimien

      Mutta ei ne kunnan virkamiehet ole itse valmiita osallistumaan säästötalkoisiin, siispä säästetään pitkämatkalaisten lasten selkänahasta, turvallisuudesta ja ollaan lisäksi valmiita tuottamaan näissä perheissä paljon huolta ja murhetta vanhemmille.

    • tasavertaisuus_puuttuu

      Jos asuu 5,2 km etäisyydellä koulusta, saa ilmaisen koulukyydin kotoa koululle asti mutta jos asuu 4,8 km etäisyydellä, joutuu menemään omillaan koko matkan. Eikös tuo ole sitä eriarvoisuutta jos mikä?

    • Tasapuolisuus

      Aivan olen samaa mieltä kuin nimimerkki tasavertaisuus_puuttuu. Huomioitavaa on myös se, että isoja koululaisia kyyditettään 5km matkat, mutta jo 5 -vuotiaat joutuvat kävelemään käytännössä saman matkan, mikäli matka on himpunkin vajaat 5km. Onko se yhdenvertaista, tai oikeudenmukaista. Todellisuudessa tuon pienemmän voimat on paljon pienemmät, repun paino suhteessa suurempi, askel lyhempi, ja hän on huomattavasti isompia alttiimpi vaaroille ja kypsymättömämpi liikenteeseen.
      Jos tasapuolisuudesta olisi kysymys ja yhteisten verovarojen käytöstä tasapuolisemmin, niin miten lyhemmilltä matkoilta kulkevien lasten vanhemmat osallistuvat säästötalkoisiin ?
      Voisiko näitä pienten yli 3km kuljetusten kuljetuskustannuksia periä tasapuolisuuden nimissä kaikkien vastaavassa iässä olevien lasten vanhemmilta. Tai antaa verovähennystä näiden pienten koululaisten yli 3 km koulumatkojen vuoksi heidän vanhemmilleen.

    • Tyytymättömiä

      Näillä palstoilla koulukuydityksistä käydään maltillista keskustelua, verrattuna työpaikoilla ja kylillä käytävään keskusteluun. Huoli säästökohteena olevien lasten puolesta on tyrmistyttänyt, eikä päättäjien päätökset koulukyyditysten suhteen saa kuntalaisten tukea.
      Yli 3km. koulukyyditykset on koettu välttämättöminä, oikeudenmuksisina ja perusteltuina, silloin kun kysymyksessä on 0-2lk.oppilaat, ja useimmat kuntalaiset olisivat valmitaa laajentamaan koulukyyditykset vielä sitäkin isommille jos matka ylittää 4km.

    • Noinko

      Pitäisi olla rikas, hyvätuloinen, terve, pitkäikäinen, ikuisesti nuori, lapseton ja kuolematon ; )

    • arvotkullakin

      Onko se nyt oikein, pakottaa lapset kävelemään säässä kuin säässä lähes 5km, kun esim. päättäjät ja virkamiehet liikkuvat pääasiassa autoilla, jo pienimmätkin matkat, saaden siitä vielä verovähennyksiä tai kilometrikorvauksia.

      • niillä.onkin

        Ylipainoa, diabetes, verenpainetauti ja työsuhdeautot ja aivan liian suuri palkka taitoihin ja osaamiseen nähden. Ovat oikein opiskelleet yliopistossa lähes 10 vuotta yhteiskunta- ja sosiaalitieteitä ym. huuhaata.


    • AivanNiin

      No se tarkoittaisi, että tulisivat jatkossa todella kalliiksi kunnalle, jos sairastavat edellä mainittuja sairauksia, ja olisi suuri riski myös joutua muista ja kunnan monista palveluista riippuvaiseksi.

    • SäästötKohtaloksi

      Taloudelliset riskit kunnan taloudelle ovat lyhytnäköiset harkitsemattomat leikkaukset, joilla on säästöjen sijaan moninaiset nekatiiviset vaikutukset kunnantaloudelle.

    • Harmittaaa

      Lempääläässä on menneinä vuosina osattu tehdä hyviä päätöksiä, pitämällä yllä ei lakisääteisiä palveluita, ja hyvää asuntopolitiikkaa, jotka ovat tuoneet kunnan kannalta, hyvin veronmaksukykyistä väkeä. Nyt useat kokevat tulleensa petetyiksi ja uudet vastaavat empivät muuttamista tänne, sillä Kunta ei vakuuta olevansa sellainen kunta johon olisi hyvä ja turvallinen muuttaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      152
      10934
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3073
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      210
      2912
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2157
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1908
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1729
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1716
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. 84
      1593
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1563
    Aihe