sian pääsyltty

tekeekö kukaan enää sian pääsylttyä. muistan joskus 70 luvulla saaneenin sellaista harmaata hyytelöä missä oli sipulit ja pippurit seassa. ja lämpöisen rieskan päälle laitettiin ja sinappi oli niissä juomalasitörpöisssä. hyvää oli
Ilmoita


4 Vastausta

Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.


Sian lapaa, pienennä ja semmoseen poreilevaan veteen, öbaut 120 asetetta, Sekaan laakenrinlehti , kokonaisia pippureita , nämä siilaat pois. Suolaa. Keitä nelisen tuntia ja vala pitkulaiseen kakkuvuokaan. Jäähdytä, Niin ja vaahdot pitää kuoria pois , matala lämpö. Näin tehdään syltty.
Suotta koittaa tehdä päästä kun sulla ei varmasti ole tarpeeksi isoa kattilaa, siitä pitää poistaa nahkat, kärsä, silmät. Poskilihat on ainoat mitä voi käyttää, niin et osta sitä lapaa vaan.
3 VASTAUSTA:
keittiö_ kersa Reetta Räyhä kokkaa tämän mallin mukaan -on kuin mummon keittokirjasta. Painekattilassa tulee hyvä nyhtö
http://perinneruokaaprkl.blogspot.fi/2014/03/sika-tuli-taloon-ja-siita-tehtiin.html
Mustaa possua mistä ?
http://chezjasu.blogspot.fi/2013/03/mustan-possun-paksut-posket.html
Painosyltty -aatelia
http://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/reseptit/resepti/vanhanajan-painosyltty/5648666
Meillä tehtiin vasikan kylkilihaan kiedottuna ja oli ihan arkiruokaa.
Kokomaisia sinapinsiemeniä, viher/rosepippuri murskaa, ruopasu valkopippurimyllystä lihoille ennen kääräisyä.
Kuoriperunoiden ja punajuuri-etikka & kurkkusalaatin kera. Saksassa http://www.chefkoch.de/rs/s0/meerrettichsoße/Rezepte.html /Virossa Mädarõigas / raastettu piparjuuri/omenatöhnä. On muuten ensteks hyvää keitetyn raavaan/lampaankielen kanssa.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

sian pääsyltty

tekeekö kukaan enää sian pääsylttyä. muistan joskus 70 luvulla saaneenin sellaista harmaata hyytelöä missä oli sipulit ja pippurit seassa. ja lämpöisen rieskan päälle laitettiin ja sinappi oli niissä juomalasitörpöisssä. hyvää oli

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta