Olemme vienneet kansaäänstysaloitteen kuntaan.

Veimme kansanäänestysaloitteen tänään kunnanvirastolle ,jossa vaaditaan Sallan kuntaa järjestämään kansanäänestys siitä,otetaanko kuntaan pakolaisia vai ei.Nimiä aloitteeseen tuli runsaasti yli tarpeellinen määrä.Tiedämme,että halukkaita allekirjoittajia olisi vielä löytynyt erittäin paljon,mutta koska meitä aktiivisesti nimiä keränneitä on ollut vain kolme,niin voimavaramme eivät yksinkertaisesti riitä kiertämään läheskään joka taloutta.Kiitämme kaikkia jotka ovat allekirjoittaneet aloitteen ja myös niitä,jotka syystä tai toisesta eivät aloittetta allekirjoittaneet. Kokonaisuudessaan voidaan sanoa,että vastaanotto kansanäänestysaloitetta kohtaan on ollut erittäin myönteinen.

30

407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tult.huomaamaan

      Kunnan päättjillä ei ole kanttia järjestää kansanäänestystä.Eivät lähde häpäisemään kunnan mainetta.

      • Maine voi mennä,mutta kunnia kasvaa.


      • hohohohohohohoho

        Mikä maine???


    • salla.eu.reservaatioksi

      iso kenkäset eu nuoleskelijat. jo päättäneet kabineteissaan. eu:n määräämistä reservaatio sijanneista jo lapinkin osalta.

    • uskotaan

      Kiitoksia nimienkerääjille asiallisesta asioiden esittämisistä. Toivottavasti aloite tuottaa sen tavoitteleman menettelyn.Luottaisin kuntalaisten enemmistön tahdonilmaisuun ko asiassa , jonka mukaan toivottavasti kuntaa viedään eteenpäin.

    • 1929

      Persut on persuja. Vasenmisto ajaa ohi

    • eiennakkoluuloja

      Nyt tahallaan luodaan väärää käsitystä kuntalaisille. Kyse on siitä, onko kuntalaisten enemmistö valmis hyväksymään/hylkäämään kuntaan pakolaisia. Äänestys on neuvoa antava , se ei sido valtuustoa. Tässä ei ole kyse pakolaisvastaisuudesta , vaikka kuinka näin yritetään kääntää. Demokratiassa ja uudessa kuntalaissakin painotetaan päätöksentekoa painotettavan kuntalaisten kuulemisen suuntaan. Toivottavasti äänestys saadaan toteutettua, oli kuntalaisten tahdonilmaisu kumpaan suuntaan vain kallistuva , on siinä valtuustolle eväitä päätöksentekoon.En ymmärrä niitä voimia jotka haluavat estää kuntalaisia ottamasta kantaa ko asiaan.

    • kysytäämyös

      Eikö tuohon voisi liittää semmosen kysymyksen, halutaanko maksaa kunnallisveroa ?
      Jos suurin osa ei halua, niin se lopetetaan sitten.

      • laineenraikka

        Valitettavasti kunnalla on lakisääteisiä tehtäviä, jotka rahoitetaan verovaroin. Jos niitä tehtäviä ei olisi, niin en näkisi mitään syytä miksei tuollaista äänestystä voitaisi järjestää.


      • yksitotistaon

        Nähtävästi et sarkasmia tajua.


      • laineenraikka

        Teit paskan vertauksen, ja selitin miksi se on paska.


      • sallaaaanen

        veronkeruu on lakiin perustuva asia ja yhteiskuntarauhan ylläpitäjä eli tietyt toimet rullaa verovaroin, mutta pakolaisuuteen liittyvä asia ei ole perustuslakiin kirjoitettu asia ja on kansan päätettävissä esim. kansanäänestyksen perusteella.


    • näinsemenee

      Tosiasiassa et ymmärrä sarkasmista mitään, persut on yhden asian ihmisiä, ei niiltä voi juuri paljoa vaatia.
      Asian näkee hyvin näistä persujen kansanäänestys haluista. Kun lupaukset on syöty, etsitään uutta täkyä, kuinka saataisiin hiipuvaan kannatukseen nostetta.

    • zsaxc

      kaikki puolueet on samanlaisia ei ainoastaan persut,turha haukkua.kepu ja kokomuus on saanut aikaseksi sen että ollaan vielä syvemäällä köyhyydessä ja isotuloiset juhlii kun pientuloisilta viedään kaikki,ei ole ihme jos tulee lisää työttömiä.

      • suuri_ero

        Kyllä persuja pidettiin köyhemmän kansanosan pelastajana, toisin on käynyt. Kokoomus, ja Keskusta eivät koskaan ole olleetkaan köyhien asialla, kumpikin puolue on aina keskittyneet ajamaan varakkaiden etua,vai onko kukaan kuullut että Kepu olisi ollut huolissaan palkansaajien hyvinvoinnista, .
        Viimeisimpänä Kepu, ja Kokoomus laski perintöveroa yrityksiltä, ja maatiloilta varat siihen otetaan vakuutusrahastojen verovapaudesta joka on ollut perijää kohti 35000€
        Verovapaus poistuu juuri niistä varoista joita tavalliset ihmiset ovat pankkeihin säästänee., Pankkien sijoitusneuvojat ovat neuvoneet säästämään vakuutusrahastoihin, juuri verovapauden vuoksi. Sipilä siirsi tämänkin edun niille joilla varallisuutta ennestään jo on.


    • 1113

      Käykää hyvät ihmiset jossain muuallaki ku täällä Sallassa! Teillä aukenee silmät, tämä on niin loppuun palannut paikka, ei täällä ole mitään. Eikä tule ole olee. Tunturia olisi pitänyt kehittää 80-luvulla mutt ei nyt ole mitään enää tehtävissä.

      • sisäänlämpiävä_on_Salla

        Kun näitä viestejä lukee huomaa mitenkä itäinen syrjäinen kolkka kulkee jo vuosia kehityksen jäljessä, Kunnalle olisi hyvä sijoitus kustantaa kuntalaisille matkoja muualle Suomeen, jopa ulkomaillekkin. On vaara että tämä srjäinrn paikkakunta alkaa elämään omaa elämää, ja jopa pelkäämään vieaita ihmisiä. Tämä kansanäänestyshanke asettaa paikkakunnan outoon valoon, ja saapi aikaan ansaittua hilpeyttä.
        Onkin kiva seutata valtuutettuja ovatko he samalla tasolla, vai onko päättäjiin valikoitunut hieman sivistyneimpää ainesta.


      • Sallaanen

        Onko Salla oltava samanlainen kuin eteläinen Suomi, melko tiheästi asuttu, kaikki kansallisuudet vyöryy eteen ja taakse, asuminen ylen kallista, naapurin tontilla on kyltit; pääsy kielletty, varkauksia ja murhia joka päivä , ryöstöjä päivittäin, suuri osa ihmisistä elää kaaoksessa , runsaasti huumeita tarjolla.
        Täällä elää jokainen kansalainen rauhallista elämää,


    • ainakannattaa

      Sinulle 1113. VÄÄRIN !!!!

    • cdvfb

      ei sallassa ole mitään tyhjäpäiväistä paskaa yritetään nostaa .

    • 1113

      Ei kun olen oikeassa. Täällä pitää olla muitakin ihmisiä ku meitä sallaisii..Ja käykää tutustuu muuallekin ku tänne hiki pitäjään Sallaan. Silloin teidän ajatukset vaihtuu..Hävettää jotka ei ole Kemijärveä pitemälä lähteneet..

    • joutsijkemij

      Muuta pois Sallasta , mikään ei estä jos noin ahdistaa.Voi olla tulevaisuudessa kysytty asuinpaikka tämä Salla , jos täällä asiat osataan oikein päättää.
      Täytyypä tänään käydä jo Joutsijärvellä , kun Kursua pidemmällä en ole vielä käynyt.

    • 113

      Kehtaa joku vielä vastata, siinä näkee Sallan. Tälläista täällä

    • säälittävääon

      Eipä ihme kun se Sallantauti löydettiin täältä Sallasta, täytyy olla tosi tiiviisti sisään lämpiämä paikka, jossa sukulaiset kelpaa seksikumppaneiksi. Näkyy ajatus monia viehättävän vieläkin.

    • etelännäkökulma

      Ja mitenkä mamut Sallaa parantaa? Minä asun 5000 ihmisen maaseutukylässä etelä-Suomessa. Meillä on täällä ollut 10 vuotta jo mamuja. Mitään ne ei tee tai tuota muuta kuin sosiaalikuluja.Jos nyt pari kepappipaikkaa on tullut, ei se riekkumista aikaan saa. Osa ei edes halua osata Suomen kieltä.Lapset tulkkaavat kaupoissa, koska oppivelvollisuutta on noudatettava ja kieli tulee väkisin opittua. Nokka pystyssä kulkevat kylillä ja herättävät katkeruutta mm. nuorisossa, joka vierestä katselee kun maahantulevat saavat tarjottimella niin viimeisimmät merkkivaatteet, kuin koulutuksen, ajokortin ja auton. Kun taas omien nuorten on tienattava kaikki työllä ja maksaa itse omat opiskelunsa.Eniten ulkomaisia työntekijöitä on selvästi Virosta, Balttiasta ja jopa Venäjältä. Varsinkin kuljetuspuolella.Hämeenlinnassa on mamuja joka kadun kulmassa kohta notkumassa. Kävelevät ja odottelevat rahapäivää ja kyttäävät opiskelijatyttöjä joita on jo retkahtanut näiden pauloihin. Töitähän nämä ei tee. Vain harvat jotka haluavat kotoutua ja saada omia sukulaisiaan Suomeen. Sukua ja uskontoa vain jatkavat. Kyllä ihan yleinen mielipide on täällä se, että ei näitä tänne tarvitsisi työttömyyden keskelle tuoda. Eikä esim. Ruotsi minkä kautta viimesimpiä on tullut, käydä edes sotaa.Kyse on elintasopummeista, jotka ei halua muuta kuin helppoa rahaa, jolla sitten pyörittelevät omia ympyröitään. Jos haluaa saada kansainvälisyyttä, pitää satsata ulkomailla asuviin insinööreihin ja korkeammin koulutettuihin, koska heillä on motivaatiota. Luudanpyörittäjiä on omastakin takaa. Rasimia tässä näkökulmassa ei ole, vaan puhtaasti kokemuksella tehtyjä havaintoja.

      • uskooitetuohon

        Paras oli tuo "rasismia ei tässä näkökulmassa ole" heh,heh. Ainakin uskot kaikkeen mitä vittua lehden roskaan.


      • SäälittävääJuntti
        uskooitetuohon kirjoitti:

        Paras oli tuo "rasismia ei tässä näkökulmassa ole" heh,heh. Ainakin uskot kaikkeen mitä vittua lehden roskaan.

        Joo, tuskin tuolla 'rasismia ei tässä näkökulmassa ole' -juntilla on asiasta mitään henkilökohtaisia kokemuksia.

        MV-lehden aivopesemä ja kaiken paskan nielemä juntti, joka ei ymmärrä faktoja tai ei juuri mitään muutakaan.

        Kannattaisi liikkua hiukan maailmalla ja hankkia perspektiiviä asioihin omakohtaisesti. MV-lehden paskasaasta leviää ja valitettavasti jotkut pitävät sitä totuutena ja ainoana totuutena.

        Säälittävää etten sanoisi ja sanonkin: säälittävää!


    • tulevaisuus_näyttää

      Pakolaisviajatuksia virtaa olisikin jaettava tasaisesti, eikä niitä ahtaa tiehään asuttuun ruuhkasuomeen.Onkin hyvä että suunitteilla on pohjoissuomen asuttaminen maahanmuuttajilla.
      Sallaankin olisi hyvät mahdollisuudet sijoittaa 500-1000 vuosittain. Nt siellä tuntuu olevan hyvin ristiriitoisia käsityksiä tulijoista, siksipä omakohtaiset kokemukset ovat tarpeen.

    • erkkiperkeles

      Tehkää Sallalaiset viisas päätös, sillä voi olla kauaskantoisia seurauksia!

    • xcvfgbnh

      ei yhtään elättiä niitä on jo liikaakin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      100
      3136
    2. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      82
      3066
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      317
      1951
    4. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      89
      1444
    5. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      6
      1236
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      186
      1155
    7. Olen ollut ikävä, tiedän

      ja myönnän sitten ettei johdu mistään vahvuudesta, vaan siitä, että olen ollut aika loukkaantunut. Voit kerätä siitä pi
      Ikävä
      77
      878
    8. Keski-ikäinen nainen raiskasi miehen

      https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010451173.html Ei olisi varmasti kymmenen vuotta nuorempana tarvinnut pakottaa.
      Sinkut
      124
      805
    9. 46
      783
    10. Olet seksikäs nainen

      Olet seksikäs nainen
      Ikävä
      46
      747
    Aihe