Pepperonien ja oliivien säilyvyys?

Bassman-83

Joissakin oliivipurkeissa(lasipurkki) lukee, että säilyy avattuna jääkaapissa kaksi viikkoa. Toisissa purkeissa taas ei mainita mitään sellaista. Miksi näin?

Entäs sitten tuliset pepperoni-paprikat? Siis sellaiset lasipurkissa olevan, etikkaliemessä. Olin aina ajatellut, että nehän säilyy vaikka vuosikausia, mutta äsken huomasin, että purkin kyljessä luki ''avattuna säilyy jääkaapissa 10 päivää''. Mitä ihmettä? Olen kyllä joskus syönyt noita ainakin puoli vuotta avattuna olleena, ja hyvältä on maistuneet eikä ole tullut mitään ongelmia. Ainut asia minkä olen huomannut, niin ne pepperonit hieman ''kovettuu'' pidemmän päälle, vaikka liemessä ovatkin. Vasta avatussa purkissa ne on pehmeämpiä.

Joku myös sanoi, että jos oliivipurkista kaataa liemen pois, ja kaataa tilalle öljyä(rypsi, oliivi, yms), niin säilyy kuulemma paljon pidempään, jopa huoneenlämmössä. Mitenköhän on?

3

3372

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Paikallaollut

   Ostan erilaisia oliiveja lasipurkeissa (desi - liki litra) CM:stä, Lidlistä ja muualtakin, eikä yhdenkään purkin sisältö ole toistaiseksi ehtinyt pilaantumaan.

   Otan tarvitsemani määrän aina puhtailla aseilla ja laitan purkin säilytenesteineen heti takaisin jääkaappiin. Olen oliivien suurkuluttaja, mutta en edes ajattelisi vaihtaa liki litraisen purkin nestettä öljyyn. Jos tarvitee vain muutaman oliivin, niin miksi silloin ostaa iso purkki?

   Jääkaappisäilytys on toki ehdoton edellytys sekä pepperoneille että oliiveille.

   • Homehtuu

    Meillä on homehtunut oliivit useamman kerran jääkaapissa olevassa pikkupurkissa, mutta purkki lienee avattu kuukausia sitten, eipä niitä tule syötyä kuin satunnaisesti.


  • säilyttelijä

   Kun avaan purkin ja otan sieltä muutaman oliivin, pistän sinne aivan hitusen viinin käymisenpysäyttäjää, eli kaliumsorbaattia. Tätähän on luontaisesti puolukoissa ja se on aine, jonka seurassa home ei viihdy. Ei rupee homelaikut kasvaa nesteen pinnassa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Leo Järvinen kävi Zyskowiczin kimppuun

   Kyllähän me olemme olleet jo pitkään tietoisia, että suurimmat antisemitistit, myös maahanmuuttajien itsensä mukaan löytyvät Vasemmistosta ja eniten N
   Politiikka
   18
   1864
  2. Persu Niikko vei ruokajonon ruuat!!!

   Persu vei vähävaraisille tarkoitetut ruuat omaan vaalitilaisuuteen!!! Persujen köyhien kyykytys on jo alkanut!!! https://www.is.fi/politiikka/art-200
   Maailman menoa
   283
   1606
  3. Millainen on täydellinen vartaloinen nainen

   Laittakaa kuvia millainen on mielestäsi täydellisen vartaloinen nainen
   Sinkut
   150
   1577
  4. Kuka poltti metsäkoneensa

   Eikö taksa miellyttänyt.
   Kuhmo
   18
   761
  5. Ben Zyskowiczin kimppuun hyökkäsi Puotilassa asuva vasemmistolaisaktivisti LJ

   Tuo Ben Zyskowicziin Itäkeskuksessa kohdistuneen hyökkäyksen takana oleva LJ tunnetaan Li Anderssonin kannattajana ja hänen tiedetään vastustavan Isra
   Perussuomalaiset
   218
   704
  6. Martina Muuttaa

   Mutta minne? Kertokaa landelle missä sijaitsee tämä upea erkkerillinen asunto.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   698
  7. Olet tainnut kadota.

   Ainakin siltä vaikuttaa.
   Ikävä
   28
   681
  8. Random ehkä onnistuu

   siinä mitä yrittää.
   Ikävä
   130
   668
  9. Milloin sun

   rakkautesi viettää syntymäpäiväänsä?
   Ikävä
   39
   600
  Aihe