Vegaaniset einekset

Vegaanimies

- Hoviruoka lanseeraa syksyllä kasvishampurilaisen.
- Saarioinen on kehittelemässä vegaanista kasvispiirakkaa (tulossa syksyllä) ja pizzaa (joskus ensi vuonna). Saarioisen Balanssi Chili Sin Carne -ateria muuttuu syksyllä vegaaneille sopivaksi (sisältää tällä hetkellä juustoa).
- Kalatalo tuo syksyllä myyntiin kokonaisen vegaanisen valmisruokasarjan

Kopioin tuon ylemmän tekstin vegaanituotteet.net-sivuston facebook-profiilista.

19

231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • E.Ines

      Ihan tervetulleita ovat, vaikka vähän tulee eineksiä käytettyä, joskus tarvitsee jotain pikaisesti lämmitettävää. Toivottavasti ovat paremman makuisia, kuin kerran ostamani munkkitaikinan makuinen kasvispiirakka.En muista valmistajaa.

    • vegaanimies

      Huomasin muutama viikko sitten, että Atria Hot Pepper Amerikan Perunat on vegaaninen tuote. Siinä on perunaa , maissia, kidneypapuja, rypsiöljyä sekä mausteita. Ite oon tykänny tuosta. Puolen kilon pakkauksina myydään tuota.

      • tkakska

        Tuollaisia eineksiä ei kannata suosia. Rypsiöljykään ei ole terveysruokaa. Nykyiset jalostetut lajikkeet sisältävät vielä pieniä määri haitallista erukkahappoa. Rypsin viljelyssä käytetään mm. neonikotinoideja, jotka tappavat mehiläisiä. Näitä myrkkyjä ihminen saa syödessään rypsiöljyä. Lisäksi monet kasviöljyt muuttuvat kuumennettuna haitallisiksi terveydelle.
        http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/health-news/vegetable-oils-contain-toxic-chemical-linked-to-cancer-and-brain-degeneration-say-scientists-a6725881.html

        Shields PG1, Xu GX, Blot WJ, Fraumeni JF Jr, Trivers GE, Pellizzari ED, Qu YH, Gao YT, Harris CC. Mutagens from heated Chinese and U.S. cooking oils. J Natl Cancer Inst. 1995 Jun 7;87(11):836-41.
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7791233

        Lisäksi runsas rasvan syönti, erityisesti kasviöljyjen syönti voi aiheuttaa kolesteroliplakin kerääntymistä valtimoihin. Tämä johtuu osittainen siitä, että monet kasviöljyt hapettuvat herkästi, erityisesti kuumennettaessa:

        Tyydyttynyt rasva, kertatyydyttymätön rasva ja monityydyttymätön rasva aiheuttavat vaurioita sepelvaltimoihin:
        Blankenhorn DH1, Johnson RL, Mack WJ, el Zein HA, Vailas LI. The influence of diet on the appearance of new lesions in human coronary arteries. JAMA. 1990 Mar 23-30;263(12):1646-52.
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2407875

        Monityydyttymätön rasva aiheuttaa kolesteroliplakin kerääntymistä valtimoihin:
        Felton CV1, Crook D, Davies MJ, Oliver MF. Dietary polyunsaturated fatty acids and composition of human aortic plaques. Lancet. 1994 Oct 29;344(8931):1195-6.
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7934543

        Hennig B1, Watkins BA. Linoleic acid and linolenic acid: effect on permeability properties of cultured endothelial cell monolayers. Am J Clin Nutr. 1989 Feb;49(2):301-5.
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2563626

        Runsasrasvainen ruoka voi aiheuttaa verenkierron heikkenemistä:
        Larsen LF1, Bladbjerg EM, Jespersen J, Marckmann P. Effects of dietary fat quality and quantity on postprandial activation of blood coagulation factor VII. Arterioscler Thromb Vasc Biol. 1997 Nov;17(11):2904-9.
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9409274


    • ajan_tasalla

      Jälkeenjäänyt vai pelkästään tyhmäkö olet kun näitä kaikkia on ollu tmyynnissä jo iät ja ajat.
      Se saarioisen kasvispiirakka maistuu ihan hyvälle kun laittaa väliin kinkku- ja juustosiivut ja tyrkkää mikroon.
      Käy nakeillakin.

      • aplodit

        Olipa hauska! Arvostamme huumorintajuasi!


      • tyhmät_vegaanit

        Pitääkö pyörä keksiä uudelleen ..


      • vegealokas

        Näinhän sen tosiaan pitäisi mennä! Valmisruokien pohjat vegaanisina, ja sitten jos joku lihaa syövä tahtoo sitä annosta lihalla tuunata, niin sitten sitä haluamaansa lihaa voi siihen ruokaan itse lisätä.


    • 19plus5
    • vegaanimies

      Tuossa hoviruuan vegeburgerissa näyttäisi löytyvän yhtenä ainesosana emulgointiaine (E472e). Se löytyy vegaanituotteet.net-sivuston Mahdollisesti eläinperäiset lisäaineet-listalta. Niin, se onkin vaan mahdollisesti eläinperäinen lisäaine. Hoviruoka tietenkin laittaa burgeriinsa vegaanista emulgointiainetta.

    • Vegaanimies
    • kuivasiitävihreepaketti
      • kuivasiitävihreepaketti

      • kuvasiitävihreepaketti

    • siitässaitte

      Mun näyt käyt toteen. Ennustin tämän jo monia vuosia sitten. Tämä on väistämätön kehityssuunta.

      • luonto_forever

        Voi teitä luonnosta vieraantuneita reppanoita, jotka kutsutte itseänne vegaaneiksi ja syötte eineksiä. Sallikaa meidän normaalien nauraa.
        Olen lihansyöjä.
        Tän kesän aikana kerännyt ja kasvattanut lisäruoaksi kaikki salaatit, juurekset, marjat ja sienet. Eipä ole kaupasta tarvinnut muuta hakea kun pihvit/makkara/kana ja maitotuotteet tulee lähitilalta-- juuri sieltä missä niitä eläimiä rääkätään ja kidutetaan .
        Mun ihan suosikkilehmä Aino on tuottanut juustomaitoa ja tavan maitoa meiän tarpeisiin, vien sille omppuja ja taputtelen laitumella.
        Työ raukat sitä vaan ostatte kaupasta sitä mitä Aino syö ja luulette olevanne jotenki erityisen hienoja. ei voi kun sääliä tommosia.


      • vegealokas
        luonto_forever kirjoitti:

        Voi teitä luonnosta vieraantuneita reppanoita, jotka kutsutte itseänne vegaaneiksi ja syötte eineksiä. Sallikaa meidän normaalien nauraa.
        Olen lihansyöjä.
        Tän kesän aikana kerännyt ja kasvattanut lisäruoaksi kaikki salaatit, juurekset, marjat ja sienet. Eipä ole kaupasta tarvinnut muuta hakea kun pihvit/makkara/kana ja maitotuotteet tulee lähitilalta-- juuri sieltä missä niitä eläimiä rääkätään ja kidutetaan .
        Mun ihan suosikkilehmä Aino on tuottanut juustomaitoa ja tavan maitoa meiän tarpeisiin, vien sille omppuja ja taputtelen laitumella.
        Työ raukat sitä vaan ostatte kaupasta sitä mitä Aino syö ja luulette olevanne jotenki erityisen hienoja. ei voi kun sääliä tommosia.

        Ongelmahan on siinä, että jokaisella lihansyöjällä ei ole sitä rakasta Aino-lehmää. Ja niinkuin itsekin mainitsit, Aino-lehmä ei ole ainut lihanlähteesi, vaan kannat sitä lihaa jatkuvasti kaupasta (kuka on vieraantunut luonnosta?).

        Ei yksinkertaisesti riittäisi tila tällä pallolla, jos jokaiselle lihatuotantoeläimelle taattaisiin yhtä hyvät olot kuin Aino-lehmälle. Mistä edes tiedät, kuinka hyvissä oloissa kaupasta ostamasi liha on kasvanut? Lihankulutuksen on joka tapauksessa laskettava huomattavasti, vaikka sinunlaisiasi hifistelijöitä olisi se kourallinen täällä Suomen maaseudulla. Ei tarvitse kuin mennä isompaan kaupunkiin Suomessa, niin jo loppuisi lihakarjalta tila kesken, jos kaikkien kuluttama liha kasvatettaisiin idyllisellä lähitilalla. Puhumattakaan rehuviljan viemästä maa-pinta-alasta.


      • otermpreomore

        Huutonaurua.. kehä 3 sisällä oleva markettihelvetti on niin kaukana luonnosta kun olla voi.
        Idyllisiä lähtiloja- mitä te siellä alueella olevat oletatte- EI OLE OLEMASSAKAAN.
        Tila/pelto/metsäkoon tulee olla direktiivien mukaan.. vaikapa 200 lehmää per navetta ja samassa suhteessa peltoa. Miljooonainvestoinnit vaatii että siä tetämätön reppana saat ees litran maitoa kaupasta.
        Voi pyhä jysyäs ei jaksa tolloille jakaa evästä, nyky pedakokiikan mukaan:
        hae tietosi itse.


    • Vegaanimies

      Vegaanituotteet.net tiedottaa facebookissa:
      Piirakkauutiset eivät loppuneet Saarioiseen: ensi viikon lopulla kauppoihin (K- ja S-ryhmän myymälät) saapuu upouusia Helsingin Makkaratehdas VegeMöttösiä ja Falafelkebabeja!
      * Aseman VegeMöttönen Meksiko on kasvis-grahampiirakka, jonka täytteenä on mm. kvinoaa, papuja ja maissia.
      * Aseman VegeMöttönen Sweet Chili kasvis-grahampiirakassa on sisällä mm. kvinoaa, kauraa ja bataattia.
      * Falafelkebabissa on pitaleivän välissä falafelpihvi ja erillinen kebabkastikepussi.
      Tämä syksy tuo siis tullessaan reippaasti uusia vegaanisia eväs- ja pikaruokavaihtoehtoja.

    • vegaanimies

      Juhlavuoden kunniaksi: Roiskeläppää saa pian vegaanisena
      http://www.iltalehti.fi/pippuri/2016090122250717_ah.shtml

      Roiskeläppänä tunnettu Saarioisten pizza täyttää 35 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi hartaasti toivottu kasvispizza palaa tarjontaan.

      Saarioisten 200-grammaiset pizzat täyttävät tänä vuonna 35 vuotta. Juhlan kunniaksi Saarioinen tuo kauppoihin uuden, hartaasti toivotun version.

      Aiemmin, vuosina 1982-2007, pizzaa sai myös kasvistäytteellä.

      - Sitä on toivottu runsaasti takaisin varsinkin nyt, kun kasvissyönnin suosio on lisääntynyt. Olemme päivittäneet pizzan reseptin, ja kuluttajien toiveiden johdosta uudistettu kasvispizza on myös vegaaniseen ruokavalioon sopiva, kertoo innovaatiojohtaja Mirja Lonka Saarioisten tiedotteessa.

      Kuluttajilta nimen roiskeläppä saaneesta tuotteesta on tällä hetkellä saatavilla kinkku-, jauheliha- ja tonnikalaversiot. Niistä ylivoimaisesti suosituin on jauheliha.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2214
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1458
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1300
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1065
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1029
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe