Mihin kreationistit uskovat?

Palstalla on käynyt perin selväksi, että paitsi että kreationisteilla ei näytä olevan ymmärrystä tieteestä, Raamatusta, yleisesti tunnetuista kreationistien oppirakenteista eikä oikein mistään todellisesta, kreationistit eivät näytä itsekään tietävän mihin milloinkin uskovat.

Täällähän on esim. ihan tyypillistä, että samat ihmiset vuoropäivin tai samanakin päivänä hokevat ettei evoluutiota ole, sitten esittelevät evoluution mekanismeja ja sitä puoltavia todisteita, ja hokevat taas ettei evoluutiota ole. Vastaavasti samat ihmiset esittelevät milloin wanhakantaista luomisoppia jossa ei lajiutumisiin uskota, sitten taas jotain ID-pelleilyjä baramiinihömppineen, ja taas jotain muuta. Ja kaiken keskellä esittävät vielä uskovansa Raamattuun, josta ei suinkaan löydy sitä mitä esittävät.

Joten, voittekos kretut nyt esittää tässä, mihin te ihan oikeasti uskotte, ja mihin lähteisiin se perustuu? Ja lähteillä tarkoitan nyt sitä, että jos väitätte jonkun perustuvan Raamattuun, niin sieltä pitäisi sitten kanssa löytyä teksti jossa sanotaan mitä väitätte. Muussa tapauksessa voitte suoraan ilmoittaa lähteeksi päänne sisäiset kuvitelmat.

Tämän pitäisi tietysti olla teille ihan helppo kysymys, koska tapanannehan on esittää, että olette uskostanne varmoja, ja se jopa perustuu johonkin.

46

383

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hjhjhjhjhj
    • Plektrius

      Kreationistit uskovat satuihin ja taikomiseen.
      Simsalabim ja kaikki tuli tyhjästä.

      • Taikauskonnoton

        Kyllä. Lisäksi kreationistit uskovat joka toiseen Raamatun lauseeseen. Seuraavana päivänä taas niihin toisiin.
        Oikein skitsolla mielialalla he kertovat uskovansa jokaiseen, mutta sehän on tosiaan skitsoa jo.


      • Pakkstori

        Ja sinäkö et usko, ainoatakaan Raaamatun lausetta? Etkö tajua että se on vielä pimeämpää? Raamattu oli aikoinaan suuri valo, koska se opetti jokaista muodostamaan lauseita, jonkin kieliopin mukaisesti. Aiemminhan tavalliset papit olivat opettajia, ja vain Pyhiä Kirjoituksia Israelissa ja muidenkin maiden juutalaisten synagogissa luettiin, vaikka vastapainoksi pakanoilla oli omat filosofiansa, runosatunsa, historiankirjansa ja velhonsakirjat ja noituutensa. Jaafet oli yleensä aina taikuuten taipuvainen pakana, vain Seemiläiset, olivat jutskuja tai muita, kiittivät itseään jumalanpalvelijoiksi. Nykyään tästä kaikesta henkisestä moskasta on tullut liian halpaa, vaikka ei uutta Raamattua taida, hyvin taitettuna, kalleilla nahkakansilla saada Suomessa alle 50 eurolla? Nekin repiää ahkeralta lukialta yleensä alle 10 vuodessa. EIkä tietokoneetkaan yleensä kauempaa kestä, elämänsä kuin pikkukoiran elämä? Toki eräät käsikirjoitukset ovat säilyneet tuhansiakin vuosia, mutta eihän edes henki materiassa kestä, vaikka kaikki sanamme säilyvät enkelien muistiinpainamina ikuisesti, Jeesushan sanoi: "Taivas(Tilavuus) ja Maa(Materia) katoavat, mutta sanani eivät katoa.". Piru siihen nauraa, että jos maailmankaikkeus ei kestä, niin eihän silloin sanamerkityksiä enää kukaan sen jälkeen edes muista, jos olivat kaikki niin maallistuneita sanastoltaan?


      • NÖRDDI

        "Kreationistit uskovat satuihin ja taikomiseen.
        Simsalabim ja kaikki tuli tyhjästä."

        Okei, mutta mikä tässä on muka uskoa? Tiedättehän te kaikki, että tämä virtuaalinen todellisuus, tietokonekin toimii ties millä simsabim tempuilla, kuten

        0000: mov.w #0020, D0 // Kopioosoite
        0008: mov.w #0010, D1 // Lähtöosoite
        000C: mov.w #0010, D2 // Kopioinnin pituus
        0010: mov.w (D1 ),D0 // Osoitteet 0010=>0020 kopioidaan
        0014: sub.w #1, D2
        0018: BNE.w #F8 // -08 (Branch if not equal as zero)
        001C: mov.w #0010, D2 // seuraavan copyn pituus

        (Älä testaa ohejlmaa assemblerillasi, se saattaa toimia, ellei muutama muistiosoite mahdollisesti (Va-huti:-D) En tiedä, tomiiko tuo rivin 0010: --- D0 välttämättä vai joudutaanko lisäämään koodiin: ADD #1, D0 ?

        Kyseinen ohjelma kopioi itseään (65536-32)/16 kertaa varatun muistisivun 1. segmenttiin... Eräänlainen VIRUS! Muisti ei tule täyteen, koska käytetään moodia .w(word) eikä .l (long) (4094 kertaa)...

        ....
        Mutta se, MIKÄ on luonut fyysiset puitteet kaikelle, niin kyllä St. Hawking ainakin väittää, että siihen on tarvittu paljon pahaakin, vaikka hengelle kyllä riittäisi olla pelkkä henkikin?


    • muuanmiäs

      Kreationistin varsinainen moottori on helvettipelko, täällä on käytetty termiä infernofobia. Sitä pelkoaan terapoidakseen kreationisti uskoo uskomiseen. Se tarkoittaa, että kreationisti uskoo olevan jonkin pelastussanoman, jonka uskomalla siitä helvetistä pelastuu. Myös muslimikreationisti uskoo pelastussanomaan, jonka mukaan Allahin tahtoon alistumalla pelastuu, noin yksinkertaistettuna.

      Tähän olettamaansa pelastumisen metodiin kreationisti sitten liittää kuta kuinkin satunnaisella valinnalla erilaisia uskomuksia, joiden uskomisen kuvittelee osaksi tätä pelastussanomaansa, joka pitää uskoa. Kreationisti itsekään ei todellisuudessa tiedä, millä perustein hän on pelastumisen ehdoiksi valitsemansa uskomukset valinnut ja pelastumisen ehtoihin liittänyt, hän vain uskoo uskomisen pelastavaan voimaan.

      • FAKTAT:
        - Tiede ei kumoa Luojaa, koska Luoja on tiedon lähde.
        - Kaikki luomakunnassa todistaa luomisen ja lankeemuksen historiallisuudet.
        - Ateistit ovat jo lohikäärmeen taskussa.

        Onko toivoa? On.

        Joh. 3:16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

        Lunastushinta on jo maksettu.

        > Roomalainen ruoskinta
        (Uusi Testamentti, esimerkiksi Markus luku 15)Jeesus on voimakkaan psyykkisen paineen alla eikä hän ole nukkunut koko yönä. Sitä paitsi hän on jo joutunut pahoinpitelyn ja halventamisen kohteeksi. Hän on kokenut nyrkiniskuja ja pilkkaa.

        Tarkan valvonnan alaisena hänet viedään roomalaisen maaherran Pontius Pilatuksen luo, jossa hän vielä kerran tulee väärin syytetyksi. Jeesus ei kuitenkaan vastaa syytöksiin ja Pilatus, joka erittäin hyvin ymmärtää sen, että ylipapit haluavat antaa Jeesuksen kuolemaan, tulee hyvin hämmästyneeksi tästä. Lopuksi Pilatus kokee juutalaisten johtajien painostusta ja antaa periksi heidän uhkailulleen. Hän tuomitsee Jeesuksen ruoskittavaksi ja ristiinnaulittavaksi ja vapauttaa sen sijaan Barabbaksen, maineikkaan kapinoitsijan ja ryövärin, joka oli vuorostaan johtanut murhaan.

        * Barabbas symbolisoi ihmiskuntaa, joka kulkee vapaana siksi, että Jeesus ottaa päälleen kaikki synnit, kaikki syytökset sekä sen rangaistuksen, jonka me syylliset olisimme saaneet velkamme takia.

        Roomalainen ruoskinta oli tunnettu siitä, että se oli kauhistuttavan brutaalia. Tavallista oli, että tuomittua, juutalaisen lain mukaan, ei piiskattaisi enempää kuin 40 iskulla, mutta Jeesuksen tapauksessa on voinut olla kyseessä merkittävästi enemmän kuin nämä, koska juuri roomalaiset sotilaat jakoivat iskut ja joiden lukumäärään saattoi vaikuttaa se, millä tuulella sotilaat olivat sinä päivänä.

        Roomalainen (nahkaruoska "horrible flagellum" koostui kädensijasta, johon oli kiinnitetty köysiä tai nahkaremmejä, joihin oli kudottu lyijykuulia, luunpaloja tai rautapiikkejä). Se, joka tuomittiin tähän kauheaan rangaistukseen, sidottiin ojennettuna paaluun. Iskut suunnattiin sitten selkää, takamusta ja jalkojen takapuolia kohti, mutta ne saatettiin myös suunnata vatsaan ja kasvoihin. Kuulat saivat aikaan syviä mustelmia, jotka puhkesivat, kun niihin osuttiin useita kertoja ja luunpalat sekä rautapiikit repivät rikki ihon niin vaikeasti, että joskus paljastui osa selkärankaa.

        Erään roomalaista ruoskintaa tutkineen lääkärin mukaan piiska on kuluttanut alla olevaa luurangon lihaksistoa ja saanut aikaan verisen lihan väriseviä suikaleita. Eräs Eusebios - niminen historioitsija 200 - luvulta kuvaili ruoskimista sanomalla: "Uhrin laskimot paljastetaan, kuten myös lihakset, jänteet ja suolet."

        Ristiinnaulitseminen
        (Uusi Testamentti, esimerkiksi Markus 15:21-40)

        Kärsittyään voimakkaasta tuskasta yöllä, tultuaan kuulustelluksi ja viattomasti syytetyksi, pahoinpidellyksi, halvennetuksi, pilkatuksi ja armottomasti ruoskituksi ja sen lisäksi kannettuaan raskasta poikkipuuta pitkän matkaa, niin Jeesus on lopulta perillä Golgatalla. Siellä hänet riisutaan ja laitetaan selälleen siten, että hartiat ja ulospäin ojennetut käsivarret ovat poikkipuulla. Jeesukselle tarjotaan huumaavaa juomaa, mutta hän kieltäytyy siitä. Hän haluaa kärsiä ristiinnaulitsemisen tuskan täysin tietoisena.

        Ranteet, eivät kädet, kuten useimmissa maalauksissa ja veistoksissa on esitetty, naulattiin kiinni poikkipuuhun, nimeltään "patibulum", karkeiden piikkien avulla, jotka olivat 13 - 18 cm pitkiä ja jotka kapenivat terävään kärkeen. Syy siihen, että naulat asetettiin ranteiden läpi, oli se, että se oli pitävä paikka, joka lukitsi käden. Naulat eivät luultavasti murskanneet mitään luita, mutta sitä vastoin ne menivät läpi siitä kohti, missä hermo "nervus medianus" kulkee. Se on suurin hermo, joka menee käteen ja se murskattiin, kun siihen lyötiin naula. Sinä tiedät varmasti, kuinka kipeää tekee, kun satutat kyynärpääsi. Se on itse asiassa toinen hermo, jota kutsutaan kyynärpäähermoksi. Kuvittele, että sinä puristat hermoa ja murskaat sen. Se muistuttaisi sitä kipua, jota Jeesus koki.

        Tuska oli täysin kestämätöntä, ja luultavasti myös jotkut käden osat lamaantuivat, mikä johti supistumisiin. Ne pakottivat esiin melkein kynnen kaltaisen käden asennon. Tämän käsittelyn jälkeen Jeesus nostettiin ylös ja hänen kätensä olivat tiukasti naulattu poikkipuuhun, mikä sai aikaan sen, että käsivarret ojentuivat ulospäin ja pitenivät noin 15 cm, Tämä toisin sanoen tarkoitti sitä, että molemmat hartiat menivät pois sijoiltaan. Mikä on erittäin mielenkiintoista tässä yhteydessä on se, että vanhatestamentillinen profetia ennakoi ristiinnaulitsemisen useita satoja vuosia ennen kuin se tapahtui. Raamatussa sanotaan:" kaikki minun jäseneni (suomalaisessa Raamatussa on luuni) on eroteltu ja löydät sen Psalmissa 22:15. <

        http://bibelfokus.se/fi/node/269


      • muuanmiäs

        Voi voi sinua, Jyrki Soini. Käytit taas aikaa ja energiaa hukkaan, minä en ole enää vuosiin lukenut sepustuksistasi kuin nimimerkin.


      • muuanmiäs kirjoitti:

        Voi voi sinua, Jyrki Soini. Käytit taas aikaa ja energiaa hukkaan, minä en ole enää vuosiin lukenut sepustuksistasi kuin nimimerkin.

        sowhat
        evoluutiota ei ole
        ittees vaan dorkennat


      • Pikkumieskö

        Miksi kaikki ovat vielä niin pahasti ylpeitä, etteivät voi myöntää että olivat väärässä siinä, että muut olivat aina väärässä, vaikka ei itse tiennyt vastapuolen opista puoliakaan? Raamattuhan sanoo, monesko laki se oli, että:" ÄLÄ ANNA VÄÄRÄÄ TODISTUSTA LÄHIMMÄISESTÄ; ÄLÄ HÄNEN OPISTAAN, ÄLÄ HÄNEN MIELESTÄÄN ÄLÄKÄ HÄNEN ELÄMÄSTÄÄN!" Näin kysyy: Pikkumieskö.


      • muuanmiäs kirjoitti:

        Voi voi sinua, Jyrki Soini. Käytit taas aikaa ja energiaa hukkaan, minä en ole enää vuosiin lukenut sepustuksistasi kuin nimimerkin.

        Yurki näyttää juuttuneen väkivaltavaiheeseen, josta normaali poika kasvaa ulos ennen puberteettia. 1970-luvun alussa kuulemma luettiin kaveriporukalla kieli pitkällä Nyrkkipostista tai Ratosta, mitä natsit tekivät sotien aikana ja niin edespäin, mutta 13-vuotiaina oltiin jo kyllästytty.


      • Pakkstori

        Puhuva Kärmeskään ei selvästikään tiedä, kenelle puhuu? Selvitätkö sen kännäämällä, vaiko operattoriltasi? Tää Yurki taisi olla hieman kuuluisampi henkilö Suomessa, mitä me olimme:-D


    • peltiseppä

      Kreationistit uskovat äärimmäisen itserakkaalla ja tekopyhällä ja omahyväisellä ja nihilistisellä omaan erinomaisuuteensa.

      • seltipeppä

        Se on sitä REAALITODELLISUUTTA ;)


      • seltipeppä kirjoitti:

        Se on sitä REAALITODELLISUUTTA ;)

        Kerro samaan syssyyn reaalitulevaisuudesta.


    • Kreationismi_on_sairaus

      Kreationistit, kuten Jyrbä uskovat Raamatun muinaisiin satuihin ja kyseisten satujen kuvaamiin mielikuvitusolentoihin, kuten Jehova, Aatami ja Mooses.

      Kreationistit herkkäuskoisina hölmöinä uskovat myös kreationistisiin kusetuksiin.

      Jotkut hörhöimmät kreationistit, kuten Yurki1000.js uskoo hölmöihin salaliittoteorioihin ja webin humpuukivideoihin.

    • >> Mihin kreationistit uskovat? <<
      Ei mihinkään!
      Kreationisti uskoo ainostaan ettei evoluutio ole totta eli hän ei usko mihinkään!

    • Taikauskonnoton

      Kreationistit uskovat yhteen asiaan yli kaiken: valehteluun.

    • Odotetun hiljaista on kreationistien osalta... Muilta sen sijaan onkin tullut ilmeisen hyvin osuvia vastauksia.

      Eikö palstalta tosiaan löydy yhtään kretua joka tietäisi edes itse mihin uskoo?

    • trollialoitus
      uttia on informoitu
      hän on sokea
      ilman kutsua hän ei voi alkaa nähdä/ymmärtää

      KUTSU

      - Pelastavan uskon lahja on armosta annettu ja suurin kaikista armolahjoista. Kukaan ei voi puristaa itsestään pelastavaa uskoa. Ei vaikka tutkisi Raamattua ja muita uskosta kertovia kirjoja 40 vuotta ja kuuntelisi 1000 saarnaa. Isä kutsuu syntisiä eri tavoin kääntymään Jeesusta kohti. Kukaan ei omasta voimastaan ja järjestään käänny kohti Jeesusta.

      http://www.andreas.fi/uskoonTulo.htm

      • Pakkstori

        Vailitettavasti on niin ,että ihmisistä 1/10 osa on Paholaisen omia, ja kaikista maailmankaikkeuden olennoista ja enkeleistä on prosentti jopa 1/3 = 33,33%....
        Ilmeisesti ihminen, syntiinlankeemuksestaan huolimatta, silti vähemmän rikkoi, kuin ne muutamat paholaisen luomat demonit, mutta se, että alunperin KOKONAAN Jumalan Luoma ihminen olisi kääntynyt Pahan puolelle, on kyllä ihme sekin. Lopussa on ihmistäkin pahiksia enemmän, ja ehkä jopa elävinä enemmän kun "Pyhiä"; mutta tuolloin kuolleet ihmiset ja enkelit kääntävät tuon viimeisen sodan, Raamatun mukaan, kai Pyhille ja Vanhurskaille voitoksi(Taivaasta iskee tuli?), vaikka on ennustettu niinkin, että "kun Jumalan, Herran Sebaotin miekka lähtee tupestaan, niin kuolevat niin pahat kuin Vanhurskaatkin, yhtä lailla, molemmista ryhmistä jää siemen edelleen elämään, maankin päälle." EN tiedä, kuinka lähellä on tuon Ilmestyskirja 20:luvun sota, se 19-luvun sota, eli pedon sota taisi olla jo se I ja II maailmansota. ITse veikkaisin noin 800 - 900 vuotta, josta 100 on jo mennyt.... Ilmestyskirjan luvut 21- 22 koskee tätä alkanutta 1000 vuotisen Rauhan aikaa. EN ymmärrä miksi Muslimit vieläkin sotivat, miksi he haluavat ennenaikaisen kuoleman, ja usein syyttömillekin, jos nyt kukaan kuitenkaan kokonansa syytön olisi, edes omaan kuolemaansa. EN vanno tuota alkanutta 1000-vuoden Rauhan aikaa, koska en halua mitään "Väärän Profeetan" mainetta kuitenkaan....


      • Pakkstori kirjoitti:

        Vailitettavasti on niin ,että ihmisistä 1/10 osa on Paholaisen omia, ja kaikista maailmankaikkeuden olennoista ja enkeleistä on prosentti jopa 1/3 = 33,33%....
        Ilmeisesti ihminen, syntiinlankeemuksestaan huolimatta, silti vähemmän rikkoi, kuin ne muutamat paholaisen luomat demonit, mutta se, että alunperin KOKONAAN Jumalan Luoma ihminen olisi kääntynyt Pahan puolelle, on kyllä ihme sekin. Lopussa on ihmistäkin pahiksia enemmän, ja ehkä jopa elävinä enemmän kun "Pyhiä"; mutta tuolloin kuolleet ihmiset ja enkelit kääntävät tuon viimeisen sodan, Raamatun mukaan, kai Pyhille ja Vanhurskaille voitoksi(Taivaasta iskee tuli?), vaikka on ennustettu niinkin, että "kun Jumalan, Herran Sebaotin miekka lähtee tupestaan, niin kuolevat niin pahat kuin Vanhurskaatkin, yhtä lailla, molemmista ryhmistä jää siemen edelleen elämään, maankin päälle." EN tiedä, kuinka lähellä on tuon Ilmestyskirja 20:luvun sota, se 19-luvun sota, eli pedon sota taisi olla jo se I ja II maailmansota. ITse veikkaisin noin 800 - 900 vuotta, josta 100 on jo mennyt.... Ilmestyskirjan luvut 21- 22 koskee tätä alkanutta 1000 vuotisen Rauhan aikaa. EN ymmärrä miksi Muslimit vieläkin sotivat, miksi he haluavat ennenaikaisen kuoleman, ja usein syyttömillekin, jos nyt kukaan kuitenkaan kokonansa syytön olisi, edes omaan kuolemaansa. EN vanno tuota alkanutta 1000-vuoden Rauhan aikaa, koska en halua mitään "Väärän Profeetan" mainetta kuitenkaan....

        OSVIITTAA. Lähitulevaisuus (uskoisin linkeistä löytyvän tiedot lopunajan sodista):

        RAPTURE (tempaus)

        Biblia (1776) Sitte me, jotka elämme ja jälkeen jäämme, temmataan ynnä heidän kanssansa pilvihin, Herraa vastaan tuulihin, ja niin me aina Herran kanssa olemme.

        https://www.google.fi/#q=rapture of the church

        TRIBULATION (vaivanaika)

        Biblia (1776) Sillä niinä aikoina pitää oleman senkaltainen vaiva, jonka kaltaista ei ole ollut luomisen alusta, kuin Jumala luonut on, niin tähän asti, eikä tuleman pidä.

        https://www.google.fi/#q=great tribulation

        PEACE (maailmanrauha)

        Biblia (1776) Ja hän otti lohikärmeen kiinni, vanhan madon, joka on perkele ja saatana, ja sitoi hänen tuhanneksi vuodeksi,

        https://www.google.fi/#q=kingdom of god on earth


    • Krevokki

      Hyvä kysymys, kerrankin. En ehtinyt vielä tosin lukea muiden vastauksia.
      Kreationisti periaatteessa uskoo Luojan luoneen kaiken. Ei kolmiulotteista maailmaa ihminenkään voi tehdä kuin tämän maailmankaikkeutensa sisään, vektorimatriisilaskuilla ja niitä taivuttavilla bittikartoilla, ja siitähän havaitsemme, ettei tämä "olemassaolo", niin helppoa ja yksinkertaista olekaan. EI voi sattumalta syntyä puhdasta tilavuutta, jossa kaikki koordinaatisto on Euklidisesti oikein 3D- muodossaan. Teoriassa ajattelemme, että tämän kaiken aiheuttaa meille Aurinko, ja maaplaneetta saa enegiansa kaiken auringolta, kiertäessään tätä. Aurinko puolestaan Galaksin keskipisteestä, ja se kai muinaisesta Big-Bangistä. Mutta tämä ei ole niinkään uskoa vaan jo tietoa.
      Uskomme siis Luojan luoneen elämän idut 7 päivässä, KOSKA 200 miljardia galaksimme tähteä, jos sillä jaetaan tuo noin 3,85 miljardia vuotta saadaan viikko vastaukseksi.(1/52 vuotta) Mutta harva näin päin uskoo, että ensin laskee, ja sitten uskoo, vaan uskon on tultava aina esiin ennen asian tietämistä. Kuitenkaan emme, ei kukaan tiedä vielä, MILLAINEN oli tuo kaiken luonut Jumala. Tavallista on eräänlainen scientologinen käsitys, että kaltaisemme oliot ovat tulleet tänne levittämään elämän, ja aiemmin luoneet kaiken, jotenkin henkisistä ruumiistaan käsiin, mutta heidänkin taustansa täytyy olla jollakin tavalla evolutatiivinen.

      Kretionistit uskovat mutta eivät usein tiedä tiedettään, ja tiedepiireissä on lähes kirosana uskoa mitään, jos sitä ei ole ensin tutkittu ja hutkittu. Pohjimmiltaan kuitenkaan mitään tulevaisuutta koskevaa, ja hengen maailmaa koskevissa asioissa ei ole edes mahdollista mitään paljoa tietää, koska sitä tutkitaan eri aisteilla kuin materian maailmaa, lähinnä sydämen fiilis, eli sielu, on ainoa, jolla voi havaita konkreettisesti Hengenkään maailmoja, mutta paremmin hengen havaitsee, kun havaitsee sanoissa piilevät lait ja logiikat. Ajattelemamme sanat tietysti vaikuttavat fiilikseemme paljonkin. Mutta enemmän siihen taitaa vaikuttaa ruumiillamme syömämme ruoka tai jopa tuoksut.

      Raamattua nykyään pistetään halvalla, koska sellaisen osaisi tehdä jo varmaan kolmasluokkalainen suomalainen penikka, mutta kuitenkin, se on ollut monen maan kirjakielen perustoja, ja ei siinä silti valehdella kai juurikaan tahallisesti, vaan se on enimmäkseen uskottavan historiikin muodossa, mutta kuka nyt Israelin kansan historiasta olisi liikaa kiinnostunut? Raamatun kiinnostavin anti, on muutamat ennustukset ja moraalinen ja eettinen koodisto, eikä vähäisimpänä Mooseksen 10-käskyä. Ja se, että tuo Seemiläinen Guru Jeesus poisti Aadamin synnin kirouksen kuolemalla niiden takia, koska ei itse jäänyt "koukuun" synnin tekemiseen, ilman jatkuvaa armon pyytämistä Taivaan Isältä, vaikka olisi tehnytkin ihan normaalit pahat syytökset ja silmävertailut kauneudelle kuin muutkin ihmiset.

      • Suosittelisin että keskityt kysymykseni jälkimmäiseen osaan, eli mihin se mihin uskot oikeasti perustuu ja tukeeko todistusaineisto sitä. Tuo ihan yleisenä ohjeena.

        Ihmisillä kun on tapana uskoa milloin mihinkin asiaa enemmän ajattelematta, ja sellainen voi tuottaa monenmoisia ongelmia, etenkin jos uskomukset muodostavat ristiriidan havaittavan todellisuuden kanssa. Kreationisteilla etenkin on tapana uskoa ennenkaikkea toisiinsa, niitä uskomuksia kun ei mikään todellinen lähde tue, ei tiede eikä Raamattu, ja lopulta kukaan ei enää tunnu edes tietävän kehen uskovat. Sellaiseen ei kannata sortua.

        Ajatukset on helpompi pitää kasassa kun pitäytyy tosiasioissa joita konkreettinen todennettavissa oleva tutkimustieto tukee. Koulutustaustasi vuoksi varmastikin tuon ymmärrät.


    • sekosikopollasi

      "maaplaneetta saa enegiansa kaiken auringolta, kiertäessään tätä. Aurinko puolestaan Galaksin keskipisteestä, ja se kai muinaisesta Big-Bangistä. Mutta tämä ei ole niinkään uskoa vaan jo tietoa."

      Ei järjen häivää.

      "Uskomme siis Luojan luoneen elämän idut 7 päivässä, KOSKA 200 miljardia galaksimme tähteä, jos sillä jaetaan tuo noin 3,85 miljardia vuotta saadaan viikko vastaukseksi.(1/52 vuotta) "

      Ja hullummaksi vaan menee.

      • Krevokki

        "EI järjen häivää" ja "Ja hullumaksi vain menee."

        Kertoisit nyt missä ei ollut "Järjen häviää". Maaplaneettamme atomien yhteenlaskettu Coulomb-energia on 1-2 kertaisesti lähellä auringon ympäri kiertämisen liike-energioita ja tuon jälkimmäisen laskutoimituksen voisit tarkistaa vaikkapa laskimellasi.

        Älä rupea panettelemaan, jos siihen ei ole pahaa syytä!


      • hkjhjhkhkh
        Krevokki kirjoitti:

        "EI järjen häivää" ja "Ja hullumaksi vain menee."

        Kertoisit nyt missä ei ollut "Järjen häviää". Maaplaneettamme atomien yhteenlaskettu Coulomb-energia on 1-2 kertaisesti lähellä auringon ympäri kiertämisen liike-energioita ja tuon jälkimmäisen laskutoimituksen voisit tarkistaa vaikkapa laskimellasi.

        Älä rupea panettelemaan, jos siihen ei ole pahaa syytä!

        Maapallo ei saa kaikkea energiaansa auringosta, eikä aurinko saa energiaansa galaksin keskipisteestä.
        Laskutoimituksessasi ei ole mitään tolkkua.
        Maaplaneettamme atomien lukumäärästä ei ole kuin summittainen käsitys. Coulomb-energian suhde liike-energiaan on täysin merkityksetön asia.


      • tieteenharrastaja

        "Ja hullummaksi vaan menee." Enemmän vielä menee (kuten huomasit), jos sinäkin vielä yllytät.


      • PHFYYSIKKO
        hkjhjhkhkh kirjoitti:

        Maapallo ei saa kaikkea energiaansa auringosta, eikä aurinko saa energiaansa galaksin keskipisteestä.
        Laskutoimituksessasi ei ole mitään tolkkua.
        Maaplaneettamme atomien lukumäärästä ei ole kuin summittainen käsitys. Coulomb-energian suhde liike-energiaan on täysin merkityksetön asia.

        Huomaa että et ole fyysikko. Tottakai kaikilla fysikaalisilla suureilla, ja niiden arvoilla ja vakioilla esim. maaplaneettaa koskien on merkitystä, eihän niitä olisi olemassakaan, jos niitä arvoja ei olisi. Tai edes voisi laskea ja kokeissaan havaita.


      • Hihhuuli
        tieteenharrastaja kirjoitti:

        "Ja hullummaksi vaan menee." Enemmän vielä menee (kuten huomasit), jos sinäkin vielä yllytät.

        Pyydän, sano silti että Hellumaksi, helluntailaisuuteeni ottaa pahasti korvaan tuo kirjoitusvirhe => Hullu => HelluNtaiLAInen....
        Helluntailainen joutuu tekemään kauheasti työtä sen suhteen ettei valitse Hellvettiä, syyttämistä, vaan Puolustajan, sen Taivaan Pyhän Hengen Veljeyden puolella olemisen. Syyttäjä oli Jeesuksellakin(Gestas) vasemmalla puolellaan, mutta hänestä ei kerrota, siitä ekasta ristin ryöväristä miten äijän kävi, OIKEALLA Puolella(DYSMAS) ollut Raamatun mukaan jopa Puolusti Jeesusta, tämän yrittäessä vietellä Jeesusta pyytämään liian suurta ihmettä, että pelastuisivat, läpiturhan elämämme puolustamiseksi. Jeesuksen ensimmäine helpohko tuomio oli päästää tuo oikealla puolellaan ollut lammas, vaikka ryöväri olikin, Paratiisiin, Vasemalla ollut meni Haadekseen. EI ole kysymys kuitenkaan polittisista suunnista tässä asissa, Luciferinne pettymykseksi.
        Vielä elämämme on turha, mutta Mooses sanoo, että nuoruuden jälkeen, kun KAIKKI TURHA ihmissuhteita särkenyt voitonhimo alkaa laantua, alkaa KYPSÄ elämä, vaikkei olisikaan elänyt silti vielä ruumissaan itseään kypsäksi sieluksi ja silmäksi.
        Tässä teille sitä Hulluutta, mistä Paavali sanoi, että TÄMÄ ON IHMISVIISAUTTA VÄKEÄVMPÄÄ.
        Älkää pyytäkö MINUA olemaan kuitenkaan pahasti hullu, koska silloin alkaisi kirosanatkin raikaa, ja kaikenlaiset pilkkapuheetkin, tiedättehän, ei se ole vaikeaakaan.... Ei edes Saatana itse siitä kai tykkää, että senkin nimeä turhaan hokee, vaikka nyt ehkä ei ollut turhaa muistuttaa, mistä tässä on silti kyse. Jeesus vielä vähemmän, siitä pitäisi, jos ette edes oman veljenne tai ystävänne nimeä mielluummin muistele, joka on silti teille tärkeämpi kuin Jeesus, jos totuudessa oikeasti vaeltaisitte.


    • Maukino

      Sähköenergia maalla:
      X = Mmaa/Mydin = 5.974*10^24 kg / (2,167*10^-27 kg) = 1, 789 *10^51 kpl
      E = Xke^2/(2R)
      E = 1,789*10^51* 8,98755*10^9*(1,6021773*10^-19)^2/(2* 0.5291774*10^-10)
      E = 3,900 *10^33 J

      Potentiaalienergia maalla aurinkoa kiertäessään:
      E= GmM/(2R) = 6,67259*10^-11*5,974*10^24*1,989*30/(2*1,496*10^11)
      E = 2,650*10^33 Joulea

      Liike-energia;
      E = Maa*v^2/2 = 5,974*10^24*29785^2/2 = 2,650 *10^33 Joulea

      Tuossa on 1,47-kertainen ero ja se menee kai sen piikkiin, ettei laskettu tuota Coulomb-enerigaa tarpeeksi tarkalla kaavalla, ja siis jos neutroneja onkin vain 1,47 kertainen määrä keskimäärin atomiytimissä eikä 2, niin tulos on täsmälleen sama... Ja myös kvanttimekaaninen elektronipilvi voi olla tuon verran juuri vähempienergistä.

      • Maukino

        Anteeksi painovirhepaholainen:
        X = Mmaa/Mydin = 5,974 *10^24/(2*1,67*10^-27) = 1,789 *10^51 kpl


      • Maukino

        Ja siis neutroneja tulisi olla keskimäärin maaplaneetassa 1,361 kertainen määrä, eikä 2-niin tulos osapuilleen sama...


    • ohje_yksi

      Tiedeuskovat jaksaa toistaa automaattisesti päivästä toiseen samaa ateistista ja nihilististä mantraa. Te olette itse automaattitoistajia, ette edes kykene ajattelemaan mitään muuta kuin näennäistieteellistä evoluutioteoriaa.

      Te luulette kreationistien olevan ymmärtämättömiä vaikka itse olette juuri sellaisia.
      Te olette suuruuden hulluja jotka luulevat voivansa määrittää satunnaisella päämäärättömällä ajattelulla sen "mitä saa olla olemassa ja mitä ei taikka mitä saa tapahtua ja mitä ei".
      Ei ihmisen satunnaisella ajattelulla ole näin ääretöntä voimaa. Eihän evoluutioteorian todistelullakaan ole mitään tarkoitusta, päämäärää. Eihän satunnaisia prosesseja voida todistaa, nehän tapahtuu nimensä mukaan satunnaisesti täysin ilman tavoitetta, suuntaa.

      Te ettte edes ymmärrä mitä sana "satunnaisuus" merkitsee. Toinen vaikea sana teille on "valinta" luonnonvalinnan osana. Valinta edellyttää kykyä tehdä arvioita ja valintoja eri vaihtoehtojen välillä. Luonto ei ole mikään älykäs, Gaia, joka tekisi valintoja itse. Te kiellätte aktiivisen toimijan, Jumalan, mutta sitten sekopäissänne olette personoineet luonnon älykkääksi valintoja tekeväksi Gaiaksi evoluution moottorina. Te olette filosofiselta kannalta panteisteja vaikka ette ymmärrä koko sanaa ollenkaan. Jotkut teistä menee pitemmälle eli luulevat olemassaoloa vain simulaatioksi virtuaalitodellisuudessa.

      Ketkä tässä ovat tietämättömiä? Tiedeuskovat skientistit. Te olette väärällä palstalla, menisitte sinne rajatiedon palstalle. Siellä saisitte mekastaa ja hörhöillä mielenne mukaan. Toki teillä on sananvapaus, mutta käyttäkää sitä oikealla palstalla (rajatieto).

      • Ne_maneerit

        Kappas. Peltiseppä väänsi taas uuninpellillisen paskapuhetta. Tämä on muuten jännä juttu, että Peltisepän pelleilyt tunnista jo keskittymättä lukemaan niitä. Kunhan on sopivan pitkä teksti tautologioita ("tiedeuskovat skientistit") ja epämääräistä tetettelyä (te sitä, te tätä), joka ei viittaa kenenkään oikean keskustelijan sanomisiin tms. vaan on yleistä vaahtoamista yleensä ketjun aiheen vierestä jne, haistaa heti kenen jätökset palstalle on jälleen väännetty.


      • Ne_maneerit kirjoitti:

        Kappas. Peltiseppä väänsi taas uuninpellillisen paskapuhetta. Tämä on muuten jännä juttu, että Peltisepän pelleilyt tunnista jo keskittymättä lukemaan niitä. Kunhan on sopivan pitkä teksti tautologioita ("tiedeuskovat skientistit") ja epämääräistä tetettelyä (te sitä, te tätä), joka ei viittaa kenenkään oikean keskustelijan sanomisiin tms. vaan on yleistä vaahtoamista yleensä ketjun aiheen vierestä jne, haistaa heti kenen jätökset palstalle on jälleen väännetty.

        Jep, ja tuollaisten mantrojen automaattitoistaja yrittää silti syytellä muita siitä. Omituista pelleilyä. Tekstiä on paljon mutta järkeä sitäkin vähemmän.


    • Fiksu_Palstapoliisi

      Kirjoituksesi käsittelee henkilöitä(ad hominem), eikä palstan aihetta kuten kreationismia ja tiedettä, joten ilmoitettu poistoon.

    • muuanmiäs

      Tämänkin keskustelun anti on selvä. Yksikään kreationisti ei ole onnistunut kehittämään yhtä ainoaa, perusteltua, edes niin sanottuun maalaisjärkeen vetoavaa, saati sitten muuten perusteltua vastaväitettä aloittajalle. Jos niin on päässyt käymään minun huomaamattani, niin näyttäkää kyseinen kommentti, niin kaadan sen. Yrittäkää edes.

      • Pakkstori

        Maalaisjärkeen vetoavaa? Jumala, Kaikkivaltias loi kaiken, koska hän on ja oli ja tulee olemaan Luoja ja Kaikkivaltias. Hän on itsetuntemuksenne, oman minuutenne julmahko(koska suomalaisesta on kyse) luojaolio. Ei ole lupa edes juutalaisen meidän jumalaamme miksikään enkeliksi väittää, koska Jumalamme on Sama, vaikka silti erilaisuudessaan korkeakin.


      • MulleTokaisi

        Jeesus nyt äsken mulle tokaisi, että "Jos ei edes tämä helevata teille kelpaa, niin pyytäkää, niin tiedät haetaan TÄÄLTÄ heti poesa."


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      174
      1578
    2. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      126
      1501
    3. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      119
      1442
    4. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      8
      1147
    5. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      74
      983
    6. Sähköauto ei saastuta

      Koska sähköautossa ei ole saastutusputkea kuten polttomoottoriautossa. Saastuttajille tulee mätkäistä kunnon saastutusv
      Maailman menoa
      276
      950
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      223
      932
    8. Olisitko oikeasti

      valmis kohtaamaan kaivattusi?
      Ikävä
      86
      873
    9. Älä nainen leikistä suutu!

      Ja kyllä täytyy kritiikkiäkin kestää, mm. ylipaino, se että oot köyhä jne jne Melko tutulta mieheltä
      Ikävä
      77
      823
    10. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      147
      814
    Aihe