Smoothie, siis pirtelö on

nopeasti imeytyvässä muodossa oleva juoma.
Sen energia hedelmistä tehtynä on pääasiassa fruktoosia.

Fruktoosi puolestaan on sokeri joka aiheuttaa näklähormonin eritystä ja pienentää kylläisyyshormoonin eritystä.

Fruktoosi vaikuttaa maksaan saaden sen nostamaan veren rasva-arvoja siis kolesterolia.
Ilmoita


9 Vastausta

Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.


En käsitä alkuunkaan tuota smoothievillitystä. Ihmisellä on hampaat suussa, siellä jauhautuu marjat, hedelmät ja vihannekset. Miksi pitää mössätä ne blenderissä vauvanruuaksi? Suosin ruokavaliossani paljon kaikkea em enkä suostu mössäämään.
No, trendi kai tämäkin villitys ja kokeilkaapa oikeasti sitä pureskelua. Ruuansulatukselle jää enemmän töitä ja pysyy pidempään kylläisenä.
2 VASTAUSTA:
Paljon kätevämpää ja helpompaa esim sitruunat vetää blenderillä ja siihen sitten samassa lisäksi vaikka kiiwiä kuin alkaa jyrsinään sitä suoraan, vettäkin pitäisi ryystää aitruunan kirpeyden lieventämiseksi jokaisella puraisulla.
Mehu/ruoka yhdistyy ja esim. autossa kätevä ottaa huikkaa kuin alkaa jyrsimään erikseen.
Juon aamulla marjasmoothien ja nälkä ei tule ennen puolta päivää.
+Lisää kommentti
Smoothieen saa laitettua paljon muutakin kuin hedelmiä. Itse en söisi ollenkaan marjoja ja siemeniä ilman smoothieta. Suomalaiset marjat ovat yhä edelleen funktionaalisia elintarvikkeita. Suurimmalla osalla ihmisistä siemenet tulevat ruuansulatuskaluston läpi muuttumattomassa muodossa. Ihminen ei voi/osaa/jaksa pureskella niitä. Liottamalla ja jauhamalla siemenistä irtoaa ravinteet paremmin.

Nykyravitsemusterapeutit eivät kiellä hedelmiä terveiltä ihmisiltä. Eri asia on sitten ylipainoinen sohvalla makaava diabeetikko. Liikkuva ihminen tarvitsee myös hiilihydraatteja. Sokeri käyttäytyy eri tavoin elimistössä kun se nautitaan ilman kuituja alkuperäisestä yhteydestä erotettuna tai luonnollisessa muodossaan - mitä smoothienkin hedelmät ovat.

Smoothieen saa piilotettua myös vihreää. Itse laitan pari palleroa pakastepinaattia. Ei maistui lainkaan. Itselläni myös smoothie pitää nälän paljon paremmin kuin puuro. Ja proteiineja siihen saa laitettua niin paljon kuin lystää. Puurossa sitä ei juuri ole.

No, mikä on oikeaa ruokaa? Voissa paistettu läski kermakastikkeella? Mistä hankitte antioksidanttinne, kun kaikki kasvikunnan tuotteet ovat pelottavia hiilihydraattipommeja?
Ilmoita
Pirtelö tehtiin ainakin entisaikaan esim. jäätelöstä ja hedelmistä tai marjoista. Smoothie on erilainen kokonaisuus. Ja meidän lähellä baarissa ainaskin hedelmistä tehty kokonaisuus on nimeltään fruitie.

Voi h---ti sentään noita fanaatikkokarppaajia. Entisaikaan urheilijat joivat mustikkasoppaa ja saivat siitä energiaa. Nykyään nuoret ihmiset ovat niin pelotettuja hiilihydraateilla, että hyväkuntoisetkin ihmiset lopettavat hiilihydraatit - ja päätyvät makaamaan alipainoisina luurankoina sohvalla.

Kautta aikojen ihmiset ovat syöneet, myös hiilihydraatteja. Jokainen suomalainen 100-vuotias on syönyt hiilihydraatteja. 100-vuotiaista karppaajista ei ole kokemusta. Sitä ennen luotan perinteiseen tietoon.

Muuten asia on sillä lailla, että karppaaminen ei poista ihmisen luontaista liikunnan tarvetta. Eli et tule lihaksikkaaksi ja hyväkuntoiseksi, vaikka popsit pelkkää rasvaa ja proteiineja, ellet liiku.
Ilmoita
Mieluummin supersmoothie esim ambronitesta http://eu.ambronite.com/la

Helpompi tehä ja nopeempi ja terveellisempi
1 VASTAUS:
toi /LA loppuun niin saa 25% alennuksella
+Lisää kommentti
kallistanee
Ilmoita
Tässä maailman "terveellisin" smoothie ja herkullinen.

1 dl Lidl coconut kreikkalaista jugurttia, 2 dl Marlin sokeriton mustaherukka-vadelma-inkivääri juoma (9,5 kcal 100g), seuraavia hieman vajaa desi, eli granaatinomenan siemeniä, tyrnimarjoja, mustikoita ja puolukoita kutakin, sekaan raastaa tuoretta inkivääriä, ja teelusikallinen hunajaa, sekä ruokalusikallinen taatelijauhoja.

Blendtecin huippu blenderi rikkoo simenetkin. Järjettömän hyvän makuinen. Ja luulisi olevan terveellinenkin.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Smoothie, siis pirtelö on

nopeasti imeytyvässä muodossa oleva juoma.
Sen energia hedelmistä tehtynä on pääasiassa fruktoosia.

Fruktoosi puolestaan on sokeri joka aiheuttaa näklähormonin eritystä ja pienentää kylläisyyshormoonin eritystä.

Fruktoosi vaikuttaa maksaan saaden sen nostamaan veren rasva-arvoja siis kolesterolia.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta