Peltipurkki vs lasipurkki

Kaikkipurkkiin

Koskaan en oo säilykkeitö tehny. Nyt olis tarkotus alkaa jossain välissä opettelemaan ja en netistä suoraa vastausta löytäny. Elikkäs onko mimmoisia eroja säilöä lihaa (suikaletta, jauhelihaa yms) lasipurkkiin mikä suljetaan normaalissa uunissa vs sit "perinteinen"säilyke purkki mihin pitäis hommata purkinsulkija, painekattilat yms?
Tarkoitus olisi näin aluksi jompikumpi opetella ja säilöä lihoja mitä saan yhdeltä kauppiaalta missä on päiväys menny ja antaa tutuille "omakustanne" hintaan.

8

1266

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ParastaPurkkii

      En suosittele käyttämään säilöntään tuotteita joiden päiväys on mennyt. Säilöntään pitäisi laittaa vain tuotteita jotka ovat tuoreita ja laadukkaita - laatu hyvin harvoin paranee säilöttäessä. Tästäkin on poikkeuksia, esim tomaatit ovat säilöttynä aivan loistavia.

      • wintage

        Päiväyswanhat tomaatit?


      • Uunileipä
        wintage kirjoitti:

        Päiväyswanhat tomaatit?

        Ei kun laatu (tomaatin) paranee säilöttäessä, vajakki. Opettele lukemaan.


    • Tuohan taas ei vastannut kysymykseen millään lailla :D
      Ja lihan laatu ei kärsi kul oikeestaan ollenkaan onko se sit tänään tullut kauppaan myyntiin vai sit ollut viikon vakuumissa myynnissä ja laitettu pakkaseen. Ja tämmöset lihat omiaan harjoitteluun. Kannata heti alkaa paskoo mitään tuoretta hirven lihaa.

      Mut enivei. Jos seuraava vastais tohon kysymykseen :) kiitos.

      • PakasteTölkki

        Vastaa itse, kuinka kauan on tarkoitus säilöä? Metallipurkki on oikeasti umpio ja lasinen lähes umpio. Tästä voit vetää oman johtopäätökset säilyvyydestä.
        Lihanlaatu kärsii säilöttäessä ja mitä enemmän mukana on rasvaa, sitä nopeammin menee pilalle ja maku kärsii jo sitä ennen.

        Aika erikoisia kokeiluja, vanhaa lihaa pakkaseen ja sen jälkeen tölkkiin? Miksi pitää laittaa tölkkiin jos on pakastin? Lihan kudosrakenne rikkoontuu pakastessa, senhän varmaan tiesitkin ja liha pakasteesta sulatettu liha pilaantuu kaikkein nopeiten.


      • Säilöntä on ihan pari kolme kk. Ja tölkkiin sen takia koska mun tehtävä olis taikoa kaupan pakaste tyhjäksi. Ja lisäksi edelleen pakasteliha on omiaan kun harjoittelee purkitusta niinkuin edellisessä viestissä sanoin


    • Erimerkki

      2-3 kuukautta menee kummassa tahansa. Harjoitus on hyväksi.

    • TulikoVeriripuli

      Joko on päiväysvanhat "herkut" herkuteltu?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      145
      2416
    2. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      175
      1671
    3. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      91
      1566
    4. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      68
      1518
    5. Kai me nainen jollain tasolla tykätään

      Toisistamme kun tämä on kestänyt niin kauan
      Ikävä
      79
      904
    6. Minkälaisesta seksistä

      haaveilet kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      68
      841
    7. Kesä, kesä!

      Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k
      Tunteet
      6
      805
    8. Tarkkanäköisyys

      Oon muuten pirun hyvä huomaamaan asioita! Senhän sä varmaan kyllä jo tiesitkin.
      Ikävä
      57
      792
    9. Milloin viimeksi

      Tunsit perhosia vatsassa? 🦋🦋
      Ikävä
      59
      776
    10. Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.

      Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes
      Maailman menoa
      152
      735
    Aihe