Aito porilainen maistuu

HermanniPorista

Monella on myyjällä naama ollut pahasti "norsunvitulla" kun olen ostanut heiltä "aidon"porilaisen ja kertonut että heidän myymänsä tuotos on kaikkea muuta kuin aito alkuperäisellä tavalla tehty porilainen. On tungettu paistettu jahtimakkaran, sipulimakkaran ja jopa lauantaimakkaran siivu pyöreän sämpylän väliin ja sinne helvetisti sinappia, ketsuppia, kurkkusalaattia ja jopa jotain hirveää chilimössöä, tuollaisella tuotteella ei ole mitään tekemistä porilaisen kanssa. On niitäkin myyjiä jotka ovat halunneet tietää mistä alkuperäinen porilainen koostuu. Aito porilainen koostuu parillan väliin laitetusta vuokaleivästä, paistetusta metsästäjänmakkaran reilun kokoisesta siivusta ja sinapista, halutessa väliin voi vielä laittaa sipulisilppua. On vain ikävä juttu ettei tuota aitoa alkuperäistä porilaista saa kovin helpolla kun ei metsästäjänmakkaraa tahdo saada mistään.

4

1380

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tojjiijo

      Niinpä! Sen takia aito tornionmäkeläinenkin on hakusessa...

    • KakkuPille

      Nimimerkki Tojjiijo, tämä kommenttisi kuuluu palstalle jossa mies etsii toista miestä!

      • tättärääpippijuu

        Mennään Porrii, pannaan pärekorrii, vedetään pitkin torrii ja p***e sanoo horilorrii.


    • Poripirruu

      Porilainen on grilliruoka, joka koostuu kahdesta paahtoleivästä ja niiden välissä olevasta noin sentin paksuisesta palasta sipulimakkaraa, nykyään kyseistä makkaraa valmistetaan nimellä "Metsästäjä". Sipulimakkaran ja leivän lisäksi Porilaisessa on raakaa sipulia hakkeena tai renkaina, kurkkusalaattia, sinappia ja ketsuppia. Aidon Porilaisen tunnistaa nimenomaan oikeasta leivästä ja tietynlaisesta makkarasta.

      Aidon Porilaisen ohje:

      2 siivua paahtoleipää
      noin 1 cm siivu Metsästäjä-makkaraa (valmistaja porilainen Liha-Pekka)
      sipulia (Hakkeena tai renkaina)
      kurkkusalaattia
      sinappia
      ketsuppia
      Aitoon Porilaiseen ei kuulu esimerkiksi kananmunaa, juustoa, majoneesia eikä muita vastaavia ainesosia.

      Porilainen yhdistetään nykyään erityisesti Porin kaupunkiin, jonka eräänlaisena "perinneruokana" sitä pidetään.
      Tosiasiassa Porilainen kehiteltiin aikoinaan Satakuntalaisosakunnan pippaloissa Helsingissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      113
      2943
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2405
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      23
      2369
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      2006
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      171
      1368
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1198
    8. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      1057
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1044
    10. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    Aihe