Suomi 100 vuotta - lahtarien rikokset esille!

LahtaritNavetanTaa

Suomen täyttäessä 100 vuotta on syytä tuoda esille lahtarien tekemät MURHAT ja muut siviiliväestöä kohtaan osoittamat raakuudet.

Valkoisella terrorilla tarkoitetaan Suomen vuoden 1918 sisällissodassa tasavallan joukkojen eli lahtarien harjoittamaa, taistelutoiminnan ulkopuolista poliittista väkivaltaa ja siihen liittyneitä rankaisu- ja kostotoimenpiteitä punaisia ja heitä tukeneita venäläisiä kohtaan.

Näistä merkittävimpiä olivat välittömästi taisteluiden päätyttyä toimeenpannut teloitukset ja lahtarien paikallisten kenttäoikeuksien langettamat kuolemantuomiot.

Lisäksi terroriin sisältyivät sodan aikana ja sen päätyttyä punavankileireillä ilman oikeudenkäyntiä sekä leireillä toimineiden kenttäoikeuksien päätöksillä toteutetut teloitukset.

47

328

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oikeitettuasankariteoa

      Valkoiset sankarit vapauttivat Suomen punikki-punkeilta.
      Välittömästi taistelujen jälkeen kenttäoikeus istui ja antoi oikeudenmukaisia tuomioita. Kuolemantuomio oli monien punikkien kohtalo, mutta olivat vallassa ollessa murhanneet sivileejä julmasti kiduttaen. Monilta punaisen terrorin uhreilta oli sivottu sukupuolielimet ym. kuheuksia tehty. Nämä murhamiehet saivat ansaitsemansa tuomion kenttäoikeuden istunnoissa.

    • Vapaussota

      Valkoiset teki ihan oikein. Hävittivät Suomesta punaisen terrorin ja kommunismin uhan. Saamme olla Heille kiitollisia itsenäisyydestä kuten myös talvi- ja jatkosodissa toimineille ihmisille (sotilaat, lotat, siviilityöntekijät........). Kyseessä ei ollut vuonna 1918 sisällisota vaan VAPAUSSOTA. Keskustelun aloittaja taitaa olla kommunisti pahimmasta päästä.

    • KuinkaHeKehtasivat

      Järkyttävää, kuinka lahtarit kehtasivat.

      • saisitkurjakiittää

        Kaivaudu punikkien perilline takaisin koloosi häpeemään.
        Saisit olla tosiaa kiitollinen valkoisille, saat asua oikeusvaltiossa, jossa jopa viimeiset kommunistit saavat soittaa turpaansa rauhassa.
        Jos punikit olisi voittaneet, niin elettäisiin kurjuudessa, neukkulan olot olisi köyhillä, ei vähäistäkään sosiaaliturvaa löytyisi. Ei kukaan valittaisi kun valittajat olisi kuolleet pakkotöleireillä. Ainoat lihavat siat olisi löytyneet kommunistisesta eliitistä. Kommunismin romahtaessa, olisivat kähmineet valtion kassan suoraan Sveitsin tileille, niin kuin tapahtui Neuvostoliitossa.


    • Häpeäedes

      Osaakohan keskustelun aloittaja edes hävetä siitä mitä paskaa on suoltanut aloituksessaan. Painu sinne Venäjälle tai peräti Pohjois-Koreaan, täällä sinunlaisiasi ei kaivata. Me eletään kuitenkin onneksi demokraattisessa tasavallassa toisin kuin Venäjällä tai entisessä neukkulassa.

    • jääkäritauttoivoittoon

      Ei aloittajan kaltainen, puna-roistojen henkisen perinnön kannattaja osaa hävetä. Ei ne osanneet hävetä hänen esikuvansakaan, vaikka seisoivat tuomiota odottamassa montun reunalla. Saivat toki samalla mitalla, millä olivat syyttömille kansalaisille mitanneet kauheuksiaan.
      Siinä silloin oikeus toteutui kerrankin.
      Sitä juhlistamme ensi vuonna.

      • Hjlhgg

        Propakantaa tuo suomen itsenäisyyden 100v. Juhla.
        Suomen pitäisi juhlia eu:n ryöstö porvariston 22 vuotis juhlaa.
        Itsenäisyyshän menetettiin 1994. Kun suomi äänesti itsensä eu jäseneksi uskoessaan niihin valheisiin.


    • vain-totuutta
    • NimetEsille

      Kuinka lahtarit kehtasivat! Järkyttävä pala Suomen historiaa on vielä avaamatta!

    • jääkäienperillinen

      Valkoiset tosiaan jättivät monta maanpetturia ampumatta, siitä heitä voidaan syyttää, ei muusta.
      Tosin meidän kansan pelastajia ei pidä syyttää siitä virheellisestä päätöksestä, se perustui vain inhimillisyyteen.
      Kiittämättömyys on maailman palkka, sen näkyy noista punakommareiden kirjoittelusta. Valkoiset, jääkäreiden johdolla jättivät meille maan, jossa jopa punikkien perilliset saavat sylkeä vapaasti valheitaan, tätä sanotaan vapaaksi maaksi, Europalainen oikeusvaltio. Punikit olisivat luoneet kommunistisen diktatuurin, se olisi kurjistanut maan jo muutamassa vuodessa.
      Nostetaan malja valkoisille vapauttajille jo tänä vuonna,

    • demokraattinensuomi

      Lahtarit saa pitää turpansa kiinni ja olla varuillaan. Kaivavat uutta verta nenästään. Se on joku päivä kun aletaan taas pistämään omaisuuden jako uusiksi, sitten turha enää
      vinkua kun alkaa saamaan mitä on tilannut!

      Muuten, kapitalistisessa diktatuurissa ihmiset kuolee nälkään muttä sosialistisessa diktatuurissa saa edes hapankaalia ja leipää että jaksaa tehdä töitä jota sentään riittää.

      • nurinvaannuokin

        Maanpetturi se siinä uhoaa, töitä löytyy komumaissa kun kaikki tehdään pakolla, kaivuuhommatkin vielä lapioilla. Työnjohdolla ruoskat kädessä, sinne pitäisi sinutkin lähettää.
        Olisi hyvä tuollaisten noustakin kapinaan, saataisiin isovanhempien tyä lopulta päätökseen, kun pantaisiin teidät viimesetki montun reunalle katsomaan kierreputkeen, kun nalli napsahtaa.


      • syväiskummeon
        nurinvaannuokin kirjoitti:

        Maanpetturi se siinä uhoaa, töitä löytyy komumaissa kun kaikki tehdään pakolla, kaivuuhommatkin vielä lapioilla. Työnjohdolla ruoskat kädessä, sinne pitäisi sinutkin lähettää.
        Olisi hyvä tuollaisten noustakin kapinaan, saataisiin isovanhempien tyä lopulta päätökseen, kun pantaisiin teidät viimesetki montun reunalle katsomaan kierreputkeen, kun nalli napsahtaa.

        Taitaa olla Suomen viimeinen punaperse joka vinkuu täällä. Ei montaa panosta menisi paikkailla esi-isien kesken jäänyttä hommaa. On kommunistit kerinny kuolla jo itekseen, uusia ei enää synny, kun aate on täysin järjetön nykyiseen aikaan. Ollaan myös nähty, mitä kurjuutta se sai aikaan niissä maissa, jotka siihen sortui.
        Otetaan jo tulevana itsenäisyyspäivänä kopsut isoisille jotka ampui punapirut Suomesta vähiin.


      • TämäOnTotuus123

        Venäjälläkin mummot ja monet vanhukset haikailevat kultaisia kommunismin aikoja takaisin. Silloin oli eläkeläisten arvostus toisella tasolla ja eläketuloilla oli varaa asua ja syödä hyvin.


    • demokraattinensuomi

      On se hauskaa kun kaikki luulee olevansa jotain pomoja ja päälliköitä. No ei niitä duunereita tietty tarvita kun ei ole niitä työpaikkojakaan mitkä lahtarit ovat tuhonneet. Mutta milläs räkänokat aiotte elää?
      Kyllä teistäkin pikkuporvareista moni on vielä aikamoinen punaperse kun alkaa nälkä ahdistamaan ja herrat rössästelee optioillaan ja piilotetuilla veroillaan!

    • bertill

      Tämähän on aivan selvä juttu.Jos vielä on hengissä v-18 lahtareita,niin kyllä minä uskon Presidentin armahtavan heidät itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi.Se olisi hieno asia,joka myös huomioitaisiin maailmalla ja toisi myönteistä kuuluisuutta.

    • vapaudenristiävalkosille

      Kyllä presidentti antaisi sankareille kunniamerkit, siitä hyvästä kun maan putsasivat punaluteista. Toki he saivat prenikkansa jo heti maan puhdistuksen jälkeen.
      Luulisi vassujen olevan kiitollisia, kun on annettu heidän rauhassa räkyttää ja sylkeä valeita suustaan.
      Kannattaisi noitten muutaman änkyrän muuttaa sinne Venäjälle, siellä teidän olisi varmaan hyvä. Tai aatteen mukaiseen Pohjois Koreaan, siellä sitä kansanaatetta vieläkin hellitään. Sinne on hyvä ottaa evästä mukaan, sen loputtua on totuttava kasvisravinnolle. Syövät kuulemma ruohoa nälkäänsä, silloin kun ruoka apua ei ole ulkomailta tullut.

    • HyväSuomiSata

      Vanhat asiat olisi syytä jo unohtaa. En tarkoita sitä etteikö historiaa olisi hyvä tuntea ja tietää tapahtumat. Niitä tulisi vain käsitellä kiihkottomasti ja huomioida silloiset olosuhteet ja syyt jotka niihin tapahtumiin johtivat. Nykypäivän politiikkaa ei silloisiin tapahtumiin pidä sotkea.

      Suomi tulee ensi vuonna satavuotiaaksi ja sitä on syytä juhlia. Me kaikkihan osaamme ruikuttaa ja valittaa mutta Suomessa on paljon hyviä asioita. Kannattaa muistella ne hyvät asiat tuoda esiin niitä.

      Meillä on vielä muutama sotaveteraani hengissä joita mielestäni pitäisi muistaa juhlavuotena. Ehkäpä vielä viimeinen valtakunnallinen keräys johon jokainen voisi sijoittaa itselleen sopivan summan. Itse ajattelin jotain 80...100 € tietämillä olevaa summaa.

    • suomidemokraattiseksi

      Vai pitäisi vielä lahjoittaa rahaa sotaveteraaneille joille on säätiöity enemmän mitä pystyvät käyttämään koskaan. Kukahan ahne bisnestyyppi tuollaisenkin jutun kehtasi heittää, todella törkeää hyväksikäyttöä.
      Lopettakaa lahtarinpenikat edes sotaveteraanien hyväksikäyttö rahankeruussanne, heille on säätiöity todella isot varat loppuelämää varten. Jos joku rosvo ei niitä varasta!
      Tahtoo vaan se v.-18 lahtarimentaliteetti elää suvussa ja niitä tuntuu olevan aivan liikaa tänäkin päivänä!
      Niin että pitäkää varanne - Jedem Das Seine!

    • Hyihelvetti

      Kemijärven palstoille kirjoittajat ovat sairaita. Eikö nyt ole jo selvää, että tapettiin puolin ja toisin. Ja eikö jo otettu opiksi?

    • soturisokrates

      Kemijärvi24 palstalla lukijat ja kirjoittajat tuskin ovat sairaita, sillä vain kuolleet tietävät sodan lopun Sokratesta lainaten.

    • tilaKempassa

      Kemijärvellä on vahva porvaristo sekä talonpoikaisluokka. Työläisiä on vähän, varsinaisia kommunisteja vain yksi. Vasemmistolaiset ovat pikkuporvareita. Vallankumousta ei tullut.

    • karkuunlähtivät

      Niin Kemijärven punakaarti luikki Venäjälle jo 12 helmikuuta, pääsivät karkuun mokomat maanpetturit.

      • hölmöjänäkyyolavan

        Ei vissiin punikit itseään hauku, että et taida olla kovin fiksu, sinun tulkintasi kun on apinan tasolla.


      • Gjklllö
        hölmöjänäkyyolavan kirjoitti:

        Ei vissiin punikit itseään hauku, että et taida olla kovin fiksu, sinun tulkintasi kun on apinan tasolla.

        Ehkä ehkä en?
        Apinakin on viisaampi ja viksumpi, kuin punikin äpärä.


    • JuntitKasvatukseen

      Joo, ei olisi kemijärveläis-loisilla mahdollisuutta kuitata ryyppyrahojaan sossusta, mikäli punaiset ja heidän jälkeläisensä eivät olisi taistelleet etujensa eteen.

      Helppo se kemijärveläisjunttien sieltä valmiiksi katetun pöydän alta näytellä rikasta ja itsenäistä, kun maksaja on joko äiti tai valtio tai molemmat.

      Isän kädestä noita juntteja pitäisi opettaa!

    • HyväSuomiSata

      Eikö lahjoittaminen veteraaneille kiinnosta? Perin outo asenne Kemppalaiselta.
      Kyllä meidän täällä itärajan pinnassa pitää yhdessä huolehtia niistä jotka ovat verellään meille vapauden taistellut!

      • rgeg

        No jos historiaa katotaan oikiasti.
        Ruotsalaisethan ne pysäytti venäläiset Joutsijärvelle..


    • Veteraaninpoika

      Kyllä veteraaneille lahjoittaminen on kiinnostanut mutta nykyinen lahjoittaminen menee huijareiden kassaan. Veteraaneilla on kaikki mitä he tarvitsevat ja enemmänkin, ahneet hyeenat vaanivat mitä jää jäljelle säätiöistä ja pääsevät jaolle. Sitä kassaa nämä keräykset yrittävät kasvattaa!

    • sisällis.sota

      Yhden teorian mukaan sisällissota alkoi heti itsenäistymisen jälkeen ja jatkui aina. Sisällissodan hävinneet punaiset eivät koskaan unohtaneet sodassa 1918 kuolleita sukulaisiaan eikä sen jälkeisinä vuosina koettuja vainoja, vaan hautoivat kostoa ja alkoivat toteuttaa sitä hiljaisesti, tarkoituksellisesti ja verkostoituneesti. Moni valkoisten jälkeläinen on saanut kohdata sen vihan, joka on ollut aina olemassa. Salamurhat, medikalisaatio, vainot, gangstalking... Termi "valkoinen roskaväki" ei varmasti ole hetken mielijohteesta syntynyt, vaan saattaa kertoa äärimmäisestä vihasta, joka on kytenyt Suomessa koko 99-vuotisen historian ajan.

      Teorian mukaan Suomi ei koskaan ollut yhtenäinen kansakunta.

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14519841/99-vuotta-sisallissotaa

    • Ex-politrukki

      Pitää muistaa, että valkoiset ei tuota sotaa aloittaneet, vaan punaiset heittäytymällä vaaleilla valittua hallitusta ja esivaltaa vastaan. Olisiko valkoisten pitänyt odottaa kädet ristissä punaisten ryöstöaaltoa ja terroria. Kapina kukistettiin käytössä olevin keinoin. Aivan samoin olisi käynyt jos alussa asetelmat olisi olleet toisin päin. Se on sitten aivan eri asia mitä kukin on silloin tehnyt missäkin, ja millaisia keinoja on käytetty.

    • Kauankatsoin

      Se on jännä aate tuo punaisten aate. Aina näihin päiviin siellä missä se vielä kukoistaa, tai on kukoistanut, sitä on pidetty yllä pelolla ja väkipakolla. Lahdattu omaa kansaa siinä pelossa että joku uskaltaa muuten ääneen sanoa että: "Tämä on ihan syvältä".

    • Sitäjuhlimme

      Punikkien aate on ajan saatossa näyttänyt oman mahdottomuutensa, kommunismia ei esiinny enää missään.
      Onneksi olemme päässeet siitä eroon. Yksittäisiä kommunisteja toki löytyy, mutta ovat jo harmittomia höpöjä. Toistelevat historian kirjoissa olevia aatesuuntia, hyvä kun sellaisia on jätetty henkiin, varoittaviksi esimerkeiksi nykyisille nuorille.

      Ensi vuonna sitten juhlitaan valkoisten voittoa Vapaussodassa. Sitä aikaa, kun isänmaalliset miehet tarttuivat aseisiin, kun muuta vaihtoehtoa ei enää ollut. Kukistivat inhan vihollisen, punaiset, jotka maanpetoksellisesti yrittivät kaapata vallan. Kenraali Mannerheim kiitti heitä kaikkia valkoisia, jotka Jääkäriliikkeen johdolla vapauttivat maan puna-pettureista, jotka yrittävät väkipakolla ja murhaamalla tehdä Suomesta kommunistisen maan.

      • Totuuseipalatulessa-kaan

        No eipä se tainnu noin olla Kemijärvellä. Ne murhaajat löyty ihan valkoisista, lahtareista, jotka ilman esivallan lupaa veivät köyhät miehet peurakankaalle ja kaivattivat näillä miehillä montun, johon lahtasivat köyhät miehet, joilla oli perhe monine lapsineen. Ennen ampumista nämä Kemijärven lahtarit olivat piettäneet köyhiä, nälkäisiä, oikeutta hakevia miehiä viikkoja vankeina kylmässä putkassa. Välillä seisottaneet tuntitolkulla miehiä alusvaatteissa ulkona pakkasessa, paljain jaloin. Sellaisia lahtareita ei voi etes ihmisiksi sanoa. Mikä oli näiden köyhien miesten rikos ? He yrittivät saada palkan työstään, jota lahtarit ei halunneet maksaa. Ei muutamalla kuivalla leivällä ja maitotilkalla elätetä monilapsisia perheitä. Kyllä lahtari sen tiesi, mutta ei kaikessa hävyttömyydessään maksanu sitä, mitä köyhälle miehelle olis pitäny maksaa. No, ei köyhä tyytyny siihen, koska köyhä rakastaa lapsiaan ja lapsilla oli nälkä. Köyhä yritti hakea oikeutta elää ja syödä. Vaan sitä ei lahtarit suvainneet ja tekivät sitte järjettömiä ja laittomia tekojaan. He saivat tietää, että seuraavana päivänä tulee kirje virkavallalta Helsingistä, jossa käsketään vapauttaa vangitut miehet. Niinpä nämä Kemijärven lahtarit päättivät mielivaltaisesti tappaa ne nälkäiset, oikeutta hakevat miehet. Sellaista oli lahtarien hirmuvalta Kemijärvellä. Ja kaiken kukkuraksi ne murhaajat pääsivät kuin koira veräjästä. Heitä ei tuomittu ikinä ! ! ! !


      • muisto1918

        Nämä punakaartilaiset koittivat saada venäläiset kommunistit Kemijärvelle ottamaan vallan, onneksi oli niin valkoinen pitäjä, ettei riittänyt punakaartilaisille kannatusta. Ikävää, että heidät tapettiin, mutta miksi kapinoivat laillista hallitusta vastaan asein?


      • NälkäMotivoi
        muisto1918 kirjoitti:

        Nämä punakaartilaiset koittivat saada venäläiset kommunistit Kemijärvelle ottamaan vallan, onneksi oli niin valkoinen pitäjä, ettei riittänyt punakaartilaisille kannatusta. Ikävää, että heidät tapettiin, mutta miksi kapinoivat laillista hallitusta vastaan asein?

        Nälkä ja huoli perheestä olisi pistänyt monet muutkin pistämään vastaan. Sinä, joka olet sossun elätti, et sitä ymmärrä nyt etkä tule koskaan ymmärtämään!


      • omavikaniillä
        Totuuseipalatulessa-kaan kirjoitti:

        No eipä se tainnu noin olla Kemijärvellä. Ne murhaajat löyty ihan valkoisista, lahtareista, jotka ilman esivallan lupaa veivät köyhät miehet peurakankaalle ja kaivattivat näillä miehillä montun, johon lahtasivat köyhät miehet, joilla oli perhe monine lapsineen. Ennen ampumista nämä Kemijärven lahtarit olivat piettäneet köyhiä, nälkäisiä, oikeutta hakevia miehiä viikkoja vankeina kylmässä putkassa. Välillä seisottaneet tuntitolkulla miehiä alusvaatteissa ulkona pakkasessa, paljain jaloin. Sellaisia lahtareita ei voi etes ihmisiksi sanoa. Mikä oli näiden köyhien miesten rikos ? He yrittivät saada palkan työstään, jota lahtarit ei halunneet maksaa. Ei muutamalla kuivalla leivällä ja maitotilkalla elätetä monilapsisia perheitä. Kyllä lahtari sen tiesi, mutta ei kaikessa hävyttömyydessään maksanu sitä, mitä köyhälle miehelle olis pitäny maksaa. No, ei köyhä tyytyny siihen, koska köyhä rakastaa lapsiaan ja lapsilla oli nälkä. Köyhä yritti hakea oikeutta elää ja syödä. Vaan sitä ei lahtarit suvainneet ja tekivät sitte järjettömiä ja laittomia tekojaan. He saivat tietää, että seuraavana päivänä tulee kirje virkavallalta Helsingistä, jossa käsketään vapauttaa vangitut miehet. Niinpä nämä Kemijärven lahtarit päättivät mielivaltaisesti tappaa ne nälkäiset, oikeutta hakevat miehet. Sellaista oli lahtarien hirmuvalta Kemijärvellä. Ja kaiken kukkuraksi ne murhaajat pääsivät kuin koira veräjästä. Heitä ei tuomittu ikinä ! ! ! !

        Mitä täällä kommunisteja ammuttiin, niin syystä saivat tuomiot, ei syyttömiä teloitettu.
        Pitäisi aikuisten tietää mitä kapinoista seuraa.


      • Kaarlonmemuistamme

        Nurmikumpu ei rähinöinyt, hän vain ystävällisesti tarjosi työväen lehteä. Ei ollut mikään "rotskilainen" nääs!


    • oikeatuomioniille

      Höpön höpön, olivat rikollista ainesta, maanpetturille oikea rangaistus on nappi otsaan.
      Helpolla pääsivät kun siististi ammuttiin.
      Kemijärven punakaarti tosin pakeni Venäjälle jo helmikuun puolivälissä. Eli osa rikollisista vältti oikeuden, pakenemalla raukkamaisesti Venäjälle.

    • Punakaarti.alas

      Isänmaa on vapaa, kun valkoiset voittivat.
      Ei kannata unohtaa sitä.

    • samallavaakallapunnittu

      Punikit murhasivat viattomia ihmisiä, saivat siitä oikeutetun tuomion valkoisilta. Ei siinä punikki-murhamies kärsinyt juurikaan, kun teloitettiin yhteislaukauksilla.
      Vankileirillä vähän kärsivät nälkää, koska Suomessa oli heidän tekojensa seurauksena elintarvikepula.

    • Häpeäpaaluun
    • suojeluskuntaonhyvä

      Suojeluskunta = isänmaan ystäviä!
      Hyvä suojeluskunta!

    • Anonyymi

      VALKOINEN KEMIJÄRVI
      PUNAINEN KEMIJÄRVI

      Kumpi oli? Kumpi on? Kumpi on oleva?

      Kemijoki virtaa ja sen virrasta saa voimansa sähkölaitos.
      Miksi ei myös ihminen?
      Vuosi 1918, mitä se merkitsee Tonkopurolla? Silloin ei ollut asutusaluetta, sitten oli sodat ja tuli asutus. Puoluesuunta SKDL. Miksi? Moni kylä oli Maalaisliitto alue. Miksi Tonkopuro oli SKDL?

      • Anonyymi

        Tonkopurolla oli paljon nk. "korpikommunisteja"!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      69
      1822
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      164
      1469
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      125
      1255
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1252
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1160
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      266
      948
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      932
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      106
      877
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      101
      818
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      684
    Aihe