säilöntäpurkkien nesteen käyttö ruuanlaitossa

ddssadsda

Typerä kysymys
Voisiko säilöntäpurkkien nesteitä käyttää ruuanlaitossa.
Esim jalopeno, paprika, kapris, oliivi yms purkeissa on säilytysnestettä joka on maultaan lähes ko tuotteen veroista. Kun purkkiaineet on käytetty niin jää herkullinen ( ainakin minulle) neste jäljelle.
Pidän väkevistä mausta.

Olisiko olemassa reseptejä

11

2400

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei ddssadsda.
      Kyllä niitä liemiä voi käyttää monenlaiseen ruuan
      laittoon, itse olen käyttänyt kastikkeeseen,
      laatikkoruokiin ja pataruokiin. Antaa todella hyvän maun

      • EläväRavinto

        Ja saat kaikki lisä- ja säilöntäainejäämät, sekä purkeista liuonneet myrkyt...


      • oliokoolin
        EläväRavinto kirjoitti:

        Ja saat kaikki lisä- ja säilöntäainejäämät, sekä purkeista liuonneet myrkyt...

        Siis mitkä myrkyt - oliivit ovat siis syötäviä, mutta säilöntäliemi taas ei - älä viitsi.

        Oliiveista tuli taas mieleen, että nykyään ei enää saa kunnollisia oliivi-öljyyn pakattuja oliiveita mistään - viimeiset ostin reilu vuosi sitten. Nykyään kaikki on pakattu suolaveteen ja maku on kärsinyt - kaipaisin niitä vanhoja etikkaan/öljyyn sullottuja oliiveita.


      • pienenpalan

        Tätä joku joskus yritti, sanoin olleen luulotautia, olisihan myrkky sitten säilöttävässä tuotteessakin, ja hyvin upposi täytekakku silti.


    • älkääjuoko

      Olen kierrättänyt ne kaikki juomalla poies. Sosiaalisessa mediassa kun se on niin suositttua.

    • sekaanvaan

      Minä laitan lidnströmmin pihveihin nesteeksi purkkilientä, herkkusienet liemineen ruokaan, samoin anjovikset kiusaukseen. Maustekurkkupurkki on tuossa ollut kauan , ostan siihen uudet irtokurkut. Eihän ne ole mitenkään myrkyllisiä tai vaarallisia, ellei nyt vaikka avattua säilykepurkkia säilyttele liian kauan. Sitten saattaa irrota jotain, mutta aistinvarainen tutkimus eka. Lasipurkeista ei irtoa yhtään mitään.

    • La.HM

      Käytän lähes kaikki liemet johonkin. salaattikastikkeisiin jonka teen sinapista (sidos aine ) , tai keltuaisesta vatkaan siihen öljyä lisää mausteita, laimennan paksuun seokseen jotain mauste etikkaa säilöntälientä. suolakurkun liemi sopii esim. jauhelihataikinaan nesteeksi, punajuuriliemi ehdoton suosikkini on bortchkeittoon, tai jokin punajuurta sisältävä lihapata. myös erilaisiin patoihin liemiä voi käyttää niin makeita kuin suolaisia/etikkaisia, makeita. Makeita liemiä voi käyttää moniin jälkkäreihin. ITSE SIIRRÄN AVATUN PELTIPURKIN SISÄLLÖN VÄLITTÖMÄSTI PUHTAASEEN KANNELLISEEN RASIAAN TAI LASIPURKKIIN JA KYLMÄÄN. Lasipurkeistahan ei liukene mitään. Mitä tulee lisäaineisiin niin esim askorpiinihappo ym..ym.. ovat luontaisia aineita. netistä voi etsiä E-lisäaineista tietoa yleensä mistä ne ovat peräisin tai miten ne ovat valmistettuja. Esim. suola, etikka, sitruunahappo iskukuumennettu, tyhjiö/umpio. jne...

    • Kkskskss

      askorbiinihappoa on niin monenlaista ja laatuista. Ei kannata uskoa siihen, että kaikki C-vitamiini olisi saman arvoista. Hedelmissä, marjoissa ja vihanneksissa on luontainen C-vitamiini, jolla on merkitystä.

      Hapettumisenestoaineena käytetyllä askorbiinihapolla ei ole vitamiinivaikutusta juuri lainkaan, eikä sitä tuotteisiin lisätä muun takia kuin lisäaineeksi lisäämään tuotteen säilyvyyttä/myyntiaikaa. Ei paranna tuotteen laatua millään tavalla.

      Kahdeksankymmentä prosenttia askorbiinihapposta on valmistettu Kiinassa....eikä tuotanto todellakaan olen luontaista. Liki kaikki askorbiinihallo on synteettisesti valmistettua. Synteettisesti valmistettu aine ei ole luontainen.

    • maku_liemi
    • nytsepaljastui

      Nyt paljastan t o s i h y v ä n tonnikalasalaattini salaisuuden! Teen siihen aina kastikkeen tonnikalapurkin öljystä, mihin lisään sinappia, pippuria ja vähän etikkaa! Kyllä on maukasta! ;)

      • kiitosvinkistä

        No hitsi, tuotahan pitää kokeilla, eipäs ole käynyt mielessä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. IL - Patteriauto syttyi parkkihallissa Tampereella - 50 autoa LUNASTUKSEEN!

      "Palon aikaan parkkihallissa oli 90 autoa, joista noin 50 tuhoutui palossa korjauskelvottomiksi. Lisäksi palo vaurioitti
      Maailman menoa
      240
      45251
    2. Polttomoottoriauto tulessa parkkihallissa Tampereella

      Pystyy näkemättä jo sanomaan, koska sähköautoissa ei ole palavia nesteitä lainkaan. Ihme ettei polttomoottoriautoja ole
      Maailman menoa
      123
      25996
    3. SDP palauttaa Suomen kansalle kulta-ajat

      Hyvinvointivalto on pääosin SDP:n ja osin myös Maalaisliiton rakentama. Hyvinvointivaltion ylläpito edellyttää oikeude
      Maailman menoa
      325
      15677
    4. Kristillisistä Siionisteista asiallista tietoa Hesarissa.

      KD ja Persut ovat kaiken takana avoimesti!
      Maailman menoa
      30
      11203
    5. Persut JYTKYTTÄÄ ylös, ohi kepun! +2,1 %

      Persut palasi kolmen suurimman joukkoon ja on matkalla kohti kevään 2027 eduskuntavaalivoittoa. Sosialistit ovat syöksy
      Maailman menoa
      171
      10805
    6. Älkää vassarit kuvitelko, että Marinin kulta-ajat palaavat

      Vaikka demarit voittaisivat seuraavat vaalit, se ei palauta Marinin taskut-täyteen-kelasta-aikaa takaisin, ei voi eikä h
      Maailman menoa
      122
      9707
    7. Sanna Marin saa ylistystä Hillary Clintonilta

      Jos joku ei tiedä kuka tämä rouva Hillary Clinton on, niin kerrottakoon "fun fact", eli hän on se keneltä Donald Trump
      Maailman menoa
      36
      9691
    8. Ja jälleen uusi latauksessa olleen sähköauton palo! Nyt Keravan Prisman parkkihallissa.

      IS 3.10.2025 Latauksessa ollut sähköauto syttyi yöllä tuleen Keravan Prisman parkkihallissa, Keski-Uudenmaan pelastusla
      Maailman menoa
      85
      8488
    9. 242
      6824
    10. Gallup, PS:lle JÄRISYTTÄVÄ nousu, SDP suurin laskija

      https://yle.fi/a/74-20186114 PS kovaa vauhtia nousemassa ennen 2027 vaaleja suurimmaksi puolueeksi. Nyt mennään jo etua
      Maailman menoa
      223
      6491
    Aihe