säilöntäpurkkien nesteen käyttö ruuanlaitossa

ddssadsda

Typerä kysymys
Voisiko säilöntäpurkkien nesteitä käyttää ruuanlaitossa.
Esim jalopeno, paprika, kapris, oliivi yms purkeissa on säilytysnestettä joka on maultaan lähes ko tuotteen veroista. Kun purkkiaineet on käytetty niin jää herkullinen ( ainakin minulle) neste jäljelle.
Pidän väkevistä mausta.

Olisiko olemassa reseptejä

11

2340

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei ddssadsda.
      Kyllä niitä liemiä voi käyttää monenlaiseen ruuan
      laittoon, itse olen käyttänyt kastikkeeseen,
      laatikkoruokiin ja pataruokiin. Antaa todella hyvän maun

      • EläväRavinto

        Ja saat kaikki lisä- ja säilöntäainejäämät, sekä purkeista liuonneet myrkyt...


      • oliokoolin
        EläväRavinto kirjoitti:

        Ja saat kaikki lisä- ja säilöntäainejäämät, sekä purkeista liuonneet myrkyt...

        Siis mitkä myrkyt - oliivit ovat siis syötäviä, mutta säilöntäliemi taas ei - älä viitsi.

        Oliiveista tuli taas mieleen, että nykyään ei enää saa kunnollisia oliivi-öljyyn pakattuja oliiveita mistään - viimeiset ostin reilu vuosi sitten. Nykyään kaikki on pakattu suolaveteen ja maku on kärsinyt - kaipaisin niitä vanhoja etikkaan/öljyyn sullottuja oliiveita.


      • pienenpalan

        Tätä joku joskus yritti, sanoin olleen luulotautia, olisihan myrkky sitten säilöttävässä tuotteessakin, ja hyvin upposi täytekakku silti.


    • älkääjuoko

      Olen kierrättänyt ne kaikki juomalla poies. Sosiaalisessa mediassa kun se on niin suositttua.

    • sekaanvaan

      Minä laitan lidnströmmin pihveihin nesteeksi purkkilientä, herkkusienet liemineen ruokaan, samoin anjovikset kiusaukseen. Maustekurkkupurkki on tuossa ollut kauan , ostan siihen uudet irtokurkut. Eihän ne ole mitenkään myrkyllisiä tai vaarallisia, ellei nyt vaikka avattua säilykepurkkia säilyttele liian kauan. Sitten saattaa irrota jotain, mutta aistinvarainen tutkimus eka. Lasipurkeista ei irtoa yhtään mitään.

    • La.HM

      Käytän lähes kaikki liemet johonkin. salaattikastikkeisiin jonka teen sinapista (sidos aine ) , tai keltuaisesta vatkaan siihen öljyä lisää mausteita, laimennan paksuun seokseen jotain mauste etikkaa säilöntälientä. suolakurkun liemi sopii esim. jauhelihataikinaan nesteeksi, punajuuriliemi ehdoton suosikkini on bortchkeittoon, tai jokin punajuurta sisältävä lihapata. myös erilaisiin patoihin liemiä voi käyttää niin makeita kuin suolaisia/etikkaisia, makeita. Makeita liemiä voi käyttää moniin jälkkäreihin. ITSE SIIRRÄN AVATUN PELTIPURKIN SISÄLLÖN VÄLITTÖMÄSTI PUHTAASEEN KANNELLISEEN RASIAAN TAI LASIPURKKIIN JA KYLMÄÄN. Lasipurkeistahan ei liukene mitään. Mitä tulee lisäaineisiin niin esim askorpiinihappo ym..ym.. ovat luontaisia aineita. netistä voi etsiä E-lisäaineista tietoa yleensä mistä ne ovat peräisin tai miten ne ovat valmistettuja. Esim. suola, etikka, sitruunahappo iskukuumennettu, tyhjiö/umpio. jne...

    • Kkskskss

      askorbiinihappoa on niin monenlaista ja laatuista. Ei kannata uskoa siihen, että kaikki C-vitamiini olisi saman arvoista. Hedelmissä, marjoissa ja vihanneksissa on luontainen C-vitamiini, jolla on merkitystä.

      Hapettumisenestoaineena käytetyllä askorbiinihapolla ei ole vitamiinivaikutusta juuri lainkaan, eikä sitä tuotteisiin lisätä muun takia kuin lisäaineeksi lisäämään tuotteen säilyvyyttä/myyntiaikaa. Ei paranna tuotteen laatua millään tavalla.

      Kahdeksankymmentä prosenttia askorbiinihapposta on valmistettu Kiinassa....eikä tuotanto todellakaan olen luontaista. Liki kaikki askorbiinihallo on synteettisesti valmistettua. Synteettisesti valmistettu aine ei ole luontainen.

    • maku_liemi
    • nytsepaljastui

      Nyt paljastan t o s i h y v ä n tonnikalasalaattini salaisuuden! Teen siihen aina kastikkeen tonnikalapurkin öljystä, mihin lisään sinappia, pippuria ja vähän etikkaa! Kyllä on maukasta! ;)

      • kiitosvinkistä

        No hitsi, tuotahan pitää kokeilla, eipäs ole käynyt mielessä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Alle 15 oli

      Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata
      Vimpeli
      106
      3148
    2. Heh, persut = vassarit = 10,0 %

      Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f
      Maailman menoa
      236
      1969
    3. Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!

      Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois
      Suomalaiset julkkikset
      61
      1879
    4. Onko kaivattusi yllättänyt sinut?

      Piditkö häntä toisenlaisena ihmisenä?
      Ikävä
      136
      1849
    5. Olen miettinyt pitkään miksi hän ei uskalla

      Hän kyllä yrittää tiedän sen ja olen yrittänyt olla helposti lähestyttävä ystävällinen lempeä jne. mutta silti hän yhä v
      Ikävä
      64
      1362
    6. Rakastan sinua

      Kohta sanon tämän livenä, älä pelästy.
      Ikävä
      96
      1245
    7. Kaupunki osti Absin

      Nyt vaan yrittäjiä kaivataan
      Haapavesi
      61
      1165
    8. Juhannusterveiset kaivatulle

      Onko teillä yhteisiä juhannuksia vietettynä ja millaista juhannusta viettäisit kaivattusi kanssa juhannuksena 2025? 🌻
      Ikävä
      84
      1164
    9. Sä oot kyllä

      Aika erikoinen nainen
      Ikävä
      59
      1147
    10. Millaistakohan

      Sun kanssa suhde olisi?
      Ikävä
      68
      997
    Aihe