säilöntäpurkkien nesteen käyttö ruuanlaitossa

ddssadsda

Typerä kysymys
Voisiko säilöntäpurkkien nesteitä käyttää ruuanlaitossa.
Esim jalopeno, paprika, kapris, oliivi yms purkeissa on säilytysnestettä joka on maultaan lähes ko tuotteen veroista. Kun purkkiaineet on käytetty niin jää herkullinen ( ainakin minulle) neste jäljelle.
Pidän väkevistä mausta.

Olisiko olemassa reseptejä

11

2124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei ddssadsda.
      Kyllä niitä liemiä voi käyttää monenlaiseen ruuan
      laittoon, itse olen käyttänyt kastikkeeseen,
      laatikkoruokiin ja pataruokiin. Antaa todella hyvän maun

      • EläväRavinto

        Ja saat kaikki lisä- ja säilöntäainejäämät, sekä purkeista liuonneet myrkyt...


      • oliokoolin
        EläväRavinto kirjoitti:

        Ja saat kaikki lisä- ja säilöntäainejäämät, sekä purkeista liuonneet myrkyt...

        Siis mitkä myrkyt - oliivit ovat siis syötäviä, mutta säilöntäliemi taas ei - älä viitsi.

        Oliiveista tuli taas mieleen, että nykyään ei enää saa kunnollisia oliivi-öljyyn pakattuja oliiveita mistään - viimeiset ostin reilu vuosi sitten. Nykyään kaikki on pakattu suolaveteen ja maku on kärsinyt - kaipaisin niitä vanhoja etikkaan/öljyyn sullottuja oliiveita.


      • pienenpalan

        Tätä joku joskus yritti, sanoin olleen luulotautia, olisihan myrkky sitten säilöttävässä tuotteessakin, ja hyvin upposi täytekakku silti.


    • älkääjuoko

      Olen kierrättänyt ne kaikki juomalla poies. Sosiaalisessa mediassa kun se on niin suositttua.

    • sekaanvaan

      Minä laitan lidnströmmin pihveihin nesteeksi purkkilientä, herkkusienet liemineen ruokaan, samoin anjovikset kiusaukseen. Maustekurkkupurkki on tuossa ollut kauan , ostan siihen uudet irtokurkut. Eihän ne ole mitenkään myrkyllisiä tai vaarallisia, ellei nyt vaikka avattua säilykepurkkia säilyttele liian kauan. Sitten saattaa irrota jotain, mutta aistinvarainen tutkimus eka. Lasipurkeista ei irtoa yhtään mitään.

    • La.HM

      Käytän lähes kaikki liemet johonkin. salaattikastikkeisiin jonka teen sinapista (sidos aine ) , tai keltuaisesta vatkaan siihen öljyä lisää mausteita, laimennan paksuun seokseen jotain mauste etikkaa säilöntälientä. suolakurkun liemi sopii esim. jauhelihataikinaan nesteeksi, punajuuriliemi ehdoton suosikkini on bortchkeittoon, tai jokin punajuurta sisältävä lihapata. myös erilaisiin patoihin liemiä voi käyttää niin makeita kuin suolaisia/etikkaisia, makeita. Makeita liemiä voi käyttää moniin jälkkäreihin. ITSE SIIRRÄN AVATUN PELTIPURKIN SISÄLLÖN VÄLITTÖMÄSTI PUHTAASEEN KANNELLISEEN RASIAAN TAI LASIPURKKIIN JA KYLMÄÄN. Lasipurkeistahan ei liukene mitään. Mitä tulee lisäaineisiin niin esim askorpiinihappo ym..ym.. ovat luontaisia aineita. netistä voi etsiä E-lisäaineista tietoa yleensä mistä ne ovat peräisin tai miten ne ovat valmistettuja. Esim. suola, etikka, sitruunahappo iskukuumennettu, tyhjiö/umpio. jne...

    • Kkskskss

      askorbiinihappoa on niin monenlaista ja laatuista. Ei kannata uskoa siihen, että kaikki C-vitamiini olisi saman arvoista. Hedelmissä, marjoissa ja vihanneksissa on luontainen C-vitamiini, jolla on merkitystä.

      Hapettumisenestoaineena käytetyllä askorbiinihapolla ei ole vitamiinivaikutusta juuri lainkaan, eikä sitä tuotteisiin lisätä muun takia kuin lisäaineeksi lisäämään tuotteen säilyvyyttä/myyntiaikaa. Ei paranna tuotteen laatua millään tavalla.

      Kahdeksankymmentä prosenttia askorbiinihapposta on valmistettu Kiinassa....eikä tuotanto todellakaan olen luontaista. Liki kaikki askorbiinihallo on synteettisesti valmistettua. Synteettisesti valmistettu aine ei ole luontainen.

    • maku_liemi
    • nytsepaljastui

      Nyt paljastan t o s i h y v ä n tonnikalasalaattini salaisuuden! Teen siihen aina kastikkeen tonnikalapurkin öljystä, mihin lisään sinappia, pippuria ja vähän etikkaa! Kyllä on maukasta! ;)

      • kiitosvinkistä

        No hitsi, tuotahan pitää kokeilla, eipäs ole käynyt mielessä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4678
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      134
      4203
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      36
      2765
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      206
      1798
    5. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      37
      1357
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      25
      1329
    7. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1316
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      67
      1268
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1233
    10. Seiska: Konsta Hietanen ja Aami-rakas iltamenoissa - Salkkareista Aami täräyttää: "Sarja oli..."

      Konsta Hietanen jätti Salatut elämät -draamasarjan tänä syksynä. Konstaa kyllä kaivataan vieläkin Salkkareissa! Lue li
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1212
    Aihe