Kebab ranskalaisilla

truj

Onhan tämä herkku jo saavuttanut muuten harmaassa ja mauttomassa suomessakin perinneruoan maineen! Milloin söitte ensimmäistä kertaa ja mistä saa nykyään parhaat? Kuuluvatko ranskalaiset päälle vai alle? Itse pidän että ranskalaiset ovat päällä, pysyvät rapeina. grillimaustetut ranskalaiset ja tulinen kebab-kastike, ai että. Ensimmäistä kertaa kun tätä herkkua sain niin ei paljoa enää karjalanpaistit kiinnostaneet, tästä herkusta tuli meidän juhlaruoka! Olen itsekin tehnyt useasti kebabia ja lapsillekin opettanut että se on kotikeittiön herkkua. Turha sitä pitää kiinni ikivanhoista velleistä ja laatikoista kun nykypäivän perinneruoasta löytyy näin upeita herkkuja! keskustelua kebab ranskalaisista.

14

2384

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jookebab

      En ole vielä maistanut, mutta varmaan tykkäisin. Joskus on kiva herkutella epäterveellisellä roskaruuallakin. Kerran olen syönyt sellaisen kuin pitaleipä-kebabin grillikioskilta. Se oli ihan hyvää. En yleensä käy grilleillä. Kotona olen tehnyt pakastetusta kebab-lastusta ja tarjolle riisin kanssa. Tuliset kebab-kastikkeet ovat kyllä hyviä, sopii riisin seuraksi hyvin. Kelpaa varsinkin nuorisolle.

    • perinnekebap

      Aika monta vuotta sitten ,sanotaanko kymmenen. Vähintään. Nyt teen ite kebap-lihan. 400g naudan jauhelihaa, 2 rkl aromisuolaa, 1 tl pippuria, 1 tl paprikajauhetta, sipulijauhetta maun mukaan samoin muita , mutta nämä on perus. Mausteita saa olla paljon.
      Lihaa ja mausteita pitää vaivata yleiskoneella (onnistuu kyllä sauvasekottimellakin ) niin kauan että se on tahnamaista, jotain puolisen tuntia.
      Muotoillaan tiiviiksi pötköksi, ei saa jäädä ilmakuplia.
      Sitten tiiviisti ristikkäisiin folioihin, niinkun karkkipaperimaisesti, muutama reikä pohjaan ja 100 asteiseen uuniin 3-4 tuntia.
      Ranut sitten siinä kun ottaa kebapin vetäytymään.
      Tykkään laittaa päälle thai sweet chili kastiketta, nam.

    • Muusiajakebabbia

      Teen kebablihan ohuista naudan lihaksista. kohmetan ne pakastimessa niin että niistä on helppo leikata kebabsiivuja. Kypsennän kebabin siivutettuna ensin paistinpannulla ja sen jälkeen maustan ja haudutan kypsäksi. Tarjoilen kebabin perinteiseen tapaan perunamuusin ja karpalohyytelön kanssa.

      • käristystä

        tuo ei kyllä ole kebappia vaan käristystä....mikä on ohut naudan lihas ?


    • KebabRiisiläisillä

      Onhan se hyvää. Söin ensimmäisen kebabbini 12-13 vuotta sitten kun kaveri päätti olla reilu. Olen pienenä elänyt sellaisessa köyhyydessä että kebabista ei ollut edes ajatustakaan. Kyltit heiluivat valmiina kadulla että ei ole varaa. Helppoa syötävää ja tulee nopeasti perille.

    • Aidanvihreälläpuolella

      Vanha Suomi ei ole harmaa ja mauton ja vaikka olisikin niin rakas ja merkitsevä. Ei kaiken tarvitse olla räyhäkästä ja silmille hyppivää.

    • kepakkola
    • laatuavaativa

      Kunnolla kypsennettyä Karjalanpaistia keitetyillä perunoilla ei kyllä päihitä karvakämmenten kebabit. Tarpeeksi monta mahatautia olen saanut kun olen eksynyt kännissä kebabpizzerioihin.

    • jurt

      Voisi itä-suomen juntitkin jo tajuta että karjalanpaisti on silkkaa paskaa ja kebab on tulevaisuutta.

    • kppkff

      On enemmän perinneruokaa kuin joku kalakukko tai karjalanpaisti. En tunne yhtään joka syö kalakukkoa mutta kepapin syöjiä on kaikki.
      Kepap ja koff siinä eväät parhaimmat.

    • Nakkijamuusi

      Hyvät ihmiset! Ajatelkaa lapsiparkoja, monet kerrat olen juhlissa nähnyt kuinka isäntä esittelee ylpeänä tekemää kebabbia. Tulista, kuivaa, umpirasvaista tai tunkkaista - joskus kaikkea tätä. Lapset vääntävät itkua nälissään, sitten pitäisi vielä hymyillä valokuvissa!

      Ajatelkaa lasten parasta! Hellästi höyrytetty nakki ja ketsuppi sopii hienosti kaikille - aikuisille myös alkoholitonta olutta. Siitä vasta juhlat alkaa ja valokuvissa on aito hymy. Suomessa on ihana makkara, ei sellaista kamalaa italialaista missä rusto ja rasvapallerot jäävät hampaisiin.

      Lisäksi kebab on islaminuskoisten ruokaa ja siitä helposti harhautuu paholaisen muihin harhautuksiin. Porttiteoria!

      • Kyllihanturhii

        Kyllä olet hupaisa keitettynakkimies - mutta voisitko siirtyä kirjoittelemaan vaikka vag-konsensin autojen laadusta ja nakkien terveellisyydestä autot - palstalle? Kukaan vitun urpo ei jaksa lukea samaa juttua kerrasta toiseen.


      • Nakitjamuusit
        Kyllihanturhii kirjoitti:

        Kyllä olet hupaisa keitettynakkimies - mutta voisitko siirtyä kirjoittelemaan vaikka vag-konsensin autojen laadusta ja nakkien terveellisyydestä autot - palstalle? Kukaan vitun urpo ei jaksa lukea samaa juttua kerrasta toiseen.

        Kuinka niin, luit juuri. En anna periksi ennen kuin suomi lopettaa bbq touhun, eroaa eurosta, laittaa rajat kiinni jotta suomalainen elintarvikseteollisuus voi syytää paskaa ruokaa kuten ennen. Sinun tehtävä on vain sitten syödä se jauhomakkara ja katsoa kun kannattamasi perussuomalainen presidentti pitää uudenvuoden puheen.


      • Nakitjamuusit
        Kyllihanturhii kirjoitti:

        Kyllä olet hupaisa keitettynakkimies - mutta voisitko siirtyä kirjoittelemaan vaikka vag-konsensin autojen laadusta ja nakkien terveellisyydestä autot - palstalle? Kukaan vitun urpo ei jaksa lukea samaa juttua kerrasta toiseen.

        Unohdin tämän. Ananasta saa tuoda, sehän on mahtavaa pitsassa. Sitten kelpaa viettää pitsaperjantaita. Hakkarainen juontaa valkoisen suomen viiheohjelmaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin

      Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http
      Maailman menoa
      295
      4804
    2. Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi

      se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?
      Maailman menoa
      135
      3085
    3. Miksei Björn Wahlroos jaa rahaa köyhille?

      Esimerkiksi Nordean tiloissa? Vai tuovatko ne köyhät hiekkaa marmorilattioille ja siksi ei pysty mursunviiksi pystyyn k
      Maailman menoa
      53
      2995
    4. Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?

      Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn
      Maailman menoa
      28
      1551
    5. Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!

      Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En
      Maailman menoa
      227
      1252
    6. Missä kunnassa kaivattusi asuu

      Kuinka tarkkaa uskalla sanoa?
      Ikävä
      47
      1209
    7. Yksikään persu ei ole saanut Nobelin palkintoa

      Kertoo paljon persujen älyn puutteesta. Demareista mm. Ahtisaari on kyseisen palkinnon saanut.
      Maailman menoa
      11
      1036
    8. Miten antaa merkki hyvin eri ikäiselle miehelle, että kertoisi toiveensa ja ajatuksensa?

      Olen pitkään pitänyt miehestä, joka myös varmasti minusta. Hän ei tosin kerro ihastumisesta, eli voi hyvin olla, että tu
      Ikävä
      78
      1011
    9. Paskalaista valokuitulakiin

      Nyt maksajiksi joutuvat kaupunkilaiset eivätkä mökkiensä ulkohuusseissa kakistelevat mummot. Nimittäin EU määrää jokais
      Maailman menoa
      52
      989
    10. Emme koskaan keskustelleet kasvotusten syistä välirikollemme

      Enkä voisi kertoa perimmäistä rehellistä syytä. Kerroin sinulle pintapuolisen ”paketin” ja otin tavallaan omalle vastuu
      Ikävä
      58
      981
    Aihe