Aihe

Kebab ranskalaisilla

truj

Onhan tämä herkku jo saavuttanut muuten harmaassa ja mauttomassa suomessakin perinneruoan maineen! Milloin söitte ensimmäistä kertaa ja mistä saa nykyään parhaat? Kuuluvatko ranskalaiset päälle vai alle? Itse pidän että ranskalaiset ovat päällä, pysyvät rapeina. grillimaustetut ranskalaiset ja tulinen kebab-kastike, ai että. Ensimmäistä kertaa kun tätä herkkua sain niin ei paljoa enää karjalanpaistit kiinnostaneet, tästä herkusta tuli meidän juhlaruoka! Olen itsekin tehnyt useasti kebabia ja lapsillekin opettanut että se on kotikeittiön herkkua. Turha sitä pitää kiinni ikivanhoista velleistä ja laatikoista kun nykypäivän perinneruoasta löytyy näin upeita herkkuja! keskustelua kebab ranskalaisista.

14

983

  Vastaukset

  • En ole vielä maistanut, mutta varmaan tykkäisin. Joskus on kiva herkutella epäterveellisellä roskaruuallakin. Kerran olen syönyt sellaisen kuin pitaleipä-kebabin grillikioskilta. Se oli ihan hyvää. En yleensä käy grilleillä. Kotona olen tehnyt pakastetusta kebab-lastusta ja tarjolle riisin kanssa. Tuliset kebab-kastikkeet ovat kyllä hyviä, sopii riisin seuraksi hyvin. Kelpaa varsinkin nuorisolle.

  • Aika monta vuotta sitten ,sanotaanko kymmenen. Vähintään. Nyt teen ite kebap-lihan. 400g naudan jauhelihaa, 2 rkl aromisuolaa, 1 tl pippuria, 1 tl paprikajauhetta, sipulijauhetta maun mukaan samoin muita , mutta nämä on perus. Mausteita saa olla paljon.
   Lihaa ja mausteita pitää vaivata yleiskoneella (onnistuu kyllä sauvasekottimellakin ) niin kauan että se on tahnamaista, jotain puolisen tuntia.
   Muotoillaan tiiviiksi pötköksi, ei saa jäädä ilmakuplia.
   Sitten tiiviisti ristikkäisiin folioihin, niinkun karkkipaperimaisesti, muutama reikä pohjaan ja 100 asteiseen uuniin 3-4 tuntia.
   Ranut sitten siinä kun ottaa kebapin vetäytymään.
   Tykkään laittaa päälle thai sweet chili kastiketta, nam.

  • Teen kebablihan ohuista naudan lihaksista. kohmetan ne pakastimessa niin että niistä on helppo leikata kebabsiivuja. Kypsennän kebabin siivutettuna ensin paistinpannulla ja sen jälkeen maustan ja haudutan kypsäksi. Tarjoilen kebabin perinteiseen tapaan perunamuusin ja karpalohyytelön kanssa.

   • tuo ei kyllä ole kebappia vaan käristystä....mikä on ohut naudan lihas ?


  • Onhan se hyvää. Söin ensimmäisen kebabbini 12-13 vuotta sitten kun kaveri päätti olla reilu. Olen pienenä elänyt sellaisessa köyhyydessä että kebabista ei ollut edes ajatustakaan. Kyltit heiluivat valmiina kadulla että ei ole varaa. Helppoa syötävää ja tulee nopeasti perille.

  • Vanha Suomi ei ole harmaa ja mauton ja vaikka olisikin niin rakas ja merkitsevä. Ei kaiken tarvitse olla räyhäkästä ja silmille hyppivää.

  • Kunnolla kypsennettyä Karjalanpaistia keitetyillä perunoilla ei kyllä päihitä karvakämmenten kebabit. Tarpeeksi monta mahatautia olen saanut kun olen eksynyt kännissä kebabpizzerioihin.

  • Voisi itä-suomen juntitkin jo tajuta että karjalanpaisti on silkkaa paskaa ja kebab on tulevaisuutta.

  • On enemmän perinneruokaa kuin joku kalakukko tai karjalanpaisti. En tunne yhtään joka syö kalakukkoa mutta kepapin syöjiä on kaikki.
   Kepap ja koff siinä eväät parhaimmat.

  • Hyvät ihmiset! Ajatelkaa lapsiparkoja, monet kerrat olen juhlissa nähnyt kuinka isäntä esittelee ylpeänä tekemää kebabbia. Tulista, kuivaa, umpirasvaista tai tunkkaista - joskus kaikkea tätä. Lapset vääntävät itkua nälissään, sitten pitäisi vielä hymyillä valokuvissa!

   Ajatelkaa lasten parasta! Hellästi höyrytetty nakki ja ketsuppi sopii hienosti kaikille - aikuisille myös alkoholitonta olutta. Siitä vasta juhlat alkaa ja valokuvissa on aito hymy. Suomessa on ihana makkara, ei sellaista kamalaa italialaista missä rusto ja rasvapallerot jäävät hampaisiin.

   Lisäksi kebab on islaminuskoisten ruokaa ja siitä helposti harhautuu paholaisen muihin harhautuksiin. Porttiteoria!

   • Kyllä olet hupaisa keitettynakkimies - mutta voisitko siirtyä kirjoittelemaan vaikka vag-konsensin autojen laadusta ja nakkien terveellisyydestä autot - palstalle? Kukaan vitun urpo ei jaksa lukea samaa juttua kerrasta toiseen.


   • Kyllihanturhii kirjoitti:

    Kyllä olet hupaisa keitettynakkimies - mutta voisitko siirtyä kirjoittelemaan vaikka vag-konsensin autojen laadusta ja nakkien terveellisyydestä autot - palstalle? Kukaan vitun urpo ei jaksa lukea samaa juttua kerrasta toiseen.

    Kuinka niin, luit juuri. En anna periksi ennen kuin suomi lopettaa bbq touhun, eroaa eurosta, laittaa rajat kiinni jotta suomalainen elintarvikseteollisuus voi syytää paskaa ruokaa kuten ennen. Sinun tehtävä on vain sitten syödä se jauhomakkara ja katsoa kun kannattamasi perussuomalainen presidentti pitää uudenvuoden puheen.


   • Kyllihanturhii kirjoitti:

    Kyllä olet hupaisa keitettynakkimies - mutta voisitko siirtyä kirjoittelemaan vaikka vag-konsensin autojen laadusta ja nakkien terveellisyydestä autot - palstalle? Kukaan vitun urpo ei jaksa lukea samaa juttua kerrasta toiseen.

    Unohdin tämän. Ananasta saa tuoda, sehän on mahtavaa pitsassa. Sitten kelpaa viettää pitsaperjantaita. Hakkarainen juontaa valkoisen suomen viiheohjelmaa.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   330
   13659
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   261
   10317
  3. Uskotteko että kumppaninne on teille se oikea

   Haluaisin kuulla, että kuinka moni oikeasti on sellaisessa parisuhteessa jossa kumppanina on se ”elämä rakkaus”? Että pystyisi sanomaan rehellisesti e
   Parisuhde
   53
   1496