Perunat voi keittää kuorittuina tai kuorimatta ja kuoritaan keitettynä. Ei suolaa keitinveteen.
Keitetään niukassa vesimäärässä.
Lisätään amylaasientsyymi eli vehnäjauhoa kun lämpö on alle 80 astetta.
Jos keitetty niukassa vesimäärässä, niin survos voidaan tehdä keitinvesi mukana. Vesi varmistaa amylaasireaktion.
Imellytetään 62-78 asteessa 3-6 tuntia.
Lisätään suola ja maito niin että massasta tulee sakeaa velliä tai notkeaa puuroa. Täytetään vuoka hiukan yli puolilleen ja paistetaan noin 2-4 tuntia. Pinnalle voi ripotella korppujauhoa ja muutama nokare voita.
Hämäläisen perunalaatikon amylaasi-imellyttäminen
Aitohämäläinen
0
162
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 703159
- 622505
Hei........
Pelkkä sun näkeminen saa mut hymyilemään pitkin iltaa. Oot niin 🤩😘 Edellinen poistettiin.562146Mitä sanoa pituudeksi näillä mittaustuloksilla?
Jos jossain tarttee ilmoittaa pituus sentin tarkkuudella? Mitattu neljästi virallisesti ja mittaustulokset on olleet 1942055- 551962
- 421594
- 401570
Mä en jaksa suojella sua enää
Oot osa mun tarinaa ja ensirakkaus 🩷🌈 Olisiko niin kauheata, jos muutkin ystävämme tietäisivät? Se on jo niin vanha ”t141263EU:n uusin idea - jatkossa joudut tunnistautumaan kun katsot PORNOA!
"Pornon katsominen muuttuu täysin Euroopan komissio on kehittänyt sovelluksen, jolla internetin käyttäjä voi todistaa p1391168- 61093