Perunat voi keittää kuorittuina tai kuorimatta ja kuoritaan keitettynä. Ei suolaa keitinveteen.
Keitetään niukassa vesimäärässä.
Lisätään amylaasientsyymi eli vehnäjauhoa kun lämpö on alle 80 astetta.
Jos keitetty niukassa vesimäärässä, niin survos voidaan tehdä keitinvesi mukana. Vesi varmistaa amylaasireaktion.
Imellytetään 62-78 asteessa 3-6 tuntia.
Lisätään suola ja maito niin että massasta tulee sakeaa velliä tai notkeaa puuroa. Täytetään vuoka hiukan yli puolilleen ja paistetaan noin 2-4 tuntia. Pinnalle voi ripotella korppujauhoa ja muutama nokare voita.
Hämäläisen perunalaatikon amylaasi-imellyttäminen
Aitohämäläinen
0
73
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?
Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https2722733En sitten aio sinua odotella
Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e741460- 401433
Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"
Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan311211Hei, vain sinä voit tehdä sen.
Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change71164En vain ole riittävä
Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o271163Kuka sinä oikeen olet
Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej451151- 91151
Oon pahoillani että
Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(431099- 101080