villisikaa lautaselle

makunys_tyrät

1

2074

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vihantaa

      Ramen villisiasta
      ”Ramenin idea on liemi. Sen täytyy olla sekä kevyttä että mausteista. Yhtä tärkeä elementti on rasva. Sen avulla nuudeli saa ympärilleen ’voitelun’, jolloin se sujahtaa helposti suusta alas. Ramenin seurana tarjoillaan usein pikkeleitä. Tässä niitä tehdään 9, mutta vähemmälläkin pärjää. Osa tulee tehdä kotona valmiiksi ja kuljettaa purkeissa tarjollepantavaksi. Niissä voi hyödyntää myös suomalaisia metsän antimia, kuten sieniä.”

      Villisika-ramen
      300-400 g mausteliemessä keitettyä villisikaa
      300 g udon-nuudeleita keitettynä
      3-4 keitettyä kananmunaa
      1 l hyvää kanalientä
      1 l hyvää possulientä
      2 pinaattikiinankaalia eli paksoita pilkottuna
      2-3 rkl hienonnettua chiliä
      2-3 dl paahdettua seesamiöljyä
      1-2 rkl house raju -chilikastiketta
      2 rkl mustaa riisiviinetikkaa
      4-5 rkl hienonnettua korianteria
      1 tl suolaa
      Paahda chiliä ja paksoita kevyesti öljyssä ja etikassa kattilassa, lisää liemet ja anna hautua kevyellä tulella puoli tuntia. Lisää kypsät lihat viipaleina, nuudelit ja lopuksi kananmunat puolikkaina. Mausta suolalla ja yrteillä.

      Kimchi

      450 g valkokaalia
      ½ kurkku kuorittuna ja siemenet poistettuna
      1½ tl suolaa
      ½ dl vettä
      100 g pilkottua kevätsipulia
      5-6 raastettua valkosipulinkynttä
      2-3 rkl raastettua inkivääriä
      3 rkl murskattuja kuivattuja katkarapuja
      3 tl murskattua kuivattua punaista chiliä, mieluiten korealaista
      1-2 tuoretta chiliä murskattuna
      Pilko kaali ja yhdistä joukkoon murskattu valkosipuli ja kurkku. Lisää suola ja anna maustua tunnin verran. Voit avittaa prosessia nuijimalla seosta muutaman kerran lihanuijalla. Purista ylimääräiset nesteet kaalista, lisää loput ainekset, tarkista maku ja anna maustua tiiviissä purkissa muutaman päivän ajan ennen tarjoilua.
      Sinapissa marinoitua munakoisoa
      500 g pilkottua munakoisoa
      5 dl vettä
      3-4 rkl suolaa (?)
      5 shiso-lehteä
      1-2 rkl voimakasta japanilaista sinappia
      1-2 rkl soijakastiketta
      2 rkl mirin-kastiketta
      2 rkl sokeria
      3 rkl paahdettua seesamiöljyä
      1-2 rkl seesaminsiemeniä
      2 rkl kevätsipulia pilkottuna

      Kiehauta vesi ja suola. Ryöppää munakoisot nopeasti ja jäähdytä. Sekoita ainekset keskenään ja anna marinoitua päivä pari ennen tarjoilua.

      Misokurkut
      1 kurkku ohuiksi siivuiksi leikattuna
      2 dl vettä
      3-4 rkl vaaleaa misotahnaa
      2-3 rkl tummaa sokeria
      ¼ tl dashi-jauhetta
      Kiehauta vesi ja vatkaa misotahna joukkoon. Lisää tumma sokeri ja keitä 2-3 minuuttia. Mausta dashi-jauheella ja jäähdytä. Sekoita jäähtynyt misotahna (saa olla juoksevaa) kurkun kanssa ja anna maustua vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua. Voit piristää kurkun makua lisäämällä joukkoon hieman korianterisilppua ja raastettua valkosipulia.

      Aasian parsakaali
      2 parsakaalia
      4-5 rkl soijaa
      2 rkl voimakasta japanilaista sinappia
      3 rkl mirin-kastiketta
      5 rkl seesamiöljyä
      1-2 chiliä hienonnettuna
      1 raastettu valkosipulinkynsi
      5 rkl vettä
      1-2 rkl hienonnettua kevätsipulia
      Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kastike pilkottujen, suolalla maustetussa vedessä ryöpättyjen parsakaalien päälle ja anna maustua 2-3 tuntia ennen tarjoilua.

      Misomarinoidut valkosipulinkynnet

      250 g kuorittuja valkosipulinkynsiä
      1 l vettä
      250 g misotahnaa
      4-5 rkl tummaa sokeria
      3-4 rkl mirin-kastiketta
      3 dl vettä
      Kiehauta litra vettä kattilassa ja ryöppää valkosipulinkynsiä kiehuvassa vedessä pari minuuttia. Jäähdytä. Kiehauta 3 dl vettä ja lisää kiehuvan veden joukkoon samalla voimakkaasti sekoittaen misotahna, tumma sokeri ja mirin-kastike. Kiehauta ja kaada kuumana valkosipuleiden päälle. Anna maustua muutaman päivän ajan ja tarjoa sellaisenaan.

      Pinkit salottisipulit
      8-10 salottisipulia kuorittuna ja siivutettuna
      3 dl vettä
      4-5 rkl mirin-kastiketta
      4-5 rkl sokeria
      1-1½ dl riisiviinietikkaa
      1 tl suolaa
      1 chili hienonnettuna
      Kiehauta vesi, lisää veteen muut ainekset ja lopuksi sipulit. Kiehauta ja jäähdytä. Anna marinoitua 2-3 päivää ja tarjoile.

      kombusalaatti
      3-4 nippua rucolaa ja pinaattia yhteensä
      4 dl vettä
      2-3 rkl suolaa
      1 pieni pala kombu-merilevää

      Kiehauta vesi, kombu ja suola, jäähdytä ja kaada salaatin päälle. Sekoita ja anna maustua minimissään vuorokausi ennen tarjoilua, mutta mielellään kolmekin päivää.

      Aasialaiset marinoidut sienet

      3 raastettua valkosipulia
      1 keltasipulia hienonnettuna
      2-3 laakerinlehteä
      1 chili hienonnettuna
      1 mustapippuria jauhettuna
      3-4 rkl oliiviöljyä
      3-4 rkl soijaa
      2-3 dl valkoviiniä
      2 dl vettä
      2 tl suolaa
      1-2 dl siitakesieniä
      1-2 dl enokisieniä
      1-2 dl suomalaisia pieniä rouskuja ryöpättynä
      koristeeksi pilkottua korianteria ja kevätsipulia

      Kiehauta vesi, valkoviini ja mausteet. Lisää kiehuvan liemen joukkoon puhdistetut ja pilkotut sienet. Kiehauta vielä kerran ja jäähdytä. Anna maustua pari päivää. Koristele ennen tarjoilua korianterilla, kevätsipulisilpulla sekä pilkotulla chilillä.

      Retikkakimchi
      1 kg retikkaa
      30 g suolaa
      20-30 g raastettua valkosipulia
      1 tl chilijauhetta
      1 dl pilkottua kevätsipulia
      2-3 rkl raastettua inkivääriä
      3-4 rkl sokeria
      2-3 rkl pilkottua chiliä

      By Välimäki

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      148
      3583
    2. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      70
      3560
    3. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      46
      3342
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      53
      2779
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      32
      2046
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      30
      1972
    7. Et siis vieläkään

      Et ilmeisesti ole vieläkään päässyt loppuun asti mun kirjoituksissa täällä. Kerro ihmeessä sit, kun valmista 😁 tuskin k
      Ikävä
      43
      1790
    8. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1686
    9. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      96
      1645
    10. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1400
    Aihe