villisikaa lautaselle

makunys_tyrät

1

2051

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vihantaa

      Ramen villisiasta
      ”Ramenin idea on liemi. Sen täytyy olla sekä kevyttä että mausteista. Yhtä tärkeä elementti on rasva. Sen avulla nuudeli saa ympärilleen ’voitelun’, jolloin se sujahtaa helposti suusta alas. Ramenin seurana tarjoillaan usein pikkeleitä. Tässä niitä tehdään 9, mutta vähemmälläkin pärjää. Osa tulee tehdä kotona valmiiksi ja kuljettaa purkeissa tarjollepantavaksi. Niissä voi hyödyntää myös suomalaisia metsän antimia, kuten sieniä.”

      Villisika-ramen
      300-400 g mausteliemessä keitettyä villisikaa
      300 g udon-nuudeleita keitettynä
      3-4 keitettyä kananmunaa
      1 l hyvää kanalientä
      1 l hyvää possulientä
      2 pinaattikiinankaalia eli paksoita pilkottuna
      2-3 rkl hienonnettua chiliä
      2-3 dl paahdettua seesamiöljyä
      1-2 rkl house raju -chilikastiketta
      2 rkl mustaa riisiviinetikkaa
      4-5 rkl hienonnettua korianteria
      1 tl suolaa
      Paahda chiliä ja paksoita kevyesti öljyssä ja etikassa kattilassa, lisää liemet ja anna hautua kevyellä tulella puoli tuntia. Lisää kypsät lihat viipaleina, nuudelit ja lopuksi kananmunat puolikkaina. Mausta suolalla ja yrteillä.

      Kimchi

      450 g valkokaalia
      ½ kurkku kuorittuna ja siemenet poistettuna
      1½ tl suolaa
      ½ dl vettä
      100 g pilkottua kevätsipulia
      5-6 raastettua valkosipulinkynttä
      2-3 rkl raastettua inkivääriä
      3 rkl murskattuja kuivattuja katkarapuja
      3 tl murskattua kuivattua punaista chiliä, mieluiten korealaista
      1-2 tuoretta chiliä murskattuna
      Pilko kaali ja yhdistä joukkoon murskattu valkosipuli ja kurkku. Lisää suola ja anna maustua tunnin verran. Voit avittaa prosessia nuijimalla seosta muutaman kerran lihanuijalla. Purista ylimääräiset nesteet kaalista, lisää loput ainekset, tarkista maku ja anna maustua tiiviissä purkissa muutaman päivän ajan ennen tarjoilua.
      Sinapissa marinoitua munakoisoa
      500 g pilkottua munakoisoa
      5 dl vettä
      3-4 rkl suolaa (?)
      5 shiso-lehteä
      1-2 rkl voimakasta japanilaista sinappia
      1-2 rkl soijakastiketta
      2 rkl mirin-kastiketta
      2 rkl sokeria
      3 rkl paahdettua seesamiöljyä
      1-2 rkl seesaminsiemeniä
      2 rkl kevätsipulia pilkottuna

      Kiehauta vesi ja suola. Ryöppää munakoisot nopeasti ja jäähdytä. Sekoita ainekset keskenään ja anna marinoitua päivä pari ennen tarjoilua.

      Misokurkut
      1 kurkku ohuiksi siivuiksi leikattuna
      2 dl vettä
      3-4 rkl vaaleaa misotahnaa
      2-3 rkl tummaa sokeria
      ¼ tl dashi-jauhetta
      Kiehauta vesi ja vatkaa misotahna joukkoon. Lisää tumma sokeri ja keitä 2-3 minuuttia. Mausta dashi-jauheella ja jäähdytä. Sekoita jäähtynyt misotahna (saa olla juoksevaa) kurkun kanssa ja anna maustua vähintään kolme tuntia ennen tarjoilua. Voit piristää kurkun makua lisäämällä joukkoon hieman korianterisilppua ja raastettua valkosipulia.

      Aasian parsakaali
      2 parsakaalia
      4-5 rkl soijaa
      2 rkl voimakasta japanilaista sinappia
      3 rkl mirin-kastiketta
      5 rkl seesamiöljyä
      1-2 chiliä hienonnettuna
      1 raastettu valkosipulinkynsi
      5 rkl vettä
      1-2 rkl hienonnettua kevätsipulia
      Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Kaada kastike pilkottujen, suolalla maustetussa vedessä ryöpättyjen parsakaalien päälle ja anna maustua 2-3 tuntia ennen tarjoilua.

      Misomarinoidut valkosipulinkynnet

      250 g kuorittuja valkosipulinkynsiä
      1 l vettä
      250 g misotahnaa
      4-5 rkl tummaa sokeria
      3-4 rkl mirin-kastiketta
      3 dl vettä
      Kiehauta litra vettä kattilassa ja ryöppää valkosipulinkynsiä kiehuvassa vedessä pari minuuttia. Jäähdytä. Kiehauta 3 dl vettä ja lisää kiehuvan veden joukkoon samalla voimakkaasti sekoittaen misotahna, tumma sokeri ja mirin-kastike. Kiehauta ja kaada kuumana valkosipuleiden päälle. Anna maustua muutaman päivän ajan ja tarjoa sellaisenaan.

      Pinkit salottisipulit
      8-10 salottisipulia kuorittuna ja siivutettuna
      3 dl vettä
      4-5 rkl mirin-kastiketta
      4-5 rkl sokeria
      1-1½ dl riisiviinietikkaa
      1 tl suolaa
      1 chili hienonnettuna
      Kiehauta vesi, lisää veteen muut ainekset ja lopuksi sipulit. Kiehauta ja jäähdytä. Anna marinoitua 2-3 päivää ja tarjoile.

      kombusalaatti
      3-4 nippua rucolaa ja pinaattia yhteensä
      4 dl vettä
      2-3 rkl suolaa
      1 pieni pala kombu-merilevää

      Kiehauta vesi, kombu ja suola, jäähdytä ja kaada salaatin päälle. Sekoita ja anna maustua minimissään vuorokausi ennen tarjoilua, mutta mielellään kolmekin päivää.

      Aasialaiset marinoidut sienet

      3 raastettua valkosipulia
      1 keltasipulia hienonnettuna
      2-3 laakerinlehteä
      1 chili hienonnettuna
      1 mustapippuria jauhettuna
      3-4 rkl oliiviöljyä
      3-4 rkl soijaa
      2-3 dl valkoviiniä
      2 dl vettä
      2 tl suolaa
      1-2 dl siitakesieniä
      1-2 dl enokisieniä
      1-2 dl suomalaisia pieniä rouskuja ryöpättynä
      koristeeksi pilkottua korianteria ja kevätsipulia

      Kiehauta vesi, valkoviini ja mausteet. Lisää kiehuvan liemen joukkoon puhdistetut ja pilkotut sienet. Kiehauta vielä kerran ja jäähdytä. Anna maustua pari päivää. Koristele ennen tarjoilua korianterilla, kevätsipulisilpulla sekä pilkotulla chilillä.

      Retikkakimchi
      1 kg retikkaa
      30 g suolaa
      20-30 g raastettua valkosipulia
      1 tl chilijauhetta
      1 dl pilkottua kevätsipulia
      2-3 rkl raastettua inkivääriä
      3-4 rkl sokeria
      2-3 rkl pilkottua chiliä

      By Välimäki

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marja sulkee liikkeen

      Nyt lähtee kylän ainoa kello ja kultaliike ja kenkäkauppa
      Oulainen
      19
      4669
    2. Taas syytöntä illlllkkaa rangaistiin

      Niin se vain paha saa palkkansa ja rääsyämiselle ja räkimiselle laskettiin hinta. Ottaisi nyt tuo onneton lusikan kauni
      Haapavesi
      83
      1702
    3. Asunnottomuus lisääntyy

      Petteri Orpon hallituksen leikkaukset ihmisoikeusjärjestö Amnestyn syynissä. Jokaisella on oikeus omaan kotiin. Jopa työ
      Maailman menoa
      287
      1566
    4. Kadun transhoitoja - Suomalainen dokkari kertoo yhden ihmisen tarinan: "Miks oon ikinä..."

      Mielenkiintoinen dokkari tv:ssä. Sametti poistatti rintansa, kohtunsa ja munasarjansa ja eli vuosia miehenä. Pitkään pä
      Maailman menoa
      74
      1514
    5. Vähemmän metsien hakkuita, enemmän sähköautoja

      Siinä ilmastopaneelin neuvot tiivistettynä kuinka Suomi saavuttaa ilmastotavoitteensa. https://yle.fi/a/74-20155596 "S
      Maailman menoa
      243
      1388
    6. Sun ajatttelu tuo vaan julmuutta mut kukaan muu nainen ei voi korvaa sua

      Mut sun ajattelu saa mut itsetuhoseks ja uhmaan lakiakin😭😭💀 Se väärinymmärryksen määrä on käsittämätöntä. Helpottais
      Ikävä
      12
      1150
    7. Olen rakastunut sinuun mies edelleen

      Meidän yhteys on jossain ihan muualla kuin netissä, muistetaan se. Kaunista päivää sinulle 😍
      Ikävä
      134
      1120
    8. Sulle on tullut

      Viesti mesessä, tietääkseni. Olis ihan kiva saada vastauskin sulta, kaunis nainen😊 Mieheltä
      Ikävä
      104
      1089
    9. Oletko loukannut

      Oletko loukannut tarkoituksella kaivattuasi?
      Ikävä
      93
      1054
    10. Minä pyydän,

      jos yhtään minua haluat, näytä se jotenkin. Kosketa tai sano jotain joka rikkoo rajoja. Ota vaikka olematon roska hiuksi
      Ikävä
      65
      1023
    Aihe