Pakastetut jouluruoat?

voihanlaatikko

Kysymykseni koskee jouluruokaa. Ostin kypsän kalkkunarullan, ja vasta kotona huomasin, että sen parasta ennen pvm on 19.12, ja se oli jouluksi tarkoitettu. Rahaa ei olisi uutta ostaa, joten heitin sen pakkaseen. Kysymykseni kuuluukin, että jos tuon 22pvä ottaa jääkaappiin sulamaan, niin onko se syömäkelpoinen vielä 24pvä? se kun on kypsä niin ei varmaan voi uuniinkaan laittaa, eli onko kenelläkään tietoja vai onko tässä nyt pakko lähteä uutta etsimään?
lisäksi mulla on pakkasessa joululaatikot, joiden parasta ennen oli 30.11, ostin ne siis jo marraskuussa ja laitoin pakkaseen. Jos ne sulatan 23pvä ja paistan uunissa 24pvä, niin ne lienevät ihan syömäkelpoisia?
ensimmäistä kertaa minkäänsorttista jouluruokaa järjestämässä, pahoittelen uusavuttomuuttani :)

7

553

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kastikehelmet

      Seon sitten hengenlähtö lähellä

      • voihanlaatikko

        sepä se. mua alkaa oikeasti tympimään se, että ihmiset kysyy täällä ihan aitoja kysymyksiä ja joku tällanen trolli tulee AINA, JOKAIKISEEN KETJUUN avautumaan. onko tosissaan niin paha olla, että täytyy kommentoida jotain näinkin turhaa? saattaa toki olla, että kysymyksessäni nillitän turhasta, mutta kun en tiedä, niin en tiedä. siksi kysyn! alunperinkin oli hirveä kamppailu laittaa tänne ylipäätänsä mitään, koska joku tulee aina kettuilemaan. eli hoida se paha olosi/turhautuneisuutesi/tylsyytesi kuntoon ja lakkaa sekaantumasta muiden asiallisiin kysymyksiin. on se kumma, jos ainoa ilo elämään tulee siitä, että trollataan toisten viattomia kysymyksiä. onneksi olkoon, onnistuit, olen vihainen!


    • älä.hermostu.kakaroista

      Voit syödä molempia. Muuten, parasta ennen ei tarkoita että on syötävä siihen mennessä. Minä ostan ruisleivät aina punaisilla lapuilla merkittynä (jos on) sillä ne on vasta silloin parhaimmillaan. Ennen maalla ruisleipä leivottiin kerran viikossa ja leivät pantiin orrelle kuivumaan.

      • syöpois

        Aivan oikein - "parasta ennen" ei ole sama kuin "viimeinen käyttöpäivä". Kun ne kuumentaa hyvin ja nauttii samantien (ei enää pakkaseen tai jääkaappiin) niin en näe mikseikö voisi syödä.

        "Parasta ennen"-merkinnällä varustetuissa elintarvikkeissa rakenne ja ulkonäkö voi kärsiä hieman merkinnän ylittyessä, mutta esim. laatikoista saa ihan maukkaita vähän tuunaamalla eli voita, kermaa ja mausteita ja uuniin kunnes pinnalta kullankeltaisia ja rapsakoita.

        Elintarviketeollisuuden tuntien niin "parasta ennen"-päiväyksessä on "käyttövaraa" reilusti.


      • jälkiuunileipä

        Ruisleipä on aina parhaimmillaan ns. dagenefter eli vanhentuneena, jos ei nyt sitten hometta ole pinnassa.

        Ennen muinoin rukiiset leivottiin viimeisistä jauhoista ja laitettiin orsille hiirten ulottumattomiin - kypsä, hapan leipä säilyi paremmin kuin tuore jauho ja oli tuholaisten tavoittamattomissa. Kuivunutta leipää sitten liotettiin maidossa tai vedessä, jotta ikenilläkin pystyi sitä jäystämään.

        Paras ruisleipä on hapanjuureen leivottu simppeli käntty eli vain juurta, suolaa, ruisjauhoa ja vettä - säilyy oikeastaan ikuisesti kuivassa valolta suojatussa paikassa.


    • Kalenterimäärää

      Ei kalkkunaa olisi tarvinnut roskiin heittää - olisit voinut varmaankin syödä vaikka heti, miksi et syönyt? Voiko kalkkunaa syödä vain jouluaattona.?

    • tätsky

      Olen muuten pakastanut niitä joululaatikoitakin, joissa lukeen kannessa: Tuote säilytetty pakasteena, ei saa pakastaa uudelleen. Kotona pakkaseen vaan, ennen tarjoilua sulatus ja uunissa uudelleen paisto. Ei niistä mitään tautia saa, kun ei ole päässyt vanhenemaan eikä ole moneen kertaan lämmitetty ja jäähdytetty. Maku voi hieman kärsiä ja rakenne vetistyä, mutta kermalla ja korppujauholla tuunaamalla tulee ihan hyvää. Kypsälle kinkulle sopii ihan hyvin pakastus,sitten hidas sulatus jääkaapissa ja voipa sen nakata uuniinkin uudelleen, jos haluaa lämpimänä tarjota. Pakastettu,sulatettu kinkku on ehkä hieman vetistä rakenteeltaan, mutta ei mitenkään pilalla. Makeista leivonnaisista pakastaa voi lähes kaikkia,ehkä joku hyytelökakku ei vovi pakastimeen. Esim.piparit voi ihan hyvin pakastaa,jos tuntuu, että niitä riittää kuukausiksi. Olen myös pakastanut vaikkapa maustekakun uudelleenkin, kun sitä ei ole kulunut muutamaa viipaletta enempää. Kotonavoi kokeilla vastoin viralliakin ohjeita, kyllämaku ja muu suutuntuma kertoo, jos pakastaminen ei ollutkaan hyvä idea, ei sitten kannata toista kertaa kokeilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1709
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1634
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      70
      1478
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      59
      1472
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1370
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1325
    7. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      87
      1304
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      18
      1186
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1121
    Aihe