Imelletty lanttulaatikko
2 kg lanttuja
1 dl vehnäjauhoja
0,5 l maitoa
2 tl suolaa
50-100 g voita
Kuori lantut ja pilko reiluiksi kuutioiksi.
Keitä lantut kypsiksi vähässä suolattomassa vedessä.
Soseuta lantut keitinveteen. Lisää tarvittaessa kuumaa vettä. Soseen tulee olla jäykähköä muusia. Jäähdytä 75 asteiseksi.
Sekoita 75 asteiseen soseeseen jauhot.
Peitä astia kannella ja anna imeltyä sähköuunissa 70 asteessa 1-3 tuntia. Imeltymisen loppuvaiheessa laske lämpö 65 asteeseen ja imellä 1-3 tuntia. Katkaise virta uunista. Imellystä voi jatkaa uunin jäähtyessä muutaman tunnin.
Sekoita pari kertaa imeltymisen aikana.
Lisää soseen joukkoon suola, sulatettu voi ja maitoa niin paljon, että soseesta tulee puuromaista . Lisämakeutusta ei tarvita.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Pinnalle korppujauhoa ja voinokareita
Paista 120-150 asteessa 2-3 tuntia.
Imelletty lanttulaatikko
7
4927
Vastaukset
- Onnistuumutta
Onnistuu, mutta perunaa alhaisemmasta tärkkelyspitoisuudesta johtuen vaatii pitkän imeltymisajan ja koko amylaasi-imeltymislämpötila-alueen hyödyntämisen.
Imeltäminen onnistuu parhaiten sähköuunissa niin että 75 asteessa imellytetään 3 tuntia ja 65 asteessa imellytetään 3 tuntia. Lisäksi yön yli 65-70 asteessa. - ImelläLanttu
Imelletty lanttulaatikko - Hiukan täsmennetty - korjattu versio.
2 kg lanttuja
1 dl vehnäjauhoja
0,5 l maitoa
2 tl suolaa
50-100 g voita
Kuori lantut ja pilko reiluiksi kuutioiksi.
Keitä lantut kypsiksi vähässä suolattomassa vedessä.
Soseuta lantut keitinveteen. Lisää tarvittaessa kuumaa vettä. Soseen tulee olla jäykähköä muusia. Jäähdytä 75 asteiseksi.
Sekoita 75 asteiseen soseeseen jauhot.
Peitä astia kannella ja anna imeltyä sähköuunissa 75 asteessa noin 3 tuntia. Säädä lämpö 65 asteeseen ja imellä noin 3 tuntia. Jatka imeltämistä muutama tunti tai yön yli 65-70 asteessa.
Sekoita pari kertaa imeltymisen aikana ja seuraa imeltymisen kehittymistä maistamalla.
Lisää imeltyneen soseen joukkoon suola, sulatettu voi ja maitoa niin paljon, että soseesta tulee puuromaista . Lisämakeutusta ei tarvita. Mausta maun mukaan.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Pinnalle korppujauhoa ja voinokareita
Paista 120-150 asteessa 2-3 tuntia.- Puolivuorokautta
Muutama tunti imellyttämisaikaa ei riitä. 12-15 tuntia on sopiva ja lämpötila 65-75 astetta.
- LanttuJaNauris
Puolivuorokautta kirjoitti:
Muutama tunti imellyttämisaikaa ei riitä. 12-15 tuntia on sopiva ja lämpötila 65-75 astetta.
Lanttulaatikon ja naurislaatikon imeltämistä on nyt kokeiltu useamman kerran ja jokaisella kerralla on onnistunut hyvin. Lämpötiloista on kuitenkin pidettävä visusti kiinni - muuten ei onnistu.
- AmylaasiImeltäminen
Lanttulaatikon imellyttäminen on amylaasi-imellyttäjän korkeakoulu. Sen kun osaa niin silloin perunalaatikon imellyttäminen onnistuu varmasti.
- 4-8tuntia
Olisi syytä saada kokemusta lyhyemmistäkin imeltymisajoista. Pitkä aika kun pilkkoo tärkkelystä liikaa.
- Anonyymi
4-8tuntia kirjoitti:
Olisi syytä saada kokemusta lyhyemmistäkin imeltymisajoista. Pitkä aika kun pilkkoo tärkkelystä liikaa.
Tosi on. Jopa aika tarkkana täytyy olla ettei makeus hauhdu taivaan tuuliin. Lantusta ja nauriista imeltäessä tärkkelys loppuu varsin nopeasti ja ainoastaan tapahtuu makeuden haihtumista. Käytännössä ylipitkästä imeltymisajasta ei ole mitään hyötyä.
Lantun ja nauriin voi kuutioida kattilaan ja kypsentää pienessä vesimäärässä. Vesi otetaan talteen. Lanttu tai nauris soseutetaan ja lisätään aiankin tilkka keittovettä koska vesi on osa imeltymistä. Sose saa olla tässä vaiheessa puuromaista.
Kun lantusta tai nauriista tehdään sose, niin sose jäähdytetään alle 78 asteiseksi.
Jäähdytettyyn soseeseen lisätään jauhot.
Sose laitetaan imeltymään 65-70 asteiseen uuniin ja annetaan imeltyä 2-4 tuntia. Sekoitetaan imeltymisen aikana 2-3 kertaa. Sekoittamisen yhteydessä imeltymistä voidaan seurata maistamalla. Ylipitkä imeltäminen huonontaa imeltymistulosta.
Valmistellaan sose paistovalmiiksi. Aluksi paistetaan 180-205 asteisessa uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alennetaan uunin lämpötila 140 asteeseen. Paistetaan 2-3 tuntia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1031605
Välillä käy mielessä
olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.781234- 881157
- 1391086
Mika Muranen juttu tänään
Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras21062Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta
Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt5861029- 20950
Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."
Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih8932Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."
Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum12837Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa
On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida9731