Sellerin varsi??

Sinteri

Hei voisiko joku kertoa tarkoittaako 1 sellerin varsi diettikaalisopassa1:n lehden vartta vai koko mötikkää,missä on useampi 1:n sellerin naatteja???

3

340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meillainaki

      Tarkoittaa yhtä vartta, ei koko kimppua.

    • einiinkäänsimppeli

      Yleensä yhden lehden vartta - tosin uloimmat lehdet varsineen ovat isompia kuin nipun sisällä olevat pienemmät, hennommat varret. Sellerinvarressa on usein myös pitkiä kuituja jotka voi poistaa taivuttamalla varren pää katki ja vetämällä - vähän samaan tapaan kuin raparperin kanssa.

      Resepti todennäköisesti tarkoittaa yhtä vartta, joten aloita siitä - italialainen soffritto , joka on melkein kaikkien kastikkeiden pohja, lähtee samasta määrästä sipulia, porkkanaa ja selleriä (vartta) pienettyinä ja pehmennettyinä oliiviöljyssä, kun ovat pehmeitä niin sekaan valkosipulia (slaisattuna tai puristettuna), mustapeppaa hienonnettuna, suolaa, yrttejä joko kuivattuina tai tuoreina eli timjamia, basilikaa, rosmariinia jne... kutakin makusi mukaan, sekaan domskuja purkki ja antaa muhia - tämä on pohja niin monelle "italialaiselle" ruoalle ja sitä voi käyttää niin pasta-kastikkeisiin, laatikkoruokiin tai soseutettuna pitsan kastikkeeksi -mukaan voi aina heittää vähän chiliä potkua antamaan.

      Tosin yksinkertaiset maut ovat parhaimmat kuten Bourdain totesi maistettuaan vain mustapippurilla ja pecorini-juustoraasteella maustettua pastaa -vähän oliivi-öljyä päälle ja se oli siinä.

      Itse teen hyvin usein spagettia käyttäen vain sipulia, valkosipulia, chiliä tuoreena tai hiutaleina, suolaa, peppaa - pastan kiehuessa kattilassaan heitän nämä pannulle runsaaseen öljyyn tekeytymään, sekoittaen kuten myös pastaa aina välillä, kun sipuli on pehmeää ja pastan valmis yhdistän nämä kaksi, valutan vedet pastasta ja kaadan öljyiset sipulit valutetun pastan sekaan, sekoitan, kaadan lautaselle, vähän pecorinoa tai parmesaania raastettuna päälle, oheen domsku ja se on siinä - ei muuta kuin nauttimaan.

      Kaikista ohjeista poiketen minä keitän pastani runsaassa reilusti suolatussa vedessä johon on lisätty muutama ruokalusikallinen hyvää neitsyt-oliiviöljyä - veden kiehuessa kovaa niin vedestä ja öljystä muodostuu emulsio, joka maustaa pastan toisella tapaa ja pitää sen erillään ja pastaa pitää sekoittaa aina välillä, jotta se pysyisi irtonaisena.

      Toki ymmärrän, että keitto-ohjeeni sotii kaikkea ohjelmissa esitettyjä tapoja vastaan, mutta kokeilkaa - se vain toimii kuten myös tapani keittää spagettia - otan nipun spagettia käsiini ja kun vesi kiehuu voimakkaasti niin taivutan nipun puoliksi ja sirottelen spagetin keitinveteen sekoittaen haarukalla puolitetut samantien - näin ne kypsyvät yhtäaikaisesti ja pysyvät erillään toisistaan.

      Kun pasta on kypsää eli ei enää tartu hampaisiin kuten raaka vehnä tekee kaadan vedet pois ja lisään kattilaan tekemäni kastikkeen sekoittaen ja annostelen lautasille, vähän valitsemaani kovaa juustoa päälle (välillä pelkkää parmesaania, joskus pecorinoa tai Valion mustaleimaista tai näiden yhdistelmää), oheen aikaisemmin tehty hyvä salaatti ja eikuin nauttimaan joko hyvän oluen tai viinin kanssa.

      Muutama asia hyvän pastaruokaan tekoon on, että keitinvesi todellakin kiehuu, sekoitetaan usein, kastike lisätään valutetun pastan sekaan sekoittaen, hyvää juustoa päälle ja hyvä salaatti salaatti oheen - pari päivää sitten tein pasta-aterian muutama viikko sitten tehdyn lasagnen ylijäämä-kastikkeesta (pakkasesta) ja maistui törkeän hyvältä - näin hyvää kun saisikin jonkin ravintelin listoilta niin olisin myyty.

      Ohjeeni on, että etsikää makuja/tapoja ja kun löydätte ne niin kehittäkää niitä eteenpäin, mutta muistakaa aina KISS-periaate eli keep it simple stupid ja maut ovat paremmat.

    • älä_hylji

      sellerinvarsi ja mukula poistaa nestettä. https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/339
      Alkuperäinen mimosa-salaatti -50 luvulta ;
      3 dl keitettyä selleriä kuutioina, 2 dl kurkkukuutioita,
      1 päärynä kuutioina , 2 dl tuoretta tai säilykeananasta kuutioina.
      2 dl viinirypälekuutioita
      soossi , 1 dl paksua kermaa,
      1 dl kermaviiliä 1 tl sitruunan mehua, 1 tl sellerisuolaa
      Kevätherkku valmis.
      Nykyohje joku keitetty kanamuna hedelmä sörsselsön

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      113
      2943
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2405
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      23
      2369
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      2006
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      171
      1368
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1198
    8. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      1057
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1044
    10. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    Aihe