Sellerin varsi??

Sinteri

Hei voisiko joku kertoa tarkoittaako 1 sellerin varsi diettikaalisopassa1:n lehden vartta vai koko mötikkää,missä on useampi 1:n sellerin naatteja???

3

421

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meillainaki

      Tarkoittaa yhtä vartta, ei koko kimppua.

    • einiinkäänsimppeli

      Yleensä yhden lehden vartta - tosin uloimmat lehdet varsineen ovat isompia kuin nipun sisällä olevat pienemmät, hennommat varret. Sellerinvarressa on usein myös pitkiä kuituja jotka voi poistaa taivuttamalla varren pää katki ja vetämällä - vähän samaan tapaan kuin raparperin kanssa.

      Resepti todennäköisesti tarkoittaa yhtä vartta, joten aloita siitä - italialainen soffritto , joka on melkein kaikkien kastikkeiden pohja, lähtee samasta määrästä sipulia, porkkanaa ja selleriä (vartta) pienettyinä ja pehmennettyinä oliiviöljyssä, kun ovat pehmeitä niin sekaan valkosipulia (slaisattuna tai puristettuna), mustapeppaa hienonnettuna, suolaa, yrttejä joko kuivattuina tai tuoreina eli timjamia, basilikaa, rosmariinia jne... kutakin makusi mukaan, sekaan domskuja purkki ja antaa muhia - tämä on pohja niin monelle "italialaiselle" ruoalle ja sitä voi käyttää niin pasta-kastikkeisiin, laatikkoruokiin tai soseutettuna pitsan kastikkeeksi -mukaan voi aina heittää vähän chiliä potkua antamaan.

      Tosin yksinkertaiset maut ovat parhaimmat kuten Bourdain totesi maistettuaan vain mustapippurilla ja pecorini-juustoraasteella maustettua pastaa -vähän oliivi-öljyä päälle ja se oli siinä.

      Itse teen hyvin usein spagettia käyttäen vain sipulia, valkosipulia, chiliä tuoreena tai hiutaleina, suolaa, peppaa - pastan kiehuessa kattilassaan heitän nämä pannulle runsaaseen öljyyn tekeytymään, sekoittaen kuten myös pastaa aina välillä, kun sipuli on pehmeää ja pastan valmis yhdistän nämä kaksi, valutan vedet pastasta ja kaadan öljyiset sipulit valutetun pastan sekaan, sekoitan, kaadan lautaselle, vähän pecorinoa tai parmesaania raastettuna päälle, oheen domsku ja se on siinä - ei muuta kuin nauttimaan.

      Kaikista ohjeista poiketen minä keitän pastani runsaassa reilusti suolatussa vedessä johon on lisätty muutama ruokalusikallinen hyvää neitsyt-oliiviöljyä - veden kiehuessa kovaa niin vedestä ja öljystä muodostuu emulsio, joka maustaa pastan toisella tapaa ja pitää sen erillään ja pastaa pitää sekoittaa aina välillä, jotta se pysyisi irtonaisena.

      Toki ymmärrän, että keitto-ohjeeni sotii kaikkea ohjelmissa esitettyjä tapoja vastaan, mutta kokeilkaa - se vain toimii kuten myös tapani keittää spagettia - otan nipun spagettia käsiini ja kun vesi kiehuu voimakkaasti niin taivutan nipun puoliksi ja sirottelen spagetin keitinveteen sekoittaen haarukalla puolitetut samantien - näin ne kypsyvät yhtäaikaisesti ja pysyvät erillään toisistaan.

      Kun pasta on kypsää eli ei enää tartu hampaisiin kuten raaka vehnä tekee kaadan vedet pois ja lisään kattilaan tekemäni kastikkeen sekoittaen ja annostelen lautasille, vähän valitsemaani kovaa juustoa päälle (välillä pelkkää parmesaania, joskus pecorinoa tai Valion mustaleimaista tai näiden yhdistelmää), oheen aikaisemmin tehty hyvä salaatti ja eikuin nauttimaan joko hyvän oluen tai viinin kanssa.

      Muutama asia hyvän pastaruokaan tekoon on, että keitinvesi todellakin kiehuu, sekoitetaan usein, kastike lisätään valutetun pastan sekaan sekoittaen, hyvää juustoa päälle ja hyvä salaatti salaatti oheen - pari päivää sitten tein pasta-aterian muutama viikko sitten tehdyn lasagnen ylijäämä-kastikkeesta (pakkasesta) ja maistui törkeän hyvältä - näin hyvää kun saisikin jonkin ravintelin listoilta niin olisin myyty.

      Ohjeeni on, että etsikää makuja/tapoja ja kun löydätte ne niin kehittäkää niitä eteenpäin, mutta muistakaa aina KISS-periaate eli keep it simple stupid ja maut ovat paremmat.

    • älä_hylji

      sellerinvarsi ja mukula poistaa nestettä. https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet/339
      Alkuperäinen mimosa-salaatti -50 luvulta ;
      3 dl keitettyä selleriä kuutioina, 2 dl kurkkukuutioita,
      1 päärynä kuutioina , 2 dl tuoretta tai säilykeananasta kuutioina.
      2 dl viinirypälekuutioita
      soossi , 1 dl paksua kermaa,
      1 dl kermaviiliä 1 tl sitruunan mehua, 1 tl sellerisuolaa
      Kevätherkku valmis.
      Nykyohje joku keitetty kanamuna hedelmä sörsselsön

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Korjaa toki jos...

      Koet että ymmärsin sinut kuitenkin aivan väärin. Jännittäminen on täyttä puppua kun et muitakaan miehiä näköjään jännitä
      Ikävä
      29
      3255
    2. Mitä aiot sanoa, kun ja jos tapaatte seuraavan kerran?

      Oletko päättänyt etukäteen?
      Ikävä
      118
      1302
    3. Ellen Jokikunnas paljasti somessa ison perheuutisen - Ralph-poika elämänmuutoksen edessä!

      Ellen Jokikunnas ja Jari Rask sekä Ralph-poika ovat uuden edessä. Tsemppiä koko perheelle ja erityisesti Ralphille! Lu
      Suomalaiset julkkikset
      10
      1235
    4. Koetko sä mitään

      Syyllisyyden tunteita siitä mitä teit mulle?
      Ikävä
      58
      1011
    5. Mies muistatko kun näit

      Mut ensimmäisen kerran? Missä se oli? Hyvää yötä.
      Ikävä
      71
      1008
    6. Nainen, jos kuuntelet ja tottelet, niin sinulle on hyvä osa

      Ominpäin toimiessasi olet jo nähnyt mihin se on johtanut. Olen jo edeltä sen sinulle kertonut ja näen sen asian ja totuu
      Ikävä
      183
      972
    7. olet kaiken rakkauden arvoinen

      Olisinpa kertonut kuinka rakastuin sinuun. Kuinka hyvältä tunnuit siinä lähelläni, kunpa en olisi väistänyt vastapäätyy
      Ikävä
      26
      947
    8. Olisi kiva

      Tietää, mitä oikein ajattelet minusta tai meistä? Mitä meidän välillä on? Salattua tykkäämistä, halua, himoa? Onhan tämä
      Ikävä
      38
      911
    9. Mikä koirarotu muistuttaa kaivattuasi eniten?

      Koirien piirteet muistuttavat usein ihmisten ja omistajiensa piirteitä.
      Ikävä
      66
      890
    10. Oot mun koko maailma

      Ei ole koskaan ollut ketään, joka olisi niin täydellinen minulle kuin sinä mies ❤️ Ikävöin sua🥹
      Ikävä
      77
      827
    Aihe