Perheeni iloksi kokeilin pitsaa uusilla täyteillä ja otin inspiraatioksi ihanan Etelä-Amerikan. Ihana tango ja komeat Juanit mielessä kehittelin seuraavaa.
Täällä riittää aina jupinaa oikeasta pitsapohjasta ja ihan turhaan. Täytteet tekevät pitsan ja ihana juusto kuten edam. Jauhoja kätösiin ja pellille omalla tyylillä. Nyrkkisääntö on että peltiin pitsaa tarvitaan 3-4 dl nesteen taikina ja muuten kukin tyylinsä mukaan mutta liian ajan käyttäminen tähän vaiheeseen saa vain nälkäisiä ihmisiä!
Sitten tomaattikastike syntyy pyreestä jota notkistetaan ketsupilla ja maustetaan 5 valkosipulin kynnellä. Tässä tulevatkin Etelä-Amerikan pitsan täytteet:
-säilyketölkki maissia
-naudan jauhelihaa (siellä herkutellaan paljon naudalla)
-paahdettua tölkkipaprikaa (tuota inkojen herkkua)
-aurajuusto (jotain suomalaista sentään)
-tölkkiananas (kaikki muistavat del monte miehen)
-sitten salainen aseeni, paljon smetanaa
-edamia raasteena
Sitten vaan tangoa radiosta ja lasiin gato negroa - Etelä-Amerikasta tietysti!
Etelä-Amerikan pitsa
7
272
Vastaukset
- artisokka_irti
Mistä päin etelä-Amerikkaa tämä on peräisin.
Ei taida yäk- edam, smetana ja aura mahtua samaan pizzaan. Eikä ainaskaan ketsuppi. Oot vaan viskonut päälle mitä kaapista löytyy. Tein ite noita paahdettuja paprikoita ja säilöin lasitölkkiin öljyyn- en keksi mitä tekemistä sillä on inkojen kanssa.
Tango ja perhe ei liity asiaan millään.. ihan tavan pizzahan tuo on. - Pitsamamma
Voi ei! Taitaa olla enemmän väli-amerikasta. Maissi ja paprika ovat meksikon eli maya intiaanien alueelta. Tulipa nälkä kun luki uudelleen oma reseptin!
- Pitsamamma
No niin! Ilokseni huomaan ettei taikinagurut intä vastaan. Täytteet tekevät pitsan!
- pitsaa
Liikaa staffia - vähempikin riittää eli kohotetun lätyn päälle itsetehtyä, voimakkaasti maustettua (valkosipulia, chiliä jne...) tomaattipohjaista kastiketta jäähtyneenä, vähän parmesaaniraastetta, punasipulia ohueksi slaissattuna, paprikaa ohuelta siivuttuina, muutama domskun viipale suolalla ja peppalla maustettuna, täytteiden väleihin hyvää mozzarellaa nypittynä ja eikun uuniin 225 asteeseen keskitasolle noin 15-20 minuutiksi kunnes juusto on kauniin ruskea ja pohja rapsakka.
Taikina taas on helppo tehdä eli kaksi desiä vettä (käden lämpöiseksi mikrossa), hiivaa 20 grammaa sulatettuna nesteeseen (jos ei käytä kuivahiivaa), vähän suolaa, öljyä pari ruokalusikallista, hyviä vehnäjauhoja (kuivahiiva sekoitettuna niihin) tarpeen mukaan ja eikun vaivaamaan kunnes taikina irtoaa niin kulhosta kuin käsistä, taikinan annetaan kohota noin puoli tuntia, vaivataan vielä kerran ja muotoillaan pellille, kohottuaan noin puoli tuntia lisätään jäähtynyt kastike ja täytteet, uuniin 225 asteeseen noin 15-20 minsaa, pieni lepäytys ja pitsan pitäisi olla valmis nautittavaksi.
Taikinaguruna totean, että taikinankin voi tehdä monella erillä tavoin, mutta se simppelein on usein myös se toimivin. - italianmamma
Samaa mieltä että ihan liikaa täytteitä, vähempikin mättö riittää. Itse teen pizzapohjan - jos on pellillinen 2-2,5 dl kylmään nesteeseen, kuivahiivalla, durum jauholla, ripauksella suolaa ja n rkl öljyä.
Joskus laitan oreganon jo taikinaan.
Paras taikina tulee kun tekee kylmiin aineksiin ja laittaa jääkaappiin kohoamaan.
Täytteet: omatekemä tomaattikastike, keitän kasaan murskasta, pyreestä, oreganosta ja valkosipulista. Vähän suolaa ja pippuria.
Muuten tykkään laittaa päälle saunapalvikinkkua (se vakuumipaketti) , maa-artisokan sydämiä,tuoretta tomaattia ja tex mex juustosekoitusta.
Taikka sitten viipaloitua tuoremozzarellaa, katkarapuja ja tonnikalaa. Vähän samaa juustoa päällle.
Uuni niin kuumalle kun sen saa (mulla 275) ja 5-7 minuuttia.
Eihän sitä kuulu mitenkään hauduttaa kypsäksi miedolla lämmöllä vaan kuuma uuni ja nopea paisto.
Si ! ja Italiassa on tullut syötyä monen monet pizzat
- Pitsamamma
Voi teitä! Minulta menee aina pää sekaisin kun luen hienoja ohjeitanne. Taitoahan tuo vaatii, en kiellä sitä. Itse olen sellainen pelllille ja uuniin kokki!
- Paconte
Ei tolla ole juuri mitään tekemistä Etelä- tai Väliamerikan kanssa. Tölkkipaprikan kutsuminen "inkojen herkuksi" nyt on suorastaan vain masentavaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit12701Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1581321Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491155- 1271018
Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?207990Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä18976Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974- 42889
Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk297885- 72875