Totisesta kristillisyydestä

Bibeln

Olen monesti mietttinyt mikä saa ihmiset-ESIINTYMÄÄN kristittyinä vaikka he sisäisesti eivät selvästikään sitä ole?

Kyllä he varmasti jossain syvällä omassatunnossaan tietävät ettei heidän asiat ole kunnossa eikä todellinen rauha tunnolla, mutta jokin saa heidät olemaan tällaisia wannabe-kristittyjä? -että saa kantaa kristityn nimeä, olematta sitä sisällisesti.


En ole muuta vastausta löytänyt, paitsi Johanneksen sanat fariseuksille ja saddukeuksille Matteuksen evankeliumin 3. luvusta: "te kyykäärmeen sikiöt, kuka teitä on neuvonut pakenemaan tulevaista vihaa?"

Johannes kehoittaa fariseuksia ja saddukeuksia tekemään parannuksen soveliaita hedelmiä ja kieltää heitä pitämästä itseään "Aabrahamin perillisinä".

Fariseukset ja saddukeukset olivat Jeesuksen ajan kaksi vahvinta juutalaista puoluetta, he edustivat aikansa pappissäätyä ja kirjanoppineisuutta (vrt. nyk. yliopistomaailma) -farisealaiset edustivat alempaa papistoa kun taas saddukealaiset ylempää papistoa. Farisealaisille tunnusomaista oli Mooseksen lain ja isien perinnäissääntöjen korostaminen, mutta saddukealaisille temppelikultin korostaminen. Yhtä kaikki sekä fariseukset että saddukeukset olivat aikansa uskonnollista eliittiä, kansan päämiehiä, virkaatekevää papistoa, teologeja jne. He olivat kuin oman aikamme Wille Riekkinen tai Kari Mäkinen.

------------------------------------------------------------

Miksikä juuri tätä oppinutta väkeä tungeksi aivan tungeksimalla Johanneksen kasteelle vaikka kuitenkin Johannes nimittää heitä kyykäärmeen sikiöiksi? Eikö ollutkaan hyvä asia tulla parannuksen kasteelle? Oliko Johanneksella (kuten nykyään sanotaan) jokin "oikeus erotella ihmisiä" jotka olivat pyrkimässä hänen kauttaan Jumalan luo? Katsoiko Johannes omistavansa yksin koko totuuden ja sitä myötä oikeuden arvioida kuka on oikeassa uskossa ja kuka ei?

Muistakaamme kuitenkin että Jeesus itse (!) todistaa Johanneksen olevan- ei tavallinen kuolevainen vaan ELIA -profeetan joka oli jo enemmänkuin tuhannen vuotta aikaisemmin otettu taivaaseen näkemättä kuolemaa, -tulisilla vaunuilla. Pyhä Henki todistaa Johanneksesta myös n. 700 vuotta eKr sanoen Johannesta "enkeliksi":

"Katso, minä lähetän minun enkelini, joka minun eteeni pitää tien valmistaman(*); ja kohta tulee templiinsä se Herra, jota te etsitte, ja liiton enkeli, jota te tahdotte; katso, hän tulee, sanoo Herra Zebaot." (Malakia 3:1)

Johannes oli siis enemmän kuin tavallinen ihminen, hän oli profeetta, enkeli, mutta ennenkaikkea Jumalan lähettämä sanansaattaja. Johanneksella oli tämä korkea virka suoraan Kaikkivaltiaalta, sillä hän oli Vapahtajan edeskäypä. Hänen sanansa ovat sen tähden kuin erityisesti talteen otettavia ja tarkoin tutkittavia kalliita helmiä.


Mutta miksi tämä Jumalan ääni, -enkeliksi ylistetty sanansaattaja kutsuu kasteelle pyrkiviä kyykäärmeen sikiöiksi ja käskee heitä parannukseen? Omistiko Johannes yksin totuuden vai oliko hän tullut ylpeäksi uskossaan?

Ei, vaan Johannes puhui satuttavia totuuden sanoja, sillä fariseukset ja saddukeukset, nuo joita pidettiin aikansa uskonnollisina esikuvina -Johannes tiesi että heiltä puuttui totinen Jumalan pelko niinkuin meidänkin aikamme piispoilta ja niin muotojumalisilta puuttuu totinen Jumalan pelko. On vain kristityn kuori, On kuin virressäkin veisataan:

"kun kristityn on nimi mulla, tee minut siksi todella..."

Moni kantaa tänäkin päivänä kristityn nimeä, samalla tavalla kuin fariseukset kantoivat Aabrahamin jälkeläisen nimeä; -lihan mukaan. Moni on tänäkin päivänä ulkonaisen muodon jälkeen piispa, pappi tai luterilainen, -lihan jälkeen, se on: hän kantaa ulkonaisen jäsenyyden mukaan nimeä joka ei vastaan sydämen todellista tilaa.

Mutta johannes ilmoittaa syyn heidän kasteelle saapumiseensa. Sama syy on siihen miksi moni tahtoo esiintyä kelpo luterilaisena tänäkin päivänä. Tämä motiivi on verrattavissa fariseusten kasteelle saapumiseen:


Johannes sanoi: "Te käärmeen sikiät, kuka teitä on neuvonut pakenemaan tulevaista vihaa?"

Niin myös meidänkään aikamme valhekristityt eivät siedä itseään nuhdeltavan mistään synnistä, esiintyvät kristittyinä siksi että heidän paha omatuntonsa neuvoo heitä pakenemaan tulevaista vihaa. He valheellisesti ajattelevat välttävänsä Jumalan vihan olemalla mukana kristillisyydessä, jospa Jumala vaikka ei huomaisikaan heidän jumalattomuuttaan niin suuren massan seasta...? Tai ehkäpä Jumalan viha ei kohtaakaan minua jos se hukkuu paljon suuremman joukon muotojumalisuuteen?

Ehkäpä Jeesuksen ankarat sanat eivät kosketakaan minua, jos vaan hengailen muiden mukana kristillisyydessä? Onhan kaikki piispatkin sekä moniaat papit kanssani samassa veneessä?:

------------------------------------
Kuule siis Jeesuksen sana:

"Sillä minä sanon teille: ellei teidän vanhurskautenne ole paljoa enempi kuin kirjanoppineiden ja Pharisealaisten, niin ette tule taivaan valtakuntaan. (Jeesus, Matt. 5:20)

22

262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bibeln

      Tämä on sana sinulle joka olet miettinyt olevasi "tavallinen luterilainen", siis ihan kelpo, hengensiivo kristitty, mutta joka kammoat kuulla itseäsi nimitettävän Jeesuksen seuraajaksi tai uskovaiseksi. Se on sana sinulle, lain orjalle joka koetat omavanhurskautesi kautta kelvata Jumalalle olemalla "tavallinen riviluterilainen", mutta sydämestäsi puuttuu Jeesuksen rauha.

      Tiedät että puhun totta.

      • Ihan mielenkiinnosta, mikä on se synti josta sinua tulisi nuhdella niin että sietäisit sen?


      • Olisiko sinun syntisi ylpeys? Nöydyyen puute? Se että et rakasta vihollisiasi kuten lähimmäisiäsi?

        Vai mikä?

        Kerro toki.

        Pysytkö katsomaan peiliin ja näkemään omat syntisi?


      • kjrty

        Totisen kristityn tärkeimmät ominaisuudet ovat toisten tuomitseminen jumalallisella varmuudella ja Jumalan kiittäminen siitä, ettei ole syntinen niinkuin nuo jotka ovat uskon detaljeista eri mieltä.


      • sinähän.ketku.oot
        kjrty kirjoitti:

        Totisen kristityn tärkeimmät ominaisuudet ovat toisten tuomitseminen jumalallisella varmuudella ja Jumalan kiittäminen siitä, ettei ole syntinen niinkuin nuo jotka ovat uskon detaljeista eri mieltä.

        Etsitkö synneillesi hyväksyntää syyttämällä muita?


      • Mitkä ne sinun syntisi ovat? Vittumaisuus lähimmäisiä kohtaan vai? Vai koeketko että vittumainen käytös on Jeesuksen lahja sinulle?


      • Ps. minkäs minä sille voin että bibeln ei pysty omia syntejään näkemään. Tosin en kuvitellutkaan että pystyisi, sehän on hänen kaltaisilleen ns. "oikeauskosille" käytännössä mahdotonta.


      • Ammut nyt omaan nilkaasi kirjoituksellasi. Juuri tuollaisella asenteella piiloudutaan "uskon" verhon taakse esiintymään kristittynä, kun todellinen kristillisyys, Kristuksen seuraaminen, on jotakin ihan muuta.


    • kui2

      Ymmärtääkö aloittaja (Bibeln) että tuon kysymyksen voisi esittää kuka vaan samalla tavalla hänelle itselleen ja siten mitätöidä ja mollata saman tien hänen itsensä uskominen ja KRISTITTYNÄ olemisensa.

      No, mitä mieltä olisi aloittaja itse, loukkaantuisi ja viis veisaisi päälle koko kysymyksestä?

      Aloittaja siis oikeiasti haluuakin mitätöidä - jokaisen uskon joka on eri mieltä niist asioista hänen itsensä kanssa, siis Bibelnin, joka itse on mielestään eretymätön "haka" uskonasoiasioissa - ja tahtoo tuoda mollaamisensa ja mitätöintinsä mahdollisimman tuntuvasti esiin, vai mitä Bibeln - etkö tahdokin julistaa ihmisille että heidän uskonsa ei ole mistään kotoisin sillä tavalla että varmaan menee viestisi perlle?

      • ÄläHöpise

        Et halunnut ymmärtää allotusta.
        Kerro sinä mitä ymmärrtä sanalla kristitty.


      • kui2
        ÄläHöpise kirjoitti:

        Et halunnut ymmärtää allotusta.
        Kerro sinä mitä ymmärrtä sanalla kristitty.

        En alkaa jankkamaan kanssasi, usko pois.

        Sitäpaitti sulle en ole kirjoitellut, joten mitäs kyselet siinä. <-Tuo ihan itseäsi kompaten.


      • ÄläHöpise
        kui2 kirjoitti:

        En alkaa jankkamaan kanssasi, usko pois.

        Sitäpaitti sulle en ole kirjoitellut, joten mitäs kyselet siinä. <-Tuo ihan itseäsi kompaten.

        Älä sitten huutele jos et pysty huutojasi vaataamaan!


    • Kovasti tunnut näkevän vaivaa sen eteen , että saisit omaa häntääsi nostettua. Väkisinkin tulee mieleen noita lukiessa, että onko oma uskosi ja itsetuntosi niin hataralla pohjalla, että se vaatii jatkuvasti jotakin ulkoista pönkittämistä.

    • ei.muuta

      Saitpa kuraa täyslaidallisen vastaasi bibelen, mutta tekstisi on TÄYTTÄ ASIAA ! Mutta tokko muuta odotitkaan..

      • Bibeln

        Kiitos! En tosiaan odottanutkaan muuta. Mutta toiset sana parantaa, toiset se pahentaa, kuten sanotaan...

        Ylpeä ihminen ei siedä että hänellä sanotaan olevan syntiä, -ei edes yleisellä tasolla sanottuna, niin kovaa se kirvelee.

        Mutta uskovaiset erottaa epäuskoisista ja ulkokullatuista juuri se että uskovaisilla ON syntiä, mutta ateistit, fariseukset ja ulkokullatut eivät pidä itseään syntisinä, siksi he alkavat syytää sylkeä ja valheita sen päälle jos joku vaikka vain sanoo että he(kin) ovat syntisiä.

        Ei mitään uutta, vaan tuttua ja ennalta odotettua! ;-)


    • Eipä ole paljon sisäisestä rauhasta tietoa palstan uudestisyntyneillä. Teidän maailmannehan on paljon kauheampi kuin meillä, kun synti ja laittomuus rehottavat hirmuisina kaikkialla. Täältä meiltä katsoen näkymät ovat huomattavasti siedettävämmät, eikä vieraitten ihmisten avioliitoistakaan tarvitse nähdä vaivaa lainkaan.

      • Bibeln

        " Täältä meiltä katsoen näkymät ovat huomattavasti siedettävämmät" (Repe)

        >>>Kyllä tiedetään tämäkin, mutta se johtuu vain siitä ettei teillä mielestänne ole lainkaan syntiä. Olette siis kuin fariseukset joiden kanssa Jeesus keskustali sanoen:


        "Ja Jeesus sanoi: "Tuomioksi minä olen tullut tähän maailmaan, että ne, jotka eivät näe, näkisivät, ja ne, jotka näkevät, tulisivat sokeiksi". Ja muutamat fariseukset, jotka olivat siinä häntä lähellä, kuulivat tämän ja sanoivat hänelle: "Olemmeko mekin sokeat?" Jeesus sanoi heille: "Jos te olisitte sokeat, ei teillä olisi syntiä; mutta nyt te sanotte: 'Me näemme'; sentähden teidän syntinne pysyy". (Joh. 9. luku)


      • nähty.on.ei.kirj

        Kyllä väkisinkin on kiitollinen kun on vain pahainen tavallinen luterilainen. Olishan tuo kamalaa elämää nähdä kaikki noin rasittavan mustana, puhumattakaan mikä rasite sitä olisi kanssaihmisille.


      • Bibeln kirjoitti:

        " Täältä meiltä katsoen näkymät ovat huomattavasti siedettävämmät" (Repe)

        >>>Kyllä tiedetään tämäkin, mutta se johtuu vain siitä ettei teillä mielestänne ole lainkaan syntiä. Olette siis kuin fariseukset joiden kanssa Jeesus keskustali sanoen:


        "Ja Jeesus sanoi: "Tuomioksi minä olen tullut tähän maailmaan, että ne, jotka eivät näe, näkisivät, ja ne, jotka näkevät, tulisivat sokeiksi". Ja muutamat fariseukset, jotka olivat siinä häntä lähellä, kuulivat tämän ja sanoivat hänelle: "Olemmeko mekin sokeat?" Jeesus sanoi heille: "Jos te olisitte sokeat, ei teillä olisi syntiä; mutta nyt te sanotte: 'Me näemme'; sentähden teidän syntinne pysyy". (Joh. 9. luku)

        >Kyllä tiedetään tämäkin, mutta se johtuu vain siitä ettei teillä mielestänne ole lainkaan syntiä.

        Siis tarkoitatko tosissasi, että jos ei käytä puheessaan sanaa synti, silloin hyväksyy kaiken pahan eikä mitään moraalia ole?


    • lmjnhbbbyu

      uskoa saa mitä haluaa mutta on asiatotuuksia jotka ei muutu joten aloittaja voi tarkistaa FAKTAT:

      Jumala on Jumala
      Jeesus on Jeesus
      Pyhän Henki on Pyhä Henki

      ja

      herra on ja pysyy vain herrana:
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Herra
      Herra on suomen kielessä esiintyvä saksalaisperäinen lainasana, jota keskiajalla käytettiin ritareiden ja pappien arvonimenä.
      Sittemmin (1800-luvun lopulla) herra-sanan merkitys on laajentunut tarkoittamaan mitä tahansa arvostettua tai vaikutusvaltaista miespuolista henkilöä, tai yksinkertaisesti aikuista miespuolista henkilöä.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Herra
      Herra on suomen kielessä esiintyvä saksalaisperäinen lainasana, jota keskiajalla käytettiin ritareiden ja pappien arvonimenä.

      ja

      "Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Sinulla ei saa olla muita jumalia."
      Antama Suomen Perustuslain vastainen käsky SILLÄ suomalaisialla on uskovapauttako koskeva Laki voimassa vaikka rikollinen luterilaisuus ei sitä lapsille oppeineen anna mutta jos ei kastata lastaan niin kirkosta ei eroteta.
      Lapsikaste on rikos, josta rikoksena vastuuta ei ota kirkko ja papisto oppieneen vaan asettavat sen opeissaan lasten vanhemmille PERISYNTI RIKOKSEKSI sillä kastetun lapsen on aikanaan myös rikollisuuden opin mukaan kastatettava lapsensa samaan lapsiakin tappaneen, tapattaneen, raiskanneen jne rikollisuuden jäseniksi, kuten tästä papin tekstistä ilmenee; "taivaan isän" nimeen väärää todistusta jakavan papin tekstissä...
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/11977916
      "Hei Mirka,
      Kaste ilman kirkkoonliittämistä ei ole mahdollista.
      Kirkkojärjestyksen mukaan kirkkoonkuuluvien vanhempien on kastatettava lapsensa.
      Sallikaa lasten tulla Jeesuksen opetuslapsiksi ja Taivaan Isän lapsiksi kasteen kautta!
      t. Maarit-pappi"

      herran RIKOLLISILLE uskovaisilleen antama käsky:
      Luder/Lutherin kirje 1.8.1521
      "Ole syntinen ja tee syntiä rohkeasti, mutta usko vielä rohkeammin. Synti ei erota meitä Hänestä, vaikka sortuisimme haureuteen tai murhaan tuhansia ja tuhansia kertoja päivässä."

      uskovaisen rikollisen uskontunnustus...
      FAKTAT VOITTE TARKISTAA...
      järjettömyydenne:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Meillä ei ole järkeä'

      Ymmärtämättömyydenne:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Meillä ei ole ymmärrystä'

      Ihmisyydestänne luopuminen:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Me emme kykene täyttämään käskyihin sisältyvää uskon ja ehdottoman rakkauden vaatimusta.'
      'Me emme kykene noudattamaan ihmisille säädettyä lakia.'
      'Olemme syntisiä'

      Jumalan Valtakunnan kaltaisuudesta luopumisenne:
      www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/12.html
      'Järkemme ei voi käsittää Jumalaa'

      saatana ja herra jumala uudeksi jumaliksi:
      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/15.html
      'Synti erottaa meidät elämän lähteestä, Jumalasta.'

      http://www.evl.fi/katekismus/uskontunnustus/22.html
      'Kristitty pysyy kuitenkin syntisenä elämänsä loppuun asti.'

      HUOM!
      Jumalasta luopumisen kohdasta selviää, että uskontunnustuksen antanut on aivopesty ateistiksi, siis Jumalan kieltäjiä ovat uskontunnustuksen antaneet.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Ateismi
      "Ateismi eli jumalattomuus tarkoittaa jumalauskon puuttumista tai käsitystä, jonka mukaan jumalia ei ole olemassa."

      SIIS
      kristitty EI OLE KRISTILLINEN EIKÄ JEESUKSEN PERUSTAMAN SEURAKUNNAN JÄSEN.

      Kristilliset = Jeesuksen opetuslapsineen perustamien seurakuntien Jumalan ja Jeesuksen Lain ja oppein ymmärtäväisiä järkeviä seurakuntalaisia Jeesuksen opetuslapsineen.
      Näistä, KRISTILLISTEN; Jeesuksen, opetuslapsineen perustamista seurakunnista ei ole yhtään rikollisten kristinuskon kristittyjen seurakuntia vaan ne ovat kristillisten ihmisten seurakuntia:
      Ilm. 2:1-29
      Pergamos
      Tyatira
      Sardes
      Smyrna
      Filadelfia
      Efeso
      Laodikea
      ----------
      HUOM!
      Amerikkalainen kristittyjen "Filadelfia" seurakunta ei ole Jeesuksen ja Hänen opetuslapsien perustama. Sen perustivat 1850 luvulla kristityt verovapaan rahan keinottelijat.
      ----------

      HUOM!
      http://fi.wikipedia.org/wiki/Paavalin_kirjeet
      "Apostoli Paavali oli ensimmäisen kristillisen sukupolven merkittävin uskonoppinut. Hän julisti evankeliumia ja perusti seurakuntia kolmen vuosikymmenen ajan Rooman valtakunnan itäosiin."

      1.Korinttolaiskirje:
      15:9 Sillä minä olen apostoleista halvin enkä ole sen arvoinen, että minua apostoliksi kutsutaan, koska olen vainonnut Jumalan seurakuntaa.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Pyhä_Stefanos
      kristityt tappoivat myös kristillisen Pietarin.
      Eikä Jeesusta Häntä seuranneet kristilliset tappaneen.

      2 Korinttolaiskirje 12:
      7 Ja etten niin erinomaisten ilmestysten tähden ylpeilisi, on minulle annettu lihaani pistin, saatanan enkeli, rusikoimaan minua, etten ylpeilisi.
      8 Tämän tähden olen kolmesti rukoillut Herraa, että se erkanisi minusta.

      Paavali ei raamatun mukaan saanut eroa saatanasta ja se sama saatana on pääpiru edelleen kristittyjen yli 3500 lahkossa maailmalla kuten historiannekin todistaa.

      • sivuraiteille

        Otahan baltttis taas pillerisi, ettei ihan karkaa käsistä.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      145
      1970
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      114
      1527
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      92
      1350
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1282
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      89
      1255
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      207
      1111
    7. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      47
      1047
    8. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      98
      1027
    9. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      204
      1022
    10. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      858
    Aihe