Viimeinen naula roska-dna:n arkkuun

Uunituore tieteellinen tutkimus kumoaa lopullisesti evolutionistien väitteet kuvitellusta roska-dna:sta evoluution raaka-aineena. Samalla kumoutuvat naurettavat väitteet transposoneista mahdollisena evoluutiota aiheuttavana satunnaismekanismina.

DNA:han insertoituvat transposonit, jotka ovat jäänteitä epigeneettisistä mekanismeista (Linkki 1. ketjussa), saattavat olla hyvinkin haitallisia päätyessään sukusolujen genomiin. Siksi soluun on suunniteltu nerokkaat mekanismit näiden dna-palasten poistamiseksi. Tehtävään osallistuvat piRNA-proteiinit, jotka asettuvat DNA-transposoneihin ja poistavat ne. Käsittämättömäksi mekanismin tekee se, että poistetuista transposoneista solu rakentaa rengasmaisia RNA-molekyylejä, jotka edelleen auttavat etsimään ja poistamaan virheellisiä dna-insertioita. Havainto tehtiin yksisoluisella ripsieläimellä, jota evolutionistit ovat kutsuneet yksinkertaiseksi elämänmuodoksi.

Mikäli mekanismiin tulee häiriö, voi siitä seurata vakavia sairauksia tai kehityshäiriöitä jälkipolville. Tiede tuntee n. 16000 sairautta aiheuttavaa insertiomutaatiota ihmisen DNA:ssa.

Tutkijat eivät enää halua käyttää termiä junk-DNA kyseisen havainnon jälkeen. Evolutionistien teoriat hyppivistä geeneistä ja satunnaisista geenimutaatioista evoluution voimavarana ovat osoittautuneet naurettaviksi iltasaduiksi. Kyseinen havainto osoittaa, miten monimutkaisia genomin eheyttä suojelevia ratkaisuja solussa on. Kun solu osaa kääntää virheet virheentunnistusmekanismiksi, on kyse suunnitellusta järjestelmästä, jossa satunnaisuudella ei ole roolia.

72

658

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RuoskaDna

      Eli Vuorijumalasi loi alunperin rappeutumattoman geneettisen tietokannan,muutta nainen pilasi kaiken?
      Tällä hetkellä Jumalasi määrittelemä geneettinen rappeutuminen etenisi huimaa vauhtia,mutta hänen älykkäästi suunnittelemansa mekanismit hidastavat vauhtia?
      No ei se mitään.
      Kuoltuasi ja ylösnoustuasi hän epäilemättä korjaa kaikki genomiisi vajavaisessa maailmassa tulleet viat.eikö niin?
      Sen jälkeen on kaikilla pelkkää kivaa...

    • Kimin.uskottavuus

      ID-tutkijat keräilee tiederintamalla voittoja yhtä helposti ja uskottavasti kuin Kim Jong Un paukuttaa hole-in-oneja.

    • Wiki: "Roska-DNA-nimityksestä luovuttiin muun muassa sen vuoksi, että löytyi jakso, joka sääteli koodaavaa geeniä, koodaamatta proteiinia. Tilke-DNAssa on myös geenejä, jotka koodaavat, mutta eivät tee mitään. Yleisin näistä geeneistä on käänteinen transkriptaasi, joka irrottaa ja liittää itseään samaan paikkaan perimässä.

      Tilke-DNA:n olemassaoloa on kyseenalaistettu ja kriittisimmät ovat jopa pitäneet sitä ainoastaan tuntemattomina geeneinä ja niiden toimintaa ohjaavina osina. Tilke-DNA:n olemassaolo todistettiin kokeellisesti vuonna 2004, kun U.S. Department of Energy Joint Genome Institute (JGI) yhteistyössä Lawrence Berkeley National Laboratoryn kanssa poistivat hiiren perimästä miljoonia emäspareja, ilman että mitään vaikutuksia ilmeni[1]"

      • Kuten olen sanonut, geenisekvenssit eivät ohjaa alkionkehitystä. Epigeneettinen uudelleenohjelmointi tapahtuu alkion ulkopuolelta. Edes miljoonien emäsparien poisto ei vaikuta siis alkionkehitykseen. Muistatko, että ihmisestä otetut kantasolut alkavat erilaistua hiiren alkiossa? Lisäksi tulee ottaa huomioon lukemattomat älykkäät DNA:n korjausmekanismit, jotka ovat paikanneet suurimman osan noista tahallisista sekvenssivirheistä.


      • kfdjkdfghkgh

        Evokit eivät ymmärrä biologiaa.


      • Niin, kysymyksessä oli tuore tieteellinen tutkimus, ei wikipedia-artikkeli.


      • lknöknlö
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Niin, kysymyksessä oli tuore tieteellinen tutkimus, ei wikipedia-artikkeli.

        Avaus vilisee taas virheitä ja valeita, ja tossa tutkimuksessa kerrotaan miten tollainen mekanismi on kehittynyt yksisoluisille tohvelieläimille. Tutkimus kertoo siis jälleen evoluutiosta, kiitos vaan jakamisesta. Muilta eliöiltä tollaista ei ole löytynyt.


      • Tiedä_paikkasi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Niin, kysymyksessä oli tuore tieteellinen tutkimus, ei wikipedia-artikkeli.

        Älä sinä ROT ala sormeasi heristelemään mistään wikiartikkeleista kun et itse erota edes tiedeartikkelia satiirista. Häh? Onko vastaan väittämistä? Ei ole? No hyvä. Älä siis kukkoile - edes tällä tunkiolla.

        PS. Luuletko, että tuon asian hierominen lärviisi ei jatku, vaan että se loppuisi? Tarkistahan luulosi.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Niin, kysymyksessä oli tuore tieteellinen tutkimus, ei wikipedia-artikkeli.

        Eli kyseessä on sellainen tutkimus mikä on epärehellinen ja ei kestä avointa tarkastelua? Siksi asiasta ei löydy avoimista tietolähteistä.


      • lknöknlö kirjoitti:

        Avaus vilisee taas virheitä ja valeita, ja tossa tutkimuksessa kerrotaan miten tollainen mekanismi on kehittynyt yksisoluisille tohvelieläimille. Tutkimus kertoo siis jälleen evoluutiosta, kiitos vaan jakamisesta. Muilta eliöiltä tollaista ei ole löytynyt.

        Tomin huomiohuoraaminen on täysin absurdia. Esittää mielivaltaisen väitteen, ja perään linkki mikä kumoaa tämän opettajan (ehkä ex opettajan?) valehtelun? Tätä on kristinuskon rehellisyys ja moraali.

        Nii tomi ei ole vielä ottanut siihen kantaa miksi sinut erotettiin helluntaiseurakunnasta, vai aiheuttiko sekoilusi painostusta ja siksi erosit?


      • Onnetontamenoa

        Jospa erosin itse kun huomasin että joukkoon pujahti evokkipedofiilejä joita ei saatu nopeasti sieltä vek.


    • "Uunituore tieteellinen tutkimus kumoaa lopullisesti evolutionistien väitteet kuvitellusta roska-dna:sta evoluution raaka-aineena."

      Linkkisi tieteellinen tutkimus kertoo, että roska-DNA onkin paitsi evoluution tuottamaa, niin myös evoluution raaka-ainetta.

      "Samalla kumoutuvat naurettavat väitteet transposoneista mahdollisena evoluutiota aiheuttavana satunnaismekanismina."

      LOL. Aivan uskomatonta tuubaa: sinä itse olet tunnustanut, että transposoneita voidaan käyttää genomien säätelyyn hyödyllisesti, vaikka suurin osa niistä onkin neutraaleja tai haitallisia. Linkkisikin kertoo näin:

      "The EPFL scientists finally went on to demonstrate that KZFPs can convert transposable elements in exquisitely fine-tuned regulatory platforms that influence the expression of genes, which likely takes place at all stages of development and in all human tissues."

      "DNA:han insertoituvat transposonit, jotka ovat jäänteitä epigeneettisistä mekanismeista (Linkki 1. ketjussa), saattavat olla hyvinkin haitallisia päätyessään sukusolujen genomiin. "

      Huoh. Transposonit eivät ole jäänteitä epigeneettisistä mekanismeista, mutta kuten linkkisi kertoo, ne voivat säädellä myös epigenomia:

      "The data from the study demonstrate that KZFP partner up with transposable elements to create what the authors call “a largely species-restricted layer of epigenetic regulation”."

      Sinulla ovat mielessäsi kaikki asiat sekaisin, mutta nyt olet siis tunnustanut, että transposoneista on sekä haittaa että hyötyä, joten kyse on siis selvästi satunnaisesta evoluution mekanismista. Voit unohtaa sen suunnittelusi.

      "Tutkijat eivät enää halua käyttää termiä junk-DNA kyseisen havainnon jälkeen."

      Termi junk-DNA hylättiin jo paljon aikaisemmin.

      "Evolutionistien teoriat hyppivistä geeneistä ja satunnaisista geenimutaatioista evoluution voimavarana ovat osoittautuneet naurettaviksi iltasaduiksi."

      Sinä itse kerrot tuossa ylempänä, että transposonit voivat sekä olla hyödyksi että haitaksi. Linkkaamasi uutinen tutkimuksesta kertoo näin:

      "The scientists combined phylogenetics – the study of evolutionary relationships between different species, with genomics — the study of how the genome of an organism conditions its biology. By comparing the genomes of 203 vertebrates, they first traced the origin of KZFPs back to a common ancestor of tetrapods (four-legged animals) and coelacanth, a fish that evolved over 400 million years ago. This evolutionary conservation of the KZFP-transposable element system hints to its fundamental importance."

      "Kyseinen havainto osoittaa, miten monimutkaisia genomin eheyttä suojelevia ratkaisuja solussa on. Kun solu osaa kääntää virheet virheentunnistusmekanismiksi, on kyse suunnitellusta järjestelmästä, jossa satunnaisuudella ei ole roolia."

      Haha. Miksi sinä kerrot tieteellisistä tutkimuksista juuri päinvastoin kuin tutkijat itse kertovat? Sinun tarjoamassasi tieteellisessä tutkimuksessa kun korostetaan näin:

      "Concatenation is random, which leads to diversity in the
      resulting sRNA population"

      • jjksdjkffh

        Mikään ei ole evoluution tuottamaa.


    • Hakusanat:
      piwi interacting rnas transposon
      pirna transposon silencing
      pirna transposon slicing

      Joten siitä vaan tutkimaan kuinka 'satunnaisesta' mekanismista on kysymys. Solussa tapahtuvat toiminnot perustuvat mekanismeihin. Jos artikkelin kirjoittaja käyttää ilmaisua 'eliö on kehittänyt itselleen', niin se ei tarkoita, että joku olisi näin havainnut. Tieteellisissä teksteissä ei saa käyttää suunnitteluun viittaavia termejä, vaikka johtopäätelmä on päivänselvä.

      • "Joten siitä vaan tutkimaan kuinka 'satunnaisesta' mekanismista on kysymys."

        Jokainen voi lukea kuinka tuo tieteellinen tutkimus korostaa itse, että

        "Concatenation is random, which leads to diversity in the
        resulting sRNA population"

        Se löytyy kohdasta Highlights.

        "Solussa tapahtuvat toiminnot perustuvat mekanismeihin."

        Evoluution tuottamiin mekanismeihin.

        "Jos artikkelin kirjoittaja käyttää ilmaisua 'eliö on kehittänyt itselleen', niin se ei tarkoita, että joku olisi näin havainnut. Tieteellisissä teksteissä ei saa käyttää suunnitteluun viittaavia termejä, vaikka johtopäätelmä on päivänselvä."

        Genomeita ei ole suunniteltu, vaan ne ovat muuntelun ja luonnonvalinnan tulosta. Ja kaikki tieteelliset tukimukset sen osoittavat. Niin tälläkin kertaa sinun linkkaamasi tieteellinen tutkimus.


      • Siinä_sulle

        ROT:n hakusanat:

        "Satiiri"


    • Miten kukaan voi olla niin yksinkertainen, että kuvittelee solun kehittäneen itselleen transponointien poistomekanismin, koska sukusoluihin päätyneet transposonit aiheuttaisivat varmuudella eliön kuoleman? Kyllä kaikki on luotu kerralla valmiiksi.

      • "Miten kukaan voi olla niin yksinkertainen, että kuvittelee solun kehittäneen itselleen transponointien poistomekanismin, koska sukusoluihin päätyneet transposonit aiheuttaisivat varmuudella eliön kuoleman? Kyllä kaikki on luotu kerralla valmiiksi."

        Mitä ihmettä sinä taas sekoilet, kun olet itse kertonut, että transposoneita käytetään sekä epigenetiikan että genomeiden säätelyyn? Silloin sinä vain luulit niitä suunnitelluiksi mekanismeiksi.

        Vai luulitko, etteivät transposonit silloin ole sukusoluissa?


      • ouhoh

        >Miten kukaan voi olla niin yksinkertainen, että kuvittelee solun kehittäneen itselleen transponointien poistomekanismin, koska sukusoluihin päätyneet transposonit aiheuttaisivat varmuudella eliön kuoleman?

        Eikä idiootti aiheuta!!


      • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4412036/

        Jos vähäinenkään määrä transposoneja jää vaimentamatta, seuraa siitä vakavia ongelmia, kuten syöpää. Jos kaikki transposonit jäisivät sukusolujen genomiin, olisi koko genominen eheys niin heikossa hapessa, että tuloksena olisi varma keskenmeno.


      • ""Jos vähäinenkään määrä transposoneja jää vaimentamatta, seuraa siitä vakavia ongelmia, kuten syöpää."

        No ei. Silloin vielä kun luulit transposoneita suunnitelluksi mekanismiksi, linkkasit tutkimuksiin, jotka osoittivat niiden hyötyjä. Ja kuten sinulle on jo kerrottu, koska ne mutaatiossa siirtyvät/kopioituvat satunnaisiin paikkoihin genomeissa, niin suurin osa niistä toki on haitallisia tai neutraaleja aivan kuten mutaatiot ylipäätään. Mutta pieni osa niistä on hyödyllisiä ja juuri sellaisia mutaatioita luonnonvalinta suosii.

        "Jos kaikki transposonit jäisivät sukusolujen genomiin, olisi koko genominen eheys niin heikossa hapessa, että tuloksena olisi varma keskenmeno."

        Linkkaamasi tieteellisen tutkimuksen mukaan genomeistamme 45% on peräisin transposoneista:

        "While sequences originating from TEs account for a staggering 45% of the entire human genome, only a relatively small set of 80–100 transposable elements are still complete and capable of transposition [3]."


      • todisteet.puhuvat
        moloch_horridus kirjoitti:

        ""Jos vähäinenkään määrä transposoneja jää vaimentamatta, seuraa siitä vakavia ongelmia, kuten syöpää."

        No ei. Silloin vielä kun luulit transposoneita suunnitelluksi mekanismiksi, linkkasit tutkimuksiin, jotka osoittivat niiden hyötyjä. Ja kuten sinulle on jo kerrottu, koska ne mutaatiossa siirtyvät/kopioituvat satunnaisiin paikkoihin genomeissa, niin suurin osa niistä toki on haitallisia tai neutraaleja aivan kuten mutaatiot ylipäätään. Mutta pieni osa niistä on hyödyllisiä ja juuri sellaisia mutaatioita luonnonvalinta suosii.

        "Jos kaikki transposonit jäisivät sukusolujen genomiin, olisi koko genominen eheys niin heikossa hapessa, että tuloksena olisi varma keskenmeno."

        Linkkaamasi tieteellisen tutkimuksen mukaan genomeistamme 45% on peräisin transposoneista:

        "While sequences originating from TEs account for a staggering 45% of the entire human genome, only a relatively small set of 80–100 transposable elements are still complete and capable of transposition [3]."

        "Linkkaamasi tieteellisen tutkimuksen mukaan genomeistamme 45% on peräisin transposoneista"

        Hienoa, että sinäkin myönnät genomin rappeutuvan.


      • moloch_horridus kirjoitti:

        ""Jos vähäinenkään määrä transposoneja jää vaimentamatta, seuraa siitä vakavia ongelmia, kuten syöpää."

        No ei. Silloin vielä kun luulit transposoneita suunnitelluksi mekanismiksi, linkkasit tutkimuksiin, jotka osoittivat niiden hyötyjä. Ja kuten sinulle on jo kerrottu, koska ne mutaatiossa siirtyvät/kopioituvat satunnaisiin paikkoihin genomeissa, niin suurin osa niistä toki on haitallisia tai neutraaleja aivan kuten mutaatiot ylipäätään. Mutta pieni osa niistä on hyödyllisiä ja juuri sellaisia mutaatioita luonnonvalinta suosii.

        "Jos kaikki transposonit jäisivät sukusolujen genomiin, olisi koko genominen eheys niin heikossa hapessa, että tuloksena olisi varma keskenmeno."

        Linkkaamasi tieteellisen tutkimuksen mukaan genomeistamme 45% on peräisin transposoneista:

        "While sequences originating from TEs account for a staggering 45% of the entire human genome, only a relatively small set of 80–100 transposable elements are still complete and capable of transposition [3]."

        //Silloin vielä kun luulit transposoneita suunnitelluksi mekanismiksi, linkkasit tutkimuksiin, jotka osoittivat niiden hyötyjä.//

        Silloin oli puhe retrotransposoneista, jotka ovat RNA:ta. Ihan eri asia.


      • lälnäknä
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        //Silloin vielä kun luulit transposoneita suunnitelluksi mekanismiksi, linkkasit tutkimuksiin, jotka osoittivat niiden hyötyjä.//

        Silloin oli puhe retrotransposoneista, jotka ovat RNA:ta. Ihan eri asia.

        Selvä, eli DNA transposonit ei siis ole suunniteltu mekanismi vaan pelkästään retrotransposonit? Harmi vaan sun kannalta että ne on suurin syy intronien synnyttämiseen ja evoluutioon ja introneilla on tärkeä rooli semmoisissa hauskoissa mekanismeissa ku geenisäätely ja vaihtoehtoinen silmukointi. Odotetaan pari viikkoa, niin sä oot taas unohtanut nämä vammailut ja teet avauksen jossa kumoat evoluution kertomalla kuinka DNA transposonit on suunniteltu mekanismi :D :D Kukaan kretu ei koskaan ole tällä palstalla varmasti ikinä tehnyt yhtä montaa takinkääntöä, sekoilua ja ristiriitaista väitettä solujen toiminnoista kuin sä, onneksi olkoon!

        http://www.nature.com/nature/journal/v538/n7626/abs/nature20110.html


      • todisteet.puhuvat kirjoitti:

        "Linkkaamasi tieteellisen tutkimuksen mukaan genomeistamme 45% on peräisin transposoneista"

        Hienoa, että sinäkin myönnät genomin rappeutuvan.

        "Hienoa, että sinäkin myönnät genomin rappeutuvan."

        Sanoinko muka niin? Nuo genomeihimme tarttuneet transposonit ovat useimmiten neutraaleja tai sitten niillä on jokin hyödyllinen tehtävä, esim. geenien tai epigenomin säätelyssä, kuten ROT on tänne linkannut.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        //Silloin vielä kun luulit transposoneita suunnitelluksi mekanismiksi, linkkasit tutkimuksiin, jotka osoittivat niiden hyötyjä.//

        Silloin oli puhe retrotransposoneista, jotka ovat RNA:ta. Ihan eri asia.

        "Silloin oli puhe retrotransposoneista, jotka ovat RNA:ta. Ihan eri asia."

        Retrotransposonit ovat DNA:ta. Etkö sinä osaa mitään? Lue vaikkapa tuolta:

        https://en.wikipedia.org/wiki/Retrotransposon

        "These DNA sequences use a "copy-and-paste" mechanism,..."

        Eikä asia ole muuttunut mitenkään, sekä retrotransposoneita että transposoneita käytetään esimerkiksi geenien ja epigenomien säätelyssä.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        //Silloin vielä kun luulit transposoneita suunnitelluksi mekanismiksi, linkkasit tutkimuksiin, jotka osoittivat niiden hyötyjä.//

        Silloin oli puhe retrotransposoneista, jotka ovat RNA:ta. Ihan eri asia.

        "Silloin oli puhe retrotransposoneista, jotka ovat RNA:ta."

        Eivät ole vaan DNA-pätkiä jotka kopioivat itseään RNA:n kautta.


      • moloch_horridus kirjoitti:

        "Silloin oli puhe retrotransposoneista, jotka ovat RNA:ta. Ihan eri asia."

        Retrotransposonit ovat DNA:ta. Etkö sinä osaa mitään? Lue vaikkapa tuolta:

        https://en.wikipedia.org/wiki/Retrotransposon

        "These DNA sequences use a "copy-and-paste" mechanism,..."

        Eikä asia ole muuttunut mitenkään, sekä retrotransposoneita että transposoneita käytetään esimerkiksi geenien ja epigenomien säätelyssä.

        Tuo jäi pois:

        "Retrotransposons (also called transposons via RNA intermediates) are genetic elements that can amplify themselves in a genome and are ubiquitous components of the DNA of many eukaryotic organisms."


      • Kysymyksii_monenmoisii

        Miten ROT voi olla niin yksinkertainen, että viittaa satiirijulkaisuksi ilmoittautuneeseen julkaisuun, etsiessään pseudoepigeneettis-apologeettiselle kreaatioharhaopilleen perusteita googlaamalla mitä sattuu?


      • Eli nyt olet siis linkannut tänne tieteellisiä tutkimuksia, joissa osoitetaan transposonien hyötyjä ja haittoja. Nuo mutaatiot käyttäytyvät siis juuri kuten evoluutioteorian mukaisesti kerroimme: useimmista niistä on joko haittaa tai ne ovat neutraaleja, mutta pienestä osasta niistä on hyötyä. Mitään suunnittelua ei siis niissä ollutkaan, vaan ne ovat normaaleja mutaatioita, geenisekvenssien muuttumista.


      • Höpöhöpö. Ihmisen DNA:ssa on jo 200 000 sairautta aiheuttavaa mutaatiota ja vaimentamattomien tai poistamattomien transposonien aiheuttamat virheet muodostavat yhden tärkeän ryhmän, joka osoittaa, että ns. luonnonvalinta ei kykene virheitä karsimaan. Evoluutioteoria on aikamme vakavin harhaoppi.


      • "Höpöhöpö. Ihmisen DNA:ssa on jo 200 000 sairautta aiheuttavaa mutaatiota ja vaimentamattomien tai poistamattomien transposonien aiheuttamat virheet muodostavat yhden tärkeän ryhmän, joka osoittaa, että ns. luonnonvalinta ei kykene virheitä karsimaan. Evoluutioteoria on aikamme vakavin harhaoppi."

        Vaikka luonnonvalinta ei kykenisi nykyihmisiltä karsimaan lievästi haitallisia mutaatioita kehittyneen lääketieteen ja sosiaaliturvan ym. muun yhteiskunnallisen kehityksen takia, silti evoluutiomme on tosiasia, joka on havaittavissa mm. noista transposoneistamme. Muistathan, että sinun tarjoamasi linkki tieteelliseen tutkimukseen kertoi, että:

        "While sequences originating from TEs account for a staggering 45% of the entire human genome, only a relatively small set of 80–100 transposable elements are still complete and capable of transposition [3]."

        Arvaapa kuinka paljon noista jaamme simpanssien ja gorillojen kanssa?


      • Emme ainuttakaan. Jos olisimme varioituneet apinoista, voisimme

        - Tehdä verensiirtoja apinalta ihmiselle
        - Tehdä elinsiirtoja apinalta ihmiselle

        Sen sijaan edelliset onnistuvat paremmin sialta ihmiselle.


      • evoluutio.on.satua
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Höpöhöpö. Ihmisen DNA:ssa on jo 200 000 sairautta aiheuttavaa mutaatiota ja vaimentamattomien tai poistamattomien transposonien aiheuttamat virheet muodostavat yhden tärkeän ryhmän, joka osoittaa, että ns. luonnonvalinta ei kykene virheitä karsimaan. Evoluutioteoria on aikamme vakavin harhaoppi."

        Vaikka luonnonvalinta ei kykenisi nykyihmisiltä karsimaan lievästi haitallisia mutaatioita kehittyneen lääketieteen ja sosiaaliturvan ym. muun yhteiskunnallisen kehityksen takia, silti evoluutiomme on tosiasia, joka on havaittavissa mm. noista transposoneistamme. Muistathan, että sinun tarjoamasi linkki tieteelliseen tutkimukseen kertoi, että:

        "While sequences originating from TEs account for a staggering 45% of the entire human genome, only a relatively small set of 80–100 transposable elements are still complete and capable of transposition [3]."

        Arvaapa kuinka paljon noista jaamme simpanssien ja gorillojen kanssa?

        "Vaikka luonnonvalinta ei kykenisi nykyihmisiltä karsimaan lievästi haitallisia mutaatioita kehittyneen lääketieteen ja sosiaaliturvan ym. muun yhteiskunnallisen kehityksen takia"

        Kehittynyt lääketiede ja sosiaaliturva ovat olleet olemassa reilut sata vuotta, korkeintaan. Eli 4-5 sukupolvea. Nykyihminen lajina vähintään 200 kertaa niin pitkän ajan, puhumattakaan kuinka elämä ylipäätään on ollut olemassa ennen sitä ilman minkäänlaista sosiaaliturvaa ja lääketiedettä. Eli aikaa karsia niitä lievästi haitallisia mutaatioita on ollut vähintään riittävästi, mutta siinä suhteessa luonnonvalinta ei ole näyttänyt saaneen mitään aikaiseksi.

        Mutta mitäs olematon, eli evoluutio, koskaan saisikaan aikaiseksi. Ei yhtään mitään. Sen sijaan ihmisen Luojan, Jumalan armo ja rakkaus heijastuvat ihmisestä siten, että ihminen on kehittänyt sosiaaliturvan ja kehittyneen lääketieteen hoitamaan niitä tehtäviä, joihin olematon evoluutio ei kykene.


      • AjatteletkoYhtäänMitään
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Emme ainuttakaan. Jos olisimme varioituneet apinoista, voisimme

        - Tehdä verensiirtoja apinalta ihmiselle
        - Tehdä elinsiirtoja apinalta ihmiselle

        Sen sijaan edelliset onnistuvat paremmin sialta ihmiselle.

        "Emme ainuttakaan. Jos olisimme varioituneet apinoista, voisimme
        - Tehdä verensiirtoja apinalta ihmiselle
        - Tehdä elinsiirtoja apinalta ihmiselle"

        Emmehän me voi summittaisesti tehdä niitä edes ihmiseltä ihmiselle. Elinsiirroissa hylkimisreaktiot ovat varsin vahvoja ja siksi luovuttajaksi pitäisi mieluummin saada lähisukulainen.


      • Et voi tehdä niitä apinalta ihmiselle edes seulomalla, koska verensiirto apinalta ihmiselle on yksinkertaisesti mahdotonta. Sian verta voi käyttää ihmiselle pienen muokkauksen jälkeen.



      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Emme ainuttakaan. Jos olisimme varioituneet apinoista, voisimme

        - Tehdä verensiirtoja apinalta ihmiselle
        - Tehdä elinsiirtoja apinalta ihmiselle

        Sen sijaan edelliset onnistuvat paremmin sialta ihmiselle.

        "Emme ainuttakaan."

        Kymmeniä prosentteja.

        "Jos olisimme varioituneet apinoista, voisimme"

        - Tehdä verensiirtoja apinalta ihmiselle
        - Tehdä elinsiirtoja apinalta ihmiselle

        Sen sijaan edelliset onnistuvat paremmin sialta ihmiselle."

        Höpsis. Ihmisen ja simpanssien veriryhmät ovat identtiset. Ongelmina noissa siirroissa ovat hyljintäreaktiot sekä mahdolliset virustartunnat, eikä niitä ole vielä sikojenkaan kohdalla ylitetty. Sikoja käytetään vain siksi, että niiden elimiä on helpommin saatavilla kuin simpanssien sekä sen vuoksi, että koska simpanssit ovat läheisimpiä sukulaisiamme, elinsiirroissa taudit voivat tarttua helpommin kuin kaukaisemmilta sukulaisiltamme.


      • evoluutio.on.satua kirjoitti:

        "Vaikka luonnonvalinta ei kykenisi nykyihmisiltä karsimaan lievästi haitallisia mutaatioita kehittyneen lääketieteen ja sosiaaliturvan ym. muun yhteiskunnallisen kehityksen takia"

        Kehittynyt lääketiede ja sosiaaliturva ovat olleet olemassa reilut sata vuotta, korkeintaan. Eli 4-5 sukupolvea. Nykyihminen lajina vähintään 200 kertaa niin pitkän ajan, puhumattakaan kuinka elämä ylipäätään on ollut olemassa ennen sitä ilman minkäänlaista sosiaaliturvaa ja lääketiedettä. Eli aikaa karsia niitä lievästi haitallisia mutaatioita on ollut vähintään riittävästi, mutta siinä suhteessa luonnonvalinta ei ole näyttänyt saaneen mitään aikaiseksi.

        Mutta mitäs olematon, eli evoluutio, koskaan saisikaan aikaiseksi. Ei yhtään mitään. Sen sijaan ihmisen Luojan, Jumalan armo ja rakkaus heijastuvat ihmisestä siten, että ihminen on kehittänyt sosiaaliturvan ja kehittyneen lääketieteen hoitamaan niitä tehtäviä, joihin olematon evoluutio ei kykene.

        "Kehittynyt lääketiede ja sosiaaliturva ovat olleet olemassa reilut sata vuotta, korkeintaan. Eli 4-5 sukupolvea. Nykyihminen lajina vähintään 200 kertaa niin pitkän ajan, puhumattakaan kuinka elämä ylipäätään on ollut olemassa ennen sitä ilman minkäänlaista sosiaaliturvaa ja lääketiedettä. Eli aikaa karsia niitä lievästi haitallisia mutaatioita on ollut vähintään riittävästi, mutta siinä suhteessa luonnonvalinta ei ole näyttänyt saaneen mitään aikaiseksi."

        Tietenkin on, luonnonvalinta karsii edelleen haitallisia mutaatioita ja suosii hyödyllisiä. Luonnonvalinnan heikentyminen ihmisen kohdalla selittyy myös sillä, että ihmisten määrä on kasvanut viime tuhansina vuosina huimasti. Suurin osa noista lievästi haitalllisista mutaatioista onkin peräisin viimeiseltä 5000 vuodelta.

        "Mutta mitäs olematon, eli evoluutio, koskaan saisikaan aikaiseksi. Ei yhtään mitään. Sen sijaan ihmisen Luojan, Jumalan armo ja rakkaus heijastuvat ihmisestä siten, että ihminen on kehittänyt sosiaaliturvan ja kehittyneen lääketieteen hoitamaan niitä tehtäviä, joihin olematon evoluutio ei kykene."

        Haha. Evoluutio on luonnonprosessi. Sen kiistäminen on sii mielenterveydellinen ongelma.


      • voinäitä
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Kehittynyt lääketiede ja sosiaaliturva ovat olleet olemassa reilut sata vuotta, korkeintaan. Eli 4-5 sukupolvea. Nykyihminen lajina vähintään 200 kertaa niin pitkän ajan, puhumattakaan kuinka elämä ylipäätään on ollut olemassa ennen sitä ilman minkäänlaista sosiaaliturvaa ja lääketiedettä. Eli aikaa karsia niitä lievästi haitallisia mutaatioita on ollut vähintään riittävästi, mutta siinä suhteessa luonnonvalinta ei ole näyttänyt saaneen mitään aikaiseksi."

        Tietenkin on, luonnonvalinta karsii edelleen haitallisia mutaatioita ja suosii hyödyllisiä. Luonnonvalinnan heikentyminen ihmisen kohdalla selittyy myös sillä, että ihmisten määrä on kasvanut viime tuhansina vuosina huimasti. Suurin osa noista lievästi haitalllisista mutaatioista onkin peräisin viimeiseltä 5000 vuodelta.

        "Mutta mitäs olematon, eli evoluutio, koskaan saisikaan aikaiseksi. Ei yhtään mitään. Sen sijaan ihmisen Luojan, Jumalan armo ja rakkaus heijastuvat ihmisestä siten, että ihminen on kehittänyt sosiaaliturvan ja kehittyneen lääketieteen hoitamaan niitä tehtäviä, joihin olematon evoluutio ei kykene."

        Haha. Evoluutio on luonnonprosessi. Sen kiistäminen on sii mielenterveydellinen ongelma.

        "Tietenkin on, luonnonvalinta karsii edelleen haitallisia mutaatioita ja suosii hyödyllisiä. Luonnonvalinnan heikentyminen ihmisen kohdalla selittyy myös sillä, että ihmisten määrä on kasvanut viime tuhansina vuosina huimasti. "

        Väkevää julistusta, mutta kuitenkin sellaisen, joka ei asiasta mitään ymmärrä. Aika on ajanut tällaisten satusetien ohi.


      • voinäitä kirjoitti:

        "Tietenkin on, luonnonvalinta karsii edelleen haitallisia mutaatioita ja suosii hyödyllisiä. Luonnonvalinnan heikentyminen ihmisen kohdalla selittyy myös sillä, että ihmisten määrä on kasvanut viime tuhansina vuosina huimasti. "

        Väkevää julistusta, mutta kuitenkin sellaisen, joka ei asiasta mitään ymmärrä. Aika on ajanut tällaisten satusetien ohi.

        "Väkevää julistusta, mutta kuitenkin sellaisen, joka ei asiasta mitään ymmärrä."

        Haha. No miksi sinulle piti tuokin asia selittää, jos muka sen ymmärsit?

        "Aika on ajanut tällaisten satusetien ohi."

        LOL. Mietipä minkä sadun ohi aika ajoi jo pari sataa vuotta sitten.


      • evoluutio.on.satua
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Kehittynyt lääketiede ja sosiaaliturva ovat olleet olemassa reilut sata vuotta, korkeintaan. Eli 4-5 sukupolvea. Nykyihminen lajina vähintään 200 kertaa niin pitkän ajan, puhumattakaan kuinka elämä ylipäätään on ollut olemassa ennen sitä ilman minkäänlaista sosiaaliturvaa ja lääketiedettä. Eli aikaa karsia niitä lievästi haitallisia mutaatioita on ollut vähintään riittävästi, mutta siinä suhteessa luonnonvalinta ei ole näyttänyt saaneen mitään aikaiseksi."

        Tietenkin on, luonnonvalinta karsii edelleen haitallisia mutaatioita ja suosii hyödyllisiä. Luonnonvalinnan heikentyminen ihmisen kohdalla selittyy myös sillä, että ihmisten määrä on kasvanut viime tuhansina vuosina huimasti. Suurin osa noista lievästi haitalllisista mutaatioista onkin peräisin viimeiseltä 5000 vuodelta.

        "Mutta mitäs olematon, eli evoluutio, koskaan saisikaan aikaiseksi. Ei yhtään mitään. Sen sijaan ihmisen Luojan, Jumalan armo ja rakkaus heijastuvat ihmisestä siten, että ihminen on kehittänyt sosiaaliturvan ja kehittyneen lääketieteen hoitamaan niitä tehtäviä, joihin olematon evoluutio ei kykene."

        Haha. Evoluutio on luonnonprosessi. Sen kiistäminen on sii mielenterveydellinen ongelma.

        "Tietenkin on, luonnonvalinta karsii edelleen haitallisia mutaatioita ja suosii hyödyllisiä. Luonnonvalinnan heikentyminen ihmisen kohdalla selittyy myös sillä, että ihmisten määrä on kasvanut viime tuhansina vuosina huimasti. Suurin osa noista lievästi haitalllisista mutaatioista onkin peräisin viimeiseltä 5000 vuodelta."

        No annapa nyt sitten esimerkki haitallisesta mutaatiosta ihmisen perimässä, jonka evoluutio on karsinut viimeisimmä 5000 vuoden aikana.


      • evoluutio.on.satua kirjoitti:

        "Tietenkin on, luonnonvalinta karsii edelleen haitallisia mutaatioita ja suosii hyödyllisiä. Luonnonvalinnan heikentyminen ihmisen kohdalla selittyy myös sillä, että ihmisten määrä on kasvanut viime tuhansina vuosina huimasti. Suurin osa noista lievästi haitalllisista mutaatioista onkin peräisin viimeiseltä 5000 vuodelta."

        No annapa nyt sitten esimerkki haitallisesta mutaatiosta ihmisen perimässä, jonka evoluutio on karsinut viimeisimmä 5000 vuoden aikana.

        "No annapa nyt sitten esimerkki haitallisesta mutaatiosta ihmisen perimässä, jonka evoluutio on karsinut viimeisimmä 5000 vuoden aikana."

        Siinäpä taas mallia siitä millä tasolla kretujen ymmärrys on...

        Uusia mutaatioita karsiintuu jatkuvasti ja nopeasti ihan spontaanien aborttienkin muodosssa. Mitä haitallisempi, sen nopeammin se karsiintuu.


      • kunhan.kommentoin
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Emme ainuttakaan. Jos olisimme varioituneet apinoista, voisimme

        - Tehdä verensiirtoja apinalta ihmiselle
        - Tehdä elinsiirtoja apinalta ihmiselle

        Sen sijaan edelliset onnistuvat paremmin sialta ihmiselle.

        Simpansseilla, gibboneilla ja orangeilla on samat veriryhmät kuin ihmisellä:

        http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.2164-0947.1965.tb02208.x/abstract


      • satusetävauhdissa
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Väkevää julistusta, mutta kuitenkin sellaisen, joka ei asiasta mitään ymmärrä."

        Haha. No miksi sinulle piti tuokin asia selittää, jos muka sen ymmärsit?

        "Aika on ajanut tällaisten satusetien ohi."

        LOL. Mietipä minkä sadun ohi aika ajoi jo pari sataa vuotta sitten.

        Luonnonvalinta ei siis toimi ihmisen kohdalla, heikentymisestä johtuen, tarpeeksi hyvin, sanoo satusetä ja jatkaa, se toimii sittenkin.


      • "Luonnonvalinta ei siis toimi ihmisen kohdalla, heikentymisestä johtuen, tarpeeksi hyvin, sanoo satusetä ja jatkaa, se toimii sittenkin."

        Toki luonnonvalinta toimii edelleen. Näen itsekin ihmisten karsiutuvan lajimme geenipoolista mutaatioiden vuoksi ja varsinkin maissa, joissa ei ole kehittynyttä terveydenhuoltoa ja sosiaaliturvaa ym., se vielä on voimissaan. Mutta juuri sosiaalisen kehityksen ja kehittyneen terveydenhuollon ansiosta lievästi haitalliset mutaatiot voivat jäädä täällä geenipooliimme, koska ne eivät enää vaikuta lisääntymismenestykseen kuten ne luonnonolosuhteissa vaikuttaisivat. Onko tämä asia sinulle liian vaikea ymmärtää? Jospa kokeilisit osaatko laskea kuinka monta paria eläimiä tuolla on:

        http://www.lelukutsut.fi/WebRoot/vilkas04/Shops/20130422-11092-211546-1/517E/384E/C173/7408/35A4/0A28/1006/BED3/S552_2.jpg


      • evoluutio.on.satua kirjoitti:

        "Tietenkin on, luonnonvalinta karsii edelleen haitallisia mutaatioita ja suosii hyödyllisiä. Luonnonvalinnan heikentyminen ihmisen kohdalla selittyy myös sillä, että ihmisten määrä on kasvanut viime tuhansina vuosina huimasti. Suurin osa noista lievästi haitalllisista mutaatioista onkin peräisin viimeiseltä 5000 vuodelta."

        No annapa nyt sitten esimerkki haitallisesta mutaatiosta ihmisen perimässä, jonka evoluutio on karsinut viimeisimmä 5000 vuoden aikana.

        "No annapa nyt sitten esimerkki haitallisesta mutaatiosta ihmisen perimässä, jonka evoluutio on karsinut viimeisimmä 5000 vuoden aikana."

        Mistä me tietäisimme haitallisen mutaation olleen olemassa, jos se on karsitunut ihmisen perimästä ennen kuin nyt tutkimme kehittyneillä menetelmillä perimää? 5000 vuotta sitten elimme vielä pitkälti luonnon ehdoilla eivätkä haitalliset mutaatiot ylipäätään siis juuri päässeet leviämään populaatioihin. Sen sijaan tunnemme toki useita hyödyllisiä mutaatioita, jotka tuona ajanjaksona ovat lähteneet leviämään ihmisiin olosuhteiden muuttuessa eli mm. maanviljelyksen takia, tunnetuimpina tästä useat laktoositoleranssia tuottavat mutaatiot.


      • evoluutio.on.satua
        moloch_horridus kirjoitti:

        "No annapa nyt sitten esimerkki haitallisesta mutaatiosta ihmisen perimässä, jonka evoluutio on karsinut viimeisimmä 5000 vuoden aikana."

        Mistä me tietäisimme haitallisen mutaation olleen olemassa, jos se on karsitunut ihmisen perimästä ennen kuin nyt tutkimme kehittyneillä menetelmillä perimää? 5000 vuotta sitten elimme vielä pitkälti luonnon ehdoilla eivätkä haitalliset mutaatiot ylipäätään siis juuri päässeet leviämään populaatioihin. Sen sijaan tunnemme toki useita hyödyllisiä mutaatioita, jotka tuona ajanjaksona ovat lähteneet leviämään ihmisiin olosuhteiden muuttuessa eli mm. maanviljelyksen takia, tunnetuimpina tästä useat laktoositoleranssia tuottavat mutaatiot.

        Seli seli. Saako noin epätoivoiselle sepustekselle edes nauraa?

        Eli ei ole näyttöä yhdestäkään haitallisesta alleelista, joka olisi koskaan karsiutunut perimästä. Kaikki on pelkkää arvailua ja luulottelua, kuten evoluutioteoria yleensäkin on.


      • " Seli seli. Saako noin epätoivoiselle sepustekselle edes nauraa?"

        Sinun kannattaisi nauraa ennemmin omalle tietämättömyydellesi ja typeryydellesi.

        "Eli ei ole näyttöä yhdestäkään haitallisesta alleelista, joka olisi koskaan karsiutunut perimästä.

        Meillä ei ole minkäänlaista näyttöä siitä, että ihmisen perimään ikinä olisi fiksoitunut yhtäkään haitallista mutaatiota, saati sitten siitä, että meillä olisi näyttöä siitä, että se olisi sen jälkeen luonnonvalinnan ansiosta kadonnut perimistämme. Voimme käytännössä tutkia vain nykyisten ihmisten perimiä.

        "Kaikki on pelkkää arvailua ja luulottelua, kuten evoluutioteoria yleensäkin on."

        Rurkimukset osoittavat kiistatta ilman epäilyksen häivää, että luonnonvalinta karsii haitallisia mutaatioita ja suosii hyödyllisiä mutaatioita. Jos ja kun ihminen on omilla toimilla onnistunut vähentämään luonnonvalinnan vaikutusta niin, että nykyään emme näe haitallisten mutaatioiden karsiutuvan ihmisistä niin paljon kuin se olisi mahdollista, niin pitäisi olla jokaiselle ilmiselvää, että kyse on ilmiöstä ,jolle on selitys. Sinulle ei tietysti ole, koska olet kreationisti.


    • LuolaJumala

      Evoluutiosta on vankkaa poikkitieteellistä näyttöä. Luoja- Jumalastasi on vain tarinoita.

      • Tiede meni poikki silloin, kun ihmiset alkoivat uskoa evoluutioon.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Tiede meni poikki silloin, kun ihmiset alkoivat uskoa evoluutioon.

        Todistaa väkevästi veli joka häpeää uskoaan niin että ei kehtaa sanoa mihin uskonnolliseen organisaatioon kuuluu.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Tiede meni poikki silloin, kun ihmiset alkoivat uskoa evoluutioon.

        "Tiede meni poikki silloin, kun ihmiset alkoivat uskoa evoluutioon."

        Sanoo peruskoulun opettaja Hämeenkoskelta.


      • totuus.voittaa

        Niin, sillä ei ole väliä kuka totuuden sanoo. Tärkeintä on, että se tulee sanotuksi.


      • Varo_mitä_toivot
        totuus.voittaa kirjoitti:

        Niin, sillä ei ole väliä kuka totuuden sanoo. Tärkeintä on, että se tulee sanotuksi.

        Mutta silläpä on väliä kuka sanoo epätotuuksia. Tämän ketjun aloittaja on epätotuuksia netissä vapaa-ajallaan (?) pakkomielteisesti laukova opettaja. Noh, harrastuksensa (?) kullakin, mutta kuka nyt kuitenkaan haluaisi epärehellisen opettajan? Mutta tosiaan: totuus voittaa. Silloin voi kukin miettiä tahoillaan, että miten mahtaa käydä kun on jatkuvasta valehtelusta jäänyt kiinni.


      • dskfjgk

        Roska-DNA;ta ei ole vaikka jotkut niin edelleen väittävät. DNA on Jumalan luoma ja sillä on tarkoitus.


      • dskfjgk kirjoitti:

        Roska-DNA;ta ei ole vaikka jotkut niin edelleen väittävät. DNA on Jumalan luoma ja sillä on tarkoitus.

        Wiki:
        "Tilke-DNA:n olemassaoloa on kyseenalaistettu ja kriittisimmät ovat jopa pitäneet sitä ainoastaan tuntemattomina geeneinä ja niiden toimintaa ohjaavina osina. Tilke-DNA:n olemassaolo todistettiin kokeellisesti vuonna 2004, kun U.S. Department of Energy Joint Genome Institute (JGI) yhteistyössä Lawrence Berkeley National Laboratoryn kanssa poistivat hiiren perimästä miljoonia emäspareja, ilman että mitään vaikutuksia ilmen"

        Mitä tarkoitusta on sinunkin genomissasi olevilla muinaisten virusten DNA pätkillä?

        Virologian dosentti Jalasvuori tuoreessa (2015) kirjassaan Virus:
        "Noin yhdeksän prosenttia koko DNA:stamme muodostuu HIV:n kaltaisten retrovirusten jäänteistä...Selviä virusten jäänteitä löytyy n. satatuhatta kappaletta, eli huomattavasti enemmän kuin varsinaisia ihmisen geenejä... Viruksen jäänne perimässä on kuin geneettinen fossiili."


    • Vai tällainen gish gallop tällä kertaa.

      Eli yrität taas ensin inttää ettei roskaa ole ja kopioituvat transposonit poistuvat "nerokkailla mekanismeilla":

      "DNA:han insertoituvat transposonit, jotka ovat jäänteitä epigeneettisistä mekanismeista (Linkki 1. ketjussa), saattavat olla hyvinkin haitallisia päätyessään sukusolujen genomiin. Siksi soluun on suunniteltu nerokkaat mekanismit näiden dna-palasten poistamiseksi."

      Reilut kolme tuntia myöhemmin nuo nerokkaat mekanismit eivät olekaan poistaneet niitä vaan ne ovat virheellistä ilmeistä roskaa genomissa:

      "vaimentamattomien tai poistamattomien transposonien aiheuttamat virheet muodostavat yhden tärkeän ryhmän, joka osoittaa, että ns. luonnonvalinta ei kykene virheitä karsimaan."

      Tuon pidempään et näköjään pysty enää sekoilemaan ilman että puhut itsesi kanssa ristiin. Josta syystä näihin alkaa olla aika turha vastata mitään. Olet aivan liian sekaisin.

      • No onhan mekanismi nerokas: piRNA:t havaitsevat sellaiset mRNA:t, joissa on transposoneja osallisena ja tuhoavat ne. Mutta ne myös muistavat transposonin sekvenssin, jonka jälkeen tieto kulkee tumaan ja siihen geeniin, jossa transposoni, tämä genomin loinen, sijaitsee. PIWI-proteiini vaimentaa transposonin niin, ettei se päädy tuotantoon. Jos näin kuitenkin pääsee käymään esim. viruksen vaurioittaman epigeneettisen rakenteen takia, on tiedossa ongelmia.

        Oliko vaikeaa?


      • hpnpnpin
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        No onhan mekanismi nerokas: piRNA:t havaitsevat sellaiset mRNA:t, joissa on transposoneja osallisena ja tuhoavat ne. Mutta ne myös muistavat transposonin sekvenssin, jonka jälkeen tieto kulkee tumaan ja siihen geeniin, jossa transposoni, tämä genomin loinen, sijaitsee. PIWI-proteiini vaimentaa transposonin niin, ettei se päädy tuotantoon. Jos näin kuitenkin pääsee käymään esim. viruksen vaurioittaman epigeneettisen rakenteen takia, on tiedossa ongelmia.

        Oliko vaikeaa?

        Miksi genomista yhtä suuri osuus ku koodaavista geeneistä muodostuu DNA-transposoneista, jos ne kerran on aina haitallisia loisia? Miksi DNA-transposonit vastaa pääosin intronien synnystä, joilla on tärkeä rooli vaihtoehtoisessa silmukoinnissa, jos ne kerran on aina haitallisia loisia?


      • perusasiat.haltuun
        hpnpnpin kirjoitti:

        Miksi genomista yhtä suuri osuus ku koodaavista geeneistä muodostuu DNA-transposoneista, jos ne kerran on aina haitallisia loisia? Miksi DNA-transposonit vastaa pääosin intronien synnystä, joilla on tärkeä rooli vaihtoehtoisessa silmukoinnissa, jos ne kerran on aina haitallisia loisia?

        "Miksi genomista yhtä suuri osuus ku koodaavista geeneistä muodostuu DNA-transposoneista, jos ne kerran on aina haitallisia loisia?"

        Etkö tiennyt, että geenistö rappeutuu? Rappeutuminen etenee huimaa vauhtia.


      • ""Miksi genomista yhtä suuri osuus ku koodaavista geeneistä muodostuu DNA-transposoneista, jos ne kerran on aina haitallisia loisia?"

        Etkö tiennyt, että geenistö rappeutuu? Rappeutuminen etenee huimaa vauhtia."

        Ihmisen genomi todellakin tällä hetkellä ja tulevaisuudessa voi länsimaissa olla rappeutumassa kehittyneen terveydenhuollon, hygienian ja sosiaalisten järjestelmiemme ansiosta. Sen sijaan se ei lainkaan muuta sitä, että luonnoneläinten genomit eiväåt ole rapputumassa tai sitä, että olemme evoluution tulosta.


      • serappeutuu

        "Ihmisen genomi todellakin tällä hetkellä ja tulevaisuudessa voi länsimaissa olla rappeutumassa kehittyneen terveydenhuollon, hygienian ja sosiaalisten järjestelmiemme ansiosta."
        Rappeutumista eikä kehittymistä juuri tapahdu parissa sukupolvessa. Meidän isovanhemmillamme oli suuri lapsikuolleisuus antibioottien ja ehkäisymenetelmien puuttumisen vuoksi.
        Muutoin rappeutuminen on selvää. Lievästi haitallisia mutaatioita tapahtuu vähintään 1000 kertaa enemmän kuin hyödyllisiä eikä kilpailu kykene siivoamaan mitenkään niitä pois. Me kaikki kannamme kymmeniä kokonaan uusia haitallisia mutaatioita. Sellaisia, joita vanhemmillamme ei ollut.


      • "Rappeutumista eikä kehittymistä juuri tapahdu parissa sukupolvessa."

        Joissakin eläimillä tehdyillä tutkimuksilla on todettu, että jos kehittyneillä organismeilla luonnonvalinta poistetaan, populaation genomi voi rappeutua niin, että kelpoisuus vähenee jopa 0,1-2% sukupolvessa ja jopa enemmänkin riippuen mm. populaation koosta ja siitä, miten lisääntyminen tapahtui. Toisissa puolestaan sillä ei juurikaan ole havaittu vaikutusta. Erot tutkimusten tuloksissa ovat ilmeisesti todellisia ja riippuvat esim. populaation mutaatiotaajuudesta ja jopa aivan sattumasta.

        "Meidän isovanhemmillamme oli suuri lapsikuolleisuus antibioottien ja ehkäisymenetelmien puuttumisen vuoksi."

        Ja muitakin syitä toki oli, esim. kotona tapahtuvat synnytykset ja ylipäätään kehittymätön terveydenhuolto, huonompi hygienia ja ravitsemustilanne jne.

        "Muutoin rappeutuminen on selvää. Lievästi haitallisia mutaatioita tapahtuu vähintään 1000 kertaa enemmän kuin hyödyllisiä eikä kilpailu kykene siivoamaan mitenkään niitä pois."

        Suurin osa mutaatioista on neutraaleja, ei edes lievästi haitallisia. Mutta jos luonnonvalinta poistetaan, niin rappeutumista toki tapahtuu. Sen sijaan jos luonnonvalinnan annetaan vaikuttaa, populaation rappeutuminen paitsi pysähtyy, niin kääntyy nopeasti taas kelpoisuuden paranemiseksi. Mutta rappeutuminenkaan ei ole välttämättä lopullista ilman luonnonvalinnan vaikutustakaan, koska lievästi haitallisten mutaatioiden kertyminen kehittyneiden organismien genomeihin voi tuottaa sellaisen yhteisvaikutuksen, että tarpeeksi monien mutaatioiden kertyminen on letaalia ja näin nuo mutaatiot poistuvat geenipoolista.

        "Me kaikki kannamme kymmeniä kokonaan uusia haitallisia mutaatioita. Sellaisia, joita vanhemmillamme ei ollut."

        Höpsis. Saamme siis vanhemmiltamme 70-100 uutta mutaatiota ja ain noin yhdellä sadasta uudesta mutaatiostamme on ylipäätään minkäänlaisia havaittavia vaikutuksia ja silloinkin nuo vaikutukset ovat kelpoisuutemme kannalta lähinnä neutraaleja.


    • tsihihihahaha

      ROTan harhaopit voi osoittaa aina vääräksi. Ko. häirikön tarkoituksena on vain pitääkö teidät kiireisinä. Kuulkaa kretardin hätähutoa, kun uskomuksilta vedetään matto alta.

      • jsdhfjgkhsgkfg

        Roska-DNA osoitettiin evokkien harhaopiksi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      191
      4469
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      120
      2811
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2264
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      132
      2245
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1952
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1516
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      113
      1434
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1352
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1190
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1081
    Aihe