kaakkoisaasialainen alkupala?

kokkikokelas

Hei, mulle on tulossa meidän ruokakerho syömään ja ajattelin kaakkoisaasialaistyyppistä teemaa. Pääruoka ja jälkiruoka on jo mietittynä mutta alkuruokaan en ole löytänyt hyvää reseptiä ja kyselenkin jos jollakin olisi sellaista. Ei tarvitse olla välttämättä mikään aito aasialainen, kunhan vaikuttaa siltä. Pääruokaa tulee kanaa ja jälkiruokaan kookosmaitoa ja banaania, niin että ei niitä enää alkuruokaan. Kiitos kiitos kiitos!

6

978

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Li Pong

      keitto. Vaikka keittoa ei Aasiassa juurikaan mielletä ns. alkupalaksi (mm. Kiinassa keitto nautitaan aina aterian päätteeksi)voisi se sopia Suomen talvisäähän. Elähdyttävää inkiväärikeittoa saat soveltamalla melkein miten vaan. Itse teen näin:
      keitetty peruna ja purjo soseutetaan
      (voit käyttää myös valmiskeittoa - itsetehdystä saa sakeampaa) ja mukaan puristetaan 1 lime sitruuna (nimenomaan lime)
      lisätään pieneksi hakattua sitruunaruohoa (tai kuivattua, jota on liotettu)
      ja lopuksi joukkoon raastetaan tuoretta inkivääriä
      Kaikkia mausteita oman maun mukaan (tee koe-erä) ja muista, että mausteet voimistuvat muhiessaan.
      Keiton kanssa voisit tarjota Aasia-kaupassa myytäviä rapeita 'rapu-leipiä' tai nopeatekoisia 'juustotankoja' (vaikka juusto ei kuulu Aasiaan)
      Nopeat 'juustotangot'
      uuni kuumaksi, voitele paahtoleipiä kevyesti öljyllä/voilla/valkosipulivoilla ja laita päälle ohuesti parmesanilla höystettyä mustaleimaraastetta. Leivät uuniin hetkeksi. Kun kuplii ota ulos, anna hetki jäähtyä ja sitten leikkaa suikaleiksi ja laita suikaleet takaisin uuniin kunen ovat mukavan rapeita. Paljon tekstiä, mutta iisi homma!

      • raastaja

        Kun inkivääriä raastetaan, niin siitä tulee sitkeitä kuituja. Haittaavatko ne ruuan seassa? onko sellaisia raastimia, jotka raastavat myös ne kuidut?


      • Li Pong
        raastaja kirjoitti:

        Kun inkivääriä raastetaan, niin siitä tulee sitkeitä kuituja. Haittaavatko ne ruuan seassa? onko sellaisia raastimia, jotka raastavat myös ne kuidut?

        varmista, että inkiväärin juuri on aina ehdottoman tuoretta (niin tuoretta kuin täällä voi saada). Juuri ei saisi olla pehmeä. Olen kuullut, että jotkut laittavat juuren pakkaseen hetkeksi ennen raastamista, mutta en ole kokeillut, koska pienet sattumat eivät niin paljon häiritse. Yksi varteenotettava vaihtoehto on pilkkoa juurta kuutioiksi (pienen pieniksi) ja hieman painella niitä veitsen lapepuolella (mehut liikkeelle). Kuutio ei ehkä tunnu niin ikävältä. Keittiövälinekaupoissa on myös myytävänä pienen pieniä höyliä (kuin mini juustohöylä), jolla voi vuolla lastuja vaikkapa valkosipulin kynsistä. Tätä voisi myös kokeilla. Tärkeintä on kuitenkin inkiväärin oikea annostus (riippuu myös juuren kypsyysasteesta) ja sen mainio lähes kaikkeen sopiva maku. Kokeile teen sekaan!!! Epäilijöille voi selittää, että mahdolliset kuidut tekevät meille vain hyvää.


      • Capsiumholisti
        Li Pong kirjoitti:

        varmista, että inkiväärin juuri on aina ehdottoman tuoretta (niin tuoretta kuin täällä voi saada). Juuri ei saisi olla pehmeä. Olen kuullut, että jotkut laittavat juuren pakkaseen hetkeksi ennen raastamista, mutta en ole kokeillut, koska pienet sattumat eivät niin paljon häiritse. Yksi varteenotettava vaihtoehto on pilkkoa juurta kuutioiksi (pienen pieniksi) ja hieman painella niitä veitsen lapepuolella (mehut liikkeelle). Kuutio ei ehkä tunnu niin ikävältä. Keittiövälinekaupoissa on myös myytävänä pienen pieniä höyliä (kuin mini juustohöylä), jolla voi vuolla lastuja vaikkapa valkosipulin kynsistä. Tätä voisi myös kokeilla. Tärkeintä on kuitenkin inkiväärin oikea annostus (riippuu myös juuren kypsyysasteesta) ja sen mainio lähes kaikkeen sopiva maku. Kokeile teen sekaan!!! Epäilijöille voi selittää, että mahdolliset kuidut tekevät meille vain hyvää.

        aasialainen keittiä suosii myös cayennen tyyppisiä C.annuum chilejä ruuassa, elikkä etsi muutama bird's eye tyyppinen marja ja lisää niillä luonnetta keitokseen.
        sitten tulee aitoon aasialaiseen tapaan.
        itse en kyllä suuremmin välitä aasialaisista chileistä, ei juurikaan makua vain polte :/


      • Asafoetida
        raastaja kirjoitti:

        Kun inkivääriä raastetaan, niin siitä tulee sitkeitä kuituja. Haittaavatko ne ruuan seassa? onko sellaisia raastimia, jotka raastavat myös ne kuidut?

        on keraaminen kapine, jossa on nystyjä. Kuidut jäävät nystyjen väliin. Hyvin näppärä kapine - en tosin tiedä mistä Suomessa sellaisen saisi, mutta varmaan jostain.


      • Li Pong
        Capsiumholisti kirjoitti:

        aasialainen keittiä suosii myös cayennen tyyppisiä C.annuum chilejä ruuassa, elikkä etsi muutama bird's eye tyyppinen marja ja lisää niillä luonnetta keitokseen.
        sitten tulee aitoon aasialaiseen tapaan.
        itse en kyllä suuremmin välitä aasialaisista chileistä, ei juurikaan makua vain polte :/

        tähän aiemmin mainitsemaani inkiväärikeitokseen chiliä lainkaan. Tämän keitoksen idea on nimenomaan inkivääri ja chili muodossa kuin muodossa saattaa syrjäyttää sen.
        Chilejä on monenlaatuisia ja aika usein käyttö ratkaisee sen miltä chili maistuu. Itse en pidä chileistä, jotka peittävät alleen kaikki muut maut. Pitkä, vihreä, makea chili on oivallista syötävää sinänsä kun taas pieni vihreä paholainen 'elää' sormenpäissäkin pari vuorokautta! Aasialaisissa kodeissa chilikastike/liemi on tekijänsä makuinen. Turistiravintoloissa usein persoonaton - ei kovinkaan tulinen - elämys.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Laitetaas nyt kirjaimet tänne

      kuka kaipaa ja ketä ?
      Ikävä
      176
      11175
    2. Pieni häivähdys sinusta

      Olet niin totinen
      Ikävä
      54
      5318
    3. Taas ryssittiin oikein kunnolla

      r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html
      NATO
      46
      2555
    4. Missä olet ollut tänään kaivattuni?

      Ikävä sai yliotteen ❤️ En nähnyt sua tänään söpö mies
      Ikävä
      37
      2246
    5. Vanha Suola janottaa Iivarilla

      Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia
      Kemijärvi
      13
      1771
    6. Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin

      Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,
      Nurmes
      42
      1664
    7. Tiedän kuka sinä noista olet

      Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta
      Ikävä
      31
      1310
    8. Känniläiset veneessä?

      Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v
      Nurmes
      35
      1256
    9. Tulemmeko hyvin

      Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s
      Ikävä
      6
      1066
    10. Daniel Nummelan linjapuhe 2025

      Kansanlähetyksen toiminnanjohtajan Daniel Nummelan linjapuhe tänään. Rehellistä analyysiä mm. evlut kirkosta ja piispo
      Luterilaisuus
      102
      991
    Aihe