Golf-virta heikentynyt, siksi kylmä jatkuu

jäämies_make

Googlatkaapa huviksenne lisätietoja Golf-virran heikkenemisestä. Se on valitettava syy maassammekin jatkuvalle kylmälle keväälle. Virta voi aikanaan jopa pysähtyä kokonaan. Syynä on napajäätiköiden ja Grönlannin jääpeitteen sulaminen. Sulanut makea kylmä vesi jää suolaisen lämpimämmän veden päälle ja luo kylmän solun mereen. Veden lämpötila alue-eroineen taas ohjaa tuulia. Nyt tuulet ovat meilläkin muuttaneet suuntaansa huolestuttavasti pohjois- ja koillistuuliksi, eli tuovat jääkylmää ilmaa jäämereltä ja Siperiasta.

Alkaa tuntua, että tuleva kesä ei tästä siis paljoa muutu. Ehkä päivällä just plussalla ja yöllä pakkasta ja sateet räntää ja lunta. Muuttolinnut, etenkin hyönteissyöjät, tulevat kuolemaan, varsinkin suojattomat pesäpoikaset. Osa muuttolinnuista kääntyy takaisin etelän maihin. Vaarana sitten on, ettei enää jatkossa meitä sulostutakaan keväiset muuttajat. Ja tietysti meidän ihmistenkin kesänautinnot ja tärkeä ruuan tuotanto kärsivät katastrofaalisesti. Tutkijat ovat varoittaneet asiasta jo vuosia, mutta eipä tunnu ketään hetkauttavan. Tutkijoiden mukaan pohjoismaiden ilmasto voi muuttua ikiroudan ja jään kaudeksi.

23

734

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jofasojasfp

      Jos Pohjoismaat muuttuvat ikiroudaksi sitä vähemmän syitä tänne on tuoda etelän runsailta viljavilta mailta tänne elätettäviksi, jo ennestäänkin köyhiä ravinteita nauttimaan. Ei.

      • salataanko_tahallaan

        Kumman vähän tästä Golf-virran heikkenemisestä julkisuudessa uutisoidaan. Taitaa vallalla olla vain co2-uskovaisuus eli hokeminen lämpenemisestä. Lämpeneminen on toki osa asiaa, mutta luulisi että edes maamme ja muiden Euroopan maiden päättäjiä kiinnostaisi suurempi tieto napajäätiköiden ja Grönlannin jäiden sulamisen aiheuttamista merivirta-ongelmista, ja sitä kautta myös tuulten uusien suuntien ja lisääntyvien myrskyjen osalta.

        Eikö kukaan ole kiinnittänyt huomiota edes siihen, että lähes päivittäin alkaa tuulemaan navakasti ja suunta on pääosin pohjoinen-koillinen-itä?


      • ihanatulevaisuusmeillä

        Hokeminen lämpenemisestä? Kun juuri lämpeneminen on syy siihen, että jäätiköt sulavat ja sulanut vesi sotkee Golfvirran vedet ja hyydyttää sen kohta kokonaan. Pian täällä saakin värjötellä ikuisessa pakkasessa, vaikka muualla maapallolla on kuivaa ja kuumaa. Siperiassa sulaa ikirouta ja metaania pääsee ilmakehään, lämpeneminen kiihtyy. Jäät sulaa nopeammin, ja täällä pakkanen kiristyy, Suomesta tulee uusi Siperia. Ja lähi-idän sakki tulee tänne vilvottelemaan tuoden kulttuurinsa mukanaan.


      • pojdsafpoasdjop

        Mitä järkeä tänne on sitten tuoda kymmeniä tuhansia vierasmaalaisia asumaan kun koko Suomi on ilmastollisesti lähes elinkelvoton.


    • kysynvaan-

      onko linkkiä?

      • ikuinen_talvi

    • Minnekkänämäsittulee

      Vastaavasti ilmastonmuutoksen seurauksena päiväntasaajan seutu muuttuu aavikoksi ja aavikot leviää yhä laajemmalle alueelle, jolloin ihmiset pon pakotettu ilmasto pakolaisiksi, koska maanviljely ei aavikolla enää onnistu ja vesi loppuu.

      • osoitteenmuutos

        Oikea osoite on siis Venäjä, Aasia ja Etelä-Eurooppa.


    • airfoiljokaeikirj

      Tuulet tekevät merivirrat eikä päin vastoin. Ilman tietty on paikallisia/ pieni alaisia tuulia joihin lämpötila vaikuttaa. merituulet ja maatuulet, sadekuurot äkkiä sanottua.
      Nykyinen kylmyys ei johdu golfvirrasta. Lämmin ilma menee pohjoista kohti ja jostakin pitää kylmää tulla pois,, suomi on nyt reitillä.
      Oikein odotan taas 6.5 kun pohjoisvihuri alkaa taas lietsomaan tuulta.

    • Haloohaloo

      https://youtu.be/VdJ9HELBc30
      Taas yksi todiste että ilmastonmuutos uskovaiset voisivat ottaa päänsä sieltä pesukoneesta ulos.
      Onko yllätys ettei ihmisiä päästetä edes turistikierrokselle pohjoisnavalle, muutakuin rajatulle alueelle.... vois tulla seinä vastaan ;)
      Oikeasti täytyy ihmisen kulkea lapsenkengissä jos uskoo että pohjoisnapa sulaa :D

      • läskipääläskipää

        vitun flätearth littumaa hihhuli trolli. kuka se oikeen hölmöihin teorioihin taas uskookaan!


    • onkiäntynynnä

      Ei Golf-virta ole heikentynyt. Vaan muuttanut suuntaansa.

    • yksi.totuus

      Lolz. Jos näin olisi, miksi Golf-virrasta kaukaisessa Kanadassa ja USA:n keskilännessä kärsitään myös kylmästä?

      Eipä taida olla sellaista uutista, jota ei voitaisi jollain tavalla käyttää ilmastonmuutos-propagandan hyväksi. Suomalaiset aivan erityisesti näyttävät olevan tämän suhteen haavoittuivia, koska media on Suomessa pitkälti "yhdentotuuden media".

      En tiedä näistä Suomen ilmastonparantajista ja -tietäjistä, mutta muualla maailmassa puhutaan heittelehtivästä polar vortexista (suihkuvirtaus napapiirillä) ja auringon aktiivisuuden hidastumisesta, joka muuten voi jatkua vuosikymmeniä ja jota on vaikea ennustaa.

    • Jäsen_J

      Yleensä suihkuvirtaus kulkee merivirtojen mukana, eli golfvirran mukana Suomeen on saapunut lämmin tuuli. Nyt suihkuvirtaus jää pyörimään Britannian kohdille, jolloin ilma Suomeen pääsee virtaamaan Siperiasta, joka selittää nämä lumisateet. Tämä myöskään ei ole mielestäni normaali ilmiö vaan viittaa siihen, että golvirta on heikentynyt. Tuota dataa taitaa netistä löytääkin ihan hyvin, että voisi tuota asiaa tarkemmin tutkia. Onko jollain tarkempaa tietoa kuinka usein ja kuinka pitkiä aikoja kerrallaan on siperia tuuli Suomeen puhaltanut. Normaaliahan on että sieltä tuulee päivän pari välillä, mutta nyt ilmiö on vaihtunut enemmän säännöksi kuin poikkeukseksi.

      • asfasfafsasfas

        Golf-virta kääntyy tällä hetkellä jostain syystä kohti Grönlantia ennen Britanniaa. Jokainen jolla on päässään aivot ja näkee näytölle asti voi sen itse tarkistaa.


    • Ilmojapiteleepi

      "Tutkijat ovat varoittaneet asiasta jo vuosia, mutta eipä tunnu ketään hetkauttavan. Tutkijoiden mukaan pohjoismaiden ilmasto voi muuttua ikiroudan ja jään kaudeksi. "
      Siis yllä oleva tekstisi sisältää oletuksen, että kyseinen ilmiö on ihmisen aikaansaannosta ja näinollen pitäisi laskea hiilidioksidipäästöjä eli suomeksi nostaa suomalaisten verotasoa?
      Muutoin, minkäs teet? Kuka tuprutteli ne co2 set jotka aiheuttivat aiemmat kylmät kaudet, jopa niin, että Thames-joella pystyttiin luistelemaan?

      • torvelot

        Sehän siinä onkin just että ei ole ennemmin ketään hetkauttanut vaan kyllä nyt on alkanut suuri ihmettely että kuinka tässä näin on päässyt käymään,helvetin typerä ihmiskunta !
        Ikuinen talvi ja jää valtaa fennoskandian ja suomipaskakin paleltuu kuin russakka.


    • tyhmäihmiskunta

      Nii i ihmisten turha vinkuu ja vänkyy nyt sitten kärsimme ansaitusti kaiken paskan kelin vikisemättä.

      • Golf....sää..ratkaisu

        Golf.virta ja Pohjoisnapa määrittelevät ilmastomme ja lämpötilamme.


    • kaapulainen

      vaikuttaako golfvirta myös maahanmuuttajiin , vai onko tämä kamppanja jo ohi kun piti tietty määrä ja laatu saada halpatyövoimaa eurooppaan , ja nyt sitten seuraavaksi irtisanominen helpoksi , voidaan vaihtaa pikakoulutettu väki, ensin ebola saadaan väki liikkeelle , pikku sota perään , porukalle avataan " pakoreitti" haluttuun suuntaan....ja kun satzi on alueella, valvonta ja muurit rajalle 15 vuodeksi , kunnes työvoima väsähtää ja naama menee ruttuun ja lapsenusko vaihtunut pettymykseen.
      ihan kiva jos kelit olis kesälläkin sellaset 10 astetta, täällähän kävellään jo muutenkin kaapu päällä.

    • einessatzi

      mitatkaa koti meteorologit ainutta lämmönlähdettä , auringon säteen tehoa , golf virta ei lämmitä mitään yhtään ketään vaan toimii lämmönsiirtiminä , aivan kuten lämpöpatteri / hiustenkuivain . ei se sähköpistokekaan mitään sähköä tuota , se jakaa sitä
      lämpömittari rosterityhjiöön ja siitä lukemat , itellä huitelee normikesäpäivänä 58- 65 c , hellepäivänä lukema ollu max 73c ( keli 25c , joten teho ollu n. 50 astetta)
      helmikuussa -10 kelissä näytössä lukema ( 35 c ) eli eipä paljon lämmitysteho muutu .

    • Ei.mitää.vaikutusta

      Ihan normaali huhtikuu nyt on... Lumi sulaa ja silleen, kesä tulee.

    • Anonyymi

      Eikö golf virtaa heikentävää sulamisvesiä tule vähemmän kun ilmasto kylmenee?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2484
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      288
      2145
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      89
      2067
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1781
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1691
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1649
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1554
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1377
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      7
      1341
    10. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      110
      1271
    Aihe