Salibandya vai salibandyä

Kumpi on oikein vai onko kumpikin oikein?

Googlessa:

"salibandya" 64700 osumaa
"salibandyä" 41600 osumaa
Ilmoita


Sählyntapaista sähellystä se minulle on. Itse otan olohuoneessani yleensä köyhyyttäni konjakin asemesta reilusti huokeampaa brandya, joskin tuohesta tehdyssä suussani kohtalaisen maistuvaa brändiä (St-Rémy XO).
Ilmoita
http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/ohje/479

Tuon ohjeen mukaan voisi olla salibandyä kun on ääkkönen Jerseyssäkin.
Ilmoita
Molemmat ovat "oikein" siinä mielessä, että kielenhuolto ei tässäkään asiassa ole saanut päätetyksi, kumpi on oikein. Ks. http://www.kielitoimistonsanakirja.fi jossa on perustiedot sanojen taivutuksestakin.

Luonnollisempi on "salibandyä", koska partitiivin pääte ääntyy ä:nä tässä sanassa. Vanhaan hyvään aikaan kielenhuoltajat pitivät luonnottomana, että kirjoitetaan eri päätteet kuin lausutaan.
Ilmoita
Muusikollehan se on "salibändi".

Jos pelaaminen tapahtuu salia huomattavasti pienemmässä tilassa, kyseessä lienee kamariorkesteri.
Ilmoita
Itse sanoisin ihan normaalisti että sählyä. Se salibandy on taas näitä sanoilla hienosteluja. Kohta siivoojatkin on jotain siistimistieteen tohtoreita.
Ilmoita
Kanavanvaihdon nopeuden maksimointi urheiluohjelman alkaessa on oma lajini, mutta tämä sällipantukeskustelu herättää uteliaisuuteni. Tai ainakin siihen liittyvä lingvistinen kaaos.

Mikä on sällipantun etymologia? Sali on kai sanasta sali eikä sallysta. Oliko alkuperäinen sali siis hall tms? Ja miksököhänhan urhea suomennosprojekti on tyssännyt toiseen osaan bandy ... jotain bändin tapaista tms. kenties taustalla?

Joukkourheiluetymologit, yhtykää valistuksen rintamaan.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Salibandya vai salibandyä

Kumpi on oikein vai onko kumpikin oikein?

Googlessa:

"salibandya" 64700 osumaa
"salibandyä" 41600 osumaa

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta