Eikö majoneesi ole öljyn ja kananmunan (ja etikan) emulsio? Joten miten on mahdollista että kaupoissa myydään vähärasvaisia majoneeseja? Ovatko ne majoneeseja ollenkaan?
Mitä on vähärasvainen majoneesi?
2
311
Vastaukset
- Lautas-Liina
Vähärasvaisiin majoneeseihin on ymmärtääkseni lisätty vettä. Muutenkin niissä on oikean majoneesin valmistusaineista vain kalpea aavistus. Sen huomaa mausta, eivät ne maistu samalle kuin oikea, öljystä, kananmunista, viinietikasta ja mausteista tehty majoneesi. Jos haluaa vähentää majoneesista saatavaa rasvaa, yksinkertainen ratkaisu on käyttää majoneesia vähemmän.
Majoneesi on niin helppo ja nopea tehdä, että se kannattaa tehdä itse. - apukokki
Kotitekoisesta majoneesista väitettiin voitavan tehdä "kevyempää" lisäämällä siihen määrätyssä suhteessa jotain muuta vastaavan rakenteista ainesta kuten kermaviiliä. En osaa sanoa mikä on kaupan kevytmajoneesien valmistusprosessi.
Majoneesi on helppoa valmistaa itse, mutta jos nyt kerran haluat aamupalavoileivällesi ruokalusikallisen majoneesian on hyvä että saamme sitä myös valmiina.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 713095
- 922865
- 512105
Mietin että
Onko tästä enää paluuta entiseen? Ainut asia joka päiviini toi taannoin iloa, oli meidän yhteinen hassuttelu ja huumorin201565- 151349
Nyt rupeaa löytymään talonmiestä ja muuta sankaria hallipaloon
Kyllä on naurettavia juttuja tuossa paikallislehdessä, että saa tosiaan nauraa niille..51328Aaamu on täällä taas!
Hyvää ja rauhallista työpäivää rakkauteni. Kunpa vaan hymyilisit enemmän. Toivon, että joku kaunis päivä kanssani et vaa131301Tajusin vaan...
Että olen pelkkä kroonistunut mielisairas. Olen sairauspäissäni luullut itsestäni liikaa. Luulin, että olen vain korkein131273- 181250
Noin ulkonäkö-jutut ei multa
Nainen, koskaan en ole kirjoittanut siitä mitään ilkeää. Ei kuulu tapoihin241232