Selittäkää ainainen tuuli

Miksi.aina.tuulee

Selittäkää joku, miksi näin keväällä ja kesälläkin nykuään aina tuulee ja kylmästi?
Jos aurinko paistaa, niin käy kauhea tuuli. Se lämpö ei siksi tunnu kuin tuulensuojassa.
Tuuli tyyntyy ainoastaan, jos on harmaata ja sateista. Vaikka silloinkin joskus tuulee.

59

3341

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koska_tyyntyy

      Auringosta ei tosiaankaan ole iloa, jos tuuli puhaltaa aina melkein myrskylukemissa.
      Kun katsoo sääennusteita. Jokaiselle aurinkoiselle päivälle näyttää kovaa tuulta.

    • dsafdsafasdfdsafdff

      Tätä tuulta on jo jatkunut tuolta 2005 asti, muistan lapsuudessa 80-luvulla kesien olleen kuumia ja TUULETTOMIA. Nyt tämä tuuli pilaa kaiken, jos ei kaikki ole jo pilalla muutenkin.

      • Kylmätuuli

        Joo, 90-luvulla myös kesät olivat tuulettomia.. todella kuumia kesiä. Ja talvet olivat todella lumisia! Ja kylmiä. Muistan edelleen miten pienes kylässä joutui kahlaamaan lumessa aamulla kouluun kun ei aina ollut teitä aurattuna siihen aikaan aamusta.
        Oletteko huomanneet miten kylmää tuo tuuli on myös nyt mikä puhaltaa jatkuvasti? Paljon kylmempi tuuli mitä "normaalisti" tähän aikaan vuodesta kuuluisi. Tuo tuuli tuntuu jäätävältä, kuten keskitalvella.


      • pojfjaposjoapsfop

        Tuo tuuli tuntuu myös kesällä, on tuntunut jo monta kesää putkeen kun menet edes hiukan varjoon suorasta auringonpaisteesta. Suomen säät on pilattu.


      • Tervetuloavaan

        Joo on tässä tullu karttaa katseltua että mihin suuntaisi seuraavana. Eikö tämä maa muutenkin ole kohta irakilaisten valloittama en kyllä ymmärrä kuka tänne haluais muuttaa? Varmaan suomi propaganda tehonnut joihinkin kun suomea mainostetaan niin hienona maana. No nyt sekin selvisi että miksi, koska kantasuomalaiset muuttaa enenevissä määrin pois suomesta... pitäähän se vaje jotenkin saada kirittyä kiinni.


      • Tuulipuhalsi

        Kun vaikkapa kuluvan vuoden sekä myös edellisen vuoden Tammikuussa oli muutama kirpeämpi pakkaspäivä, kaikkien suomessa olevien tuulivoimaloiden tuotantoteho oli luokkaa 100- 170 MW. Niiden ns. nimellisteho on yht. noin 1300 MW. Mutta juuri kun sähköä eniten tarvittaisiin, ei tuule. Siis huomatkaa tuulien ihmettelijät, että oli koko maassa lähes täysin tuuletonta! Ja kun tarkkailette tuulitilannetta, voidaan jo nyt ennustaa, että näitä tuulettomia päiviä on ja tulee aina vaan. Tuulet eivät itse asiassa ole meillä merkittävästi lisääntyneet. Ihmiset ovat tuntevinaan ja huomaavinaan milloin mitäkin muutoksia, vanhemmiten aikakin kultaa muistoja, aidosti palellaan herkemmin kuin nuorena jne.


    • LÄJÄSUOMI

      Eikä pelkästään kesällä vaan ihan minä vuodenaikana hyvänsä. Samaa paskaa.

      Taitaa tästä suomen läjästä tulla jääkaappi kun, että kesät lämpenee.

    • Sääraivoa

      Minäkin muistan lapsuudestani 70-80 luvulla olleen joskus tyyntä ja tuulettomia ilmoja.
      Nyt en sellaisia ole havainnut enää vuosiin.
      Silloin ei tyynellä ilmalla matalatkaan lämpötilat tuntuneet kylmiltä.
      Muistan myös ne lämpimät kesäillat ja yöt, kun ei ilma jäähtynyt heti auringon laskettua.
      Nyt kesäisin kun aurinko on laskenut, illalla ja yöllä on niin kylmää, että hengitys höyryää.
      Ei ole ihme jos ei puutarhojen kasvit ja kukatkaan kukoista enää kuten ennen.
      Mansikkaviljelykään ei onnistu, kun marjat homehtuu ainaisten sateiden ja koleuden vuoksi.
      Kuten me ihmiset, myös kasvit ja viljelyksetkin kaipaa enemmän aurinkoa ja lämpöä.

      Ennen myös säätyyppi ja lämpötila pysyi vakaana muutamia viikkoja.
      Lämpömittarien lukemat ei vaihtuneet hektisesti, yht`äkkiä nollasta, viiteentoista-kahteenkymmeneen asteeseen ja siitä taas vuorokaudessa, tippuneet pariin lämpöasteeseen, tai nollaan. Ei tapahtunut keväisin, tälläistä, että illalla on sula maa ja muutama lämpöaste. Mutta aamulla herätessämme, yön aikana onkin maa lumesta valkoisena ja mittari nollassa.

      Tälläinen hektinen ja arvaamaton säiden vaihtuminen ja jatkuva kova tuuli, vaatii ihmisiltä melkoista sopeutumista. Et voi enää säihin luottaen mitään suunnitella tekeväsi.
      Olemmeko jo tottuneet siihen, että säät on surkeita ja sään epävakaisuus on pysyvää?
      On selvää, että säätä on jotenkin jossain manipuloitu. Olisiko syy mahdollisesti, tässä HAARPISSA? Sairasta hommaa, jos säätkin näin pilataan.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/HAARP

      • OlkaaValmiita

        Totta, sää on ihan arvaamaton.
        Ja pidän itse tuota haarp:ia hyvin todennäköisenä. Tämä ilmastonmuutos propaganda ei minuu tehoa. Kyse on paljon vakavammasta asiasta. Ja yksi mielenkiintoinen seikka on myös se, ettö tuulivoimaloita on alettu pystyttää aivan älyttömällä tahdilla lisää ja lisää. Ahneus siinäkin takana. Ensin tuli keinotekoinen tuuli, sitten : kas kummaa, tuulivoimala villitys. Tuntuu oikeasti että haluan pysyä kohta 24/7 sisällä täällä suomessa kun ulkona oleminen ei ole ollenkaan nautinnollista jatkuvan myrskytuulen takia. Tuntuu pahenevan vuosi vuodelta.
        Amerikassa tilanne pahin! Tornadoja, tuuli repii kattoja irti... vasta oli kaliforniassa tulva myrskyn takia ja tornadoja. Ja siellähän tämä haarp on käytössä.


      • Ninjamummo

        Hyvä että muutkin ovat heränneet,HAARP on luultavasti syynä. Nehän aloitti uudet "pommitukset" tänä vuonna,löytyy infoa netistä. Olen täällä mökillä kuunnellut monta vuotta jatkuvaa yö älämölöä ja värinää. Mitään järkevää syytä ei löydy tälle mölylle,lähellä ei ole mitään isoja teitä,tehtaita jne..oli yllätys kun kuuntelin tubesta haarp frequency clippejä,möly täällä natsasi täysin. Tämän alueen yli myös suihkutellaan ahkerasti,monesti taivas on kuin shakkilauta,kuvottavaa..Metsä on kuollut ajat sitten,mehiläiset ovat hävinneet,linnut käyttäytyvät oudosti ja sää..viimeinen normi vuosi oli 2014. Sen jälkeen pelkkää harmaata pilvihöttöä ja jäätävää tuulta,aivan sama mikä kuukausi. Mä itse sain ahaa kokemuksen viime vuonna kun kirosin tätä jatkuvaa outoa tuulta,nehän ovat pistäneet uusia tuulivoimaloita pystyyn oikein urakalla viime vuosina. Ei tartte olla neropatti että tajuaa mikä on homman nimi. Nämä kieltäjä hörhöt voivat tunkea kartat ja tilastot persiiseen,ilmasto EI muutu näin radikaalisti muutamassa vuodessa,ja vain yhdessä maassa. Vuosia sitten suomessakin oli aivan normaali ilmasto ja vuodenajat,mikään meri ei niitä muuta näin plus,miksi naapurimaissa ei ole tätä muutosta käynnissä. Ihan kuin suomen yllä olisi jokun hiton vortexi käynnissä. Mitä me voidaan tehdä,eläminen käy vaikeaksi,elolliset tarvitsevat lämpöä ja auringonvaloa. Yksi villi arvaus,yritetäänkö kansan immuunijärjestelmää heikentää jonkin takia,ehkäpä joku uusi fantsu testaus tulossa?


      • Sfrghk

        Mua oksettaa myös että ne suihkuttaa taivaalle usein jotain kemikaaleja. Luonto on mulle tärkeä ja ihmettelen että miten joku voi suostua luonnon pilaamiseen vapaaehtoisesti? Luultavasti siinäkin on rahanahneus takana. Nytkin tuuli on niin jäätävä että tarvii toppatakin vaikka on toukokuu... hirveetä. Tekee pahaa kun luonto pilataan. Luontoa pitäisi kunnioittaa. Kuinkahan kauan menee kun suomessa sataa lunta läpi vuoden... en usko että kauaa aikaa kuluu kun tämä on totta. Tuo ilmastonmuutos propaganda ainakin toimii suurena sumupeittona haarpille. Ihmiset uskovat ennemmin sen mitä eniten toitotetaan uutisissa yms eli ilmastonmuutosta.


      • Ninjamummo
        Sfrghk kirjoitti:

        Mua oksettaa myös että ne suihkuttaa taivaalle usein jotain kemikaaleja. Luonto on mulle tärkeä ja ihmettelen että miten joku voi suostua luonnon pilaamiseen vapaaehtoisesti? Luultavasti siinäkin on rahanahneus takana. Nytkin tuuli on niin jäätävä että tarvii toppatakin vaikka on toukokuu... hirveetä. Tekee pahaa kun luonto pilataan. Luontoa pitäisi kunnioittaa. Kuinkahan kauan menee kun suomessa sataa lunta läpi vuoden... en usko että kauaa aikaa kuluu kun tämä on totta. Tuo ilmastonmuutos propaganda ainakin toimii suurena sumupeittona haarpille. Ihmiset uskovat ennemmin sen mitä eniten toitotetaan uutisissa yms eli ilmastonmuutosta.

        Niimpä,netistä löytyy tietoa mitä taivaalle suihkutellaan ja kaikki valuu meidän päälle ja luontoon. Muistellaan vaikka 90-luvun taivas kuvia,ei näkyny pahemmin höttöpilviä ja vanoja vielä silloin,mitä on nykyään,viivaa viivan perään. Mä rupesin kunnolla kiinnittämään huomiota näihin ilmiöihin 2 vuotta sitten,tällä alueella. Koska olen elellyt täällä metsän keskellä kymmeniä vuosia(mökki reissut)muutokset on helppo havaita,mitä oli ennen ja nyt.
        Vituttaa herätä aamulla ruiskekoneiden pörinään,katsoa kuinka taivas peittyy vanoihin tai alhaalla liikkuvaan harmaaseen höttöön. Sitten yleensä tulee tuuli..Pari päivää sitten,oli ihana kesäinen päivä,SININEN taivas,normaali aurinko mutta ei,niin jäätävä puuskittainen tuuli että oli pakko olla sisällä. Vitutus alkaa nousemaan enkä taida olla ainoa,miten me kestetään tätä vuosia? Pakko kohta muuttaa,ihan terveyden takia. Mulla on kipu sairauksia joten jäätävä kostea ilma on tuskaa,ennen kesät toi helpotuksen mutta nyt,joutuuko kärsimään vuoden ympäri?? Mullekkin luonto on erittäin tärkeä ja suomi oli tunnettu koskemattomasta luonnosta ja puhtaista järvistä. Miten ne saattoivat tehdä näin,muuttaa tämän luonnonkauniin maan jätemaaksi missä mikään ei kohta elä. Täällä on ilmestynyt jotain ihme mutaatio ötököitä,läpinäkyviä hämppäreitä ja kuoriaisia,kuvottavaa.
        Paljon on kieltäjiä,laput pysyy silmillä ja vedetään kaiken maailman kaaviota mutta kun se on silleen että tämä on nyt tätä,haarp on käynnissä ja sitä käytetään,suihkutukset myönnettiin vuosia sitten,kieltäminen ei auta. Ilmastomuutos juu..sillä porukan saa todellakin takaisin karsinaan ja suut suppuun, Aivan varmasti meidän päättäjät tahtovat vain meidän parasta ja totuus kerrotaan valtamedioissa. Kysymys kuuluukin,mitä me voidaan tehdä?
        tässä on muuten hyvä sivusto jos kiinnostaa: http://www.geoengineeringwatch.org/


      • Werhhjk

        Yhteishenki puuttuu ja liian moni on politiikkauskovainen ja odottaa vain seuraavia vaaleja! Siihen asti taas purraan hampaita yhteen ja elätellään toiveita. Ihan uskomatonta miten jotkut ei vaan usko mitä näkevät, täytyy vain ihmetellä miten syvässä mediahypnoosissa useat ovat. Se on todella ihmeellistä miksi haarpista ei suomessa puhuta oikein missään. Syynä ehkä että suomea mainostetaan nimenomaan puhtaan luonnon takia ... ehheh.


      • Valoatulee

        Minä muistan myös sekä viime ja edellisvuonnakin esim. Elokuussa olleet kauniit, jopa öisin lämpimät ilmat. Missä ihmemaassa te aina vain huonoja kelejä muistavat ihmiset asutte?
        Nim. Ninjamummolle sanoisin jonkin verran voimala-alaa tuntevana, että tuulivoimalat ovat kannattavia vain niiden tuotosta maksettavien tukien ansiosta, mutta ei niiden takia sentään kemikaaleja ilmaan suihkutella, tuo on huuhaajuttua tuo. Ja sitä paitsi, eikö niitä kemikaalituulia kannattaisi tavoitella kun sähköstä saadaan paras hinta, kovimpien pakkaskausien aikaan? Nyt on kuitenkin niin, että niiden samaisten pakkaskausien aikaan tuulee kaikkein vähiten, eivät siis kemikaalit oikein tee työtään!

        Toiselle aiemmin kommentoineelle sanoisin auringonvalon määrästä, että auringosta kohti maata lähtevä valon määrä on ollut satoja vuosia hyvin samalla tasolla, ei se ole miksikään muuttunut. Auringon ja maan välimatkan pysyessä samana valon määräkin pysyy samana. Auringon nousu- ja laskuajat voidaan laskea ja lasketaankin kymmeniä tai vaikka satoja vuosia eteenpäin luotettavasti. Pilvisyys on seikka joka vaikuttaa valon pääsyyn maahan, ja se tietysti vaihtelee. Jos aurinko lakkaisi vaikuttamasta niin kuin se vaikuttaa, meillä olisi jo muutamaa kertaluokkaa suurempia ongelmia, tai siis, meitä ei kauaa olisi!


    • mysteeri_tuuli

      Mitäs, jos tämä Suomen ainainen tuuli ei olekaan mekaanista tuulta vaan syntyy jotenkin aivan toisella tavalla...

    • ParemmatSäätEnnen

      Lapsuuteni 70-luvulla muistan hyvin sen ajan lämpöiset kesät. Vaikka helleraja oli silloin 30 saattoi kesän aikana olla 50 hellepäivä, yölämpötilatkaan eivät laskeneet 20 alapuolelle. Kesällä ei myöskään tuullut muulloin kuin ukkosmyrskyjen yhteydessä. Toukokuutkin olivat lämpimämpiä kuin nykyään, järvet lämpenivät kunnolla uimalämpöisiksi jo toukokuun loppuun mennessä, kevään viimeisinä kouluviikkoina mentiin heti suoraan koulusta uimaan.

    • Ikävä_kesän_lämpöä

      Kun nykyään osoitetaan mieltä kaikkea vastaan. Niin pitäisi järjestää myös säämielenosoituksia, joissa vaaditaan lopettamaan kaikenlainen säänmanipulonti ja pilaaminen. Kenelläkään ei pitäisi olla oikeutta sekoittaa säitä tälläisiksi.
      Menee mieli maahan, ellei saada normaaleja kevät ja kesäsäitä takaisin.

    • Tuulimyllyaurinko

      Katsokaa sääennusteita, esim. Forecan täsmäsäätä. Aurinkohan on kartalla on kuin symbolinen tuulimylly. Eli jos on aurinkoista, tuulennopeudet nousee aina silloin korkeiksi. Kun tulee sateet ja pilvisyys, tuulennopeus aina laskee.

      • Xov

        Ai miksi ennen kesällä porotti aurinko piveettömältä taivaalta eikä tuuööut ollenkaan? Miksi sitten täällä tuulee sekä aurinkoisella säällä että sateisella. Forecassa ei mikään pidä paikkansa, ei varsinkaan tuulennopeudet. Kaunisteltuja tilastoja ettei ihmiset mene paniikkiin.


    • enenennenen

      Tuuli johtuu monista syistä mm maapallon (joka ei ole pallo) pyörimis liikkeestä, lisäksi auringon säteilyn haihduttaessa vettä meristä ja kuun vuorovesivaikutus.... muuttujia lienee niin paljon ettet voi muuta kuin ihmetellä hetken kun ilma on paikallaan....

      • Cvcz

        Kuu vaikuttaa veteen mutta veden liikehdintä ei tee tuulta vaan toisinpäin, tuuli liikuttaa vettä. Jos maa liikkuisi niin niin meillä ois jatkuva tuuli. Maa ei liiku ja se ei ole alaspäinkaartuva vaan tasainen


    • Täsäms

      Tuulet lisääntyy kun merivirroissa tapahtuu muutoksia. Merivirroissa on viime aikoina tapahtunut normaalia suurempia muutoksia. Lämpimät vesimassat ovat nousseet valtameristä tavallista etelämpänä. Tällöin myös ilman lämpiäminen tapahtuu eri kohdassa mitä normaalisti. Tällöin lämpimien ja kylmien ilmamassojen tasapaino häiriintyy, ja ilmamassat hakevat tasapainoaan yhä voimakkaammin. Tämä merkitsee myös voimakkaampia ilmamassojen siirtymisiä, joka väistämättä merkitsee voimakkaampia tuulia.

      Ihmisen tekosilla ei ole suurtakaan merkitystä tähän. Ilmastonmuutoksesta höpötetään. Mutta ei tajuta että maapallolla on tätä samaa heiluntaa säiden suhteen tapahtunut jo miljoonia vuosia. Kaikki saa alkunsa auringosta ja maapallon pyörimisliikkeestä. Maapallo tekee pyöriessään hyrräliikettä, maapallon akselin kallistuskulma siis vaihtelee. Myös kiertoradassa auringon ympäri on huojuntaa. Sanoisin että ihmisen toimesta johtuu säiden/ilmaston osalta joku 0,1 %. Auringon ja maan pyörimisliikkeen alkuvoima on niin suuri, ettei ihmisen tekemisillä ole käytännössä mitään merkitystä. Säät vaihtelee, eikä ihminen voi sille yhtikäs mitään, ei edes vaikka polttaa roskia tynnyrissä kilokaupalla.

      • Taasmyrskyää

        Naurattaa nämä denialistit


    • oiskos.näin

      Jos asut rannikolla, niin kylmä, vasta jäistä vapautunut meri kuitenkin auringon hyvin lämmittämä maa -> suuri lämpötilaero, joka johtaa ilman kiertämiseen -> syntyy tuuli, joka tuo veden kylmentämää ilmaa mereltä.

    • ebrebrtbrt

      Kyllä muuallakin tuulee mutta tuuli ei ole jäätävän kylmä niinkuin yleensä Suomessa niin siihen ei kiinnitetä huomiota. Lämmin tuuli ei kiusaa ketään toisin kuin Suomessa useinmiten jäätävä viima.

    • Omituista-

      Tämä tuuli mikä on ollut tänä vuonna on erityisen kylmä, en muista että vastaavaa olisi tähän aikaan vuodesta ollut. Tuuli on aina toukokuussa viimeistään lämmennyt siedettävämmäksi. Puuskittaista tuulta mikä tuntuu erilaiselta kuin aiemmin ei edes voi luonnolliseksi kutsua.

      • fasfasfaafsafsafs

        Tuuli tuntuu nyt kylmemmältä kuin voisi sanoa, että kertaakaan talvella. Olen joka päivä ulkona ja tämä tämän hetkinen tuuli menee läpi jopa monikerroksisesta pukeutumisesta! Ei talvella näin ollut.


    • Rannikolla2017

      Länsirannikolla asuvana tuuleen on tietysti tottunutkin, mutta tämä talvi ja kevät on kyllä olleet erityisen hankalia. Olen pitänyt liikuntapäiväkirjaa viime marraskuulta saakka (kävelen paljon) ja nyt aloitin pyörälenkit. Samalla olen laittanut ylös lämpötilan ja tuulestakin maininnan, kun sitä on ollut. Aivan tuuletonta päivää ei ole ollut, mutta oikeita naamanhalkaisija tuulia on kyllä riittänyt vaikka kuinka. Ilmatieteen laitoksen tuulitilastot eivät tätä vahvista. En tiedä, kuinka nekin mitataan. Joitakin viikkoja taaksepäin olin linja-autossa ja aavalla puuskat vetivät bussia sivusuunnassa edestakaisin. Edellä kulki yhdistelmiä ja perävaunut seilasivat todella laajalla liikkeellä. Säätiedotuksen mukaan tuuli oli silloin 8-12 m/s eli navakkaa tuulta. Se tuntui kyllä huomattavan paljon kovemmalta.

      • ojafsjafsjopafs

        On se kyllä ihmeellistä ettei todellisuus tue lainkaan sitä mitä nämä "sääennustajat" ja "säätilastoijat" yrittävät kertoa. Heillä on ihan oma virtuaalitodellisuutensa....


      • Järkyttävätuuli

        Tilastoihin ei ole uskominen. Totuus on hurjempi mitä sää sivustot ei kerro.


    • sielläpäinkin

      Nepalissa joka päivä tuulee etelästä. Joka yö tuuli kääntyy pohjois - koiliseen. Joten yöt ovat kylmiä.

    • silleenjuu

      Tänään 21.5.2017 kello 07.30 aamulla lämmintä viisi astetta tuuli oli koko yön pohjoisessa. Nyt aamulla tuulee jo etelästä ..kello 10.00. Mutta taas illalla 18.00 kääntyy tuuli pohjoiseen...

    • tuulluton

      Tuulisia keväitä ja alkukesiä on ollut ennenkin. Poikkeuksellista tämän kevään tuulissa on jatkuvat pohjoisen suuntaiset tuulet vaikka yleisin tuulen suunta pitäisi Suomen alueella olla lounainen. Etelän ja lännen väliltä tulevat tuulet eivät tuo kylmää mukanaan kuten pohjoisen puhurit ja siksi niitä ei "normaali tuulivuosina" noteerata.

      • jipofasjpoasfjpo

        Saattepa nähdä, että joulun aikaan taas tuulee sitten lounaasta ja vesikelit on edessä.

        MITÄ TÄMÄ SUOMEN SÄÄTILA OIKEIN ON OLEVINAAN!!!! EI NÄIN RUOKOTONTA ILMASTOA VOI OLLA OLEMASSA


      • Vedonvoitto
        jipofasjpoasfjpo kirjoitti:

        Saattepa nähdä, että joulun aikaan taas tuulee sitten lounaasta ja vesikelit on edessä.

        MITÄ TÄMÄ SUOMEN SÄÄTILA OIKEIN ON OLEVINAAN!!!! EI NÄIN RUOKOTONTA ILMASTOA VOI OLLA OLEMASSA

        Jouluna on pakkasia eteläsuomea myöten, lumi on tullut myös pysyvästi. Talvesta tulee selkeästi kahta- kolmea edellistalvea "talvisempi". Tiedetään että erityisen voimakas ns. auringonpilkkujen jakso on ollut vaikuttamassa muutaman vuoden, mutta on nyt poistumassa ja sen seurauksena talvet normalisoituvat taas pitkäksi aikaa. Paljostako vetoa?


      • tuulluton
        Vedonvoitto kirjoitti:

        Jouluna on pakkasia eteläsuomea myöten, lumi on tullut myös pysyvästi. Talvesta tulee selkeästi kahta- kolmea edellistalvea "talvisempi". Tiedetään että erityisen voimakas ns. auringonpilkkujen jakso on ollut vaikuttamassa muutaman vuoden, mutta on nyt poistumassa ja sen seurauksena talvet normalisoituvat taas pitkäksi aikaa. Paljostako vetoa?

        Sammakon selästä tuli nuo tiedot!

        Normaali vaihtelu lämpötiloissa jatkuu olipa auringonpilkkuja paljon tai vähän. Tulevan joulukuun säät tiedetään vasta joulukuussa. Auringonpilkkujen todellinen vaikutus tiedetään vasta monen vuoden seurannan kautta.


    • Sickandtired

      Olen myös kurkkuani myöten täynnä tätä Suomen ilmastoa. Katsoin juuri ensi yön ennustetta ja klo.3 näytti 4 astetta. Heinäkuussa! Kyllä tätä säätä jollain konstilla manipuloidaan, todennäköisesti Haarp on pääsyynä. Harkitsen vakavasti muuttoa etelä-eurooppaan. En kertakaikkiaan kestä enää.

      • Kemikaalivana

        Etelä-eurooppa minullakin kiikarissa.


    • Sääpöpilä

      Sääpakolaisilmiö starttaa. Ei tälläisiä säitä jaksa kovin kauan katsella. Kyllä alkaa porukka haihtua niihin maihin, missä on normaalit kelit.

      • Kamalamaa

        Totta. Ei tule ikävä tånne suomeen kun pääsen pois.


      • kuiskuttelu

        No niin nyt ollaan heinäkuun puolessa välissä ja kylmät tuulet sen kun vaan jatkuvat edelleen päivästä toiseen.


    • ra19540609

      Se on nyt vaan todettava,että ilmastonmuutos on tätä päivää.Talvet on leutoja ja kesät koleita. viimeiset 5 vuotta olen lomani viettänyt kesäkuussa ja sää on ollut jokseenkin samanlaista(päivät epävakaisia ja yöt kylmiä). Kokonaisvaltainen sään lämpeneminen ei ole enää tapahtunut,niin kuin ennen. Pölyttäjät ovat selkeästi vähentyneet ja lintujen pesäkäyttäminen on selvästi horjunut ilmastonmuutoksesta.

    • trumpettix

      Ilmasto on muuttumassa, ilmasto kylmenee koko ajan. Älkää uskoko vihreiden propagandaa, so on vain poliittista sumutusta. Kohta saa pitää toukokuun lisäksi välihousuja kesäkuussakin.
      Heinäkuu alkoi yhtä surkeasti, 15 astetta ja kylmä viima nytkin. Meinasin lähteä pyöräilemään, mutta välihousut jäi pois repusta. Autolla just ja just tarkenee ajaa.

    • Tuuli-hattu

      Eilen oli taas niin tuulinen ja kylmä ja pilvessä koko päivä.

    • Kemikaalivana

      Mittarissa oli taas 21 mutta niin kova tuuli että meinas naama revetä kahtia lenkillä. Voi v*ttu sanon. Tätä paskaa vielä useampi vuosi ennenkuin muutto edessä. Kylmyys ja vesisade menee vaikka päällään mutta toi tuuli on aivan paskaa.

      • ainavikistäänjostain

        Niin, aina pitää valitajille joku aihe löytyä, että maailma olisi mallillaan.


    • markkusss

      Ei ainuttakaan tuuletonta ja aurinkoista ja lämmintä kesäpäivää ole ollut kolmeen vuoteen!!!
      Sää on aivan sekaisin!!!
      Jos aurinko pilkistää se tietää myös navakkaa tuulta. Rasittavaa!!

    • sellainenkesä

      Siinä se paras kesä taas meni täälläkin ja yksi ainoa hellepäivä taisi juuri ja juuri olla eli 25 astetta oli yhtenä ainoana päivänä. Suurin osa sitten ollutkin sateista, koleaa, pilvistä ja pohjoistuulella. Aurinkoisia päiviä oli korkeintaan yhden käden sormilla laskettuna. Lämpötilat enimmäkseen 10 ja 16 välillä. Eniten pänni silti jatkuvat sateet ja sankka pilvisyys. No onhan tässä vielä elokuuta jäljellä, mutta tuskinpa sieltä enää sen hienompia kelejä tiedossa.

    • paskatsäätaina

      Nyt kun pitäisi viljapeltojen kuivua sateiden välissä että ihmiset saisi vihdoin viimein puitua, niin tottakai tyynet säät alkoivat! Tälläkin hetkellä 1M/S ja sunnuntaiksikin ennustetaan täysin tyyntä moneksi tunniksi. Koko hemmetin kesän kylmää tuulta on kyllä riittänyt. Suomen säät on aina ihmisiä vastaan.

      • Hegaliao

        Aika huonot kelit viljojen kannalta. Jos ei koko ajan sadakaan, niin on sitten ainakin kova sumu tai muuten kostea ilma, että kosteus tiivistyy joka pintaan. Aurinkoa ei vaan näy, pilvet koko ajan läsnä. Ja tosiaan nyt kun tarttis tuulla, nii on tyyntä kylmänkosteaa seisovaa ilmaa. Kaurat ovat vielä melko vihreitä, vehnästä puhumattakaan.


      • Anonyymi
        Hegaliao kirjoitti:

        Aika huonot kelit viljojen kannalta. Jos ei koko ajan sadakaan, niin on sitten ainakin kova sumu tai muuten kostea ilma, että kosteus tiivistyy joka pintaan. Aurinkoa ei vaan näy, pilvet koko ajan läsnä. Ja tosiaan nyt kun tarttis tuulla, nii on tyyntä kylmänkosteaa seisovaa ilmaa. Kaurat ovat vielä melko vihreitä, vehnästä puhumattakaan.

        Johtuisko kasvimyrkyistä viljan huonous. Glyfosaatti piti täyskieltää ym "torjunta-aineet", vaan raha puhuu Suomessa, veroparatiisirikkaiden ahneus.


    • Anonyymi

      Jatkuva tuulisuus on ärsyttävää, tuntuu kuin ei kesälläkään, voisi rentoutua sellaisessa kunnollisessa lämmössä, on vain luonnottomasti paahtava aurinko ja kylmäävä, jäätävä tuuli koko kesän.

    • Anonyymi

      Mää täs hei, sport kauppa myy sitä vasten tuulipukuja.

    • Anonyymi

      Ilmastonmuutos ei taida tuulipuvuilla hoitua.

    • Anonyymi

      Tämä on aloitettu 2017 mutta en muista että ainakaan täällä kovin usein tuuli siten että sen olisi huomannut.

      Huomasin 2019-2020 aikana että joka ikinen päivä tuulee. Työpaikalla pitää nykyään kaikki ulkovataston kevyt tavara ankkuroida maahan kiinni. ennen sitä ei ole tarvinnut paitsi kun ennusteet lupasivat kovaa tuulta.
      Nyt 2021 on tuullut joka ikinen päivä ja kovaa.

    • Anonyymi

      Moni muukin pannut merkille saman. Nykyään tuulee vuodenajasta riippumatta melkein yötä päivää ja keväisin/kesäisin tuuli on niin hyytävää jopa kylmempää kuin talvisin. Sekin että vaikka olisi hellettä niin tuuli kylmentää ilmaa. Joo tämä on Suomi mutta ei minusta näin ollut ennen. Sateen kanssa voi pyöräillä ja ulkoilla mutta myrskytuulen kanssa hankalaa.

    • Anonyymi

      Tuuli johtuu puiden heilumisesta. Ihan niinkuin lämpökin tulee hiilidioksidista.

    • Anonyymi

      Muutamana päivänä on nytkin saanu laittaa talvitakin päälle. Aurinko on paistanut, mutta silti jäätävän kylmää. Tiedän että tuuli vaikuttaa siihen miltä lämpötila tuntuu. Mutta nyt ei edes tuule kovin lujaa, ei edes latvat heilu. Mutta silti on outo veto. Ikäänkuin yrittäisi lämmittää kotona mutta ikkunat on auki. Teen ulkotöitä enkä edes talvella palele näin. Ja aivan kuin tässäkin ketjussa on muisteltu. Niin ainakin viime kesä ja sitä edellinen on ollut samanlainen. Aivan järkyttävä veto koko ajan. Viime sunnuntaina mittari näytti kymmentä, muttu tuntui että olisi nollassa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1515
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe