Uusi isännöitsijätoimisto Keminmaahan

czechgirl85

Kuulin huhua, että valtakunnallinen isännöitsijätoimisto olisi perustamassa toimistoa Keminmaahan. Tämä toimisto aikoo astua Rainnon reviirille ja useampi taloyhtiö olisi jo vaihtamassa isännöintiään pois Rainnolta huonosti hoidettujen asioiden takia. Melkein tekisi mieli vinkata oman taloyhtiöni hallitusta, kuinka muitakin vaihtoehtoja on olemassa, entä tämä politiikkaa leikkivä koko kunnan jumala. Rainnolla on kuulemani mukaan yli 20 taloyhtiötä lenkkarinsa alla. Miten ihmeessä yksi ihminen ehtii hoitaa noin monen yhtiön asioita, kun vielä ehtii istumaan valtuuston penkilläkin?

27

3440

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tukkala

      Rainto Oy on näköjään potkittu pois isännöintiliitosta. Ainakin liiton logo on kadonnut Rainto.fi. Onkohan jotain suurempaa draamaa taustalla? Loppuukohan kohta isännöinti kokonaan Keminmaasta?

    • muutankemiin

      Kylläpä Rainto Oy junaili hienosti pihalle häntä vastustaneen hallituksen. Ylimääräisessä yhtiökokouksessa ei annettu Rainto Oytä erottamassa olleella hallitukselle mahdollisuutta vastata epäluottamuslauseeseen. Epäluottamus äänestyksessäkin katosi yllättäen yli 6000 ääntä ja niin sai Rainto jatkaa taloyhtiön keisarina.

      • Asiakas50

        Miten ääniä voi kadota?? Mistä epäluottamus johtuu? Miksi isännöitsijää oltiin erottamassa?


    • Jyrkioulusta3

      Kuulostaa siltä että taloista voisi löytyä epäselvyyksiä kun noin peittelee

    • Tahkolasta

      Yleensä löytyy epäkohtia joita haluaa peitellä. Jos vielä isokin kohde niin niissä raha liikkuu ja mutta voi olla vain pikkusieluinen nilkki joka ei ymmärrä isännöinnistä mitään.

    • Enpäuskokaikkea

      Lainaus Tahkolasta: "voi olla vain pikkusieluinen nilkki joka ei ymmärrä isännöinnistä mitään."
      Reilut 10 v sitten olin erän pienen taloyhtiön hallituksen puh.joht 6-7 v. Yhteistyö Jukka Rainnon kanssa oli hyvää. Häneltä sai neuvoja ja otti tehtävät tunnollisesti. En tiedä, voiko ihminen niin muuttua? Isännöinnistä varmaan ymmärtää, mutta onko liikaa työtä (taloyhtiöitä) sitä en tiedä.
      Ja hallituksen jäsenten pitäisi ymmärtää kyllä itsekin asioista jotain, ei se ole vain läpihuutojuttu, kun on yhtiökokous.

    • likaisetsukat

      Pitäisi pesupoletti ladata, mutta ei ketään koskaan paikalla. Viikon siellä on ollut lappu ovessa että olen käymässä taloyhtiössä. Puhelimeenkaan ei vastata. Kiva pestä pyykkejä lavuaarissa, koska isännöitsijä kuppaa jossakin.

    • Asiakas50

      Jäi epäselväksi miksi isännöitsijää oltiin pois potkimassa?

      • pihaparjlamentti

        Nämä ovat asioita joita kuulin hallituksessa olleelta.
        Isännöitsijä jätti pyydettyjä tehtäviä tekemättä ja sooloili tarjouspyynnöissä ja yhtiökokouskutsuissa. Isännöitsijä liitti esimerkiksi jo tulleen tarjouksen yhtiökokouskutsun mukaan, vaikka tarjousten jättöaika oli vielä voimassa. Rakennuslupien tarvetta ei selvitetty etukäteen vaan sanottiin kuinka sellaista ei tarvi. Isännöitsijä myös pimitti yli 3 viikkoa hallitukselta osakasluetteloa osoitteineen, ettei hallitus pystyisi lähettämään tiedotetta osakkaille koskien isännöinin vaihtamista. Monesta suhkot pienestä asiasta tuli sitten ymmärtääkseni iso epäluottamus isännöinnin ja hallituksen välille.

        Ääniä ylimääräisessä yhtiökokouksessa oli edustettuina 33t kpl eli n.67% kaikista. Äänestyksessä hallituksen luottamusta äänesti 8000 ja vastaan 18000. Tyhjää äänesti 600 ääntä. Eli yli 6000 ääntä katosi, mutta osakkaille lähetetyssä pöytäkirjassa ne oli siirretty vastaan äänestäneiden nippuun.

        Iso osa vastaan äänistä oli kerätty valtakirjoilla ja koska isännöitsijä pimitti osakasluetteloa hallitukselta, niin hallitus ei ehtinyt lähettää tiedotetta ajoissa osakkaille. Valtakirjojen kerääminen tapahtui väärillä väitteillä, kuten uusi isännöitsijä olisi kalliimpi, vaikka todellisuudessa se olisi ollut paljon halvempi. Todella monelle tiedote saapui samana päivänä kuin yhtiökokous oli. Lisäksi hallitus ei saanut esittää tiedotettansa yhtiökokouksessa, vaan se ohitettiin täysin.


      • Asiakas50

        Hyväuskoisia asukkaita on siis sumutettu. Kyllä kokouksessa pitää puheoikeus olla muillakin kuin isännöitsijällä. Taitava puhuja on tämä isännöitsijä. Eiköhän kannattaisi laittaa totuutta kiertämään taloyhtiössä..
        Oliko isännöitsijä omaa asiaansa käsittelemässä vai poistuiko?


      • Tyytyväinenosakas

        Olin paikalla kokouksessa. Ei siellä mitään asukkaita sumutettu. Kaikki puheenvuoron pyytäneet saivat puheoikeuden. Nämä jutut täällä näyttävät olevan erotetun hallitukseen puheenjohtajan ja jäsenen katkeraa kirjoittelua. Taloyhtiössä toimitaan enemmistön mukaiseesti ja noudatetaan demokratiaa. Hallituksen puheenjohtaja ja kaksi jäsentä sooloili monessa asioissa vasten osakkaiden enemmistön kantaa. Olimme useiden osakkaiden kanssa jo niin täynnä hallituksen puheenjohtajan ja jäsenen toimintaa ja ylimielisyyttä, että hallituksen erottaminen oli ollut mielessä jo monta kuukautta. Keväällä jo äänestettiin hallituksen puheenjohtajan erottamiseesta mutta minä äänestin puheenjohtajan säilymisen puolesta ja ajattelin, että hän ottaa opikseen mutta ei! Muillakin osakkailla tuli mitta täyteen kun kuulivat isännöinnin irtisanomisesta vaikka suurin osa osakkaista on ollut tyytyväinen isännöintiin. Nyt kun saatiin hallitus vaihdettua niin taloyhtiössä on rauha maassa ja kaikki tyytyväisiä. Nyt näyttää olevan hallitus sellainen, joka kuuntelee osakkeeenomistajia ja toimii. Joskus se vain on niin että hallitukseen puheenjohtajan täytyy omata tietty sivistys nauttiakseen osakkaiden luottamusta. Entinen puheenjohtaja, kuorma-auton kuljettaja ei edes tervehtinyt meitä osakkaita kun tuli vastaan pihamaalla. Isännöitsijätoimisto on hoitanut hyvin taloyhtiön asioita. En ole kuullut muilta osakkailtakaan negatiivista palautetta heidän toiminnastaan.


      • pihaparjlamentti

        Sieltähän se yhtiökokouksen kokoomuslainen puheenjohtaja saapui kirjoittamaan sellaista soopaa ettei usko itsekään. En kuulunut vanhaan hallitukseen, mutta sen verran paljon istun pihamaalla, että tiedän hyvin tapahtuneet asiat. Lisäksi työni aikana olen paljon puheissa muissa taloyhtiöissä asuvien ihmisten kanssa, ja olen kuullut että niissäkin ollaan pitkälti tyytymättömiä Rainnon toimintaan. Hallitukset eivät saa raportteja tehdyistä remonteista, laskuja ei saa nähtäväksi, annettuja töitä ei tehdä. Eli sitä samaa mitä meidänkin yhtiössä.

        Mutta ihmekkös tuo, onhan Rainnolla omien sanojen mukaan 30 taloyhtiötä kontollaan Keminmaalla, eli aika paljon työtä yhdelle isännöitsijälle. Silti Rainnon sanojen mukaan hänen yritys kaatuu jos juuri tämä taloyhtiö vaihtaa isännöitsijää, ilmaiseksikko hän tekee muille yhtiöille? Mielestäni on myös halpamaista tuoda edellisen puheenjohtajan ammatti esille, sillä en ymmärrä miten se vaikuttaa mihinkään? Tainnut yrittäjyys nousta päähän?

        ”Olimme useiden osakkaiden kanssa jo niin täynnä hallituksen puheenjohtajan ja jäsenen toimintaa ja ylimielisyyttä, että hallituksen erottaminen oli ollut mielessä jo monta kuukautta. jäsenen toimintaa ja ylimielisyyttä, että hallituksen erottaminen oli ollut mielessä jo monta kuukautta. Keväällä jo äänestettiin hallituksen puheenjohtajan erottamiseesta mutta minä äänestin puheenjohtajan säilymisen puolesta ja ajattelin, että hän ottaa opikseen mutta ei!”

        Miksi maaliskuun yhtiökokouksessa ei ollut ehdokkaita hallitukseen? Monta kuukautta.. hallitus ehti toimia 3kk ennen tätä vitsikokousta. Missä välissä ennen tätä ehdittiin äänestää erottamisesta, ei missään!

        ”Hallituksen puheenjohtaja ja kaksi jäsentä sooloili monessa asioissa vasten osakkaiden enemmistön kantaa. Muillakin osakkailla tuli mitta täyteen kun kuulivat isännöinnin irtisanomisesta vaikka suurin osa osakkaista on ollut tyytyväinen isännöintiin.”

        Ellet sattunut tietämään, niin alkuun koko hallitus (5 henkilöä) oli isännöitsijän vaihtamisen kannalla (olen nähnyt pöytäkirjan). Tästä porukasta yksi vaihtoi myöhemmin mielipidettään ja yksi henkilö lopetti hallituksen kokouksissa käymisen. Jos osakkaiden hallitukseen äänestämät henkilöt ovat yksimielisiä (myöhemmin enemmistö) isännöitsijän vaihtamisesta, niin eikös sitä aleta silloin juurikin vaihtamaan, selvää demokratiaa. Hallitushan ei saanut kokouksessa edes esittää osakkaille syitä isännöinnin vaihtamiselle. Hallitus ei myöskään voinut lähettää tiedotetta osakkaille, koska Isännöitsijä pimitti osakasluetteloa.

        ”Nyt kun saatiin hallitus vaihdettua niin taloyhtiössä on rauha maassa ja kaikki tyytyväisiä.”

        Jupinan määrä on kasvanut entisestään, ei ole tainnut nykyhallituksen korviin kantautua? Moni isompi osakas äänesti hallituksen epäluottamuksen puolesta, mutta on jälkeenpäin vaihtanut mielipidettään. Miten muuten edellisen hallituksen aikaan panemat remontit? Kaikki on jäänyt kesken, mitään ei ole aloitettu, ellei lasketa yhden multaläjän levittämistä. Taloyhtiön pesukone on myös ollut levällään jo kaksi kuukautta. Vesi sataa seinistä sisään, mutta remontti jäi tekemättä. Syyssateilla vai talvellako ne tehdään?


      • sivustaseuraaja17
        pihaparjlamentti kirjoitti:

        Nämä ovat asioita joita kuulin hallituksessa olleelta.
        Isännöitsijä jätti pyydettyjä tehtäviä tekemättä ja sooloili tarjouspyynnöissä ja yhtiökokouskutsuissa. Isännöitsijä liitti esimerkiksi jo tulleen tarjouksen yhtiökokouskutsun mukaan, vaikka tarjousten jättöaika oli vielä voimassa. Rakennuslupien tarvetta ei selvitetty etukäteen vaan sanottiin kuinka sellaista ei tarvi. Isännöitsijä myös pimitti yli 3 viikkoa hallitukselta osakasluetteloa osoitteineen, ettei hallitus pystyisi lähettämään tiedotetta osakkaille koskien isännöinin vaihtamista. Monesta suhkot pienestä asiasta tuli sitten ymmärtääkseni iso epäluottamus isännöinnin ja hallituksen välille.

        Ääniä ylimääräisessä yhtiökokouksessa oli edustettuina 33t kpl eli n.67% kaikista. Äänestyksessä hallituksen luottamusta äänesti 8000 ja vastaan 18000. Tyhjää äänesti 600 ääntä. Eli yli 6000 ääntä katosi, mutta osakkaille lähetetyssä pöytäkirjassa ne oli siirretty vastaan äänestäneiden nippuun.

        Iso osa vastaan äänistä oli kerätty valtakirjoilla ja koska isännöitsijä pimitti osakasluetteloa hallitukselta, niin hallitus ei ehtinyt lähettää tiedotetta ajoissa osakkaille. Valtakirjojen kerääminen tapahtui väärillä väitteillä, kuten uusi isännöitsijä olisi kalliimpi, vaikka todellisuudessa se olisi ollut paljon halvempi. Todella monelle tiedote saapui samana päivänä kuin yhtiökokous oli. Lisäksi hallitus ei saanut esittää tiedotettansa yhtiökokouksessa, vaan se ohitettiin täysin.

        Jos noin on menetelty, niin sehän on ollut täysin laiton kokous. Isännöitsijä on jäävi käsittelemään oman etunsa mukaista asiaa eikä näin ollen voi toimia edes valtakirjojen kerääjänä ko asiassa. Kokouksessa voidaan päättää, onko hänellä läsnäolo ja puheoikeus missäkin asiassa. Äänestysoikeutta ei ole, ellei sitä jostain ihme syystä ole yhtiöjärjestykseen kirjattu.


      • Anonyymi
        pihaparjlamentti kirjoitti:

        Nämä ovat asioita joita kuulin hallituksessa olleelta.
        Isännöitsijä jätti pyydettyjä tehtäviä tekemättä ja sooloili tarjouspyynnöissä ja yhtiökokouskutsuissa. Isännöitsijä liitti esimerkiksi jo tulleen tarjouksen yhtiökokouskutsun mukaan, vaikka tarjousten jättöaika oli vielä voimassa. Rakennuslupien tarvetta ei selvitetty etukäteen vaan sanottiin kuinka sellaista ei tarvi. Isännöitsijä myös pimitti yli 3 viikkoa hallitukselta osakasluetteloa osoitteineen, ettei hallitus pystyisi lähettämään tiedotetta osakkaille koskien isännöinin vaihtamista. Monesta suhkot pienestä asiasta tuli sitten ymmärtääkseni iso epäluottamus isännöinnin ja hallituksen välille.

        Ääniä ylimääräisessä yhtiökokouksessa oli edustettuina 33t kpl eli n.67% kaikista. Äänestyksessä hallituksen luottamusta äänesti 8000 ja vastaan 18000. Tyhjää äänesti 600 ääntä. Eli yli 6000 ääntä katosi, mutta osakkaille lähetetyssä pöytäkirjassa ne oli siirretty vastaan äänestäneiden nippuun.

        Iso osa vastaan äänistä oli kerätty valtakirjoilla ja koska isännöitsijä pimitti osakasluetteloa hallitukselta, niin hallitus ei ehtinyt lähettää tiedotetta ajoissa osakkaille. Valtakirjojen kerääminen tapahtui väärillä väitteillä, kuten uusi isännöitsijä olisi kalliimpi, vaikka todellisuudessa se olisi ollut paljon halvempi. Todella monelle tiedote saapui samana päivänä kuin yhtiökokous oli. Lisäksi hallitus ei saanut esittää tiedotettansa yhtiökokouksessa, vaan se ohitettiin täysin.

        Hallitus valitsee isännöitsijän ei yhtiökokous. Tietys yhtiökokous vi antaa hallitukselle tehtävän. Yhtiökokous valitsee hallituksen


    • enpäuskokaikkea

      Hyvä tyytyväinen osakas! Kyllä voi hallituksessa ja varsinkin sen puh. joht olla myös vikapää asioihin. Kirjoitinkin jo aiemmin, että en usko kyllä kaikkea tuota, mitä täällä on hänestä kerrottu, parjattu. Hallituksen puheenjohtajalla sekä hallituksella on melko isot saappaat, että pitää ymmärtää asioista (myös osakkaiden). Yhteistyössä isännöitsijän kanssa hoidetaan asioita. Onneksi ei tarvitse enää olla tässä hallituksessa, kuin sihteeri, puoliso on puheenjohtaja ja minulla ei ole enää äänivaltaa :). tuli helpotus, kun n 10 v sitten muutettiin "mökkiin". Joidenkin osakkaiden kanssa oli erittäin vaikeaa, jopa pienessä yhteisössä.

    • Antsu.höpöttää

      Höpö höpö kuulin huhuja, että höpö höpö höpö höpö. Höpö höpö kuulin huhuja, että höpö höpö höpö höpö. Höpö höpö kuulin huhuja, että höpö höpö höpö höpö. Höpö höpö kuulin huhuja, että höpö höpö höpö höpö. Höpö höpö kuulin huhuja, että höpö höpö höpö höpö. Höpö höpö kuulin huhuja, että höpö höpö höpö höpö.

    • Hullunaapuri

      Kyllä yksikin asiakasmenetys voi kaataa yrityksen. Jos sieltä paljastuu talouskämmi josta joutuu vastaamaan. Taloyhtiö menetti uuden hyvän yhteistyökumppanin. Heillä olisi ollut avoimrt tietojärjestelmät, ammattitaitoa kehittäneet työntekijät jne mutta jatketaan vanhalla. Tilinpäätöskokous tulee olemaan pitkä.

      • sivustaseuraaja17

        Jotkut isännöinti firmathan selvittävät jälkikäteenkin muutaman vuoden ottaessaan uuden toimeksiannon ( lienee maksullista). Ja jos oikein mietityttää, niin Avilta erityistarkastus (tosin maksaa tämäkin taloyhtiölle riippuen laajuudesta ja kannattaa vain, jos on painava syy väärinkäytökseen ja mahdolliseen vahingonkorvausvaateeseen)


    • keminmaalainen

      Sillä oli 100 taloyhtiötä Mustosen mukaan jo 5 vuotta sitten. Yhtiökokouksessa kehui, että ei voi olla huono kun on näin paljon toimeksiantoja. Onneksi saatiin myytyä huoneisto, ei koskaan osteta taloyhtiöstä missä Rainto. Keminmaassa on kiinteistöjen arvot alentuneet järkyttävästi, ei riitä enää pankille vakuudeksi.

      • entiedämistäonkysysmys

        "Keminmaassa on kiinteistöjen arvot alentuneet järkyttävästi, ei riitä enää pankille vakuudeksi." Meinaatkos, että tämäkin on Rainnon syytä ? :)


    • EdellinenoOliSaamaton

      Meillä on Taloasema hoitanut muutaman vuoden ja vielä ei moittimista.

    • kangastie

      Onneksi tämä Rainto tajusi irtisanoutua meidän taloyhtiöstä kallilla. Lähetti sähköpostilla koko taloyhtiölle viestin, missä haukkui yhden hallituksen jäsenen ja ilmoitti lähtevänsä. Viesti oli muutenkin täysin naurettava ja ala-arvoinen. Tällä tahdilla sana varmasti leviää ja syyttää ei henkilö saa kuin itseänsä.

      • Osakas

        Kyllä olette onnenpekkoja, kun pääsitte siitä kutaleesta eroon.


    • kiinteistömokuli

      taloyhtiön hallitus on vastuussa taloyhtiön päätöksistä,ei se isännöitsijä.ja ei kai sen isännöitsijän tarvi olla keminmaasta vaikka taloyhtiö siellä onkin.

    • Anonyymi

      Hohhoijaa. Kaikenlaisia vatipäitä sitä on isännöitsijän kestettäväkin.

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      421
      2934
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      100
      2246
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      340
      1911
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1883
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1727
    6. 158
      1202
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1197
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      95
      1130
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1042
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      917
    Aihe