Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Voiko kokonainen kansa olla psykopaattinen?

Lukiossa esitettiin ajatus, että II maailmansodan jälkeen koko Euroopan tai ehkä jopa maailman populaatio on ollut mieleltään sairastavaa. Lähinnä neuroottista.

Ongelmaa on tutkittu sangen vähän käsittääkseni, mutta vuodesta 1999 lähtien on voitu puhua ns. pahan akseleista ja jopa kokonaisista terroristikansoista sekä niiden vaikutuksesta maailmaan.

Voiko siis kokonainen kansa koostua pysykopaateista? Millaisille kansoille se voisi olla tavanomaista? Isoille, keskisuurille vai pienille? Onko kyse genettisestä ongelmasta vai kasvatusjärjestelmästä vai jonkinlaisesta henkivallan hyökkäyksestä? Vai onko kyse sotien ja muiden katastrofien jälkeisestä traumasta?

Asiasta ovat ainakin roomalais-katoliset nunnat esittäneet huomioita koskien natsisaksaa. Kerrotaan kuinka koko kansan henki muuttui yht'äkkisesti ikään kuin hurmioitui. Hitler tietenkin yritti lisätä tuota henkivallan vaikutusta loistavin tehostein.

Voidaan myös kysyä uskontojen agendoja tämän asian suhteen. Eräät uskonnot esittävät kirjoissaan suorastaan terroristista vihapuhetta muita kansoja kohtaan, uskottomia kohtaa tms. Ovatko uskonnot eräs kokonaisten kansojen mielenvikaisuutta lisäävä katalysaattori?

Jos on mahdollista, että kokonaiset kansat vaipuvat joukkopsykoosiin tai joukkoneuroosiin niin ei ole hullujenhuonetta, joka kykenisi ongelman ratkaisemaan??

Voidaankin esittää evankeliumia parodoiva sutkautus: "He lähtivät matkalle pois aivoistaan, mutta päästyään kotikaupunkiinsa he havaitsivat että heille ei löytynyt sijaa HULLUJENHUONEESTA".

2

120

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sleepwalkers

      Ihminen on äärimmäisen suggestioaltis otus. Kulttuuri, koulutus ja kasvatus nimenomaan muokkaavat ihmisten psyykeä. Sen takia vallankumoukset ovat aina myös kultturivallankumouksia joissa tutuille käsitteille ja kielelle muodostetaan uusia merkityksiä. (Neuvostoliitto, Kiinan kulttuurivallankumous, nykyinen kulutusyhteiskunta).

      Meemit ovat mielipiteiden ja asenteiden muokkaajia ja nämä ajatusvirukset omaksutaan usein sellaisenaan niitä ajattelematta jos niitä vain tiedotusvälineissä toistellaan asiaa tarpeeksi usein.

      Ihminen on laumautuva ja pyrkii samaistumaan omaan vertaisryhmäänsä koska poikkeaminen normista koetaan yleensä ahdistavana. Kaikki uskomukset (uskonnot ja ideologiat) ovat vahingollisia ja on turha kuvitella että edes tiede olisi uskomuksista vapaata.

    • psykiatrikko

      - Voi ,kakkosnelosilla liputtajat ovat olleet psykoosissa jo vuosisatoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2307
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1526
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1437
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1409
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      64
      1226
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe