Ajattelin kokeilla itse tehdyn makkaran savustamista. Kuinka pitkä savustusaika ja mikä lämpötila?
Makkaran savustaminen?
4
6845
Vastaukset
- nakkisavu
Kyseessä lienee vielä raaka makkara? Pidä saman verran ja samassa lämpötilassa kuin vastaavan kokoisia fisujakin. Nakkeja näkemättä savustelisin kolme varttia keskikovaa hieman miedommassa lämpötilassa.
- Anonyymi
Just joo, eipä tuosta juuri hyötyä ollut.
- Savumiäs
Justiinsa savustelin chorizo raakamakkaroita. Noin tunti ja 85-90 astetta. Hyvää tuli.
Savusta neljä tuntia. Aloituslämpö 60C ja tunnin välein lämpötilan nostaminen niin, että lopussa lämpötila on 80C. Linkissä on hyvä ohje puolalaisen kielbasan tekemiseen. Näin matala lämpö ja pitkä savustusaika edellyttää nitriittisuolan käyttöä. Nitriittisuolan etuna on lisäksi se, että kypsä makkara on punertavaa eikä harmaata.
https://tasteofartisan.com/best-polish-kielbasa-recipe/
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Oletko kertonut jo muille tunteistasi?
Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.774642- 1801937
- 1241620
- 1321176
Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan
Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️161101- 351046
- 78943
- 52916
Hyvää huomenta!
Mietin miten suhtaudut minuun, jos kerron tunteista. Voinko enää sen jälkeen olla samassa paikassa kanssasi, jos koet as78882- 4848