Ajattelin kokeilla itse tehdyn makkaran savustamista. Kuinka pitkä savustusaika ja mikä lämpötila?
Makkaran savustaminen?
4
6980
Vastaukset
- nakkisavu
Kyseessä lienee vielä raaka makkara? Pidä saman verran ja samassa lämpötilassa kuin vastaavan kokoisia fisujakin. Nakkeja näkemättä savustelisin kolme varttia keskikovaa hieman miedommassa lämpötilassa.
- Anonyymi
Just joo, eipä tuosta juuri hyötyä ollut.
- Savumiäs
Justiinsa savustelin chorizo raakamakkaroita. Noin tunti ja 85-90 astetta. Hyvää tuli.
Savusta neljä tuntia. Aloituslämpö 60C ja tunnin välein lämpötilan nostaminen niin, että lopussa lämpötila on 80C. Linkissä on hyvä ohje puolalaisen kielbasan tekemiseen. Näin matala lämpö ja pitkä savustusaika edellyttää nitriittisuolan käyttöä. Nitriittisuolan etuna on lisäksi se, että kypsä makkara on punertavaa eikä harmaata.
https://tasteofartisan.com/best-polish-kielbasa-recipe/
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
YLE Äänekosken kaupunginjohtaja saa ankaraa arvostelua
Kaupungin johtaja saa ankaraa kritiikkiä äkkiväärästä henkilöstöjohtamisestaan. Uusin häirintäilmoitus päivätty 15 kesä841626Euroopan lämpöennätys, 48,8, astetta, on mitattu Italian Sisiliassa
Joko hitaampikin ymmärtää. Se on aivan liikaa. Ilmastonmuutos on totta Euroopassakin.2691541Asiakas iski kaupassa varastelua tehneen kanveesiin.
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33a85463-e4d5-45ed-8014-db51fe8079ec Oikein. Näin sitä pitää. Kyllä kaupoissa valtava2701276Martina lähdössä Ibizalle
Eikä Eskokaan tiennyt matkasta. Nyt ollaan jännän äärellä.1691252- 56867
- 66844
Jos ei tiedä mitä toisesta haluaa
Älä missään nimessä anna mitään merkkejä kiinnostuksesta. Ole haluamatta mitään. Täytyy ajatella toistakin. Ei kukaan em64837Miksi mies tuntee näin?
Eli olen mies ja ihastuin naiseen. Tykkään hänestä ja koskaan hän ei ole ollut minulle ilkeä. Silti ajoittain tunnen kui40821- 40817
Se nainen näyttää hyvältä vaikka painaisi 150kg
parempi vaan jos on vähän muhkeammassa kunnossa 🤤44781