Veden juominen

Hei!
Onko ruokavaliomuutoksen hyvä ensimmäinen askel se, että jättää kaikki muut juomat pois ja juo vain vettä? Eli syön ns. nomraalisti, mutta vähitellen jätän herkkuja ja muita epäterveellisiä ruokia pois.

Eli onko tuosta pelkän veden pitämisestä juomana jotakin hyötyä?

Kiitos!
Ilmianna
Jaa

16 VastaustaPelkässä vedessä ei ole kaloreita.
Pelkkää vettä tulee juotua vain janoon.
Pelkässä vedessä ei ole happoja, jotka syövyttävät hammaskiillettä.
Pelkässä vedessä ei ole makeutta, joka antaa elimistölle vääriä vinkkejä ruoan makeudesta. Varo kaikkea muutakin keinomakeutettua.
Ilmianna
Jaa
lääkäri suositteli minulle veden juomista. Ei sokerittomiakaan limppareita koska ne sisältävät makeutusaineita ne lihottavat. Hammaslääkäri suositteli veden juomista, ei makeutettuja kivennäisvesiäkään hampaat ei tykkää. Nyt on ruokajuomana toisinaa makeuttamaton kivennäisvesi tai ihan vaan se vesi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Jos keinotekoisesti makeutetuissa juomissa on hyvin vähän tai ei yhtään kaloreita, miten ne voivat lihottaa? Iskeekö makeanhimo vai mikä on se prosessi?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Makeutusaineet aspartami yms. saavat sokeritasapainon sekaisin joten se lihottaa. ( Olen diabeetikko)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ei mene minunkaan järkeen tuo? Miten "sokeriton" voi lihottaa, kun elimistöön ei tule yhtään konkreettista energiaa??? Sen olen kuullut, että makeutettujen virvotusjuomien makeus saa himoitsemaan lisää makeaa, mutta eihän ne itse lihota!?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tietenkin on, kuka nyt ruoan kanssa muutenkaan juo limpparia.
Hankippa Soda Sreameri, maksaa jotain 30-40e.
Kuplavettä maulla tai ilman menee huomaamatta monta litraa päivässä. Siihen saa
kalorittomia makuaineita jos haluaa, tosin ei välttämättä tarvitse,
Mulla menee monta litraa päivässä kuplavettä, suosittelen lämpimästi
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kyllä juodaan monessa maassa limpparia ruokajuomana.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Vesi on parasta janojuomaa, mutta ei sitäkään ole hyvä saavikaupalla litkiä. Se, miten juomien vaihto veteen vaikuttaa terveyteesi, riippuu ihan siitä, miten olet juonut ennen muutosta. Jos juo päivittäin limsaa, sokeroituja mehuja tai alkoholia, niiden korvaaminen vedellä on fiksu ajatus. Jos niitä juo vain silloin tällöin, ei siitä ole terveydelle haittaa.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Vesi vie kaikki tärkeät suolot jan pidemmästä latkimisesta nuppi turpoaa
Ilmianna
Jaa
Etenkin laihduttajan olisi syytä juoda kivennäisvesiä, ei pelkkää vettä.

Kuumalla ilmalla nestehukkaan pelkän veden juominen on jopa vaarallista. Pitäisi joko juoda kivennäisvesiä tai syödä pelkän veden kanssa suolaista pikkupurtavaa, oli laihiksella tai ei.
Ilmianna
Jaa
Hei tavoitteena terveys
Täällä näyttää aina olevan näitä viisastelijoita, ehkä ovat vähän lapsellisia tai lapsia.
Vesi on se juomista vanhin ja myös terveellinen, jos hankit jonkun sooda-stremin (kuplalaitteenI,
saat siitä vain ilmaa mahaasi ja jos välttämättä haluat sitä käyttää, hapota (hiilidioksidi patsuuna) vain pelkkä vesi, nämä makuaineet eivät ole terveellisiä (lue seloste).
Kuumilla ilmoilla esim. vichy-vesi on suositeltavaa ja kohtuus kaikessa, ei tarvii juoda ämpärikaupalla. Itse juon n. 2 litraa vettä päivittäin, en limuja, enkä mehuja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Saman olen lukenut minäkin, että hiilihapot turvottavat = laajentavat vatsalaukkua, jonka jälkeen sinne sitten tulee helposti syötyä lisää/liikaa tilavuuden kasvettua. Kyllä hiilihapotettua vettä silloin tällöin voinee juoda, mutta tuskin ainoana nesteytysjuomana tai ruokajuomana kannattaa käyttää. Tavallinen kraanavesi riittää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Luulisi tämän vesiasian olevan jo selvä kuin pläkki nykyään, mutta näköjään ei. Meidän kunnan mieslääkärikin totesi, että "vettä ei pidä juoda kuin janoon". Haloo! Janon ilmaantuessa elimistö on jo kuivahtunut ja miesten/naisten kropissa on eroa (miehillä enempi lihasta, naisilla nestettä jne.). Eli, tämä meidän kunnan lekuri saa juoda niin vähän kuin kuinvanjänteiseen kroppaansa haluaa, mutta minä ylipainoisena naisena juon vähintään sen 2L kirkasta kraanavettä per pv. En juo gallonan verran kuten jenkit, koska täällä koto-Suomessa ei yleensä niin hiostavan kuumia lämpötiloja ole, että tarvitsisi. Mutta jos työskentelet jossain kuumassa pätsissä, kuten valimo, himotreenaat tai oleilet paljon tropiikissa, niin juo ihmeessä sitä makeuttamatonta mineraalivettä välillä, jotta saa kroppaan takaisin hikoilun mukana karanneita suoloja ja mineraaleja.

Hlökoht. kokemus: en vuosiin ollut "muistanut" juoda paria litraa vettä päivässä, painoni oli noussut, liikunta olematomta jne. Sitten päätin taas aloittaa ahkeran kraanaveden juonnin ja hieman enempi keskittyä siihen mitä suuhuni pistän ja kaskummaa hupsista, ilmeisesti aineenvaihdunta oli aktivoitunut sen verran paljon, että noin 1/2 - 1 v. aikana (en tiedä tarkasti, kun en asiaan kiinnittänyt huomiota) paino tippui 15 kg ihan kuin itsekseen. Sen kummemmin en erityisesti laihduttanut, söin vain hieman vähemmän ja terveellisemmin ja join vettä. Nyt pitäisi sitten jatkaa edelleen sitä ruokailun tervehtämistä, ruveta liikkumaan edes jonkin verran ja juoda edelleenkin vettä!

Mutta jokainen kokeilkoon omat nesteensä itse.
Ilmianna
Jaa
Vesi kannattaa myös juoda 15 min ennen syömistä. Ei syömisen aikana paljoa koska vaikeuttaa ruoan sulamista = hivenaineiden imeytymistä.
Toki jos haluat laihduttaa niin sitten kannattaa juoda koko ajan vettä.
Lisäksi vuorisuolaa tms. missä on mineraalit vielä tallella. Ja luomusitruunaa että saat veden pH:n suuremmaksi jolloin tulehdukset katoaa. Tämä on tiedetty jo tuhansia vuosia turha tulla sanomaan että on hömppää.
Ilmianna
Jaa
Nyt puhutaan paljon myös ns. japanilaisesta vesiterapiasta. Katso esim. https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/juo-vetta-aamulla-tyhjaan-vastaan-huikea-vaikutus-terveyteen/6158508#gs.6hsW4jI ja googleta itse lisää.
Ilmianna
Jaa
Teetä, etenkin vihreää teetä, kannattaa veden ohella litkiä. Stimuloi ruoansulatuselimistöä, aika kaloritonta tavaraa, ellei lisää vaikka maitoa tai sokeria ja esimerkiksi chilitee avaa myös hengityksen. Tee myös lämmittää näin syksyn kylmässä viimassa.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Veden juominen

Hei!
Onko ruokavaliomuutoksen hyvä ensimmäinen askel se, että jättää kaikki muut juomat pois ja juo vain vettä? Eli syön ns. nomraalisti, mutta vähitellen jätän herkkuja ja muita epäterveellisiä ruokia pois.

Eli onko tuosta pelkän veden pitämisestä juomana jotakin hyötyä?

Kiitos!

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta