Paras paistinpannu

Mikähän mahtaa olla paras paistinpannu? Ja opiskelijabudjettiin?
Aiemmin on minulla ollut yksi pieni paistinpannu, hän on ok kunnossa nykyään mutta se iso wok-teflonpannu minkä ostin jostain halpa-hallista, maksoi n. 15-20€ oli aluksikin hieman kuperapohjainen (huomasin liian myöhään että olis voinut palauttaa) mutta aikaa myöten siitä vasta padanpohja tulikin. Mitään ei voinut paistaa tasaisesti.

Nyt on taas mentävä paistinpannukaupoille mutta mitä viime kauppareissulla ohimennen vilkaisin niitähän on hirveät määrät erilaisia. Mikä on sitten laadukas ja pitkän päälle pannu? Halvat ei taida ainakaan. Skeptisenä en jaksa uskoa merkkipannuihinkaan varauksetta, teflonipannuista ollaan muutenkin puhuttu yhtä jos toista niin miettii ostaisikohan valurautapannun vaikka kuulemma kalliita mutta sen ei ainakaan luulisi menevän piloille niin herkästi. Niissä on minun tietojeni mukaan kyllä jokin määrätty esikäsittely ennen ekaa käyttöä ja jotain rasvaamisia täytyy suoritella aika ajoin... Tarttuukohan sellaiseen sitten kaikki?

Teräspannut ilman pinnoitetta taitaa olla huonoja mutta miten käyttäytyy sellainen itselle uusi materiaali kun valualumiini?
Ilmianna
Jaa

31 Vastausta



Valurauta, hoidettuna jää lapsillesikin. Pannun rasvapoltoon löytyy ohjeet joko netistä tai tulee pakkauksessa mukana.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Ihmeellistä polttamista vähän kaikilla tuon valuraudan kanssa... Itsellä on ollut sama pannu kaksikymmentä vuotta, eikä sitä ole tarvinnut erikseen poltella - ja on ihan viikoittaisessa käytössäkin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Skultuna kirjoitti:
Ihmeellistä polttamista vähän kaikilla tuon valuraudan kanssa... Itsellä on ollut sama pannu kaksikymmentä vuotta, eikä sitä ole tarvinnut erikseen poltella - ja on ihan viikoittaisessa käytössäkin.
Tarttee rasvapolttaa ainoastaan, jos on ollut vaikka jossain vajassa vuositolkulla ja alkanut ruostumaan. Eli ruoste poltetaan pois. Uusina ostettavissa pannuissa tätä ongelmaa ei tietenkään ole. Normipesu (ilman pesuainetta) ja öljyäminen käytön jälkeen pitää pannun käyttökunnossa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Valurautapannun käyttö on yhtä helvettiä. Voita menee paketti per paistokerta. Laita joku halppis "kovanaama" ja vaihda tarpeeksi usein. Meillä on menossa nyt "scanpan". Piti olla kauhean kestävä, mutta kyllä siihenkin on jälkiä jäänyt. Mutta ei se sentään piloilla ole. Maksoi tosin yli 50e, eli ei ole ihan halvimmasta päästä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Valurautapannu. Kestää tosiaan jälkipolvellekin. Ei tartte miettiä onko pannu liian kuuma eikä tartte syödä silikonia, tai mitä ihmettä niissä pinnotteissa on. Saa välillä tarjouksista ihan kohtuuhintaisena. Voi löytää myös kirpparilta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minulla on Hackmannin Kovanaama. Aion ostaa sellaisen myös tytölle joululahjaksi... On hyvä pannu, maksaa n. 67€ Prismassa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Valurauta pannu kannattaa oljytä aika ajoin näin se ei polta eikä ruostu ,Pannnu kannattaa pestä heti käytön jälkeen, Eikä missään nimessä tiski koneessa vain Käsinpesu ja vaikkapa fairy, Samoin käy halppis teflon pannuille, mutta jos peset sen käytön jälkeen Käsin lika irtoaaa helposti .Tiskikoneen pesuaineet sen verran myrkkyä että poistaa kaikki pinnat ,Jos et usko laita Mummon (mieluiten kuitenkin oma ARABIA astiasto tiskikoneeseen ,Niiin ihan varmaan irtoaa Kultaukset.Tosin nyt kun niistä tuli Arvottomia ei tartte pelätä rikkoontumista
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Valurautapannulle ei missään nimessä fairya, taatusti pilalle menee. Kuumalla vedellä huuhtelu ja kuivaus lämpimällä levyllä ja tykkää, jos sipaisee öljyllä kuivaamisen jälkeen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kevyt valurauta on kestävä ja kätevä.
Tässä yksi esimerkki, vastaavia löytyy useammalta valmistajalta.
https://www.kitchentime.fi/fi/p/paistinpannu-valurauta-ultra-light-28-cm
Tarkoitus on syödä ruokaa joka on paistettu, ei keitetty. Eikä pinnoitteita tarvitse syödä - teflon ymv kuluvat eivät ole terveellisiä tuotteita ja kaiken lisäksi täysin turhia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
6 VASTAUSTA:
Teflon menee elimistön läpi, mutta valuraudan vaatima rasva kertyy vyötärölle ja verisuonten sisäpinnoille. Terveesti elävälle teflon-pannu on ainoa vaihtoehto. Valurautapannu sopii lähinnä itsemurhaa hautoville. Samallahan siinä menee koko perhekin. Ihme onkin ettei kyseistä asetta ole vielä kielletty.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
valurauta.boikotissa kirjoitti:
Teflon menee elimistön läpi, mutta valuraudan vaatima rasva kertyy vyötärölle ja verisuonten sisäpinnoille. Terveesti elävälle teflon-pannu on ainoa vaihtoehto. Valurautapannu sopii lähinnä itsemurhaa hautoville. Samallahan siinä menee koko perhekin. Ihme onkin ettei kyseistä asetta ole vielä kielletty.
Ihan asiaa puhut ja kokemuksesta voin kertoa, että laatu maksaa ...
Kovanaama pannu on kestävä, vaikka melko kallis.
Tefalin kalliimmat pannut on myös laadukkaita.
Valurauta pannua en suosittele arki käyttöön.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Pannut kirjoitti:
Ihan asiaa puhut ja kokemuksesta voin kertoa, että laatu maksaa ...
Kovanaama pannu on kestävä, vaikka melko kallis.
Tefalin kalliimmat pannut on myös laadukkaita.
Valurauta pannua en suosittele arki käyttöön.
Ei nyt arkikäyttöön, mutta pihvin paistoon mitä mainioin. Meillä on pihvipannuna 72 vuotta vanha, vaimon äidin aikoinaan ostama valurautapannu, arkipannuna Hard face-teflonpannu. Hyvin noilla pärjää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
valurauta.boikotissa kirjoitti:
Teflon menee elimistön läpi, mutta valuraudan vaatima rasva kertyy vyötärölle ja verisuonten sisäpinnoille. Terveesti elävälle teflon-pannu on ainoa vaihtoehto. Valurautapannu sopii lähinnä itsemurhaa hautoville. Samallahan siinä menee koko perhekin. Ihme onkin ettei kyseistä asetta ole vielä kielletty.
Mistä päättelit, että teflon menee läpi? Teflonin vaikutuksia ihmiseen tutkintaan ja sen voin joka tapauksessa sanoa - täysin turha tavara. Ilman pärjää aivan mainiosti. Kevyt valurautapanulla paistan aivan kaikki mitä tarvitsee myös munakkaa ilman ongelmia. Pitää vain osata asiansa.

Käytän paistamiseen hyvä laatuista öljyä tai öljy/voi seosta. Öljy ja/tai antaa oman makunsa paistaessaan. Esim Teflonilla paistettu munakas tai pihvi on yök.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kokkina33vuotta kirjoitti:
Mistä päättelit, että teflon menee läpi? Teflonin vaikutuksia ihmiseen tutkintaan ja sen voin joka tapauksessa sanoa - täysin turha tavara. Ilman pärjää aivan mainiosti. Kevyt valurautapanulla paistan aivan kaikki mitä tarvitsee myös munakkaa ilman ongelmia. Pitää vain osata asiansa.

Käytän paistamiseen hyvä laatuista öljyä tai öljy/voi seosta. Öljy ja/tai antaa oman makunsa paistaessaan. Esim Teflonilla paistettu munakas tai pihvi on yök.
Olet vissiin se sama hörhö joka lämmittelee raaka-aineet "huoneenlämpöön" ennen pannulle heittämistä? No "kokkeja" on toki moneen lähtöön.

Turha sinun on teflonista murehtia. Elimistöön kertyvät haitta-aineet tulevat itse syömisistä, joita on kasvatettu ja ruokittu keskieurooppalaiseen tapaan ympäristömyrkyillä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
munatkin.myrkytetty kirjoitti:
Olet vissiin se sama hörhö joka lämmittelee raaka-aineet "huoneenlämpöön" ennen pannulle heittämistä? No "kokkeja" on toki moneen lähtöön.

Turha sinun on teflonista murehtia. Elimistöön kertyvät haitta-aineet tulevat itse syömisistä, joita on kasvatettu ja ruokittu keskieurooppalaiseen tapaan ympäristömyrkyillä.
Minä tein ruokaa ammatikseni ennen kuin sinä olit edes syntynyt. Osaan käsitellä lihaa ja paistaa sen myös. Syö sinä teflonia jos haluat, minä käytän kevyt valurautapannua ja nautin ruuan tekemisestä sekä syömisestä hyvällä omalla tunnolla. En käytä Keski-Euroopan raaka-aineita jos ja kun kotimaisia on saatavilla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tästä pannu on hyvä ja kestävä. https://paista.fi/hiiliteraspannu-de-buyer-28cm
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hiiliteräspannut on erittäin hyviä ja egoloogisia, mutta ei nuorelle paras ensimmäinen paistinpannu. Suosittelen ensimmäiseksi jotain keraamisen pinnoitteen omaavaa pannua - ei teflonia. Toinen aina toimiva on kevyt valurautapannut - ehkä kuitenkin vasta toiseksi pannuksi, vaatii hieman hoitoa ja osaamista - mutta vain hieman.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kirpputoreilta löytyy joskus aivan erityisen halvalla (1-2 €) laadukkaita paistinpannuja.
Ei pidä säikähtää sitä että ovat käytettyjä. Hakkaavat mennen tullen uudet ohuet ja kymmenen kertaa kalliimmat pilipali-teflonpannut.

Paras on valurautapannu.

Muitakin hyviä on: Hackmannin, OPA:n yms laatuvalmistajien paksupohjaiset. Niitä on erilaisilla pinnoitteilla.

Keraaminen pinnoite, mikä nykyään tuntuu olevan pop, ei välttämättä hääppönen ole, ainakaan Lidlin myymissä Ernesto-pannuissa. Ernesto on juuri niitä pilipali-merkkejä. Kymmenen paistokertaa ja pannu on kaput.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Huh onpa taas neuvot. Ostaa nyt jotain vanhoja romuja ja Lidlin halppiskrääsää. Taidat "kokkailla" muutenkin Lidlin maahantuomia antibioottihormoneilla kyllästettyjä kasvinsuojeluaineilla maustettuja myrkkytuotteita.

Hanki parempi liesi niin ei tarvitse taivastella pohjien paksuutta.

Aloittajalle voi suositella Tefalin pannuja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tefal voitti kuluttaja lehden paistin pannu testin.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2011/11/10/tefalin-pannu-paistoi-parhaiten
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tefloon.paras kirjoitti:
Huh onpa taas neuvot. Ostaa nyt jotain vanhoja romuja ja Lidlin halppiskrääsää. Taidat "kokkailla" muutenkin Lidlin maahantuomia antibioottihormoneilla kyllästettyjä kasvinsuojeluaineilla maustettuja myrkkytuotteita.

Hanki parempi liesi niin ei tarvitse taivastella pohjien paksuutta.

Aloittajalle voi suositella Tefalin pannuja.
Kyllä useimmat Lidl:n lihapaketit ovat suomalaisia. Koodista näkee, mistä maasta on peräisin. Mistä keksit tuollaista puppua?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
ikeasta saa 20 eurolla todella hyvän, hakkaa mennen tullen hackmannin kovanaamat
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50292096/ tämä on oikein passeli ikeasta!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
oumm kirjoitti:
http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50292096/ tämä on oikein passeli ikeasta!
Tämä Ikean pannu on oikeesti yksi parhaista joihin olen törmännyt, tarpeeksi paksupohjainen myös. Kokemusta on monista kalliista pannuista myös.
Valuurauta keskusteluun, on ikuinen hyvin hoidettuna tälläinen pitää olla jokakodissa ensimmäisenä pannuna.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Hyväpannu kirjoitti:
Tämä Ikean pannu on oikeesti yksi parhaista joihin olen törmännyt, tarpeeksi paksupohjainen myös. Kokemusta on monista kalliista pannuista myös.
Valuurauta keskusteluun, on ikuinen hyvin hoidettuna tälläinen pitää olla jokakodissa ensimmäisenä pannuna.
Kuparipannu on valurautaista tehokkaampi. Ei välttämättä saa vaan joka kaupasta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hyvä valurautapannu lihalle,Hyvä keraaminen pannu muille ruoille.Näillä pärjäät hyvin.Meidän keraaminen pannu maksoi muistaakseni n.50 egee.Valurautaisten hintoja en tiedä.Hyviä paistohetkiä sinulle.
Ilmianna
Jaa
Ne Saimaa Design-pannut on ihan ok.
Niitä saa aika edullisestikin välillä tarjouksista.
Ilmianna
Jaa
Ääni valurautapannulle. Ei sen hoito niin ihmeellistä ole: välittömästi ruoanlaiton jälkeen peset kuumalla vedellä ja tiskiharjalla (ei tartte pesuaineita). Kun teet tämän heti paistamisen jälkeen, pannu on vielä niin kuuma, että kuivuu itekseen parissa minuutissa. Sitten pannuun tiraus öljyä, jonka tarvittaessa levität vaikka talouspaperilla, ja se imeytyy lämpimään pannuun kuin unelma. Vuosien varrella tämä käyttö luo pannuun sellaisen pinnan, ettei siihen saa tarttumaan mitään edes yrittämällä. Mulla on edelleen käytössä 1985 omilleen muuttaessani hankkimani valurautapannu, ja hyvin pelittää!
Jos ihmettelet, että pitäiskö alkaa tiskaan heti ruoanlaiton jälkeen, niin jos teet vaikka pihvejä, niin niiden vetyätyminen kestää jo sen aikaa, että se pannu ehtii hyvin kuivua ja sen ehtii öljytä (koska siis öljytään kuumana). Muut tiskit voi jättää sitten ruokailun jälkeen :-)
Ilmianna
Jaa
Juuri annoin opiskelemaan lähteneelle nuorelleni pienen valurautapannun, teräskattilan ja lasivuoan. Mitään pinnoitettuja en hyväksy, niistä lähtee myrkkyjä elimistöön. Valurauta on paras, kun vaan muistaa ettei käytä pesuaineita.

Pinnoitetut pannut ovat kansakunnan huijausta, niitä joutuu ostamaan koko ajan uusia. Valurautapannu ei rikastuta ketään, se kun kestää ja kestää ja kestää :)
Ilmianna
Jaa
Kiitoksia kaikille hyvistä neuvoista mitä tähän ketjuun on tullut! Taidankin sitten ostaa sellaisen valurautapannun jos jostain sellaisen saa kohtuulliseen hintaan hankittua. Ja sitten tavallisen kokoisen pinnoitetun/keraamisen pannun siihen lisäksi. Kirpputorit on hyviä paikkoja ostaa tiettyjä keittiövälineitä, mutta paistinpannuja en sieltä osta ainakaan pinnoitettuja. Teräskattiloita on kyllä löytynyt joskus pilkkahintaan.

Minä olen pessyt paistinpannut jostain lapsuuden syövereistä iskostuneella tavalla laittamalla hieman vettä pannulle ja laittamalla keittolevyn jälkilämmölle ja kun kiehuu, pyyhin paperilla puhtaaksi.

Ruokaa laitan kyllä, nälkä on opettanut ja on niistä taidoista kyllä selvä hyöty mitä kavereitten touhuja katselee, kun ei koskaan ole esim. normi uunia käyttänyt vaan luulee että toimii kun mikro... Mutta mitä tulee tuohon yhteen viestiin jossa kyseenalaistetaan ruokatarvikkeiden lämmittäminen huoneenlämpöön, niin muuten minäkin teen. Ainakin jauhelihapaketin ja muut lihat nostan n. 1/2 tuntia ennen valmistamista jääkaapista pöydälle, kuulemma hyvä näin ettei jäähdy pannu ja kuivu lihat. Tiedä sitten...
Ilmianna
Jaa
Niin tosiaan mikä on paras paistinpannu? Ostin keraamisen paistinpannun ja siinä ei pihvit ruskistu, vaikka paistan oikeaoppisesti. Ei siihen kyllä ruoka tartu, mutta mitä sillä tekee kun pihvit ei ruskistu ja vieraita on tulossa. Pakko on ostaa uusi paistinpannu. Ruskistuuko pihvit hyvin Hackmanin Kovanaamapannulla?
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Paras paistinpannu

Mikähän mahtaa olla paras paistinpannu? Ja opiskelijabudjettiin?
Aiemmin on minulla ollut yksi pieni paistinpannu, hän on ok kunnossa nykyään mutta se iso wok-teflonpannu minkä ostin jostain halpa-hallista, maksoi n. 15-20€ oli aluksikin hieman kuperapohjainen (huomasin liian myöhään että olis voinut palauttaa) mutta aikaa myöten siitä vasta padanpohja tulikin. Mitään ei voinut paistaa tasaisesti.

Nyt on taas mentävä paistinpannukaupoille mutta mitä viime kauppareissulla ohimennen vilkaisin niitähän on hirveät määrät erilaisia. Mikä on sitten laadukas ja pitkän päälle pannu? Halvat ei taida ainakaan. Skeptisenä en jaksa uskoa merkkipannuihinkaan varauksetta, teflonipannuista ollaan muutenkin puhuttu yhtä jos toista niin miettii ostaisikohan valurautapannun vaikka kuulemma kalliita mutta sen ei ainakaan luulisi menevän piloille niin herkästi. Niissä on minun tietojeni mukaan kyllä jokin määrätty esikäsittely ennen ekaa käyttöä ja jotain rasvaamisia täytyy suoritella aika ajoin... Tarttuukohan sellaiseen sitten kaikki?

Teräspannut ilman pinnoitetta taitaa olla huonoja mutta miten käyttäytyy sellainen itselle uusi materiaali kun valualumiini?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta