Onko vinkkejä / ajatuksia miten tehdään hyvä grillasisliemi lihafonduelle? En tarkoita dippikastikkeita.
Voi sen toki öljyssäkin tehdä mutta siinä ei ole makua...
Eli siis mitä tilalle / lisäksi?
Liha Fonduen liemi??
3
1179
Vastaukset
- kels
Tarkoitatko lihafondueta. Siinä liha ja sen lisäkkeitä kypsennetään lihaliemessä tai öljyssä keittäen. (Lihoja ei siis grillata).
KIINALAINEN FONDUE
600 g naudan sisäfileetä, possun sisäfileetä ja/tai broilerin rintaleikettä
katkarapuja
lohta
paprikaa, eri värisinä lohkoina
kesäkurpitsaa renkaina tai kuutioina
kukkakaalia pieninä kukintoina
3-4 vartta lehtiselleriä kuorittuna ja paloteltuna
tuoreita herkkusieniä sitruunassa pyöriteltynä etteivät tummu
pikkumaissia
hillosipuleita
oliiveja
keitinliemi:
1 sipuli
2 kynttä valkosipulia
1 rkl öljyä
7 dl vettä
2 kasvis- tai kana- tai lihaliemikuutiota
soijaa
(1 dl puna- tai valkoviiniä)
Mausteet:
25 g curryä
25 g sellerisuolaa
1 rkl mustapippuria
1 rkl valkopippuria
½ rkl vahvaa chiliä
1 rkl mietoa paprikaa
2 rkl suolaa
2 dl japanilaista soijakastiketta
2 dl osterikastiketta
1. Poista lihasta jänteet ja rasva, jos niitä on. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi. Paloittele vihannekset ja asettele kauniisti laakealle vadille omiksi ryhmikseen. Laita katkaravut omaan kulhoonsa. Poista kalasta nahka ja ruodot. Leikkaa kala suuhun sopiviksi paloiksi.
2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Hauduta sipulisilput pehmeiksi tilkassa öljyä. Kaada pataan vesi. Lisää liemikuutiot. Anna liemen hautua hetken aikaa. Mausta liemi soijalla ( sekä punaviinillä) ja pippurilla.
3. Nosta liemikattila pöytään lämmittimen päälle. Liemi saa kiehua hiljalleen aterian aikana.
4. Kypsennä 1-2 liha- tai vihannessuikaletta kerrallaan fonduehaarukassa lihaliemessä. Mausta lihapaloja vielä pöydässä suolalla ja mustapippurilla.
5. Mausteet: Sekoita curry ja sellerisuola. Sekoita musta- ja valkopippuri, chili, paprika. Pane soija- ja osterikastike omiin kulhoihinsa. Kasta kypsiä suupaloja mausteisiin makusi mukaan.
6. Tarjoa lisäksi maustekastikkeita ja patonkia. Aterian päätteeksi maukas liemi nautitaan keiton tapaan riisinuudeleiden ja herneiden kanssa.- Gopher.
Ohje on varmasti hyvä mutta tarkoitin nimeonomaan sitä keittolientä, fonduelientä, en grillausta.
Toki voi tehdä myös öljyssä mutta siinä ei ole makua. Voi tehdä pelkällä lihaliemelläkin keitinliemen mutta tiedän että on parempiakin sekoituksia...siksi kysäisin...!
Olemme Sveitsissä maistaneet kiinalaista fondueta ekan kerran, siinä lihaliemessä oli purjoa, (siitake)sieniä, valkosipulia ja ehkä myös bambunversoja. Sieniä oli kiva kalastaa lihapalojen seuraksi, niitä kyllä jäi vielä liemeen kin. Kastikkeita oli ainakin kolmea sorttia: currymajoneesi, tomaatti-sitruunamajoneesi ja chilinenkin. Maistui, jostain syystä suositusjuoma oli paikallinen valkoviini, joka sopi hienosti, vaikka sokkovalintani olisi ollut esim. burgundilainen punainen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2434243Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1202704Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit412462Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?821497Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1161466- 481189
- 781107
- 59983
- 45976
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En172959