Kolhoosiämpäristä muutama totuudenkin sana välillä

Vai-vielä-massia

Täällä edes mennyt nimimerkki "Huomenna aukee" -kaveri on vaihtanut nimimerkkiään ja huutelee nyt nimellä "Huomenna tai öparin viikon päästä reilusti massia".

Linkeissä varsinkin Kuikalle ihan asiatietoa hevosen suusta, ja hommahan jatkuu ainakin vuoteen 2020 saakka. Ja apuja huudellaan ihan Englannista saakka.

Kolme nöösipoikaa sukupuolesta riippumatta on pistetty asialle.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/JulkaisuMetatieto/Documents/EDK-2017-AK-126993.pdf

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/JulkaisuMetatieto/Documents/EDK-2017-AK-122736.pdf

30

377

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Valmiina.ollaan

      Itseäni nuo linkit eivät kosketa enää mitenkään. Tapaukseni käsitelty ja taistelu päättynyt. Pyramidi on käynyt vuotamaan kärjestä alaspäin, sponzeilta tunkeille. Massi vaan auki ja antaa viranomaisten rahavirran virrata.

    • Siitä.saan.voimaa

      Nyt hiljennyn kuuntelemaan EOK marssia.

      • Asento-lepo

        Nouskaa ylös. Roomalainen tervehdys.


    • Verot.maksettu

      Worldwide Investment Solutions House Wincapita Oy. Miten pääsisi vielä mukaan sijoittamaan? Graalia Finland takoo senverran hyvää tuottoa, haluaisin sijoittaa siitä saatuja tuottojani kyseiseen firmaan.

      • Tultaperään

        Kraalia saattohoidettiin yritysten hautausmaalle, konnat hoiti hienosti homman.


    • Mestari.ääneen

      Miksi Hannun ei anneta esiintyä? Mitä viranomaiset pelkää?

    • siirapissa-kävellen

      Vaatimatonta keskustelua tähän saakka; osa kirjoittajiosta tosin osaa muodostaa yli kolme sanaa pitkiä lauseita. Entinen Valkkukin on ryhtynyt täysin pelleilylinjalle, "Kohta-aukee -tyypiltä" nyt muuta ei voi edes odottaa.

      Yhteistä kaikille teksteille tuntuu olevan kaipaus: kaivataan Hannua, Graaliaa, EOK:ta ja ties mitä. Kai te ymmärrätte, että kolhoosiämpäri ei noiden tahojen toimesta täyty eikä tyhjene?

      Ehkä Kuikkaa kiinnostaa kommentoida asioita asioina, kun muilta kiireiltään kerkeää. Kuikka?

      //ORK teki 5.4.2016 Iso-Britanniaan oikeusavun laajennuspyynnön, jotta oikeusavulla esitutkintaa sekä tuomioistuinkäsittelyjä varten saatuja Moneybookers-tiliaineistoja voidaan käyttää myös ORK:n selvitystyössä. Iso-Britannia vastasi pyyntöön maaliskuussa 2017 ja hyväksyi Moneybookers-tiliaineiston käytön.//

      Hitaita ovat herrojen kiireet myös Englannissa. KRP:han oli saanut Moneybookers-asiassa virka-apua Englannista jo vuosina 2008-2010, mutta eipä kelpaa antaa samaa aineistoa ORK:n käyttöön. Rikosasian tutkimiset pitää pankkimaailmassa (nettikukkaro) käsitellä erikseen ja hakemusasiat erikseen, ei sitä sovi yksillä ja samoilla "for you eyes only" -papereilla edetä. Olisi tehty KRP:n DVD-malliin eli ensin tiedot julki, ja sitten otetaan sapiskaa vastaan.

      //Edellä mainittujen asiakirjojen ja aineiston avulla on mahdollista selvittää Oikeusrekisterikeskukselle esitettyjen vaatimusten oikeellisuutta. Selvitystyön pohjalta
      WinCapita-henkilöstö laatii selvityspyyntöjä korvauksenhakijoille.//

      Emmekö me, Kuikka, näin vähän ounastelleet? Sovinto on sovinto, mutta hakemuksen peruste ja varsinkin määrä on myöntämisen takia avoin. Sen vuoksi ORK joutuu selvittämään asiaa perusteellisemmin. Siitä ei liene enää epäselvyyttä, etteikö sovintolämiskä olisi yksityisoikeudellisen vaatimuksen vahvistava tuomio eli oikeudenpäätös (YOVVT).

      //Selvitystyö ja selvityspyyntöjen laatiminen jatkuvat koko kuluvan vuoden 2017 sekä ainakin vuoden 2018 alkupuolen. //

      Eipäs mennä asioiden edelle, johtaja Raatikainen. Kyllä luulen, että asiat on hoidettava huolella, joten sovitaan takarajaksi vuoden 2019 loppu - edellyttäen että uudet palkkarahat saadaan.

      //Ensinnäkin korvaushakemuksen tekemiselle ORK:een ei ole laissa säädettyä takarajaa, joten
      uusia hakemuksia ja samalla uusia korvauksenhakijoita tulee koko ajan lisää.//

      Tämän tulkintaan tarvitaan shamaania. Miten hakemuksia voi tulla koko ajan lisää, koska YOVVT-papereita - jollainen vaaditaan - ei voi tulla enää lisää? ORK kertoi Kalevassa, että ilman YOVVT:tä asiassa ei pärjää ja syyttäjä Appelsin puolestaan Iltalehdessä, että korvausvaatimukset piti saada käräjäoikeuteen ennen vanhentumisaikaa, joka on viisi vuotta.

      //Toisekseen vaikka ORK antaisi joillekin korvauksenhakijoille hylkäävän päätöksen, asia voi muuttua päinvastaiseksi, mikäli korvauksenhakija ORK:n päätöksen saatuaan nostaa valtiota vastaan kanteen käräjäoikeudessa.//

      Tämä oli jossakin vaiheessa Kuikalle vaikeaa ymmärtää, mutta tässähän johtaja asian itse kertoo. Ei ole merkitystä sillä, vaikka ORK hylkäisi hakemuksen aiheettomana, sillä kanne saattaa menestyä oikeudessa vanhan kaavan mukaan. Valtiota edustaa taas ORK.

      //Kun kaikki korvausvaatimukset on tutkittu, selvityspyynnöt on laadittu ja korvauksenhakijoiden lisäselvitykset on vastaanotettu, ORK voi antaa kokonaisarvion siitä, kuinka paljon valtion varoista tullaan vähintään korvaamaan. //

      Että näin. On se raskasta, mutta onko muita mahdollisuuksia tapauksessa, jossa käteinen raha ja kuitittomuus oli valttia?

      // Esitetyt korvausvaatimukset 28 624 337,11 euroa.//

      Tällä hetkellä vuosille 2018-19 on kirjattu "vain" 6 Meuroa määrärahaa - kova on seula ORK:lla. Tiedossa on että vuoden 2017 määräraha 8 Meuroa on vedetty kuminauhalla ja ennenaikaisena takaisin. kassaan Tänä vuonna ei tapahdu kerrassaan mitään, kun asia on vaiheessa.

      //Eniten aikaa vievä työvaihe on selvityspyyntöjen laatiminen ja niitä varten tehtävä taustaselvitys. Tässä ORK onjatkuvasti riippuvainen siitä, millä aikataululla KRP pystyy toimittamaan ORK:lle sen tarvitsemaa aineistoa.//

      Kummallista! KRP laski myyntiin sarjan DVD-levyjä, joten miksi ORK ei käytä samaa aineistoa - siellähän kaikkien syyllisten tiedot on olemassa hetuja ja pankkitilitietoja myöten. Miksi asia pitää tehdä kahteen kertaan pl. Moneybookersin "for youreyes only" -tapaukset?

      //Kun selvityspyynnöt on laadittu, lähetetty ja korvauksenhakijalta on saatu selvitys, korvaushakemukset ovat ratkaisuvalmiita. Tämä työvaihe saadaan valmiiksi vuoden 2018 aikana.//

      Olisiko taas liikaa optimismia ilmassa, ettei vain tulisi k-päisiä kakaroita tällaisessa kiireessä?

      //EU-valtioissa WinCapita-asiassa jäädytettyjen varojen täytäntöönpano ja mahdollinen varojen tilitys Suomeen.//

      Ohhoh! Eikös Tiina ja co. juuri olleet pettyneitä siihen, että jäseniä ei kohdella tasa-arvoisesti - varat viedään vain suomalaisilta jäseniltä mutta ulkomaan pellet saavat pitää varansa? Muutos lienee tulossa yhdenvertaisuuden (!) nimissä.... Heh!

      • TopraHujanen

        "Olisiko taas liikaa optimismia ilmassa, ettei vain tulisi k-päisiä kakaroita tällaisessa kiireessä?"

        Olisi.

        "Ensinnäkin korvaushakemuksen tekemiselle ORK:een ei ole laissa säädettyä takarajaa,"

        "Kun kaikki korvausvaatimukset on tutkittu, selvityspyynnöt on laadittu ja korvauksenhakijoiden lisäselvitykset on vastaanotettu, ORK voi antaa kokonaisarvion siitä, kuinka paljon valtion varoista tullaan vähintään korvaamaan."

        Hmmm....?

        "//Toisekseen vaikka ORK antaisi joillekin korvauksenhakijoille hylkäävän päätöksen, asia voi muuttua päinvastaiseksi, mikäli korvauksenhakija ORK:n päätöksen saatuaan nostaa valtiota vastaan kanteen käräjäoikeudessa.//

        Tämä oli jossakin vaiheessa Kuikalle vaikeaa ymmärtää,"

        Lakiinhan tuo kanteen nostomahdollisuus on kirjattu, joten ei siinä mitään ymmärtämisen vaikeutta ole.
        Kanteen menestymiselle ei vain taida löytyä edellytyksiä, tutkiihan ORK ainakin oman ilmoituksensa mukaan sangen tarkasti jokaisen esitetyn korvausvaateen.

        "//EU-valtioissa WinCapita-asiassa jäädytettyjen varojen täytäntöönpano ja mahdollinen varojen tilitys Suomeen.//

        Ohhoh! Eikös Tiina ja co. juuri olleet pettyneitä siihen, että jäseniä ei kohdella tasa-arvoisesti - varat viedään vain suomalaisilta jäseniltä mutta ulkomaan pellet saavat pitää varansa? Muutos lienee tulossa yhdenvertaisuuden (!) nimissä.... Heh!"

        Ulkomaan pellet (lähes 1000 kpl) saavat pitää rahansa, sillä heihin ei ole kohdistettu minkäänlaisia toimenpiteitä, elleivät sitten ole erehtyneet saapumaan tänne Pölhölään.

        N. 100 jäsentä nosti alunperin Helsingin KO:ssa sekavaksi luonnehditun kanteen MB-tililtä takavarikoiduista n. 4,8 M€:sta ( joista Pitkänen sai torpattua muutaman satatuhatta ), jotka Suomen valtio vetäisi liiveihinsä, väittäen niitä osittain kanteen nostajien varoiksi.
        H:gin KO ja HO hylkäsivät vaateet ja nyt KKO pohtii omaa ratkaisuaan.
        Kaikillehan se on jo selviö, tuo KKO:n päätös, mutta liturgia vaatii sen lainvoimaisuutta.

        " Siitä ei liene enää epäselvyyttä, etteikö sovintolämiskä olisi yksityisoikeudellisen vaatimuksen vahvistava tuomio eli oikeudenpäätös (YOVVT)."

        Lienee edelleenkin.
        Sovintolämiskän kera ja ilman sovintolämiskää korvausvaateensa ORK:lle esittävät ovat samalla viivalla - ORK kyselee KRP:lta ja oikeusistuimilta sekä tarkistaa MB:sta molempien em. tahojen osallisuuden klubissa sekä rahaliikenteen niin tarkoin kuin vain voi.
        Rahaliikenne jää täysin avoimeksi klubin sisäisten siirtojen osalta, ellei joku taho pakota KRP:ia niitä luovuttamaan.

        Mikäli korvauksenhakijalla olisi YOVVT, jossa oikeusistuimen tuomari(t) vahvistavat allekirjoituksellaan, että kyllä se tämäTaneli Tunkki oli klubin jäsen ja menetti ilmoittamansa määrän euroja klubin toiminnan teurastuksen tuloksena, niin ORK:n ei tarvitsisi ruveta enää toiseen kertaan syynämään näitä asioita.

        Sovintopaperi on ihan WC-kelpoinen suttura, eikä tämä liity mitenkään klubiin, tämä WC.

        "Tämän tulkintaan tarvitaan shamaania. Miten hakemuksia voi tulla koko ajan lisää, koska YOVVT-papereita - jollainen vaaditaan - ei voi tulla enää lisää? ORK kertoi Kalevassa, että ilman YOVVT:tä asiassa ei pärjää ja syyttäjä Appelsin puolestaan Iltalehdessä, että korvausvaatimukset piti saada käräjäoikeuteen ennen vanhentumisaikaa, joka on viisi vuotta. "

        Klubissa oli n. 12 000 jäsentä.
        Voitollisia tilejä oli 2021 kpl.
        Tappiolle tai omilleen jäi näin ollen n. 10 000 klubilaista.
        Kyllä niitä potentiaalisia korvausvaateen esittäjiä vielä putkahtelee esiin.
        Sovintolämiskän tai persuspyyhkeen, ihan kuin vain, omistus ei ole se kynnys, joka ratkaisee korvausvaateen käsittelyn ja mahdollisen menestyksen.

        Sovintomenettelyhän oli tässä tapauksessa vain pieni lisäjuonne pääepäiltyjen eduksi, asianajotoimistot saivat muhkean tilin ja Vantaan KO vältti aikaa ja rahaa nielevän pitkän oikeusprosessin.
        Tunkit saivat käteensä heille täysin merkityksettömän paperin sekä asianajotoimiston laskun.

        Summa summarum, piiiitkissä puissa ovat vielä nämä ORK:n lopulliset ratkaisut, lakihan velvoittaa ratkaisemaan kaikki samaan juttukokonaisuuteen kuuluvat korvausvaateet yhdellä kertaa ja kun laissa ei ole takarajaa korvausvaateen esittämiselle niin nyt esitetyt vuosiluvut ovat täysin tuulesta temmattuja.

        Hipit ja hupiukot saavat olla toistakin mieltä.


      • Blue-ray-disc0
        TopraHujanen kirjoitti:

        "Olisiko taas liikaa optimismia ilmassa, ettei vain tulisi k-päisiä kakaroita tällaisessa kiireessä?"

        Olisi.

        "Ensinnäkin korvaushakemuksen tekemiselle ORK:een ei ole laissa säädettyä takarajaa,"

        "Kun kaikki korvausvaatimukset on tutkittu, selvityspyynnöt on laadittu ja korvauksenhakijoiden lisäselvitykset on vastaanotettu, ORK voi antaa kokonaisarvion siitä, kuinka paljon valtion varoista tullaan vähintään korvaamaan."

        Hmmm....?

        "//Toisekseen vaikka ORK antaisi joillekin korvauksenhakijoille hylkäävän päätöksen, asia voi muuttua päinvastaiseksi, mikäli korvauksenhakija ORK:n päätöksen saatuaan nostaa valtiota vastaan kanteen käräjäoikeudessa.//

        Tämä oli jossakin vaiheessa Kuikalle vaikeaa ymmärtää,"

        Lakiinhan tuo kanteen nostomahdollisuus on kirjattu, joten ei siinä mitään ymmärtämisen vaikeutta ole.
        Kanteen menestymiselle ei vain taida löytyä edellytyksiä, tutkiihan ORK ainakin oman ilmoituksensa mukaan sangen tarkasti jokaisen esitetyn korvausvaateen.

        "//EU-valtioissa WinCapita-asiassa jäädytettyjen varojen täytäntöönpano ja mahdollinen varojen tilitys Suomeen.//

        Ohhoh! Eikös Tiina ja co. juuri olleet pettyneitä siihen, että jäseniä ei kohdella tasa-arvoisesti - varat viedään vain suomalaisilta jäseniltä mutta ulkomaan pellet saavat pitää varansa? Muutos lienee tulossa yhdenvertaisuuden (!) nimissä.... Heh!"

        Ulkomaan pellet (lähes 1000 kpl) saavat pitää rahansa, sillä heihin ei ole kohdistettu minkäänlaisia toimenpiteitä, elleivät sitten ole erehtyneet saapumaan tänne Pölhölään.

        N. 100 jäsentä nosti alunperin Helsingin KO:ssa sekavaksi luonnehditun kanteen MB-tililtä takavarikoiduista n. 4,8 M€:sta ( joista Pitkänen sai torpattua muutaman satatuhatta ), jotka Suomen valtio vetäisi liiveihinsä, väittäen niitä osittain kanteen nostajien varoiksi.
        H:gin KO ja HO hylkäsivät vaateet ja nyt KKO pohtii omaa ratkaisuaan.
        Kaikillehan se on jo selviö, tuo KKO:n päätös, mutta liturgia vaatii sen lainvoimaisuutta.

        " Siitä ei liene enää epäselvyyttä, etteikö sovintolämiskä olisi yksityisoikeudellisen vaatimuksen vahvistava tuomio eli oikeudenpäätös (YOVVT)."

        Lienee edelleenkin.
        Sovintolämiskän kera ja ilman sovintolämiskää korvausvaateensa ORK:lle esittävät ovat samalla viivalla - ORK kyselee KRP:lta ja oikeusistuimilta sekä tarkistaa MB:sta molempien em. tahojen osallisuuden klubissa sekä rahaliikenteen niin tarkoin kuin vain voi.
        Rahaliikenne jää täysin avoimeksi klubin sisäisten siirtojen osalta, ellei joku taho pakota KRP:ia niitä luovuttamaan.

        Mikäli korvauksenhakijalla olisi YOVVT, jossa oikeusistuimen tuomari(t) vahvistavat allekirjoituksellaan, että kyllä se tämäTaneli Tunkki oli klubin jäsen ja menetti ilmoittamansa määrän euroja klubin toiminnan teurastuksen tuloksena, niin ORK:n ei tarvitsisi ruveta enää toiseen kertaan syynämään näitä asioita.

        Sovintopaperi on ihan WC-kelpoinen suttura, eikä tämä liity mitenkään klubiin, tämä WC.

        "Tämän tulkintaan tarvitaan shamaania. Miten hakemuksia voi tulla koko ajan lisää, koska YOVVT-papereita - jollainen vaaditaan - ei voi tulla enää lisää? ORK kertoi Kalevassa, että ilman YOVVT:tä asiassa ei pärjää ja syyttäjä Appelsin puolestaan Iltalehdessä, että korvausvaatimukset piti saada käräjäoikeuteen ennen vanhentumisaikaa, joka on viisi vuotta. "

        Klubissa oli n. 12 000 jäsentä.
        Voitollisia tilejä oli 2021 kpl.
        Tappiolle tai omilleen jäi näin ollen n. 10 000 klubilaista.
        Kyllä niitä potentiaalisia korvausvaateen esittäjiä vielä putkahtelee esiin.
        Sovintolämiskän tai persuspyyhkeen, ihan kuin vain, omistus ei ole se kynnys, joka ratkaisee korvausvaateen käsittelyn ja mahdollisen menestyksen.

        Sovintomenettelyhän oli tässä tapauksessa vain pieni lisäjuonne pääepäiltyjen eduksi, asianajotoimistot saivat muhkean tilin ja Vantaan KO vältti aikaa ja rahaa nielevän pitkän oikeusprosessin.
        Tunkit saivat käteensä heille täysin merkityksettömän paperin sekä asianajotoimiston laskun.

        Summa summarum, piiiitkissä puissa ovat vielä nämä ORK:n lopulliset ratkaisut, lakihan velvoittaa ratkaisemaan kaikki samaan juttukokonaisuuteen kuuluvat korvausvaateet yhdellä kertaa ja kun laissa ei ole takarajaa korvausvaateen esittämiselle niin nyt esitetyt vuosiluvut ovat täysin tuulesta temmattuja.

        Hipit ja hupiukot saavat olla toistakin mieltä.

        //Lakiinhan tuo kanteen nostomahdollisuus on kirjattu, joten ei siinä mitään ymmärtämisen vaikeutta ole.//

        Niin, en sanonutkaan ettetkö tuota kohtaa laista löytänyt, olit vain asiasta eri mieltä. Jos muistan oikein, pidit Lex Wincapitaa alusta saakka epäonnistuneena.

        //Kanteen menestymiselle ei vain taida löytyä edellytyksiä, tutkiihan ORK ainakin oman ilmoituksensa mukaan sangen tarkasti jokaisen esitetyn korvausvaateen.//

        Muistanko oikein, että olisit väittänyt vuoden tai parin ajan, että lähes poikkeuksetta kaikki hakemukset tullaan ORK:ssa hylkäämään? Tästä seurasi kysymykseni, että mitä ORK asiassa voittaisi, jos se on kuitenkin valtion edustajana käräjillä. Näin ollen ORK tutkii asian huolellisesti jo alkuvaiheessa, jolloin tarve käräjöintiin on vähäinen. Jos ORK tutkii asian oman väitteensä mukaisesti ja huolella, pyytää jo vuosia sitten kuvailemani - ja nyt itsensä kuvailemat - lisätiedot, ratkaisuihin tyytymättömiä pitäisi olla vain vähänlaisesti.

        Käteismanut voivat olla asia erikseen.

        //Ulkomaan pellet (lähes 1000 kpl) saavat pitää rahansa, sillä heihin ei ole kohdistettu minkäänlaisia toimenpiteitä, elleivät sitten ole erehtyneet saapumaan tänne Pölhölään.//

        Näin ORK kuitenkin papereissaan vihjaa, josko toimenpiteitä kohdistettaisiin. Asiassa taitaa kuitenkin kiire, sillä kymmenen vuoden aikarajat paukkuu ja lumet sulaa moneen kertaan.

        //Kaikillehan se on jo selviö, tuo KKO:n päätös, mutta liturgia vaatii sen lainvoimaisuutta.//

        En pistäisi asiassa päätäni pantiksi, sillä KKO:lla tuntuu olevan taipumus tehdä ihan oman päänsä mukaans sekä hyvässä että pahassa.

        //Sovintolämiskän kera ja ilman sovintolämiskää korvausvaateensa ORK:lle esittävät ovat samalla viivalla...//

        Mihinkähän tämä mahtaa perustua, kun Kalevassa toimeenpanopäällikkö Aalto nimenomaisesti kertoi, että YOVVT pitää olla olemassa?

        //Mikäli korvauksenhakijalla olisi YOVVT, jossa oikeusistuimen tuomari(t) vahvistavat allekirjoituksellaan, että kyllä se tämäTaneli Tunkki oli klubin jäsen ja menetti ilmoittamansa määrän euroja klubin toiminnan teurastuksen tuloksena, niin ORK:n ei tarvitsisi ruveta enää toiseen kertaan syynämään näitä asioita..... Vantaan KO vältti aikaa ja rahaa nielevän pitkän oikeusprosessin.//

        Tämä meillä kaikilla on ollut jo pitkään tiedossa. Ei työn määrä mihinkään pienentynyt ja pudonnut vaan se tehdään eri paikassa ei-tuomareiden toimesta. Olisiko tuomareilla parempaakin tekemistä kuin hiplata tuhatmäärin MB-lappusia?

        //Sovintopaperi on ihan WC-kelpoinen suttura, eikä tämä liity mitenkään klubiin, tämä WC.//

        Se on kuitenkin ORK:n alunperin kaipaama YOVVT - ehkä ORK on lukenut lakia uudelleen ja eri riviltä, eikä mitään tuomioita enää vaaditakaan...? Tästä lain kohdastahan me vuosia sitten kiistelimme, ja sinä pistit pääsi pantiksi asiasta, että ilman YOVVT:tä ei ole asiaa ORK:n porstuaa pidemmälle.

        //Kyllä niitä potentiaalisia korvausvaateen esittäjiä vielä putkahtelee esiin.//

        Varmasti myöhäisherännäiset ja häveliäät-oikeuden-ja-median-välttelijät saattavat kaipailla rahojaan. Siis nyt kun ei ole enää pelkoa että nimet ja hetut tulevat DVD:lle myyntiin. Ihmettelen edelleen että harjanvarrellako he todistavat osallisuutensa, jos tuota paljon parjattua YOVVT:ta ei enää vaaditakaan?

        //Tunkit saivat käteensä heille täysin merkityksettömän paperin sekä asianajotoimiston laskun.//

        Osalla tunkeista on lainvoimainen ja koko käräjäoikeuden läpikäynyt tuomio, mutta nämäkin ovat samalla viivalla harjanvarrella liikkuvien kanssa. Olipa kädessä siis sovinto, tuomio tai harjanvarsi (= siis pelkkä hakemus), kaikkien hakijoiden asiat käsitellään tasapuolisesti.

        Herää vain kysymys, miksi sitä oikeutta varoista käytiin? Olisi ollut kaikille helpointa lähettää ORK:lle hakemus suoraan, jonka ORK yhdessä Moneybookersin kanssa tutkii. Vai olisiko niin, että ainakin tutkintapyyntö ja nimi KRP:n syytettyjen (lue: DVD) pitäisi olla olemassa?

        //piiiitkissä puissa ovat vielä nämä ORK:n lopulliset ratkaisut, lakihan velvoittaa ratkaisemaan kaikki samaan juttukokonaisuuteen kuuluvat korvausvaateet yhdellä kertaa//

        Näin varmasti on eli palataan keskusteluihin vuoden 2020 lopulla. Laki kyllä tarjoaisi mahdollsuuden maksaa osan korvauksista jo etukäteen, mutta sellaiseen haravoimiseen ORK ei taida ryhtyä. Siitä olisi heille vaivaa.


    • TopraHujanen

      ORK:n ohjeistuksesta:

      ""Oikeusrekisterikeskukselle osoitetusta hakemuksesta tulee ilmetä
      - henkilö, jonka tekemään rikokseen perustuu se menettämisseuraamus, jolle kertyneistä varoista pyydetään
      - menettämisseuraamus, jolle kertyneistä varoista korvausta vaaditaan (tuomioistuimen nimi, ratkaisupäivä ja mikä menettämisseuraamus, jos niitä on tuomiossa useita)
      - rikosasiassa annettu tuomio. Jos menettämisseuraamus on tuomittu eri tuomiolla kuin millä rikos on luettu jonkun syyksi, molemmat tuomiot on liitettävä hakemukseen
      - yksityisoikeudellisen vaatimuksen hyväksyvä tuomio, johon hakijan oikeus saada korvausta rikoksentekijältä perustuu, on liitettävä hakemukseen alkuperäisenä tai oikeaksi jäljennettynä.
      Jos hakija ei ole toimittanut yksityisoikeudellisen vaatimuksen hyväksyvää tuomiota hakemuksen yhteydessä, Oikeusrekisterikeskus pyytää täydentämään hakemusta tuomiolla määräajassa. Mikäli tuomiota ei toimiteta määräaikaan mennessä, Oikeusrekisterikeskus voi hylätä hakemuksen perusteettomana."

      Nuo kolme ensimmäistä (rikoksen tekijä, vaatimuksen kohteena oleva menettämisseuraamus ja rikosasiassa annettu tuomio) kohtaa lienevät kohtalaisen helppoja kuvailla hakemukseen.

      Hakijan korvaukseen oikeuttava tuomio sen sijaan saattaa tuottaa pienoisia vaikeuksia, sovintopaperilla oleva päätekijän myöntäminen ei vakuuttane ORK:n nöösihenkilöitä.

      Samoin vaikeuksia tuottanee klubiin tehtyjen sijoitusten todentaminen pelkästään MB-tilitietoihin nojautuen.
      Uskoisin, että suurin osa klubiin liittyneistä siirsi ainakin aluksi rahat jonkun toisen, useimmiten sponsorinsa, MB-tilin kautta.
      Joillakin suursponsoreiksi mielletyillä oli käytössään jopa satojen jäsenten MB-tilien tunnukset ja he pystyivät siirtämään uusien jäsenten varoja klubiin riittävän limiitin omaavaa MB-tiliä käyttäen.
      Jäsenen MB-tililtä WWIC:n (klubin) MB-tilille varoja siirrettäessä viestikenttään tuli merkitä mm. sen jäsenen ID-tunnus, jonka tilille varat tuli ohjata.
      Laajennetuilla MB-tilitiedoilla ORK päässee noinkin pitkälle, mutta sitten se latu katkeaa.
      Klubin sisällä varoja pystyi liikuttelemaan jäsentililtä toiselle ja niitä tietoja ei ainakaan KRP:n mukaan ole olemassakaan.
      Pikakotiutukset eli käteisen vastaanottaminen kuitattiin siirtämällä vastaava summa sponsorin klubin tililtä uuden jäsenen vastaavalle.
      Myös klubin ulkopuolisia kauppoja (mm. moottorikelkka, Turkin asunto jne...) maksettiin klubin sisäisillä siirroilla.

      Aika mestareita ovat jos tuon sekasotkun selvittävät.

      Ns. Lex WinCapita oli hätäpaska, se säädettiin takautuvasti 2013 ja perimmäisenä tarkoituksena, kuten Vantaan sovintomenettelylläkin, oli rokottaa oikeuslaitos ainakin osittain WinCapita-sikainfluenssaa ( lähde Tuija Brax, oikeusministeri ) vastaan.

      Nyt tuo hätäpaska pyörii ORK:n käytävillä ja ORK on toivottoman tehtävän edessä.

      EOK:lle on naurettu ja Ilkkaa on pilkattu, mutta ilman kyseisiä tahoja syyttäjät ja KRP olisivat potkineet koepallot (n. 50 kpl) maaliin ja sen jälkeen karkean kategorioinnin kansliatuomioita olisi naputeltu liukuhihnalta, kuten on pääteltävissä mm. Ari-Pekka Koiviston salaisesta muistiosta marraskuulta 2009.
      Voidaankin aivan oikeutetusti todeta, että ne pösilöt, jotka päättivät tuhota klubin, eivät ehkä osanneet aavistaakaan mihin ryhtyivät.

      ORK:n ratkaisuilla on vaikutusta myös tulevaisuudessa vastaavissa tapauksissa, joten ounastelen erittäin tiukkaa linjaa hakemusten käsittelyissä ja hylsyjä läjäpäin.
      62 miljoonaa peritään rikoshyötyä valtiolle, murto-osa jos sitäkään palautetaan rikoksen uhreille.

      Tosiasiat ja lopputulema ovat jo virkamiesten tiedossa, mutta ajan annetaan kulua, palkan juosta ja kulissien pysyä pystyssä.

    • Treidaus.jatkuu

      Me marssimme Pitkäsen johdolla EOK marssin tahtiin voittoon asti. Ulosotot puretaan. Valitus lähtenyt EIT:een . Meidän EOK vahva EOK.

      • ei.jatku

        Maksaisit jäsenmaksun ensin.


    • kaivoin.valkkua.korvasta

      ”Entinen Valkkukin on ryhtynyt täysin pelleilylinjalle...”
      Oikeassahan tuo Trölleröinen on. En ole viitsinyt enää pyörittää neuvonantotoimistoani.
      Kuikka ei neuvojani tarvitse ja Trölli ei taas neuvoja ymmärrä. Miksipä tyhjään vaivautua.

      Verbaalisesti lahjakkaat yksilöt luovat ja kehittävät kieltä. On ilo huomata, että ”kolhoosiämpäri” jäi elämään.

      ”Nuo kolme ensimmäistä (rikoksen tekijä....) kohtaa lienevät kohtalaisen helppoja kuvailla hakemukseen.” Äläpä Kuikka liikaa naurata. Tunkkiparka ei osannut nimetä rikoksen tekijää rikosilmoituksessaan eikä edes käräjillä, vaan kertoi tyhmyyttään, että se hänen oma sponssinsa on tunnettu rehellisyydestään ja miehistä parhain. ;))))

      ”Ensinnäkin korvaushakemuksen tekemiselle ORK:een ei ole laissa säädettyä takarajaa...”
      Valtio ja ORK sen käsikassarana kyllä tekevät parhaansa saadakseen winkkarikorvaukset jakoon. Suurin hidaste näyttää olevan, että näitä asiansa tavallista paremmin hoitaneita kansalaisia tippuu koko ajan lisää potin jakoon; ahneen ja tyhmän päässä ajatus itää hitaasti. Jollakin kikkakakkosella ORK:n on julkaistava viimeinen ilmoittautumispäivä, tai tämä souvi jatkuu maailman tappiin.

      Ajatus siitä, että korvaushakemukselle ei ole mitään takarajaa, on järjetön. Rikokset tai saatavatkin vanhenevat jossakin ajassa, ei kai valtionkaan korvausvastuu voi jatkua maailman tappiin saakka.

      Myöskään ORK:n pelko valheellisista korvaushakemuksista lienee aiheellinen. Aiemmin oli jo esillä porukka, joka yritti ehdotella omille saatavilleen etuoikeutta ts. heille olisi jaettava potin päältä. Näiden asiansa tavallista paremmin hoitaneiden kansalaisten seassa on sellaisia näppäräniiloja, että valheellinen korvaushakemus kyllä syntyy suitsait. Onhan meillä tiedossa suursponssi, joka näennäisesti itse kärsi miljoonavahingon ja oikeus tämän matematiikan hyväksyi. Kyllä siitäkin korvausvaade syntyy. ;)))

      Mutta minä katson kunnialla tehneeni oman osuuteni. Olen neuvonut ja opastunut neuvottomia. Olen lukenut lakikirjaa yhdessä Tröllin kanssa ja todennut tietotaitoni erinomaiseksi, vallankin, jos sitä vertaa Tröllykän tietoihin. Olen vääntänyt rautalangasta kaavioita, miten rikoksen kohteeksi joutuneen kansalaisen tulisi menetellä saadakseen asiassa oikeutta.

      Mieleni on hyvä ja omatuntoni puhdas. Jos kaiken tämän vaivannäköni jälkeen tunkintollero taikinoi oman tyhmän päänsä mukaisia pöljyyksiä, siinäpä taikinoi. ;)))

      • ksjdbdhnjwk.ser

        "On ilo huomata, että ”kolhoosiämpäri” jäi elämään."

        Siitä asiasta Cluso tullaan muistamaan. Kiitos Cluso.

        "Mutta minä katson kunnialla tehneeni oman osuuteni."

        Kunniaa sinulle ei ole eikä ole ollut, mutta onhan maineesi kasvanut.

        "Olen neuvonut ja opastunut neuvottomia."

        Et varsinaisesti. Olet etupäässä trollannut ja pyrkinyt kehumaan itseäsi. Me muut kuitenkin näemme totuuden lävitsesi.

        "Olen lukenut lakikirjaa."

        En usko, sinä olet arvaillut ja puhunut kymmeniä kertoja puhdasta paskaa. Tätä kuvaa 30 kohdan mokailulistasi. Haluaisistko nähdä sen taas?

        "Mieleni on hyvä ja omatuntoni puhdas."

        Varmasti. Sellaisia te Pohjanmaan koulukiusatut lestat olette.


    • jeff.tylsä

      //Hakijan korvaukseen oikeuttava tuomio sen sijaan saattaa tuottaa pienoisia vaikeuksia, sovintopaperilla oleva päätekijän myöntäminen ei vakuuttane ORK:n nöösihenkilöitä.//

      Vakuuttaa tahi ei, uuden käytännön mukaisesti kaikki näyttäisivät olevan samalla viivalla. ORK ei selväsanaisesti kerro, että se selvittää myös käräjäoikeuden tuomion käyttöönsä saaneiden korvauksen summat ja perusteen, mutta saattavat senkin tehdä. Selväähän kuitenkin on, että sovintosopimuksella ei saa mitään ennenkuin peruste ja summa on yhdessä selvitetty ORK:n, KRP:n ja MB:n kesken.

      Kukaan ei kuitenkaan saa varoja enempää tahi vähempää kuin toinen, olipa käytössä tuomio, sovinto tai harjanvarsi. Sanojensa mukaan ORK laskee aivan kaiken aluksi yhteen summa- ja vähennyslaskuna, jonka jälkeen suoritetaan jakolasku. Vasta kun kaikki korvausvaatimukset on tutkittu, selvityspyynnöt on laadittu ja korvauksenhakijoiden lisäselvitykset on vastaanotettu, ORK antaa arvionsa siitä, kuinka paljon valtion varoista tullaan korvaamaan itse kullekin.

      //Samoin vaikeuksia tuottanee klubiin tehtyjen sijoitusten todentaminen pelkästään MB-tilitietoihin nojautuen..... Uskoisin, että suurin osa klubiin liittyneistä siirsi ainakin aluksi rahat jonkun toisen, useimmiten sponsorinsa, MB-tilin kautta.//

      Varmasti tuottaa vaikeuksia, vaikeuksia tuottavat myös käteismanut. Jos minä olisin ORK:n palkkalistoilla, pyytäisin tiedot sponsorin ja tunkin välisestä rahaliikenteestä, ja ellei selvitys ole luotettava, hylkäisin koko helahoidon. Tästä muodostuu toki helposti tapaus, joka siirretään käräjille. Käräjillä tulisi voida esittää lopulta myös suullista näyttöä, ja juttu ratkaistaan yleensä kokonaisarvioon perustuen. ORK:lla ei ole tuomioistuinlaitoksen valtuuksia, eikä se voi käyttää kokonaisarviota asiassa, vaan tekee ratkaisunsa puhtaasti kirjalliseen näyttöön perustuen. Käräjillä sen sijaan sponsori ja tunkki voivat junailla, mitä haluavat, ja oikeus uskoo näyttöön perustuen, mitä ja ketä haluaa.

      //Klubin sisällä varoja pystyi liikuttelemaan jäsentililtä toiselle ja niitä tietoja ei ainakaan KRP:n mukaan ole olemassakaan.//

      Oleellista lienee kuitenkin näytöt Moneybookersista sisään ja ulos tilitietojen pohjalta. Käteismanut ovat heikoille, mutta se lienee aivan oikein ja oikeuden päätettävissä. Jos joku luovuttaa auton tai Turkin asunnon Wincapitan sisäisillä tilisiirroilla, joita ei enää ole olemassa, kai se on ihan jäsenten välistä näyttöä ja rumasti sanottuna ihan jäsenten välistä typeryyttä. Sama koskee käteismanuja, varsinkin jos manut eivät edes tunne toisiaan.

      //Aika mestareita ovat jos tuon sekasotkun selvittävät.//

      Miksi pitäisi selvittää? Ellei kirjallista näyttöä ole, kyseessä on ilmiselvästi riita-asia, joita käräjillä tuomarit ratkovat työkseen. Siellä on näyttöä puolesta ja puolesta TAI puolesta ja vastaan. Ja sama jatkuu KKO:een saakka.

      //Nyt tuo hätäpaska pyörii ORK:n käytävillä ja ORK on toivottoman tehtävän edessä.//

      ORK tekee sen mitä kykenee ja tuomioistuinlaitos loput. Kuten mainittua, kaikki perustuu kolmeen asiaan eli näyttöön, näyttöön ja näyttöön. Ellei näyttöä ole, riita-asia yleensä pyrkii kuivamaan kasaan, ellei kuiva jo korvauksen hakijan pöydälle.

      //EOK:lle on naurettu ja Ilkkaa on pilkattu, mutta ilman kyseisiä tahoja syyttäjät ja KRP olisivat potkineet koepallot (n. 50 kpl) maaliin ja sen jälkeen karkean kategorioinnin kansliatuomioita olisi naputeltu liukuhihnalta, kuten on pääteltävissä mm. Ari-Pekka Koiviston salaisesta muistiosta marraskuulta 2009.//

      Olen täysin samaa mieltä asiasta. Ada Flink aka Raili S. jopa käynnisti poliisikampanjan asiassa, mutta on ilmeisesti heittänyt asiassa lusikan nurkkaan. Nim. Valuuttakauppias eli Tervaperse - nykyinen Paskahousu - ja muut nimettömät jatkavat edelleen järjetöntä pilkkaustaan ymmärtämättä koko asiaa. Nämä ääliöt ovat toki jäävuoren huippu, mutta edustanevat yleistä tietämättömyyden ilmapiiriä koko maassa.

      Mitä tulee mediaan, kummallista on se, että Pitkäsen kirja ei ole saanut sen enempää näkyvyyttä tietokirjana, lähdeteoksena tai edes huumoripläjäyksenä. Kirja on pyritty vaientamaan kuoliaaksi. Sama koskee EOK:ta, jolle koko jäsenistö ja oikuesvaltio on ison kiitoksen velkaa.

      //Voidaankin aivan oikeutetusti todeta, että ne pösilöt, jotka päättivät tuhota klubin, eivät ehkä osanneet aavistaakaan mihin ryhtyivät.//

      Lähtökohta kuitenkin on se, että viranomainen ajoi alas systeemin, jonka luonne oli rikollinen. Systeemin jäsenet eivät kuitenkaan olleet rikollisia, muutamaa sinisilmäistä savolaista lukuun ottamatta.

    • kuka-keksi-rakkauden

      //"On ilo huomata, että ”kolhoosiämpäri” jäi elämään."........ Siitä asiasta Cluso tullaan muistamaan. Kiitos Cluso.//

      Tässä taitaa olla virhe. Kolhoosikassaa tai kolhoosiämpäriä taisi jo ennen Clusoa maaliskuussa 2013 käyttää nimimerkki Valuuttakauppias.

      Nim. Valuuttakauppias kirjoitti seuraavasti:

      > Tilanne on kovin mielenkiintoinen. Puheet kolhoosikassasta voidaan unohtaa. Olisi kovasti uusmuotoista ajatella, että Kuopiossa takavarikoitua rahaa voitaisiin käyttää Seinäjokisten hyväksi.

      > Tröllihän tuota kolhoosikassaa markkinoi niin innolla, että nielurisoihin tuli auringonpistos. Ei Suomen oikeusjärjestelmä kuitenkaan ole sellainen, että oikeussalin nurkassa on ämpäri, johon takavarikkorahat kerätään ja josta sitten jaetaan kouralla seteleitä eniten tarvitseville.

      > Kolhoosikassan ja Hanskin saamme unohtaa. Eihän Hanski edes ollut syytteessä tässä sponssioikeudenkäynnissä. Syytteessä oli sponssi, hän sai tuomion ja hän myös korvatkoon aiheuttamansa vahingon.

      Asiasisältöhän oli vain jatkoa Valkun trollauksille - täyttä puuta-heinää - mutta sana jäi elämään. Valkkuhan alusta asti toivoi kolhoosikassan osalta, ettei sitä olisi olemassa, ja jos olisikin, KAIKKI varat tulisi ottaa ja pitää valtiolla. Näinhän Valkku trollaili jo vuosina 2011 - 2013:

      Valkku 13.12.2011: "Sanottakoon selvästi, että joka ahneuttaan ja tyhmyyttään sijoittaa rahaa pyramidipeliin, menettäköön sijoittamansa rahansa sekä autonsa ynnä kesämökkinsä valtiolle."

      Valkku 2.9.2012: "Olisi kaiken puolin perusteltua ja kätevää, jos hovioikeus päätyisi jo ennalta rahankeräysrikokseen ja rikoshyöty tuomittaisiin kokonaisuudessaan valtiolle menetyksi. Tällöin asialle saataisiin selvä piste, ja ulosotto voisi kipaista keräämässä rikoshyödyn talteen."

      • vieno.illan.rusko

        valuuttakauppias/ 2.6.2013 9:56
        "Lueppa Trölli tätä. Kolhoosiämpäristä ei puhuta yhtään mitään. Kyllä korvaus maksetaan valtion pohjattomasta pussista. Mitä minä sanoinkaan. ;)))"

        Laadusta tekijä tunnetaan - jälleen kerran oikeassa. ;)))


      • valkku-valhe
        vieno.illan.rusko kirjoitti:

        valuuttakauppias/ 2.6.2013 9:56
        "Lueppa Trölli tätä. Kolhoosiämpäristä ei puhuta yhtään mitään. Kyllä korvaus maksetaan valtion pohjattomasta pussista. Mitä minä sanoinkaan. ;)))"

        Laadusta tekijä tunnetaan - jälleen kerran oikeassa. ;)))

        Valkku 13.12.2011: "Sanottakoon selvästi, että joka ahneuttaan ja tyhmyyttään sijoittaa rahaa pyramidipeliin, menettäköön sijoittamansa rahansa sekä autonsa ynnä kesämökkinsä valtiolle."

        > Tilanne on kovin mielenkiintoinen. Puheet kolhoosikassasta voidaan unohtaa. Olisi kovasti uusmuotoista ajatella, että Kuopiossa takavarikoitua rahaa voitaisiin käyttää Seinäjokisten hyväksi.

        Siinäpä totuutesi alun perin. Muutit toki mielesi.


      • aamun.kirkas.aurinkoinen
        valkku-valhe kirjoitti:

        Valkku 13.12.2011: "Sanottakoon selvästi, että joka ahneuttaan ja tyhmyyttään sijoittaa rahaa pyramidipeliin, menettäköön sijoittamansa rahansa sekä autonsa ynnä kesämökkinsä valtiolle."

        > Tilanne on kovin mielenkiintoinen. Puheet kolhoosikassasta voidaan unohtaa. Olisi kovasti uusmuotoista ajatella, että Kuopiossa takavarikoitua rahaa voitaisiin käyttää Seinäjokisten hyväksi.

        Siinäpä totuutesi alun perin. Muutit toki mielesi.

        "Muutit toki mielesi."

        Kun sitoutuu pelkästään totuuteen, joutuu joskus tarkistamaan omiakin kantojaan (Kirjasta suutarin mietelauseita). ;))).


    • Ent.sponzi.pökäle

      Syksy saapuu ja vesisateet. Sain soskusta maksusitoumuksen kumikenkiin, ostin kunnon nokialaiset, nyt on hyvä sienimetsässä kulkea kuivin jaloin.

      • Talvivaaran.keisari

        Vielä hetki sitten kehuit miten olet rikastunut ajan kanssa Talvivaaralla. Mihin silloin sossua tarvitset...?!


    • maan.syliin.sulkee

      ”Sama koskee EOK:ta, jolle koko jäsenistö ja oikuesvaltio on ison kiitoksen velkaa.”
      Tästä voisimme olla toistakin mieltä.

      Winkkarin voitolle jääneet jäsenet ryntäsivät joukolla EOK:n jäseniksi. EOK:n piti parikin suljettua jäsentilaisuutta, joissa se markkinoi itseään ja mainosti palvelujaan Winkkarin jäsenille.

      Vaikka EOK:n pitäisi olla oikeusturvaan keskittyvä puolueeton kansalaisjärjestö, se otti Winkkarin suhteen selvän, yksiniittisen ja yksipuolisen kannan: Kyseisessä asiassa ei ole tapahtunut rikosta ja vallankin sijoittajan, joka hyvässä uskossa ”sijoitti” klubiin, tulee saada pitää voittonsa. Raa’asti sanottuana EOK otti kannan, jossa se oli rikollisten puolella rikoksen uhreja vastaan. Vasta Kankaansivun valinta liittovaltuuston puheenjohtajaksi 2013 sai EOK vaivihkaan astumaan syrjään Wincapitan rikoksen puolustamisesta.

      Kuten yhdistyksen säännöt sanovat, EOK:n tarkoituksena on edistää ihmisoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista eri oikeudenaloilla. Oikeusturvan keskeisin asia on, että rikoksen tekijä saa rangaistuksensa ja rikoksen uhri asialleen oikeutta. Tämän perusperiaatteen EOK polki lokaan ryhtyessään ajamaan Winkkarin sponssien asiaa.

      Varatuomari taas on ihan oma tarinansa. Winkkarin sponssien oikeudenkäyntejä varten hän kehitteli mielikuvituksellisia väitteitä; Oikeuspaikan olisi pitänyt olla Iso-Britannia, sähködirektiivin mukaa valtio toimi väärin, voitollisten sponssien olisi pitänyt saada pitää voittonsa. Oli selvää, että asiaa ymmärtämättömät huuhelot olivat ikionnellisia näistä väitteistä. Yhtä selvää oli, että tällaiset väitteet eivät menestyneet oikeudessa. Onko tämä sitten kuinkakin ansiokasta toimintaa, sen jokainen päätelköön itse.

      Tässä maailmassa on kuitenkin käsitteet oikea ja väärä. Jos oikeaa on vain se, joka on hyväksi henkilön hillopurkille, joutuu väistämättä kehumaan EOK:ta ja varatuomaria. Näin kävi myös Trölleröiselle.;)))

      • vanha-ja-suulas-mies

        //Kun sitoutuu pelkästään totuuteen, joutuu joskus tarkistamaan omiakin kantojaan.//

        Näinhän sinulle on käynyt kymmeniä kertoja - tarkistuksia, tarkistuksia ja tarkistuksia. Sen jälkeen olet siinä samassa totuudessa, joka sinulle on jo aikaisemmin kerrottu. Siitä huolimatta, että muutat mielipiteitäsi, koska faktaa sinulle ei ole ollut, pidät jääräpäisesti kiinni trollaamisestasi. Se on sinulle kaikki kaikessa.

        //Tässä maailmassa on kuitenkin käsitteet oikea ja väärä. Jos oikeaa on vain se, joka on hyväksi henkilön hillopurkille, joutuu väistämättä kehumaan EOK:ta ja varatuomaria. Näin kävi myös Trölleröiselle.//

        Sinulla ei vielä tälläkään hetkellä ole käsitystä siitä, millä kompetenssilla ja mielihalulla minä asiasta kirjoitan. Se on ärsyttänyt sinua jo vuodesta 2009 saakka, kun sinua nöösipoikaa, vedettiin pahasti kölin alta. Ainoa asia, jonka olet kautta aikojen saatossa kyennyt teksteistäni päättelemään, on se, että suurin osa jäsenistä tulee olemaan vapaita kuin taivaan linnut ja vain kourallinen tai pari henkilöitä tullaan tullaan tuomitsemaan jutussa.

        Ei tarvitse suuria järjenlahjoja tulkitakseen EOK:n ja VT Pitkäsen rooleja asiassa. Sinä olet kuin kouluttamaton ja vähälahjainen syyttäjäviraston vastaanottoharjoittelija järsimässä eteisessä kanan toivomusluuta ja jakelemassa nimettömänä syytöksiä joka suuntaan ja kaikin mahdollisin perustein. Sinä olet vain irtonikki, joka toivoo että luu ei tartu kurkkuusi ja jota arvostaa... jota arvostaa.... no sinä itse arvostat omia satujasi! EOK ja VT ovat periaatteidensa puolesta taistelevia lakimiehiä, joiden asiakkaina on aivan oikeita ihmisiä. Varatuomari on paneutunut asiaan 100 %:sesti kaikella tarmollaan, eikä anna periksi vääryydelle, jota katsoo asiassa tapahtuneen. Sellainenhan on paras mahdollinen puolustaja. Rahaa vastaan ja periaatteen puolesta tietenkin, mutta kuka nyt omaa ammattitaitoaan haluaisi jakaa ilmaiseksi. Respect!

        Erikoista asiassa on se, että sinä puhut oikeasta ja väärästä; sinä olet täällä selkäruoto pystyssä puolustamassa totuutta, ja kannattelet vapaata maailmaa harteillasi kuin Atlas konsanaan, kuten itse asian ilmaiset. Nimettömänä. Sen sijaan EOK ja VT puolustavat täydellistä vääryyttä, ja heidän oikeutensa ja oikeansa on paljon vähäisempi kuin sinun oikeasi. Kun sinä olet päättänyt olevasi oikeassa, muu oikea ja muu oikeus lakkaa olemasta ja muuttuu samalla vääräksi ja vääryydeksi.

        Sinä olet todellakin aivan toisenlainen otus puhumaan oikeasta ja väärästä, koska sinä et tunnista oikeaa ja väärää, vaikka ne tuotaisiin veturilla ja malmivaunuilla etupihallesi. Oleellista sinulle on trollaaminen ja reaktion herättäminen. Sinä olet kuin kolumnisti Mettiesko Hytönen, joka kuvittelee edelleen olevansa ihan oikea ja päätoiminen kehonrakentaja. Vanha ja suulas mies herättämässä reaktiota.


    • Vt.Rautalankakauppias

      Löytää se sokea Tröllikin totuuden. Ja niinhän siinä kävi. Sydämen kyllyydestä Tröllikin saarnaa: ”...kuka nyt omaa ammattitaitoaan haluaisi jakaa ilmaiseksi...”

      Tämä hillot himaan menttaliteetti näkyi EOK:n kaikissa toimissa ja se näkyi myös varatuomarin asiaan paneutumisessa. Bensarahaa karvahattuun ja pari sataa päämiestä, väkisin siinä ei-asianajaja rikastuu.

      Haeppa edes yksi lause, jossa EOK ilmaisee huolensa rahansa Winkkariin hävinneiden asemasta. Hae edes yksi kannanotto, jossa EOK asettuu rikoksen uhrien puolelle rikoksen tekijöitä vastaa. Tule sitten teoretisoimaan minulle oikeasta ja väärästä.

      PS. Toki suuri osa jäsenistä tulee olemaan vapaita kuin taivaan linnut – ja yhtä köyhiä myös. Tämä siis ulosoton jälkeen. ;)))

      • äläs-nyt-paskis

        //Haeppa edes yksi lause, jossa EOK ilmaisee huolensa rahansa Winkkariin hävinneiden asemasta.//

        Ei EOK ole eritellyt voitolle jääneitä ja tappiolle jääneitä jäseniä. Kyse oli alunperin kollektiivisesta syyllistämisestä, joka ei voi olla länsimaisessa hyvinvointidemokratiassa oikein. Kuten Wincapitan-asian johtotä(h)ti Jouni Laiho sanoi, rikollisia kaikki tyynni, rikollista rahaa kaikki tyynni vaikkakin muutama sinisilmäinen on luultavasti joutunut toimintaan mukaan vain typeryyttään... Miten tuollainen lausunto voi sopia kenenkään valtion palkkaaman johtajan suuhun?

        Vastaavalla tavalla koepallojen ja valtakunnanmaalien kanssa toimiessaan valtionsyyttäjä A-P Koivisto sai potkut perseelle, aivan kuten oikein olikin. Syyttäjän pitää käyttätyä tehtävälleen ja arvolleen sopivasti.

        EOK oli esimerkiksi johtaja Laihon ja syyttäjä Koiviston vastavoima, ja oikeastaan ainoa julkinen taho joka uskalsi nousta kollektiivista syyllistämistä vastaan. Se oli rohkeaa ja hienoa toimintaa.

        //Hae edes yksi kannanotto, jossa EOK asettuu rikoksen uhrien puolelle rikoksen tekijöitä vastaa.//

        Lue edellinen kohta.

        //Tule sitten teoretisoimaan minulle oikeasta ja väärästä.//

        Sinulle pääasia ei ole koskaan ollut oikea ja väärä. Sinä pidät omista lauseistasi tietoneen ruudulla, tykkäät saada aikaan reaktiota trollaamalla ja sinä muistutat todellakin kehonrakentaja Mattiesko Hytöstä.

        //PS. Toki suuri osa jäsenistä tulee olemaan vapaita kuin taivaan linnut – ja yhtä köyhiä myös. Tämä siis ulosoton jälkeen.//

        Miten tuo on mahdollista - KRP:n tutkinnanjohtaja sanoi jo alunperin, että eivät varat ole minnekään kadonneet, varat on vain ajettu uudelleen. Jotta ajatusmallisi olisi oikein, valtion ei tulisi palauttaa keräämiänsä rikoshyötyjä. Itse olet muuttanut mielipiteesi siitäkin asiasta, eli jos ymmärrän NYKYISIN kantasi oikein, pidät hyvänä sitä, että varat palautetaan rikoksen uhreille. Kuka siis on köyhä ja kuka on rikas palautusten seurauksena?

        Toisaalta professori Rantala on kertonut, että Wincapita-sijoittajat olivat keskivertosuomalaista koulutetumpia ja suurituloisempia. Mukana oli jopa useampia sijoitusneuvonnan ammattilaisia pankeista ja omaisuudenhoitajista, ja tohtoritutkinnon tehneiden määrä oli sama kuin väestössä keskimäärin. Rantala hämmästyi myös sitä, että huijaukseen lähti sijoittamaan myös varovaisiksi ja kriittisiksi miellettyjen joukko, kuten professorit ja poliisit.

        http://www.hs.fi/talous/a1426573612033

        Kuka siis on köyhä ja kuka rikas, jos valtio palauttaa rikoshyödyn?


    • Vt.Varanotaari

      Kaipaan edelleenkin edes yhtä kannanottoa, jossa EOK asettuu rikoksen uhrien puolelle rikoksen tekijöitä vastaa. Ei luulisi olevan niin kovin vaikeaa, kun kyseessä pitäisi olla puolueettoman oikeusturvajärjestön. ;)))

      • mikä-sinua-risoo

        Kysymyksesi mukailee ajatusta: "Kaipaan edelleen todisteita siitä, ettei maapallon ulkopuolista elämää ole olemassa."

        Teit kuitenkin virheen.

        Miksi puhut samassa lauseessa EOK:sta, rikoksen uhreista ja rikoksen tekijöistä? Rikoksesta tuomittuja on tämän hetken tiedon mukaan neljä tai viisi kappaletta: Hanski, Tiina, Joulupukki ja Vyölaukkumies, kenties myös joku tuntemattomampi.

        EOK ei ole missään vaiheessa asettunut Hanskin, Tiinan, Joulupukin tai Vyölaukkumiehen puolelle, vaan kaikkea ennaltasyyllistämistä vastaan!

        EOK on itse julkaissut itsestään:

        "EOK on ainoana järjestönä Suomessa tukenut WinCapitan toimintaan osallistuneiden syyttömyysolettamaa, ja sitä myöten ihmisoikeuksia ja ihmisarvoa. Erityisesti toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen on tuhansien puhelinkeskustelujen myötä luonut uskoa ja toivoa usein itsetuhon partaalla oleville ihmisille. Satojen ja jopa tuhansien ihmisten leimaaminen rikolliseksi on ollut täysin perusteetonta. On todennäköistä, että syyllisiksi leimatuista ihmisistä edes merkittävä murto-osakaan ei tule saamaan syytteitä."

        Mikä sinua, paskahousu, nyt oikein risoo? Vai vielä rikollisten puolella...?! Olet ilmeisesti myös sitä mieltä, että rikoksesta syytetty ei tarvitse puolustusta ja että kuolemanatuomio pitää saada Suomessa voimaan.


      • Rahat_män
        mikä-sinua-risoo kirjoitti:

        Kysymyksesi mukailee ajatusta: "Kaipaan edelleen todisteita siitä, ettei maapallon ulkopuolista elämää ole olemassa."

        Teit kuitenkin virheen.

        Miksi puhut samassa lauseessa EOK:sta, rikoksen uhreista ja rikoksen tekijöistä? Rikoksesta tuomittuja on tämän hetken tiedon mukaan neljä tai viisi kappaletta: Hanski, Tiina, Joulupukki ja Vyölaukkumies, kenties myös joku tuntemattomampi.

        EOK ei ole missään vaiheessa asettunut Hanskin, Tiinan, Joulupukin tai Vyölaukkumiehen puolelle, vaan kaikkea ennaltasyyllistämistä vastaan!

        EOK on itse julkaissut itsestään:

        "EOK on ainoana järjestönä Suomessa tukenut WinCapitan toimintaan osallistuneiden syyttömyysolettamaa, ja sitä myöten ihmisoikeuksia ja ihmisarvoa. Erityisesti toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen on tuhansien puhelinkeskustelujen myötä luonut uskoa ja toivoa usein itsetuhon partaalla oleville ihmisille. Satojen ja jopa tuhansien ihmisten leimaaminen rikolliseksi on ollut täysin perusteetonta. On todennäköistä, että syyllisiksi leimatuista ihmisistä edes merkittävä murto-osakaan ei tule saamaan syytteitä."

        Mikä sinua, paskahousu, nyt oikein risoo? Vai vielä rikollisten puolella...?! Olet ilmeisesti myös sitä mieltä, että rikoksesta syytetty ei tarvitse puolustusta ja että kuolemanatuomio pitää saada Suomessa voimaan.

        EOK on Pitkäsen suulla asennoitunut rikosta vastaan. Rikosta ei tapahtunut, joten syylliset ja uhrit puuttuvat. Pitkäsen selvityksen mukaan kyseessä oli rehellinen liiketoiminta. Viranomaisrikollisten keskeyttäessä toiminnan jäi voittojen jako kesken. Kassassa oli sentään 4,8 miljoonaa euroa, siis peräti 400 euroa jokaiselle 12.000 jäsenelle.

        Turha kysyä EOK:lta anteeksipyyntöä rikoksen uhreille. Tappion kärsineet hävisivät rahansa demokaupassa, jossa ei oikeaa rahaa käytetty...


    • VT.Varalukkari

      Näitä toitotuksia saimme lukea EOK:n sivuilta:
      "On olemassa suuri vaara siitä, että suoritetuilla takavarikoilla on valtavasti loukattu kansalaisten omistusoikeuden suojaa koskevia perusoikeuksia", toteaa EOK:n asiantuntijakumppani OTL,VT, Ekonomi Ilkka Pitkänen."
      ”Sijoitukset osakkeisiin/lisensseihin eivät millään tavalla näytä eroavan normaalista sijoitustoiminnasta, arvioi Pitkänen.”

      Tämän lisäksi varatuomari toitotti sitä, että valtio vie rahat, eikä niitä koskaan palauteta rikoksen uhreille. Tätä samaa ajatusta huudeltiin myös tällä palstalla. Epäsuorasti haluttiin julistaa sitä, että Winkkarista ei kannata tehdä rikosilmoitusta, koska mitään ei voi saada takaisin. Reilukerhohan tässä oli asialla ja sen äänitorvena toimi EOK.

      ”...rikoksesta syytetty ei tarvitse puolustusta...”
      Oikeusvaltiossa myös rikoksesta syytetty voi ja saa puolustautua. Tosin varatuomari puolusti pääosin niitä sponsseja, jotka vaadittiin luovuttamaan rikoshyötynsä pois. Varsinainen rikos oli jo todettu KKO:ta myöten, joten varatuomarin huutelu toiminnan laillisuudesta oli vain tuuleen kusemista. Se oli tarkoitettu miellyttämään sponsseja.


      ”EOK on itse julkaissut itsestään ...”
      http://eok.fi/eok/index.php?option=com_content&task=view&id=487&Itemid=65

      Älä taas höpötä. Tämä referoimasi julkilausuma on vuodelta 2010, jolloin EOK: liittohallitus alkoi tehdä pesäeroa Winkkariin ja varatuomarin kirjoituksiin. Tosin sinä lainasit – kuten asiaan kuuluukin – suoraan Columbon versiota tekstistä. Julkilausumassa EOK:n liittohallitus pesee käsiään niin, että mäntysuopa vaan roiskuu. Oikaisua tai anteeksipyyntöä ei vaan näy, ei kuulu.

      Kyllä se ikävä totuus on, että EOK asettui rikoksen puolelle rikoksen uhreja vastaan. Miten tämä sitten sopii oikeusturvajärjestön toimintaperiaatteisiin, arvioi itse. ;)))

      • KoepalloValtakunnanmaali

        //Kaipaan edelleenkin edes yhtä kannanottoa, jossa EOK asettuu rikoksen uhrien puolelle rikoksen tekijöitä vastaa.//

        Paskiainen siis väittää, että EOK on asettunut Hanskin, Tiinan, Vyölaukkumiehen ja Joulupukin puolelle. Kummallinen ajatus, joka tosin on VAIN mielipide ja kaikkea näyttöä ja järkeä vailla.

        //Tämän lisäksi varatuomari toitotti sitä, että valtio vie rahat, eikä niitä koskaan palauteta rikoksen uhreille.//

        Tehän olitte tästä asiasta varatuomarin kanssa täysin samaa mieltä:

        Valkku 13.12.2011: "Sanottakoon selvästi, että joka ahneuttaan ja tyhmyyttään sijoittaa rahaa pyramidipeliin, menettäköön sijoittamansa rahansa sekä autonsa ynnä kesämökkinsä valtiolle."

        Valkku: "Tilanne on kovin mielenkiintoinen. Puheet kolhoosikassasta voidaan unohtaa. Olisi kovasti uusmuotoista ajatella, että Kuopiossa takavarikoitua rahaa voitaisiin käyttää Seinäjokisten hyväksi."

        Valtiolle kaikki vain; tosin tunnustit muuttaneesi lopulta mielipiteesi tuossa asiassa.

        //Oikeusvaltiossa myös rikoksesta syytetty voi ja saa puolustautua. Tosin varatuomari puolusti pääosin niitä sponsseja, jotka vaadittiin luovuttamaan rikoshyötynsä pois.//

        Eli olet PÄÄOSIN sitä mieltä, että voitolle jäänyt jäsen ei kuitenkaan ansaitsisi oikeudessa kunnollista puolustusta?

        Pitkänen on siis puolustanut PÄÄOSIN vain voitolle jääneitä sponsseja? Minulle ja meille muille on kantautunut median ja oikeuden päätösten kautta sellaisiakin tietoja, että Pitkänen on puolustanut sekä voitolle jääneitä tunkkeja että tappiolle jääneitä sponsoreita...!? Mistä ihmeestä sinä ammennat jatkuvasti näitä uusia PÄÄOSIN arvauksia? Sinun mielikuvituksesi riittäisi kirjoittamaan paroni Münchausenin tarinat PÄÄOSIN kymmeneen kertaan takaperin, mutta faktaa siinä ei ole PÄÄOSIN silti nimeksikään.

        //Älä taas höpötä..... Tosin sinä lainasit – kuten asiaan kuuluukin – suoraan Columbon versiota tekstistä.//

        Oletko kadottanut lukutaitosikin vuosien saatossa - mitä tuossa alla sanotaan?

        http://eok.fi/eok/index.php?option=com_content&task=view&id=437&Itemid=65

        "EOK on ainoana järjestönä Suomessa tukenut WinCapitan toimintaan osallistuneiden syyttömyysolettamaa, ja sitä myöten ihmisoikeuksia ja ihmisarvoa. Erityisesti toiminnanjohtaja Jarmo Juntunen on tuhansien puhelinkeskustelujen myötä luonut uskoa ja toivoa usein itsetuhon partaalla oleville ihmisille..... Tässä vaiheessa jo näyttää siltä, että satojen ja jopa tuhansien ihmisten leimaaminen rikolliseksi on ollut täysin perusteetonta."

        Sinä olet yksi niistä, joka oli - ja on edelleen - leimaamassa tuhansia WIncapitan jäseniä rikollisiksi, tyhmiksi ja ahneiksi. Sinä olet pelkästään sen vuoksi aivan väärä henkilö puhumaan oikeasta ja väärästä!

        Sinä olet tämän foorumin johtaja J. Laiho sekä tämän foorumin koepallo- ja valtakunnanmaalin syyttäjä A-P Koivisto. Hutkitaan ensin ja tutkitaan sitten. Potkut perseelle tai ei - kukin oman arvonsa ja asemansa mukaisesti.

        Sinä et ole hyvä ihminen, sinä olet paha ihminen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2763
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2350
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2110
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1874
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1731
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1725
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1696
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      103
      1676
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1487
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe