Aihe

hylätyissä kaivoksissa

maalämpöävaltavasti

- hyödynnetäänkö sitä missään ,jos jossain kellä tietoo ? -kiitos.

4

70

  Vastaukset

  • Kyllä sitä tutkitaan maailmalla ja Suomessakin ollaan kiinnostuneita. Kaivokset ovat vaan usein sellaisissa paikoissa, että käyttäjät ovat kaukana. Mutta kaivosvesistä voisi saada geoenergiaa jopa ilman lämpöpumppuja, pelkästään lämmönvaihtimilla ja pumpuilla. Ongelmana on usein rauta, joka saostuu laitteisiin kun pääsee hapettaviin oloihin.

  • Geodeettisella laitoksella on tai ainakin oli 173 m pitkä vesivaaka eli vatupassi Lohjalla kalkkikivikaivoksessa. Vatupassilla tutkittiin mannerlaatan kallistumista Kuun vetovoiman vaikutuksesta.
   Kyllä monessa muussakin vanhassa kaivoksessa on mittauslaitteistoja, jotka eivät siedä maanpäällisiä olosuhteita.

  • Pyhäjärvellä sijaitsevan ja loppumassa olevan kaivoksen satoja kilometriä pitkiä, syvällä sijaitsevia tunneleita on alettu hyödyntää erilaisten ruokakasvien tuotannossa. Sinne on asennettu vähän energiaa kuluttavia LED-valoja ja toiminta on muuutenkin automatisoitu kameravalvonnalla tapahtuvaksi. Näitä tunneleitahan ei tarvitse kasvihuoneiden tapaan talvellakaan lämmittää.

   Näinä aikoinahan esim. puutarhmansikoiden kasvatus on siirtymässä kasvihuoneissa toteutettavaksi, joten voi kuvitella, mitä mahdollisuuksia kaivoskuilut siihenkin tarjoavat. En tosin tiedä, miten kukkien pölytys tultaisiin järjestämään, mutta kai siihenkin keinot keksitään.

   Kyseinen kaivos sijaitsee aivan paikkakunnan keskustaajaman läheisyydessä.

   • Siis sata kilometriä syvä kaivo ja sinne pitää muka mennä. Ei sinne kukaan mene. Turhuuden ruumiillistumia kaivokset ja osoittaa ihmisen turhamaisuuden. Hän on kuin jänis joka kaivaa uuden kolon ja joka ei koskaan mene siihen omaan koloon baan sinne uuteen ja kaikki vain turhuuden ja mielihimon ja huvin vuoksi. Sitten niistä leviää raskasmetalleja ja radonia ja myrkyttää meidät. Kyllähän lain pitäisi kieltää kaivokset


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   27
   1422