riisissä arseenia

http://www.is.fi/terveys/art-2000000882294.html
joten luomupuotiin, jos riisittää
Lisäkeruoaksi tuoretattari, bulgur, kvinoa
http://www.leipatiedotus.fi/tietoa-leivasta/vilja/ulkomaiset-viljat.html
jos kotoperäine maatiaisphra tai spelti ei sovi
Ilmianna
Jaa

1 Vastaus



Ei auta luomupuotiin suuntaaminen. Riisin arseeni on peräisin maaperästä, jossa sitä viljellään. Aasialaisessa maaperässä monilla riisinviljelyalueilla on paljon arseenia. Täysjyväriisissä on arseenia enemmän kuin valkoisessa, joten tässä suhteessa valkoinen riisi on parempi valinta kuin täysjyvä, etenkin jos syö paljon riisiä.

Suomestakin löytyy arseenia. Espoossa ja Hämeenlinnan-Tampereen seuduilla on alue, jossa sitä on enemmän, samoin Kittilässä. Arseeni on ongelma porakaivoissa, mutta useimmat suomalaiset eivät tutkituta kaivojaan, koska haluavat uskoa, että oman kaivon vesi on parasta ja puhtainta mitä voi olla. Kyseisillä suomalaisilla arseenialueilla kasvatettuja viljoja ei myöskään ole koskaan tutkittu arseenin osalta. Mikähän olisi sopiva taho, joka sellaisen tutkimuksen voisi puolueettomasti rahoittaa? Ei aiankaan nykyinen pääministeripuolue tai valtio ole tällaisessa asiassa uskottavasti puolueeton. Mutta niin kauan kuin emme tiedä, voimme uskoa että kotimainen tuotanto on puhdasta ja aasialainen on myrkyllistä.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

riisissä arseenia

http://www.is.fi/terveys/art-2000000882294.html
joten luomupuotiin, jos riisittää
Lisäkeruoaksi tuoretattari, bulgur, kvinoa
http://www.leipatiedotus.fi/tietoa-leivasta/vilja/ulkomaiset-viljat.html
jos kotoperäine maatiaisphra tai spelti ei sovi

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta