Totta kouluruokailusta

Hirveetä

Olen nyt yli 60v. syönyt kouluruokaa, mitä jaetaan kunnissa määrätyissä paikoissa ilmatteiksi. On muutamat ruuat ihan hirveitä, joita ei voi luokitella ruuaksi, kuin nimeltä. En ihmettele yhtään, jos lapset valittaa kouluruuasta. Miksi ei voi kunnat tilata valmiita hyviä ruokia valmiiksi tehtynä, niinkuin tekevät lounaspaikat. Kunta säästäisi paljon ja lapset ja nuoret olisivat onnellisia.

11

1368

Vastaukset

 • Oletko tietoinen kuinka paljon esim kotikuntasi on valmis maksamaan lasten kouluruokailusta?
  Sillä rahalla ei tilata yhtään mitään valmisruokia, esim Vantaa peräti 1,67€/annos.
  https://yle.fi/uutiset/3-9560449

 • Sitäkun on kokoelämänsä saanut syödä ruokansa lahapadoista silloln voi arvostella tavallista kouluruokaa

 • Koulun keittiössä töissä olleena- lapset ei ole onnellisia mistään ruoasta. Valitusta sataa niskaan vaikka ois mitkä herkut tarjolla. Suurkeittiöllä ei ole aikaa , resursseja eikä varsinkaan rahaa tehdä kaikkea alusta pitäen itse, pakko käyttää puolivalmisteita. Vain salaatit tehdään päivittäin.
  Jos pitää puolellatoista eurolla saada jokaisen nenän eteen hyvä ateiakokonaisuus, niin koitappas
  mitä sillä rahalla saat itse tehtyä.
  Nämä trendikkäät veganismi ja gluteiiniton - jotka on osin ihan pellelilyä- vie sitten rahaa muulta
  tavallista ruokaa syöviltä.
  Kuinkahan monesti vegaaniruoat on jouduttu heittämään pois kun ne ei sitte pennuille kelpaakkaan.. Nostaa hävikkiä ja varsinkin kustannuksia.
  Eikä se ilmaista ole- veroilla maksetaan tämä lysti.

  • Vegaanivaihtoehtoa ei ole pakko tarjota, koska kouluruokailun ei kuulukaan ylläpitää syömishäiriötä!!!

   Totuushan on, että ei nykyajan koulujen keittäjän enää osaa muuta kuin lämmittää einestä. Alusta asti itse tehty ruoka tulisi suurkeittiössä halvimmaksi vaihtoehdoksi ja voitaisiin käyttää laadukkaita raaka-aineita, mutta ammattitaito puuttuuu.


  • Valion voissa saisivat paistaa esim. Jauheliha soossin, niin avot tulee makua! Margariinistä voi tehdä dieseliä!


  • Ammattikokki kirjoitti:

   Vegaanivaihtoehtoa ei ole pakko tarjota, koska kouluruokailun ei kuulukaan ylläpitää syömishäiriötä!!!

   Totuushan on, että ei nykyajan koulujen keittäjän enää osaa muuta kuin lämmittää einestä. Alusta asti itse tehty ruoka tulisi suurkeittiössä halvimmaksi vaihtoehdoksi ja voitaisiin käyttää laadukkaita raaka-aineita, mutta ammattitaito puuttuuu.

   väärin väärin. sinne ei varmasti oteta töihin kun koulutuksen käyneitä
   keittäjiähän ei enää eses ole vaan ateriapalvelutyöntekijöitä.
   koitappa muuten ite lämmittää ne kalapuikot no vaikka 500 annosta.
   tee samalle porukalle muussi ja salaatti leivät ja juomat.
   tämmönen aika perus simppeli.
   itekkö kuorit perunat muussiin ja pilkot salaatin
   yksi höyryuuni ja suurtalouskattila ei ihan riitä.
   kylmäsäilytystiloja oltava paljon ja tilausten koko ajan ajantasalla,
   siihen väliin tarkistat ja purat kuormat
   ei kuule ihan jokajätkältä onnistu ja tämä viitenä päivänä viikossa


 • Media aivopesee ihmisten ruoka valintoja. Kasvikset, Kurrimaito ja margariini heikentävät lapsen kasvua ja älykkyyttä. ja Maistuvat pahalta. Tietyt tahot haluavat heikkoja ihmisiä joita on helppo alistaa höpö jutuilla.
  Eläinperäinen proteiini ja rasva kuuluvat lapsen normaaliin terveeseen kehitykseen ja aikuisiällä tasapainoiseen terveeseen elämään. Liha ei lihota eikä rasvan käyttö lisää haiman insullinituotantoa niin paljon kuin hiilihydraattien ja alkoholin mättäminen ja sen seurauksena lihominen ja diabetes. Liha ja rasva yhdessä tekevät kylläisen olon eikä silloin syö liikaa,ei ole makean nälkää.
  Ravitsemuksesta pitää tietää itse eikä uskoa manipulaatioita ja muka tutkimuksia. joita mediat ovat täynnä. Margariinitehtaat halusivat vallata markkinat ja siksi Voita musta maalattiin ns pohjoiskarjala tutkimus on huuhaata on todettu jo.

  • Ruokalistojen laatijat eivät ole muistaneet omaa nuoruuttaan ja mikä silloin maistui parhaimmalta eli muisteloiden pariin ja juuri niitä ruokia esiin toki nykyaikaan sovellettuna, mutta kuitenkin kukaan tuskin haluaa pataljoonasoppaa, tilli-lihaa, kumi-perunoita klimppisen kastikkeen kera jne...

   Itse sain elää 60-luvun lopulla kansakoulussa paikallisesti tehdyn kouluruoan parissa ja se oli todella hyvää - muistan vieläkin ne maut ja kiitän keittiötä niistä varsinkin Määttäisen-rouvaa, jonka tekemä ruoka oli vain parempaa kuin kotona tehty.

   Toki ymmärrän, ettei nykyisellä reilun eken arvolla per annos kummoistakaa saa aikaan, mutta siitä saatte syyttää äänestyksiänne - kyykyt eivät vaalipuheistaan huolimatta ole pätkääkään kiinnostuneita lasten ja nuorison hyvinvoinnista vaan haluavat vain rahastaa niillä ulkoistaakseen koko sosiaalipuolen ja miten käy sitten sen pienen opintielle joutuneen - hyvin huonosti ainakin ruoan suhteen ja mäkkäri kiittää.


  • Juuri näin - ulkoistetaan kaikki ja laatu eikun huononee ja mäkkäri kiittää.


 • Aikoinaan ruoat valmistettiin itse koulun keittiössä. Aikoinaan lapsien piti jopa itse kerätä vaikka tietty määrä puolukoita, ja tuoda koululle. Niistä sitten koulun keittäjät valmistivat vaikka puolukkahilloa tarjottavaksi kaalipadan lisukkeena.

  Nykyään kaikki tulee puolivalmisteena tai lämmitettävänä valmisteena, ja Pekka Puskan pyhän ilmoituksen mukaan vain rasvatonta, tai jos rasvaa, niin sekin luonnotonta kasvisrasvaöljyä = teollisuusöljyä.

  Ei tarvitse ihmetellä zombieina älypuhelimiaan tuijottavia nuoria, tai myöhemmin dementikkoja...

 • Minun koulussani tarjottiin limaista mössöä, jossa oli pieniä kasviksien paloja seassa (suoraan sanottuna se näytti ja maistui oksennukselta). En tiedä, oliko tämä limamössölaatikko perunaa, pastaa vai jotain sakeutettua jauholientä. Kasviksetkin olivat niin ylikeitetty pehmeiksi ettei niitä juuri erottanut.

  Olen kaikkiruokainen ja syön tavallisesti kaiken mitä eteeni tarjotaan, mutta tuota limamössöä en voinut kovastakaan yrittämisestä huolimatta syödä.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  67
  2933
 2. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  6
  411