LuomiBisnes = lievä Kusetus?

luomulehmä

Mitä ajattelette luomu bisneksestä? Voisiko olla hyvin brändätty asia kun miettii sitä seikkaa että tuon kyseisen merkin tuoma lisä on yleensä myös isompi määrä euroja? Onko todellisuudessa luomubisneksen kulut sen suuremmat kuin "normi" viljely/kasvatus/tuotteistamisessa? Onko aina raaka-aineet oikeasti kalliimpia että kun voidaan pakettiin lätkästä luomumerkin leima niin siitähän sitten maksetaankin enemmän? Mikään mikä on luomua ei saa alle normi hinnan.

13

1404

  Vastaukset

  • Miten olisi intialainen tai kiinalainen luomu - varmaan hyvin tsekattua kamaa kun jo epsanjalainen luomu vetää kasvot irveeseen.

   Bisnistähän se on ja lähinnä mielikuvilla - tulee no joidenkin hörhöjen fiilikset paremmaksi, mutta kalliimpaan hintaan.

  • Ostan suomalaista luomumaitoa. En sää siitä vatsavaivoja kuten saan muista maidosta. Sama juttu luomukerman kanssa

   • Ostan myös kotimaisia luomutuotteita ja lähiruokaa. Ovat vaan niin paljon paremman makuisia kuin tehotuotetut ja ylipakatut usein myös ulkolaiset tuotteet.


   • Taitaa olla nupissa jotain määräävää, samaa ruohoa ne syövät ja luomussa enemmän paskaruohoja, siitä se sivumaku joka on todellisuudessa melkein paskaa "paskaruohot".
    Tulevauisuus näyttää kummat elää pitempään, luomua ja ötököitä syövat tai puhtaasti tuotettua ruokaa syöneet ihmiset. Olen nähnyt luomua ja sitä mato ruokaa en suuhuni pistä, tehotuotannossa Suomessa käytetään valikoituja kemikaaleja eli varmasti maisuutuu sinullekkin ja pysyt terveenä.


   • Luomu ja "tavallinen" maito eivät poikkea rakenteeltaan miltään osin. Ongelmasi johtuvat jostain muusta. Luomumaito sisältää laktoosia ja maitoproteiinia aivan samalla tavalla kuin "tavallinenkin" maito. Ja aivan sama juttu kerman kanssa.


   • Eioleuskottavaa kirjoitti:

    Luomu ja "tavallinen" maito eivät poikkea rakenteeltaan miltään osin. Ongelmasi johtuvat jostain muusta. Luomumaito sisältää laktoosia ja maitoproteiinia aivan samalla tavalla kuin "tavallinenkin" maito. Ja aivan sama juttu kerman kanssa.

    Luomussa ei ole torjunta- ja lääkeaineita mukana - sen verran ne eroavat toisistaan.


   • Valitettavasti mitään eroa ei ole löytynyt ko tuotteiden osalta. Näin se vain on. Luomussa on ilmasta tulevia epäpuhtauksia aivan yhtä paljon tai vähän verrattuna ns tavalliseen maitotuotteeseen. Luomu ei estä eläiten lääkehoitoja.
    https://yle.fi/uutiset/3-6538366


   • yritänytuskoa kirjoitti:

    Valitettavasti mitään eroa ei ole löytynyt ko tuotteiden osalta. Näin se vain on. Luomussa on ilmasta tulevia epäpuhtauksia aivan yhtä paljon tai vähän verrattuna ns tavalliseen maitotuotteeseen. Luomu ei estä eläiten lääkehoitoja.
    https://yle.fi/uutiset/3-6538366

    Ei tarvitse näyttöä kun voi itse kokea.


   • Siihen se sitten jääkin - pelkää lumetta loko luomu. Mitään eroa ei ole löydetty.
    Maksa ja nauti - tai ainakin maksa.


  • Luomu maistuu maukkaammalle. Ja kun se on maukasta niin se täyttää.

   Miksi asiaa pitäisi katsoa huijaamisen kannalta? Onko se huijaamista että ihmisille syötetään ruokaa jossa on tuholaismyrkkyjä ja hormoneja? Bisnestähän tuo, luomun hinta voi olla hieman korkea koska sitä tuotetaan vähemmän, volyymi laskee hintoja. Kyse on valinnasta ja siitä mitä arvostaa, jos ei ole huolta omasta terveydestään niin voi syödä huolettomasti. Ihminen on yksilö ja säätelee itseään ruoalla ja siksi mun mielestä toisen ruokavalion määrittely on tyhmyyttä.

   • Suomessa ei käytetä hormooneja kuin kuntosalilla. Luomu maistuu aivan samalle tai pahemmalle koska laatu on usein huonompaa. Perunat rupisempia ja porkkanat kirvojen jäljiltä rumia ja pieniä, kaalit reikäisiä ja nahistuneita. Syö jos tule onnelliseksi - niin tekee myyjäkin.

    Kotimainen tavallinen ruoka on aivan riittävän puhdasta. Sille ei voi edes luomu mitään jos taivaalta sataa ympäristömyrkkyjä - näin se vain on. Lannoitteet eivät ole myrkkyjä.


  • Kaikki ruokabisniksissä on kusetusta - tsekkaa vaikka nyhtösitä - tai -tätä.

   Vain kasvattamalla itse tietää mitä saa ja mitä syö.

   Tsikkeniä, nautaa tai sikaa on pahempi kasvattaa itse kaupungissa, joten joutuu luottamaan tuottajaan ja hehän eivät kuseta - eiväthän.

  • Tuli just tänään tehtyy VUODEN ECOTEKO meirän maatilla.
   Kun nuo Maailman taatusti makeimmat ja täysin puhtaat hernneet, Avolaa muuten, joutuivat viereisen Narura-alueen äärimmäisen harvinaisten ja uhanalaisten hyönteisten toukkien hyökkäyksen kohteeksi, söivät nääs kaikki lehden niistä ovat ihan hulluna niihin, niin joutui voortti suoril putkil hätiin tuleen ja kynti nuo pirulaiset 6" maan alle. Et siin meni about 20000 litraa Supreme luokan tavaraa. Toisaalta pysyvätpähän ötökätkin harvinaisina, ja vielä ehtii talviaikainen pakollinen kasvipeite kasvaa päälle, et saa luomu-tukiaisiiiii...
   Myrrkyi ei meillä missään tapauksessa käytetä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mies pimittää rahankäyttöään

   Sain selville, että mieheni on jo kuukausia käyttänyt isoja summia rahaa tietämättäni harrastuksiinsa. Samaan aikaan hän on kertonut, ettei hänellä ty
   Parisuhde
   141
   9333
  2. Niko Ranta-Aho kaulailee illallisella Bandidos pomon kanssa Espanjassa

   Noniiiin. Niko pääs oottaa vankilatuomiota vapaalle. Läks Espanjaan. Nyt laitto kuvaa, kaulailee bandidos rikollisjärjestön pomon kanssa ja 2 muun kar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   131
   3743
  3. Jyväskylän senioritalon palo sai alkunsa parvekekynttilästä

   Syyte tulossa huolimattomasta tulenkäsittelystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006569983.html
   Maailman menoa
   37
   1881