LuomiBisnes = lievä Kusetus?

luomulehmä

Mitä ajattelette luomu bisneksestä? Voisiko olla hyvin brändätty asia kun miettii sitä seikkaa että tuon kyseisen merkin tuoma lisä on yleensä myös isompi määrä euroja? Onko todellisuudessa luomubisneksen kulut sen suuremmat kuin "normi" viljely/kasvatus/tuotteistamisessa? Onko aina raaka-aineet oikeasti kalliimpia että kun voidaan pakettiin lätkästä luomumerkin leima niin siitähän sitten maksetaankin enemmän? Mikään mikä on luomua ei saa alle normi hinnan.

13

1491

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • janevaanhuijaa

      Miten olisi intialainen tai kiinalainen luomu - varmaan hyvin tsekattua kamaa kun jo epsanjalainen luomu vetää kasvot irveeseen.

      Bisnistähän se on ja lähinnä mielikuvilla - tulee no joidenkin hörhöjen fiilikset paremmaksi, mutta kalliimpaan hintaan.

    • Mökkitonttu44

      Ostan suomalaista luomumaitoa. En sää siitä vatsavaivoja kuten saan muista maidosta. Sama juttu luomukerman kanssa

      • LuomustiHyvää

        Ostan myös kotimaisia luomutuotteita ja lähiruokaa. Ovat vaan niin paljon paremman makuisia kuin tehotuotetut ja ylipakatut usein myös ulkolaiset tuotteet.


      • BigAndyBoy

        Taitaa olla nupissa jotain määräävää, samaa ruohoa ne syövät ja luomussa enemmän paskaruohoja, siitä se sivumaku joka on todellisuudessa melkein paskaa "paskaruohot".
        Tulevauisuus näyttää kummat elää pitempään, luomua ja ötököitä syövat tai puhtaasti tuotettua ruokaa syöneet ihmiset. Olen nähnyt luomua ja sitä mato ruokaa en suuhuni pistä, tehotuotannossa Suomessa käytetään valikoituja kemikaaleja eli varmasti maisuutuu sinullekkin ja pysyt terveenä.


      • Eioleuskottavaa

        Luomu ja "tavallinen" maito eivät poikkea rakenteeltaan miltään osin. Ongelmasi johtuvat jostain muusta. Luomumaito sisältää laktoosia ja maitoproteiinia aivan samalla tavalla kuin "tavallinenkin" maito. Ja aivan sama juttu kerman kanssa.


      • jotaineroakin
        Eioleuskottavaa kirjoitti:

        Luomu ja "tavallinen" maito eivät poikkea rakenteeltaan miltään osin. Ongelmasi johtuvat jostain muusta. Luomumaito sisältää laktoosia ja maitoproteiinia aivan samalla tavalla kuin "tavallinenkin" maito. Ja aivan sama juttu kerman kanssa.

        Luomussa ei ole torjunta- ja lääkeaineita mukana - sen verran ne eroavat toisistaan.


      • yritänytuskoa

        Valitettavasti mitään eroa ei ole löytynyt ko tuotteiden osalta. Näin se vain on. Luomussa on ilmasta tulevia epäpuhtauksia aivan yhtä paljon tai vähän verrattuna ns tavalliseen maitotuotteeseen. Luomu ei estä eläiten lääkehoitoja.
        https://yle.fi/uutiset/3-6538366


      • kokemusaasdasd
        yritänytuskoa kirjoitti:

        Valitettavasti mitään eroa ei ole löytynyt ko tuotteiden osalta. Näin se vain on. Luomussa on ilmasta tulevia epäpuhtauksia aivan yhtä paljon tai vähän verrattuna ns tavalliseen maitotuotteeseen. Luomu ei estä eläiten lääkehoitoja.
        https://yle.fi/uutiset/3-6538366

        Ei tarvitse näyttöä kun voi itse kokea.


      • uskoihanmihinhaluat

        Siihen se sitten jääkin - pelkää lumetta loko luomu. Mitään eroa ei ole löydetty.
        Maksa ja nauti - tai ainakin maksa.


    • luomu_on

      Luomu maistuu maukkaammalle. Ja kun se on maukasta niin se täyttää.

      Miksi asiaa pitäisi katsoa huijaamisen kannalta? Onko se huijaamista että ihmisille syötetään ruokaa jossa on tuholaismyrkkyjä ja hormoneja? Bisnestähän tuo, luomun hinta voi olla hieman korkea koska sitä tuotetaan vähemmän, volyymi laskee hintoja. Kyse on valinnasta ja siitä mitä arvostaa, jos ei ole huolta omasta terveydestään niin voi syödä huolettomasti. Ihminen on yksilö ja säätelee itseään ruoalla ja siksi mun mielestä toisen ruokavalion määrittely on tyhmyyttä.

      • agronomi

        Suomessa ei käytetä hormooneja kuin kuntosalilla. Luomu maistuu aivan samalle tai pahemmalle koska laatu on usein huonompaa. Perunat rupisempia ja porkkanat kirvojen jäljiltä rumia ja pieniä, kaalit reikäisiä ja nahistuneita. Syö jos tule onnelliseksi - niin tekee myyjäkin.

        Kotimainen tavallinen ruoka on aivan riittävän puhdasta. Sille ei voi edes luomu mitään jos taivaalta sataa ympäristömyrkkyjä - näin se vain on. Lannoitteet eivät ole myrkkyjä.


    • älämulleala

      Kaikki ruokabisniksissä on kusetusta - tsekkaa vaikka nyhtösitä - tai -tätä.

      Vain kasvattamalla itse tietää mitä saa ja mitä syö.

      Tsikkeniä, nautaa tai sikaa on pahempi kasvattaa itse kaupungissa, joten joutuu luottamaan tuottajaan ja hehän eivät kuseta - eiväthän.

    • EGOEUROOPPALAINEN

      Tuli just tänään tehtyy VUODEN ECOTEKO meirän maatilla.
      Kun nuo Maailman taatusti makeimmat ja täysin puhtaat hernneet, Avolaa muuten, joutuivat viereisen Narura-alueen äärimmäisen harvinaisten ja uhanalaisten hyönteisten toukkien hyökkäyksen kohteeksi, söivät nääs kaikki lehden niistä ovat ihan hulluna niihin, niin joutui voortti suoril putkil hätiin tuleen ja kynti nuo pirulaiset 6" maan alle. Et siin meni about 20000 litraa Supreme luokan tavaraa. Toisaalta pysyvätpähän ötökätkin harvinaisina, ja vielä ehtii talviaikainen pakollinen kasvipeite kasvaa päälle, et saa luomu-tukiaisiiiii...
      Myrrkyi ei meillä missään tapauksessa käytetä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5015
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3287
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1422
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1275
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      967
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      219
      750
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe